Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 29 tema

QUOTE(Eklipse @ 2010 02 07, 19:17)
Sveikos, noreciau registruotis Jusu temoj, bet kai paziurejau "pirmaklasiu" foto, tai nusprendziau, kad man dar reikia darzelyje pabuti  unsure.gif Padariau kelis namu darbus, bet net bijau cia kelt  doh.gif

Junkis, rodyk, nebijok. Nesame mes tokios krokodilės bigsmile.gif
Ačiū mergaitės už pagyras mano gėlytėms 4u.gif Maggie, puikiai pastebėjai - yra darbo su PS broko.
Noriu parodyti dar vieną pas mane pražydusią orchidėją. Nuotraukos kokybės prašau nekomentuoti - pati matau, kad nekokybiška. Bet gėlytė labai maža, ją nufotkinti reikia macro. Tiesiog noriu parodyti pačią gėlytę smile.gif

user posted image
Atsakyti
Nugi labas rytas sako jums kavos puodukas, saules spinduliukas ir robobebras! Siaip ne taip padariau antraji namu darba. Kazin tinka? Namuose gerai rode, darbe ziuriu gal biski per tamsu, kol kas nezinau kuriuo monitorium tiket.

f2.8; 1/500s
user posted image

f4.0; 1/200s
user posted image

f8.0; 1/60s
user posted image

tai tiek, einam dirbt ir laukt komentaru bye1.gif
Atsakyti
oho koks sedevras, man tai tinka smile.gif
Papildyta:
rarity tavo orchidejos labai grazios wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 02 08, 10:09)
oho koks sedevras, man tai tinka smile.gif

tikrai, kad kaip namu darbo sedevras biggrin.gif uzskaitau wink.gif grazu net ne kaip namu darbas smile.gif
Atsakyti
laba diena 4u.gif
žiūrėjau nuotraukėles, kaupiausi ir nusprendžiau visgi pasisemti daug daug drąsos ir parašyti jums 4u.gif
šiaip pati mėgstu fotografuoti, bet labai stabdo tai, kad turiu visiškai paprastą, neprofesionalų fotoaparatą... nuotraukėlių mano akiai gražių turiu (gamtos), bet tai kas iš to, jei vis tiek tik nupyškinu kadrą ir tiek. PS naudotis iš viso nemoku (kažkada norėjau išmokti, bet neturiu kantrybės doh.gif ). Ir visgi, rašau su klausimu 4u.gif
kadangi esat pradedantieji, tai gal yra tokių, kurie nori pasipraktikuoti portretų ar šiaip žmonių fotografavime? blush2.gif mat šiais laikais studentams stipendijų nebemoka, krizė, o aš labai labai norėčiau turėti gražių nuotraukėlių blush2.gif tai bandau laimę čia, mat patarė pabandyt pasiklausinėt kur nors...
ir dar - ar įmanoma su Kodak EasyShare C763 pramokt fotografuot bent truputį profesionaliau?
ačiū už atsakymą ir tik prašau - neužmėtykit akmenim, nes nu labai nedrąsu buvo rašyt tokį post'ą... 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Almost @ 2010 02 08, 13:18)
laba diena  4u.gif
žiūrėjau nuotraukėles, kaupiausi ir nusprendžiau visgi pasisemti daug daug drąsos ir parašyti jums  4u.gif
šiaip pati mėgstu fotografuoti, bet labai stabdo tai, kad turiu visiškai paprastą, neprofesionalų fotoaparatą... nuotraukėlių mano akiai gražių turiu (gamtos), bet tai kas iš to, jei vis tiek tik nupyškinu kadrą ir tiek. PS naudotis iš viso nemoku (kažkada norėjau išmokti, bet neturiu kantrybės  doh.gif ). Ir visgi, rašau su klausimu  4u.gif
kadangi esat pradedantieji, tai gal yra tokių, kurie nori pasipraktikuoti portretų ar šiaip žmonių fotografavime?  blush2.gif mat šiais laikais studentams stipendijų nebemoka, krizė, o aš labai labai norėčiau turėti gražių nuotraukėlių  blush2.gif tai bandau laimę čia, mat patarė pabandyt pasiklausinėt kur nors...
ir dar - ar įmanoma su Kodak EasyShare C763 pramokt fotografuot bent truputį profesionaliau?
ačiū už atsakymą ir tik prašau - neužmėtykit akmenim, nes nu labai nedrąsu buvo rašyt tokį post'ą...  4u.gif  4u.gif

Manau tu nulek i tema "mokomes fotografuoti", ten zmones biski labiau pazenge, mini studijeles rengiasi. Cia kaip itariu daugiau "namudiniai fotografai" renkasi, o gerom foto reikia ir geros aplinkos. Manau rasi kas prigriebs tave ant pabandymo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Almost @ 2010 02 08, 11:18)
ačiū už atsakymą ir tik prašau - neužmėtykit akmenim, nes nu labai nedrąsu buvo rašyt tokį post'ą...  4u.gif  4u.gif

Svarbiausia noras mirksiukas.gif fotografijos taisykles tos pacios bet kokiu aparatu fotografuojant mirksiukas.gif kaip buvo anksciau daug kalbeta, kad fotografuoja fotografas, ne aparatas 4u.gif tad skaityk pirma zinute, daryk namu darbus ir junkis mirksiukas.gif

Anksciau buvo privaloma fotoaparato instrukcija perskaityti bent 3 kartus, tad skaityk ir eksperimentuok 4u.gif

Ups, truputi nesuskaiciau iki galo blush2.gif tad isredaguoju blush2.gif

Robobebras, ND puikus 4u.gif ar tikrai i prazdiamokslius reikia?

As jau seniai seniai bebuvau, deja kompas buvo sugedes, tai ir nefotkinau, bet dabar dauuug geliu turiu, reiks kazka bandyti blush2.gif

truputis OT: sveikinu Bumburamai ir liamuna su gimtadienias 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rico: 08 vasario 2010 - 12:52
Aš ir su 5ND stringu blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Ir laiko ir noro atžvilgiu blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Rico @ 2010 02 08, 12:49)
truputis OT: sveikinu Bumburamai ir liamuna su gimtadienias 4u.gif  4u.gif

jei cia mane sveikinat su supermamos gimtadieniu, tai aciu biggrin.gif nes pati nezinojau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rico @ 2010 02 08, 13:49)
Robobebras, ND puikus  4u.gif ar tikrai i prazdiamokslius reikia?

reikia reikia, as dar instrukcijos taip ir neperskaiciau, 1/3 kokia tik smile.gif. Kas pirmam poste surasyta irgi neviska perskaiciau doh.gif. Be to vien is sio ND pasimokiau, kad bokeh nebutinai graziausias prie max diafragmos - pvz., man f4-f8 zymiai graziau ziurisi.

Ai, tiesa, dar norejau apie Akasha degancias foto savo nuomone paporint. Foto visai grazios, bet reikala gadina stiklas - duoda dviguba atspindi. Gal pagelbetu viena stiklo puse matine ar kazkoks kitas fintas. Pirmoje foto to beveik nesimato, bet sulauzyta versija susibalamutina per ta sudvigubejima.
Atsakyti
o man su kontrastu tema niekaip nesiseka. Jei mintis yra tai negaliu viena igyvendint, reikia asistento biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 02 08, 13:41)
o man su kontrastu tema niekaip nesiseka. Jei mintis yra tai negaliu viena igyvendint, reikia asistento biggrin.gif

stenkis stenkis tongue.gif nes jau siandien baigiasi ta tema, man rodos smile.gif bet gali aisku ir veliau deti smile.gif
Atsakyti