Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 29 tema

Nu ir liko 5ND

Dirbtinis apsvietimas
AUTO
user posted image
LEMPOS
user posted image
RANKINIS
user posted image

Naturalus apšvietimas
AUTO
user posted image
SAULUTE
user posted image
RANKINIS
user posted image
Papildyta:
QUOTE(Kokere @ 2010 02 04, 10:15)
fotodizain, man atrodo abu geri blush2.gif
O aš niekaip 5ND nepadarau. Tikiuosi savaitgalį padaryt blush2.gif

ACHIU mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(fotodizain @ 2010 02 04, 09:22)
Nu ir liko 5ND

Dirbtinis apsvietimas

dirbtiniam tai tikrai blogai
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2010 02 04, 10:23)
dirbtiniam tai tikrai blogai

Per geltona? Tai kad pas man lempos tam kambari tokios.(tamsiai geltonos) Nu ka reiks i kita kambari tada bandyt.
Atsakyti
QUOTE(fotodizain @ 2010 02 04, 09:29)
Per geltona? Tai kad pas man lempos tam kambari tokios.(tamsiai geltonos) Nu ka reiks i kita kambari tada bandyt.

Šito ND esmė ir yra tokia, kad prie geltonų (ar kitokių lempų) baltas daiktas būtų baltas.
Man natūraliame mėlynuoja (nors gal laptopas kaltas).
Atsakyti
QUOTE(fotodizain @ 2010 02 04, 09:08)
Labas rytas. Skubu atiduoti savo namu darbus.
Taigi 1ND

4 ND

1 ND gerai, 4 ND irgi, tik galejai gal kita fona pasirinkti, kad labiau matytusi, kas kinta..

o 5 ND dirbtinej sviesoj blogai. rankinis visiskai ne baltas smile.gif O del naturalios sviesos tai nesu tikra, ar melynuoja ar ne biggrin.gif

o rankini tikrai darei su baltu lapu?wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brumbrumai: 04 vasario 2010 - 09:47
QUOTE(rarity @ 2010 02 04, 09:40)
Šito ND esmė ir yra tokia, kad prie geltonų (ar kitokių lempų) baltas daiktas būtų baltas.
Man natūraliame mėlynuoja (nors gal laptopas kaltas).

canono instrukcijoj aiskiai raso kad reikia fotografuot 18proc pilka kortele, nes fotoaparatas atpazysta nuo korteles atsispindincia sviesa. Balta lapa jis nepripazysta kaip balta spalva.
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 02 04, 10:46)
1 ND gerai, 4 ND irgi, tik galejai gal kita fona pasirinkti, kad labiau matytusi, kas kinta..

o 5 ND dirbtinej sviesoj blogai. rankinis visiskai ne baltas smile.gif O del naturalios sviesos tai nesu tikra, ar melynuoja ar ne biggrin.gif

o rankini tikrai darei su baltu lapu?wink.gif

Taip ispradziu nufotkinau balta lapa po to per meniu i dejau kaip backa nu ir t.t kaip turi buti. Jauchiu kad teks perdaryti.
Atsakyti
QUOTE(fotodizain @ 2010 02 04, 09:54)
Taip ispradziu nufotkinau balta lapa po to per meniu i dejau kaip backa nu ir t.t kaip turi buti. Jauchiu kad teks perdaryti.

aga, bandyk. ne visad gerai uzfiksuoja fotikas ta balta spalva smile.gif bandai bandai, kol gaunas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 02 04, 09:53)
canono instrukcijoj aiskiai raso kad reikia fotografuot 18proc pilka kortele, nes fotoaparatas atpazysta nuo korteles atsispindincia sviesa. Balta lapa jis nepripazysta kaip balta spalva.

Na taip, ir tada jis baltą spalvą rodo kaip baltą.
Neturint spec. kortelės galima fotografuoti dangtelį stiklainiui 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rarity: 04 vasario 2010 - 10:21
QUOTE(fotodizain @ 2010 02 04, 09:22)
Nu ir liko 5ND

vienas geltooonas, kitas melsvas...

QUOTE(Forgete @ 2010 02 04, 09:53)

pilka kortelė tinka ir rekomenduojama visiems, tačiau su baltu lapu irgi galima atlikti, tiesiog reikia gerai nusistatyti... blogai nustačius net ir pilka kortelė nepadės schmoll.gif
Aš pati su canon ilgai vargau, po to nusipirkau wb dangtelį, kad būtų paprasčiau, bet ir su juo esu gavusi labai blogų rezultatų, gerai, kad ps yra blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2010 02 04, 10:52)
vienas geltooonas, kitas melsvas...
pilka kortelė tinka ir rekomenduojama visiems, tačiau su baltu lapu irgi galima atlikti, tiesiog reikia gerai nusistatyti... blogai nustačius net ir pilka kortelė nepadės  schmoll.gif
Aš pati su canon ilgai vargau, po to nusipirkau wb dangtelį, kad būtų paprasčiau, bet ir su juo esu gavusi labai blogų rezultatų, gerai, kad ps yra  blink.gif

WB dangtelis nieko gero, atsiliepimai labai prasti. Kiek domejausi geriausia stai sis daiktas, raso, kad net ir labai nevienoduose apsvietimuose jis balta teisingai atpazysta. http://www.amazon.co...;pf_rd_i=468294
Papildyta:
Nu ka reikia ir man WB namu darba padaryt viena grazia diena. Einu pasizaisiu su lapais ir stiklainiu dangteliais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 02 04, 11:54)
WB dangtelis nieko gero, atsiliepimai labai prasti. Kiek domejausi geriausia stai sis daiktas, raso, kad net ir labai nevienoduose apsvietimuose jis balta teisingai atpazysta. http://www.amazon.co...;pf_rd_i=468294
Papildyta:
Nu ka reikia ir man WB namu darba padaryt viena grazia diena. Einu pasizaisiu su lapais ir stiklainiu dangteliais smile.gif

bet kaina blink.gif
iš esmės jis nelabai reikalingas, ypač jei raw fotkini rolleyes.gif
Atsakyti