Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 29 tema

QUOTE(brumbrumai @ 2010 02 02, 20:56)
na, bandau imest i kontrastu tema. kazi, ar tiksiu biggrin.gif

grozis/negrozis arba balta/juoda
kaip baltas katukas bandė išlaižyti tamsą
user posted image

patiko smile.gif
QUOTE(solo @ 2010 02 02, 21:24)
vat čia man mįslė iš esmės... bet veiduko šviesumas tai pats tas. Jei sniegas nebus išdegęs, tamsuos veidas  g.gif  Aš pati fotkindama susidūriau su tuo pačiu.

imanoma,reikia ekspozicija gerai nustatyti.
Atsakyti
Glidė kazkaip keista, kad snekama apie ta pati ir visai nesusinekama. Esame PRADZIAMOKSLIU temoj ir kaip kievienas pradziamokslis pirmiausia mokinames, ka ir pati labai akivaizdziai pripazysti. Kaip ir kiekvienas mokinukas, pirmiausia reikia ismokti taisykle, kad galetum ja lauzyti. Juk viskas turi savo eiliskuma: kas btu jei mokinys atejes i matematikos pamoka sakytu kad 2+2=5, nes jis jau zino sudeties taisykle ir moka ja taikyti, todel jis nuo siol laikysis tos nuomones, kad gali sau leisti lauzyti ja.....
Sitoj pradziamoksliu temoj ir dedame pagrindus tam, ka po tam tikro nueito kelio galesime lauzyti, nes tai bus jau kaip antras kvepavimas iauge.
Taip , fotografija privalo tureti minti ir jausma, emocija, kitaip ji tik techniskai atliktas tuscias indas.
Taip, privaloma tureti nuomone apie savo nuotrauka ir moketi ja apginti.
Ne, neprivaloma kaskart isgirdus kritika sokti ir perdaryti kadra pagal ja, bet kritika yra vienitelis variklis siose pamokose, kuris arba ves arba ne i prieki. Bet sita pasirinkima padaro kiekvienas atskirai.

Beje apie kritika PRIVALOMA perskaityti pirmoj zinutej melynu sriftu

Maggie jabytute apie kokia nemalone kalbi.Grieztesnis pasisakymas nereiskia, kad pykstama del kazko ar nepalankiai ziurima.Atminkit, kritika nera absoliuciai suasmeninta.

Melodi,
Liuks pasakyta 4u.gif

brumbrumai kadras savo siuzetu idomus.Tik norisi patraukt i kaire puse ir erdves mieganciam princui daugiau duot.

pinga man tinka ND

Atsakyti
QUOTE(Ievosius @ 2010 02 02, 22:38)
Glidė kazkaip keista, kad snekama apie ta pati ir visai nesusinekama. Esame PRADZIAMOKSLIU temoj ir kaip kievienas pradziamokslis pirmiausia mokinames, ka ir pati labai akivaizdziai pripazysti. Kaip ir kiekvienas mokinukas, pirmiausia reikia ismokti taisykle, kad galetum ja lauzyti. Juk viskas turi savo eiliskuma: kas btu jei mokinys atejes i matematikos pamoka sakytu kad 2+2=5, nes jis jau zino sudeties taisykle ir moka ja taikyti, todel jis nuo siol laikysis tos nuomones, kad gali sau leisti lauzyti ja.....
Sitoj pradziamoksliu temoj ir dedame pagrindus tam, ka po tam tikro nueito kelio galesime lauzyti, nes tai bus jau kaip antras kvepavimas iauge.
Taip , fotografija privalo tureti minti ir jausma, emocija, kitaip ji tik techniskai atliktas tuscias indas.
Taip, privaloma tureti nuomone apie savo nuotrauka ir moketi ja apginti.
Ne, neprivaloma kaskart isgirdus kritika sokti ir perdaryti kadra pagal ja, bet kritika yra vienitelis variklis siose pamokose, kuris arba ves arba ne  i prieki. Bet sita pasirinkima padaro kiekvienas atskirai.

Beje apie kritika PRIVALOMA perskaityti pirmoj zinutej melynu sriftu

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 02 02, 22:13)

Sniego dar neteko fotkinti tai manau, kad siek tiek nusigrybavau su nustatymai... Gal kokiu patarimu turesi... kokius nustatymus naudoji ziema portretams, kai nera saules?....  4u.gif

Kažkokių konkrečių patarimų nelabai turiu blush2.gif Fotografuoju RAW, o paskui su PS koreguoju. Arba pafotkinu, koreguodama + - EV. Ir žiūriu kas gaunasi. Žodžiu, bandymų - klaidų metodu 4u.gif
Čia yra patarimų, kaip fotografuoti žiemą
http://www.efoto.lt/...rafavimas_ziema

Ievosiau 4u.gif

brumbrumai, įdomus kadras 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 02 02, 22:32)
Netycia per tiek daug veiksmo praleidau, bet dabar taisausi...
Siaip pati ideja i tema, gal ir visai idomi, taciau man nepatinka, kad pagrindiniai objektai labai jau ispausti i kampa..... Noretusi kitokio kadravimo.... gal labiau is kaires prieiti, nes vietoj zmogaus  veido ir katino dabar labai i akis krenta uzpakalis ir kojos.... Taip pat tamsus krumai ir ju labai daug.... Tecniskai man netvarka....

QUOTE(*Citra* @ 2010 02 02, 23:01)
patiko  smile.gif

QUOTE(Ievosius @ 2010 02 02, 23:38)
brumbrumai kadras savo siuzetu idomus.Tik norisi patraukt i kaire puse ir erdves mieganciam princui daugiau duot.

QUOTE(rarity @ 2010 02 03, 08:45)
brumbrumai, įdomus kadras  4u.gif

aciu uz komentarus 4u.gif prie to benamio sedejo kitu nemieganciu jo draugu, tai as biskeli bijojau, kad negauciau i galva, tai toks ir kadras paskubom gavos.. na, bet nesiteisinu smile.gif matau, kad kaires truksta. ir gal dar su j/b pazaisiu..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brumbrumai: 03 vasario 2010 - 10:17
Na dedu as savo augintinio portretuku pora ir zinoma laukiu komentaru ir kritikos ax.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
gal kam idomu, apie ishlaikyma, super kadrai

http://www.designzzz...re-photography/
Atsakyti
Super grazus darbai smile.gif smagu pavartiti... kaikurie darbai matyti jau kazkur kitur, bet nebepamenu kur smile.gif
Atsakyti
Na Akasha - pasisakysiu mirksiukas.gif
1 Nuotrauka kadras padalintas i dvi dalis per puse - nesiziuri, bet kokybe gera ir nera demesi blaskanciu detaliu
2 nesiziuri tie triuksmai ir pabeges fokusas, ir tas actionas netinka mano akiai, nes katinuko ir taip labai grazios svelnios naturalios spalvos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glidė: 03 vasario 2010 - 12:41
QUOTE(Akasha @ 2010 02 03, 12:01)
Na dedu as savo augintinio portretuku pora ir zinoma laukiu komentaru ir kritikos  ax.gif

pirma man nelabai. nes nera kazkokio cinkelio smile.gif bet kokybe tai gera wink.gif o antra man grazi. grazios spalvos, grazus useliai smile.gif nors gal siek tiek daugiau kaklo noretusi..
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 02 02, 20:03)
Pas mane 500D  mirksiukas.gif

Pas man irgi Cano 500D

Nu niekaip as egaliu ideti savo namu darbus, tai vaikas emiega tai tas tai anas, va dabar niekaip egaliu rasti USB laido, nu kas per diena...

QUOTE(Akasha @ 2010 02 03, 13:01)
Na dedu as savo augintinio portretuku pora ir zinoma laukiu komentaru ir kritikos  ax.gif

Man tai irgi antra nuotrauka labiau patika. O usiukai kokie idomus. bigsmile.gif
Atsakyti
laba diena 4u.gif
norejau paklaust kuo skiriasi Sigma 70-300mm F4-5.6 APO DG Macro nuo Sigma 70-300mm F4-5.6 DG Macro? ka duoda tas APO?
Atsakyti