Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 29 tema

Glide- ziurint i tavo foto, matosi ,kad ji su mintim ir ideja, kazkas noreta ja pasakyti. Bet.. bet be meniniu interpretaciju ir minties, egzistuoja ir techniniai dalykai. Tavo foto is esmes man patiko savo mintim, bet visgi izvelgiu ir techniniu klaidu:
- veidai per tamsus. Nesimato emocijos.
-Kaip jau mineta, dangus ir rugiai dalina kadra pusiau, ko manau net norint islipti is taisykliu standartu nevalia daryti.

vinjete nuotraukai nekenkia, apdirbimas taip pat visai neblogas (svelnios spalvos).

O siaip kas del taisykliu lauzymo- tai pirma jas reikia labai gerai perprasti, kad lauzyti jas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sweetapple @ 2010 02 02, 17:59)
Esu nusiziurejus Canon EOS 500D. Kaip manot ar uztenka tokio pradziamokslei? Ar gal ka geriau galit rekomenduot  unsure.gif  Busiu dekinga uz patarimus  4u.gif

Pas mane 500D mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 02 02, 18:00)
Tiesiog liudna kad sioje temoje, nevyksta diskusija, jeigu tu papriestarauni kazkiekno kritikai, bandai apgint save tai gauni iskarto atsakymus

is kitos puses i kritika nereikia ziuret asmeniskai

as manau, kad vienas is svarbiu fotografu savybiu - darbo pagristumas, gynimas. jei prieshtarauji arba "gyniesi", dar nereishkia, kad i nuomone ir kritika neatsizhvelgi.

na viskas tixliai parashyta. sunku isiterpt ar net baisu rodyt, kritika galima ishsakyt shvelniau, ypac kai kadrai asmenishki, kai zmogus nori pasidalint "ne tik foto". na as nezinau. cia mano nuomone. o sitas, kad vieniems tamsiau, kitiems triukshmingiau, dar kitiems shviesiau - geras priminimas visom. mirksiukas.gif he he

QUOTE(Ievosius @ 2010 02 02, 17:35)
Maggie
3.Griuva kadras, blogai pasirinkta kadruoe, nesuprantu, ka norejei butent akcentuoti.

O db siek tiek ne i tema: gan juokinga ir apmaudu skaityti, kai kalbama apie isaugima is taisykliu.

ojej. reikes padirbet prie horizontu. is tikruju taip ir zinojau, kad tas klius labiausiai, mano silpnoji vieta doh.gif
medzius. ziema. kurie skirtingai apsnigti, skirtingu "spalvu" (sniego danga). man pasirode idomi saule, idomiai apshvietus. matyt nepavyko perkelt ziurovui.

nu labai noreciau pasisakyti, bet nedristu dar biggrin.gif nenoriu uzsitraukti nemalones smile.gif
Atsakyti
Merginos ka norejau pasakyt, tikrai, nepriimkit asmeniskai tos kritikos, bet pagyru sitoj temoj tikrai retai sulauksit, nes sitos temos esme yra MOKYTIS, o tai reiskia, kad jei dedi cia foto, tai kiekvienas kas ja komentuos bandys rasti kaip ja patobulinti. Is esmes didziausias komplimentas jei foto isvis komentuojama, ta prasme jei visai foto neturi vertes, niekas negais laiko, arba geriausiu atveju pasakys, kad s.... smile.gif Taip kad nei vienos is musu kadrai netobuli, bet i sita tame dedam tuos, kurie musu manymu verti demesio, bet kaip saknt tobulumui ribu nera biggrin.gif Jei manot, kad kadras idealus ir nesutinkat su nei viena issakyta pastaba, tai nedekit cia, dekit i kudra, i e-foto i fotografinius puslapius ir tegul jas vertina profai 4u.gif

Beje, kazko i kontrastu temos ND mazai darbu maciau ax.gif
Atsakyti
Na ka - dziaugiuosi isvysciusi diskusija biggrin.gif diskusijos veda visus tobulejimo link ir vercia pamastyti wink.gif
Viskas gerai 4u.gif
Atsakyti
na, bandau imest i kontrastu tema. kazi, ar tiksiu biggrin.gif

grozis/negrozis arba balta/juoda

kaip baltas katukas bandė išlaižyti tamsą
user posted image
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 02 02, 16:18)
Akasha, nuotaikingos foto, bet sniegas labai išdegęs.

vat čia man mįslė iš esmės... bet veiduko šviesumas tai pats tas. Jei sniegas nebus išdegęs, tamsuos veidas g.gif Aš pati fotkindama susidūriau su tuo pačiu.
Atsakyti
QUOTE(fotodizain @ 2010 02 01, 22:45)
Noriu parodyti savo savaitgalio darbelius. Tikiuosi kad viskas ne taip blogai kaip buvo praeita karta. Nu paziuresim, nes tam ir susitinkam cia kad mokytis... mirksiukas.gif

Lyginant su pirmomis Tavo įdėtomis nuotraukomis, progresas tikrai yra. Matosi, kad jau ieškojai kažkokios idėjos, o ne tik pykšt pokšt. Man kompoziciškai patiktų 3, tik erdvės trūksta ir lyg fokusas į skrybėlę pabėgęs. Taip pat atspalvis, pritariu visoms, čia visai netinkamas - vaiko odelė lyg plėmuota, nešvari atrodo. Bet gi nei viena negimėm mokėdama. Praktikuojamės, mokomės ir rezultatai greit bus thumbup.gif

QUOTE(Glidė @ 2010 02 02, 11:18)
Kadangi mano 5 ND uzstrigo tai neturiu teises vertinti kitu, tik kritikai dedu lotuliukas.gif

O mano akimis, ši nuotrauka puiki. Net horizontas per vidurį netrukdo. Na, gal kiek daugiau dangaus ir dešinės pusės nrėtųsi. Bet šiaip thumbup.gif

QUOTE(Akasha @ 2010 02 02, 11:40)
Na o as dedu savaitgalio pasitaskymus sniege smile.gif

man visos gerai žiūrisi, o ypač 2. Tik sniegas atrodo visai išdegęs. Ar nėra pereksponuota?
Atsakyti
Dedu savo 5 ND.
Dirbtiniam apšvietime:
Automatinis
user posted image
Kaitrinės lempos (lemputė)
user posted image
Rankinis
user posted image

Natūraliam apšvietime:
Auto
user posted image
Dienos šviesos (saulutė)
user posted image
Rankinis
user posted image
Atsakyti
Na ir diskusija cia pas jus uzvire bigsmile.gif Skaiciau skaiciau ir net nezinau, ka prideti ir ka atimti g.gif Visos tikriausiai turime savo nuomone ir manau, kad kritika yra gerai, bet taip pat neblogai, kai autorius ir savo pozicija issako... Na zodziu as neutraliai cia taip pasilaysiu blush2.gif
QUOTE(Melodi @ 2010 02 02, 17:18)
Akasha, skaidrios, grazios kokybiskos foto seimos albumui 4u.gif Smagiai pasidukot 4u.gif

Pasidukom tai labai smagiai... mirksiukas.gif Ir suprantama, kad foto seimos albumui, be gilios minties.....

QUOTE(rarity @ 2010 02 02, 17:18)
Akasha, nuotaikingos foto, bet sniegas labai išdegęs.

Sniego dar neteko fotkinti tai manau, kad siek tiek nusigrybavau su nustatymai... Gal kokiu patarimu turesi... kokius nustatymus naudoji ziema portretams, kai nera saules?.... 4u.gif

QUOTE(Ievosius @ 2010 02 02, 17:35)

Akasha
, is esmes serija gan patiko, kadruotes ganetinai tvarkingos, bet as matau per pilkas spalvas, siek tiek reiktu pagyvinti, nes db mergaites odele pilksva ne pagal amziu, juk vaikuciu odeles skaiscios o ne kaip senuku nupilkejusios.

Tikriausiai persistengiau su apdirbimu... sniegas buvo labiau isdeges tai siek tiek tamsinau, taip par nenorejau aki rezianciu spalvu pirstiniu ir kepures, tai numazinau saturation, ko pasekoje ir gavosi ne tokie grazus odos atspalviai blush2.gif

QUOTE(Melodi @ 2010 02 02, 21:25)
Beje, kazko i kontrastu temos ND mazai darbu maciau ax.gif

Tikrai merginos labai mazai kontrastu... as va irgi turejau keleta ideju, bet nepavyko igivendinti taip kaip norejau verysad.gif

QUOTE(solo @ 2010 02 02, 22:24)
vat čia man mįslė iš esmės... bet veiduko šviesumas tai pats tas. Jei sniegas nebus išdegęs, tamsuos veidas  g.gif  Aš pati fotkindama susidūriau su tuo pačiu.

Va va pas mane pirmas cia toks bandymas, bet matau, kad turesiu gera issuki susidoti su sia problema smile.gif

QUOTE(pinga @ 2010 02 02, 22:36)
man visos gerai žiūrisi, o ypač 2. Tik sniegas atrodo visai išdegęs. Ar nėra pereksponuota?

Kaip jau ir minejau, tikrai sioje vietoje nesusidorojau... blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(pinga @ 2010 02 02, 23:00)
Dedu savo 5 ND.
Dirbtiniam apšvietime:
Automatinis
Natūraliam apšvietime:

Geriausiai su spalvom kaip matau susitvarke pusiau automatinis naturaliamia apsvietime.... Vadinasi custom negerai, betnt jau man per daug melynuoja... Dienos sviesoj, sviesa krenta is sono taigi visas objektas ir fonas gaunasi seselyje, tik dalis jo matosi apsvieta, gal todel ir atrodo per daug melynai... Prie dirbtinio gal kiek ir geriau, nu bet man vistiek melynai per daug...
Atsakyti
Akasha, ačiū. Bet man kaip tik pusiau automatinis prie natūralaus apšvietimo geltonuoja... O manual rodo kiek pilkokai, bet mėlynumo lyg ir nėra... Gal čia pas mane monitorius nesukalibruotas?.. Rytoj pažiūrėsiu su darbo kompiuteriu.
O kaip kitoms atrodo?
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 02 02, 21:56)
na, bandau imest i kontrastu tema. kazi, ar tiksiu biggrin.gif

grozis/negrozis arba balta/juoda

Netycia per tiek daug veiksmo praleidau, bet dabar taisausi...
Siaip pati ideja i tema, gal ir visai idomi, taciau man nepatinka, kad pagrindiniai objektai labai jau ispausti i kampa..... Noretusi kitokio kadravimo.... gal labiau is kaires prieiti, nes vietoj zmogaus veido ir katino dabar labai i akis krenta uzpakalis ir kojos.... Taip pat tamsus krumai ir ju labai daug.... Tecniskai man netvarka....
Atsakyti