Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 29 tema

QUOTE(Glidė @ 2010 02 02, 16:27)
Aciu uz komentarus visom 4u.gif
Cia visur pusiausvyra: praeitis dabartis, du reiksmingi objektai kaip svarstykles, horizontas ir tas dalina i beveik lygias dalis - atsvara objektams - tempimas i visas keturias puses. Cia ne pasiteisinimas - cia paaiskinimas kaip as sita reikala matau. Tieisog cia ne siaip seimos albumo nuotrauka, ji su gilia ideja rolleyes.gif
Na kad ir ka patartumet, sitos idejos isdirbimo tokioje vietoje kitaip nematau lotuliukas.gif Bandziau pakarpyti virsu ar apacia kad nebutu per viduri horizontas - na nesiziuri nors tu ka  ax.gif

jeigu su gylia ideja - ji turi buti techniskai tvarkinga! dbr tvarkos nematau. man ji tik seimos albumui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 02 02, 17:29)
Tada ne ten įdėjai foto, jei nenori priimti jokios kitokios nuomonės wink.gif Pasirodymams yra kitas skyrelis.  4u.gif

as nesakau kad nepriimu kitos nuomones, ir padekojau uz komentarus wink.gif
tiosiog yra kadrai kurie paciam atrodo gerai, bet isgirdus kitu nuomones matai kad galejai padaryti kitaip ir geriau. Ir cia sito tikejausi, bet dar karta isitikinau kad sitas kadras pagal uzsibresta tiksla mane tenkina blush2.gif Ir taip, jis man tiesiog istoriskai daug kalba. Dar karta aciu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(bonda @ 2010 02 02, 17:31)
kam tu dedi foto, jei ji tau tobula ir nieko joje nekeistum? g.gif  blush2.gif  nu nesuprantu -nors tu ka doh.gif  ax.gif

...arba kodel tu pas pradziamokslius, jei esi  stipriai pazengus? mirksiukas.gif

Nesakau kad esu stipriai pazengusi, bet tiesiog prisistaciau kad neesu visiskai zalia blush2.gif
Atsakyti
Bonda, aciu uz gaivu foto veja cia. Smagu matyti kad ri dar karta kokybiska ir nepriekaistinga kadra. balioncikas tau 4u.gif
Maggie
1. Neidomus kadravimas, pykst pokst, neastru, truksta ryskumo ir reik stipriai pasikuist norint rasti fokusa.Ka norejei sita foto pasakyti,a?
2. Griuva kadras, ir kazkas su wb negerai.
3.Griuva kadras, blogai pasirinkta kadruoe, nesuprantu, ka norejei butent akcentuoti.

fotodizain o pacai kuri foto gera? Stipriai erdves truksta, su spalvom negerai, spalvoti filtrai neteisingai panaudoti, padare foto murzina. Beje kai tokios mazos foto, nieko gero neina ir matyt. Labai daug kur reikia tobuleti, visu pirma susidraugauk su nustatymais ir erdve, kol su siais dviem dalykais nesusigyvensi, niekur i prieki nepazengsi.Ziurek daugiau geru uzsienio ir lt fotografu galeriju, kopijuok kadrus, kad suprastum kada yra gerai ir kada s...

Glidė, neteisingai eksponuota foto, tamsus veidai, kadravimas siek tiek netinkamas, reiktu pakarpyti, kad zmogeliukai siek tiek tvirciau foto atrodytu, o ne skraidantys. Beje dalinamas horizontas per puse.

Akasha
, is esmes serija gan patiko, kadruotes ganetinai tvarkingos, bet as matau per pilkas spalvas, siek tiek reiktu pagyvinti, nes db mergaites odele pilksva ne pagal amziu, juk vaikuciu odeles skaiscios o ne kaip senuku nupilkejusios.

O db siek tiek ne i tema: gan juokinga ir apmaudu skaityti, kai kalbama apie isaugima is taisykliu. Is ju isaugti neimanoma, jei jos niekada nebuvo gerai iauge i krauja. Tada kai jos jau tiek pazystamos ir sugyventos, kad net ensamoningai kadruoji pagal jas, net specialiai to nesiekdamas, tik tada gali is ju isaugti.
Beje tasykliu panaudojimas foto mene ir papastoj fotografijoj ( renginiai, sventes, seima ir pan.) manau yra skirtingas. Ir reikia gerai pamastyti, kur gali sau ju leisti nepaisyti ir kur negali...
Atsakyti
suviliojo užrašas "naujokės drąsiau" blush2.gif bet vis tik norėjau pasitikslinti, ar naujokės marš į 1 temą, ar galima iš karto čia pasilikti? blush2.gif
Atsakyti
I pirma tema nebutina,bet patartina pirmaja zinute nuosirdziai issistudijuoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievukis @ 2010 02 02, 16:44)
I pirma tema nebutina,bet patartina pirmaja zinute nuosirdziai issistudijuoti 4u.gif

einu pioneer.gif
Atsakyti
QUOTE(Glidė @ 2010 02 02, 16:34)
as nesakau kad nepriimu kitos nuomones, ir padekojau uz komentarus wink.gif
tiosiog yra kadrai kurie paciam atrodo gerai, bet isgirdus kitu nuomones matai kad galejai padaryti kitaip ir geriau. Ir cia sito tikejausi, bet dar karta isitikinau kad sitas kadras pagal uzsibresta tiksla mane tenkina blush2.gif Ir taip, jis man tiesiog istoriskai daug kalba. Dar karta aciu 4u.gif
Papildyta:

Nesakau kad esu stipriai pazengusi, bet tiesiog prisistaciau kad neesu visiskai zalia blush2.gif

man irgi daug kas toje nuotraukoje nepatinka, bet stengiuosi ziuret kaip i saviraiskos priemone. Butu idomu pamatyti kitaip apkarpytus variantus.

Tiesiog liudna kad sioje temoje, nevyksta diskusija, jeigu tu papriestarauni kazkiekno kritikai, bandai apgint save tai gauni iskarto atsakymus - nori pagyru tam yra kita tema. Fotografija yra menas ir i ribas kartais sunku ispausti. Vangogo juk irgi i menu mokykla neprieme smile.gif

is kitos puses i kritika nereikia ziuret asmeniskai, kazkaip nusiteikti, kad tai yra patarimai, kito zmogaus nuomone kuri nebutinai turi sutapt su tavaja. Vienam patinka sviesiau, kitam tamsiau, treciam ryskiau. Kiekvienas skirtingas ir savaip vertina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forgete: 02 vasario 2010 - 17:14
Sveiki 4u.gif
Jau savaitgali turesiu savo fotika.... thumbup.gif galesiu pagaliau normaliai daryt ND.. O dabar skaitau ir skaitau ir skaitau.. Prisipirkau ir knygu ir is bibliotekos prisiemiau apie fotografija.. smile.gif jau daugmaz normaliai gaudausi...
O fotika visai netycia tevas budamas vokieciuose rado Nikon D90 body uz 2000lt, kaip zinia 1000lt pigiau, tai jau liepiau kad tik griebtu greiciau ir veztu cia biggrin.gif Dabar aisku vel galva sukt reiks dabar del objektyvo, koki imt... Gal kas galetu patart? Pradziai manau uztektu kokio universalaus, ir kad nebutu brangus... Kad paskui galeciau pasitaupyt ant geresnio 4u.gif
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif
Didziausia mano svajone ismokti fotografuoti. Nuo mazens esu linkusi i mena, kurti grozi, taciau vis neatradau srities kurioje labiausiai noreciau save isreiksti... Atsitiktinumo deka susidomejau fotografija.. Man si sritis pasirode nepakartoja ir sirdziai be galo miela 4u.gif
Kaip ir patariama temos tituliniame lape, pulsiu studijuoti visa ten sudeta informacija...Is tiesu baisoka, nes atrodo visi terminai ir visos tos zinios kaip kazkas fantastisko ir man neikandamo...Bet vardan svajones pasistengsiu blush2.gif Tikiuosi veliau mane priimsit i savas gretas 4u.gif
Siuo metu noreciau jusu siokio tokio patarimo blush2.gif Kita savaite planuoju isigyti pirma savo veidrodini fotoaparata...Na tai bus tas aparatas, kuriuo noriu pramokti fotografuoti. Esu nusiziurejus Canon EOS 500D. Kaip manot ar uztenka tokio pradziamokslei? Ar gal ka geriau galit rekomenduot unsure.gif Busiu dekinga uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(<Pienė> @ 2010 02 02, 17:55)
O fotika visai netycia tevas budamas vokieciuose rado Nikon D90 body uz 2000lt,

Gera kaina, geras fotikas thumbup.gif Super. Iš objektyvų aš rinkčiausi 50uką. bet jis nezūminis, ir aš mėgstu fotografuot portretus ax.gif
QUOTE(sweetapple @ 2010 02 02, 17:59)
Sveikos merginos  4u.gif
Esu nusiziurejus Canon EOS 500D. Kaip manot ar uztenka tokio pradziamokslei? Ar gal ka geriau galit rekomenduot  unsure.gif  Busiu dekinga uz patarimus  4u.gif

Geras fotikas, tikrai pilnai užtenka tokio mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Abi @ 2010 02 02, 17:13)
Geras fotikas, tikrai pilnai užtenka tokio  mirksiukas.gif

Aciu uz atsakyma 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievosius @ 2010 02 02, 17:35)
O db siek tiek ne i tema: gan juokinga ir apmaudu skaityti, kai kalbama apie isaugima is taisykliu. Is ju isaugti neimanoma, jei jos niekada nebuvo gerai iauge i krauja. Tada kai jos jau tiek pazystamos ir sugyventos, kad net ensamoningai kadruoji pagal jas, net specialiai to nesiekdamas, tik tada gali is ju isaugti.
Beje tasykliu panaudojimas  foto mene ir papastoj fotografijoj ( renginiai, sventes, seima ir pan.) manau yra skirtingas. Ir reikia gerai pamastyti, kur gali sau ju leisti nepaisyti ir kur negali...

Taip as dar mokinuosi ir ilgai mokinsiuos, itariu visa gyvenima lotuliukas.gif
as ir NEatejau su mintim kad va padariau NEREALU kadra ir dabar girkit mane, as ir prasiau kritikos, as ja priemiau, bet nebutinai as turia ja bekt igyvendinti, kiekvienas matome kiekvieno kadro isdirbima kitaip. Ir nei vienas to pacio kadro nepadarytume taip pat mirksiukas.gif

Taip, idealiausia butu buve dar tureti is desnes pagalbininka su atspindziu, kad nebutu tokie tamsus veidai, bet jo ten nebuvo. Kai ateis laikas planuotom fotosesijom - butinai pasiimim ka nors i pagalba bigsmile.gif
na man kartais irgi juokinga kai kiekviena nuotrauka yra ispaudziama i taisykliu remus ir mazdaug jokios saviraiskos. apart to, koki daikta ar vieta fotografuoji. Ne vien taisykles nuotraukoje kalba. Nesakau kad tu taisykliu neturi buti, papreziu jos turi buti, bet cia ne tos taisykles be kuriu negali buti gero darbo, ar uz jas bus nubausta. Buvo laikais kai pati visur maciau taisykliu pazeidimus ir net nebematai pacios esmes, ka autorius nori tuo pasakyti. Dabar ziuriu kiek kitaip, ne taisykliu paisymas yra visko virsune, o ideja. Na tiek to...

Nes irgi gaunasi kad visi gali reiksti nuomone apie tavo darba, o pats jos negali tureti lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glidė: 02 vasario 2010 - 18:23