Nu man niekaip nesigauna vis skystas, skonis tai geras būna, bet kas iš to jei koše
Kiek jūs merginos kaitinate? gal aš per mažai
o gal dar kokia darymo paslaptis yra?
QUOTE(Acolyte @ 2010 07 21, 11:16)
Nu man niekaip nesigauna vis skystas, skonis tai geras būna, bet kas iš to jei koše
Kiek jūs merginos kaitinate? gal aš per mažai
o gal dar kokia darymo paslaptis yra?
Kiek jūs merginos kaitinate? gal aš per mažai
o gal dar kokia darymo paslaptis yra?
gal per mažai sausainių naudojate? Tada gaunasi per daug tos kakavinės masės, kuri per tokius karščius labai greit tirpsta kambario temperatūroje. Ir dar - reikia naudoti tikrą sviestą (naminį ar 82%), o ne tepų riebalų mišinį - tada irgi geriau sustingsta tinginys Aš tą kakavinę masę paverdu kokias geras 10-15 min nuo užvirimo, kol pradeda tirštėt.
Jei nesunku, parašykite, pagal kokį receptą darote tinginį
QUOTE(Ruciake @ 2010 07 21, 13:06)
gal per mažai sausainių naudojate? Tada gaunasi per daug tos kakavinės masės, kuri per tokius karščius labai greit tirpsta kambario temperatūroje. Ir dar - reikia naudoti tikrą sviestą (naminį ar 82%), o ne tepų riebalų mišinį - tada irgi geriau sustingsta tinginys Aš tą kakavinę masę paverdu kokias geras 10-15 min nuo užvirimo, kol pradeda tirštėt.
Jei nesunku, parašykite, pagal kokį receptą darote tinginį
Jei nesunku, parašykite, pagal kokį receptą darote tinginį
naudoju:
1 pak. sviesto naminį Rokiškio 82 ar tai 84 proc.
1 indeli sutirštinto pieno (kondensofkė)
2-3 pak. sausainių "Gaidelis"
4-5 šaukštai kakavos
sakot nuo užvirimo 10-15 min as ant silpnos ugnies gal tik 10-15 min kaitinau nelabai jis ir užvirė manau Tikiuosi tik čia problema, nes juk darau taip kaip visi bet nestingsta nors tu ką
QUOTE(Acolyte @ 2010 07 21, 13:45)
naudoju:
1 pak. sviesto naminį Rokiškio 82 ar tai 84 proc.
1 indeli sutirštinto pieno (kondensofkė)
2-3 pak. sausainių "Gaidelis"
4-5 šaukštai kakavos
sakot nuo užvirimo 10-15 min as ant silpnos ugnies gal tik 10-15 min kaitinau nelabai jis ir užvirė manau Tikiuosi tik čia problema, nes juk darau taip kaip visi bet nestingsta nors tu ką
1 pak. sviesto naminį Rokiškio 82 ar tai 84 proc.
1 indeli sutirštinto pieno (kondensofkė)
2-3 pak. sausainių "Gaidelis"
4-5 šaukštai kakavos
sakot nuo užvirimo 10-15 min as ant silpnos ugnies gal tik 10-15 min kaitinau nelabai jis ir užvirė manau Tikiuosi tik čia problema, nes juk darau taip kaip visi bet nestingsta nors tu ką
mano receptas truputį kitoks (aš, kaip suvalkietė, tai naudoju pieną ir cukrų, o ne kondensuotą pieną, bo tas gi brangus ):
0,5 l pieno
1-1,5 stiklinės cukraus
200 g sviesto
3-5 v.š. kakavos
1 kg sausainių
tai palyginus receptus iškart matyt, kad per mažai sausainių pagal jūsų receptą dedama, todėl ir būna skystas tinginys
QUOTE(Ruciake @ 2010 07 21, 17:39)
mano receptas truputį kitoks (aš, kaip suvalkietė, tai naudoju pieną ir cukrų, o ne kondensuotą pieną, bo tas gi brangus ):
0,5 l pieno
1-1,5 stiklinės cukraus
200 g sviesto
3-5 v.š. kakavos
1 kg sausainių
tai palyginus receptus iškart matyt, kad per mažai sausainių pagal jūsų receptą dedama, todėl ir būna skystas tinginys
0,5 l pieno
1-1,5 stiklinės cukraus
200 g sviesto
3-5 v.š. kakavos
1 kg sausainių
tai palyginus receptus iškart matyt, kad per mažai sausainių pagal jūsų receptą dedama, todėl ir būna skystas tinginys
oho kiek sausainių reikės gal pabandyti ir su pienu bet kolkas po nesėkmingo bandymo turi laiko praeiti kad užsimanyčiau vėl bandyt o šiaip manau daugiau aš jį kaitinsiu nes aš bijojau užvirimo, dabar nebijosiu
ačiū
QUOTE(Acolyte @ 2010 07 21, 18:52)
oho kiek sausainių reikės gal pabandyti ir su pienu bet kolkas po nesėkmingo bandymo turi laiko praeiti kad užsimanyčiau vėl bandyt o šiaip manau daugiau aš jį kaitinsiu nes aš bijojau užvirimo, dabar nebijosiu
ačiū
ačiū
Sveika!
As darau pagal toki pat recepta kaip ir jus. I puoda idedu 1 pak. sviesto (82%), indeli kond.pieno siek tiek pakaitinu, palaukiu kol sviestas istirps ir susimaisys su k.pienu, veliau is akies kakavos dedu. I laikrodi neziuriu kiek kaitinu, bet ne per ilgiausiai. Tada sudedu 3 pakelius susmulkintu sausainiu. Dedu "Selga", Irish cream skonio (jie brangesni, bet tinginys gaunasi fantastinio skonio). Viska labai gerai ismaisau ir dedu i koki noriu inda, bet kokios formos, pries tai ji isklojus maistine plevele. Siek tiek palaikau ji kambario temperaturoje ir i saldytuva.
Galvoju, gal jus ji i saldytuva nededat, kad skystas gaunasi Per tokius karscius ji butina deti i saldytuva. Aisku jis man skanesnis, kai siek tiek pastovi kamb.temp., nei tiesiai is saldytuvo.
Sekmes!
QUOTE(Renata123 @ 2010 07 21, 21:35)
Labas
žinoma dedu į šaldytuvą bandysiu dar kartą kai tik vėl noro atsiras o atsiras greitai, nes esu jų mėgėja
Mmhmmm.. Tinginys, skaniausias dalykas
QUOTE(Jonuko_mamyte @ 2010 03 30, 17:16)
idesiu savo tinginuka
4 pak."Gaidelis", 1 pak sviesto, 1 šaukštelis vanilinio cukraus, 3 pak varškės (kad būtų nesausa, aš naudojau senolių 9%), 1 sauja aguonų, 1 st cukraus, 2 pak pieniško šokolado.
Sviestą, varškę, cukrų, aguonas, vanilinį cukrų reikėtų ištrinti iki vientisos masės. Ant dugno dedame sausainius, tepame ant viršaus varškės ir sviesto masę, tada vėl sausainius dėliojame ir taip sluoksniuojam.
4 pak."Gaidelis", 1 pak sviesto, 1 šaukštelis vanilinio cukraus, 3 pak varškės (kad būtų nesausa, aš naudojau senolių 9%), 1 sauja aguonų, 1 st cukraus, 2 pak pieniško šokolado.
Sviestą, varškę, cukrų, aguonas, vanilinį cukrų reikėtų ištrinti iki vientisos masės. Ant dugno dedame sausainius, tepame ant viršaus varškės ir sviesto masę, tada vėl sausainius dėliojame ir taip sluoksniuojam.
...Mes sita tai vadiname varskes pyragu...darydavom be sviestoir be sokolado ir vietoj aguonu naudodavom kokia uogiene..berods tai dazniausiai budavo vysniu uogiene..uogiene pyragui suteikia lengvumo ir gaivumo..apsilaizymas tiek vasara tiek iema...Oi kaip as sito skanesto pasiilgus....
QUOTE(*Aušrė* @ 2010 04 10, 22:55)
AČIŪ už mintį, tinginį daryti kaip "salemi dešrą"... Dabar tik tokios formos ir darau... Vaikams labai patiko.... Vis klausia: "- Ar dar yra tos dešros ?"
http://www_neringa-b...s-tinginys.html
o cia dvieju skarbonkiu kondesuoto reik. sausainiu kaip tai mazoka tada butu
nes trim pok.sausainiu viena skarbonke cia visos deda?
ir kur gaut tos karcios kakavos?
QUOTE(uzsiemusi @ 2010 07 27, 17:34)
...Mes sita tai vadiname varskes pyragu...darydavom be sviestoir be sokolado ir vietoj aguonu naudodavom kokia uogiene..berods tai dazniausiai budavo vysniu uogiene..uogiene pyragui suteikia lengvumo ir gaivumo..apsilaizymas tiek vasara tiek iema...Oi kaip as sito skanesto pasiilgus....
skaniai turetu but reiks pabandyt
Labutis
man pats skaniausias tinginys iš saldumynų ir mano šeimyna alpsta dėl jo
mano receptas toks
ind kond. pieno
200gr. sviesto
3 šaukštai kakavos
4pak sausainiai
ir dar vienas labai mūsų pamėgtas irisinis-karamelinis tinginiukas
1ind nesaldintas sutirštintas pienas
1-1,5st cukraus(pagal skonį,saldumą)
3,5pak sausainių
1pak(200gr) sviesto
pirmiausia sviestą ištirpinti supilti pieną sutikrštintą ir cukrų,virti ant mažos ugnies kokia 25-30min,nuolat maišant,kad nepridegtų,nors pas mane kažkoks indas gerulis,kuris nepridenga,kartais ir didesnę ugnį pasidarau ,po to truputėlį atvėsinti ir supilti ant sausainiukų sutrupintų,žinoma dėti reikia į šaldytuvą,o vėliau skanaus
man pats skaniausias tinginys iš saldumynų ir mano šeimyna alpsta dėl jo
mano receptas toks
ind kond. pieno
200gr. sviesto
3 šaukštai kakavos
4pak sausainiai
ir dar vienas labai mūsų pamėgtas irisinis-karamelinis tinginiukas
1ind nesaldintas sutirštintas pienas
1-1,5st cukraus(pagal skonį,saldumą)
3,5pak sausainių
1pak(200gr) sviesto
pirmiausia sviestą ištirpinti supilti pieną sutikrštintą ir cukrų,virti ant mažos ugnies kokia 25-30min,nuolat maišant,kad nepridegtų,nors pas mane kažkoks indas gerulis,kuris nepridenga,kartais ir didesnę ugnį pasidarau ,po to truputėlį atvėsinti ir supilti ant sausainiukų sutrupintų,žinoma dėti reikia į šaldytuvą,o vėliau skanaus