Įkraunama...
Įkraunama...

Tinginys

Nu man niekaip nesigauna verysad.gif vis skystas, skonis tai geras būna, bet kas iš to jei koše unsure.gif
Kiek jūs merginos kaitinate? gal aš per mažai g.gif
o gal dar kokia darymo paslaptis yra?
Atsakyti
QUOTE(Acolyte @ 2010 07 21, 11:16)
Nu man niekaip nesigauna  verysad.gif  vis skystas, skonis tai geras būna, bet kas iš to jei koše  unsure.gif
Kiek jūs merginos kaitinate? gal aš per mažai  g.gif
o gal dar kokia darymo paslaptis yra?

gal per mažai sausainių naudojate? g.gif Tada gaunasi per daug tos kakavinės masės, kuri per tokius karščius labai greit tirpsta kambario temperatūroje. Ir dar - reikia naudoti tikrą sviestą (naminį ar 82%), o ne tepų riebalų mišinį - tada irgi geriau sustingsta tinginys mirksiukas.gif Aš tą kakavinę masę paverdu kokias geras 10-15 min nuo užvirimo, kol pradeda tirštėt.
Jei nesunku, parašykite, pagal kokį receptą darote tinginį ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruciake @ 2010 07 21, 13:06)
gal per mažai sausainių naudojate? g.gif Tada gaunasi per daug tos kakavinės masės, kuri per tokius karščius labai greit tirpsta kambario temperatūroje. Ir dar - reikia naudoti tikrą sviestą (naminį ar 82%), o ne tepų riebalų mišinį - tada irgi geriau sustingsta tinginys mirksiukas.gif Aš tą kakavinę masę paverdu kokias geras 10-15 min nuo užvirimo, kol pradeda tirštėt.
Jei nesunku, parašykite, pagal kokį receptą darote tinginį ax.gif


naudoju:
1 pak. sviesto naminį Rokiškio 82 ar tai 84 proc.
1 indeli sutirštinto pieno (kondensofkė)
2-3 pak. sausainių "Gaidelis"
4-5 šaukštai kakavos

sakot nuo užvirimo 10-15 min g.gif as ant silpnos ugnies gal tik 10-15 min kaitinau nelabai jis ir užvirė manau unsure.gif Tikiuosi tik čia problema, nes juk darau taip kaip visi bet nestingsta nors tu ką doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Acolyte @ 2010 07 21, 13:45)
naudoju:
1 pak. sviesto naminį Rokiškio 82 ar tai 84 proc.
1 indeli sutirštinto pieno (kondensofkė)
2-3 pak. sausainių "Gaidelis"
4-5 šaukštai kakavos

sakot nuo užvirimo 10-15 min  g.gif  as ant silpnos ugnies gal tik 10-15 min kaitinau nelabai jis ir užvirė manau  unsure.gif Tikiuosi tik čia problema, nes juk darau taip kaip visi bet nestingsta nors tu ką  doh.gif

mano receptas truputį kitoks (aš, kaip suvalkietė, tai naudoju pieną ir cukrų, o ne kondensuotą pieną, bo tas gi brangus blush2.gif ):
0,5 l pieno
1-1,5 stiklinės cukraus
200 g sviesto
3-5 v.š. kakavos
1 kg sausainių

tai palyginus receptus iškart matyt, kad per mažai sausainių pagal jūsų receptą dedama, todėl ir būna skystas tinginys mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruciake @ 2010 07 21, 17:39)
mano receptas truputį kitoks (aš, kaip suvalkietė, tai naudoju pieną ir cukrų, o ne kondensuotą pieną, bo tas gi brangus blush2.gif ):
0,5 l pieno
1-1,5 stiklinės cukraus
200 g sviesto
3-5 v.š. kakavos
1 kg sausainių

tai palyginus receptus iškart matyt, kad per mažai sausainių pagal jūsų receptą dedama, todėl ir būna skystas tinginys mirksiukas.gif

oho kiek sausainių g.gif reikės gal pabandyti ir su pienu unsure.gif bet kolkas po nesėkmingo bandymo turi laiko praeiti kad užsimanyčiau vėl bandyt doh.gif o šiaip manau daugiau aš jį kaitinsiu smile.gif nes aš bijojau užvirimo, dabar nebijosiu blush2.gif

ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Acolyte @ 2010 07 21, 18:52)
oho kiek sausainių g.gif  reikės gal pabandyti ir su pienu  unsure.gif  bet kolkas po nesėkmingo bandymo turi laiko praeiti kad užsimanyčiau vėl bandyt  doh.gif  o šiaip manau daugiau aš jį kaitinsiu smile.gif nes aš bijojau užvirimo, dabar nebijosiu  blush2.gif

ačiū  4u.gif


Sveika! 4u.gif

As darau pagal toki pat recepta kaip ir jus. I puoda idedu 1 pak. sviesto (82%), indeli kond.pieno siek tiek pakaitinu, palaukiu kol sviestas istirps ir susimaisys su k.pienu, veliau is akies kakavos dedu. I laikrodi neziuriu kiek kaitinu, bet ne per ilgiausiai. Tada sudedu 3 pakelius susmulkintu sausainiu. Dedu "Selga", Irish cream skonio (jie brangesni, bet tinginys gaunasi fantastinio skonio). Viska labai gerai ismaisau ir dedu i koki noriu inda, bet kokios formos, pries tai ji isklojus maistine plevele. Siek tiek palaikau ji kambario temperaturoje ir i saldytuva.
Galvoju, gal jus ji i saldytuva nededat, kad skystas gaunasi g.gif Per tokius karscius ji butina deti i saldytuva. Aisku jis man skanesnis, kai siek tiek pastovi kamb.temp., nei tiesiai is saldytuvo.

Sekmes! 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2010 07 21, 21:35)
Sveika!  4u.gif

Sekmes! 4u.gif  mirksiukas.gif

Labas 4u.gif

žinoma dedu į šaldytuvą smile.gif bandysiu dar kartą kai tik vėl noro atsiras doh.gif o atsiras greitai, nes esu jų mėgėja wub.gif
Atsakyti
Mmhmmm.. Tinginys, skaniausias dalykas drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Jonuko_mamyte @ 2010 03 30, 17:16)
idesiu savo tinginuka
4 pak."Gaidelis", 1 pak sviesto, 1 šaukštelis vanilinio cukraus, 3 pak varškės (kad būtų nesausa, aš naudojau senolių 9%), 1 sauja aguonų, 1 st cukraus, 2 pak pieniško šokolado.
Sviestą, varškę, cukrų, aguonas, vanilinį cukrų reikėtų ištrinti iki vientisos masės. Ant dugno dedame sausainius, tepame ant viršaus varškės ir sviesto masę, tada vėl sausainius dėliojame ir taip sluoksniuojam.


...Mes sita tai vadiname varskes pyragu...darydavom be sviestoir be sokolado ir vietoj aguonu naudodavom kokia uogiene..berods tai dazniausiai budavo vysniu uogiene..uogiene pyragui suteikia lengvumo ir gaivumo..apsilaizymas tiek vasara tiek iema...Oi kaip as sito skanesto pasiilgus.... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aušrė* @ 2010 04 10, 22:55)
AČIŪ už mintį, tinginį daryti kaip "salemi dešrą"... Dabar tik tokios formos ir darau... Vaikams labai patiko.... Vis klausia: "- Ar dar yra tos dešros ?"  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif


http://www_neringa-b...s-tinginys.html

o cia dvieju skarbonkiu kondesuoto reik. sausainiu kaip tai mazoka tada butu g.gif
nes trim pok.sausainiu viena skarbonke cia visos deda?

ir kur gaut tos karcios kakavos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GITALE: 27 liepos 2010 - 20:37
QUOTE(uzsiemusi @ 2010 07 27, 17:34)
...Mes sita tai vadiname varskes pyragu...darydavom be sviestoir be sokolado ir vietoj aguonu naudodavom kokia uogiene..berods tai dazniausiai budavo vysniu uogiene..uogiene pyragui suteikia lengvumo ir gaivumo..apsilaizymas tiek vasara tiek iema...Oi kaip as sito skanesto pasiilgus.... rolleyes.gif

skaniai turetu but reiks pabandyt g.gif
Atsakyti
Labutis mirksiukas.gif
man pats skaniausias tinginys iš saldumynų ir mano šeimyna alpsta dėl jo rolleyes.gif
mano receptas toks
ind kond. pieno
200gr. sviesto
3 šaukštai kakavos
4pak sausainiai

ir dar vienas labai mūsų pamėgtas irisinis-karamelinis tinginiukas
1ind nesaldintas sutirštintas pienas
1-1,5st cukraus(pagal skonį,saldumą)
3,5pak sausainių
1pak(200gr) sviesto
pirmiausia sviestą ištirpinti supilti pieną sutikrštintą ir cukrų,virti ant mažos ugnies kokia 25-30min,nuolat maišant,kad nepridegtų,nors pas mane kažkoks indas gerulis,kuris nepridenga,kartais ir didesnę ugnį pasidarau blush2.gif ax.gif ,po to truputėlį atvėsinti ir supilti ant sausainiukų sutrupintų,žinoma dėti reikia į šaldytuvą,o vėliau skanaus rolleyes.gif biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti