Sveikos,o cia mano vakarykstis skanestas,seimyna tai alpsta del jo.
Trupinukai trapios teslos pati kepu,kremas kondensuotas sviestas medus ir aguonos
QUOTE(Lu Lu @ 2010 04 18, 14:06)
O as tingini darau taip :
4 pokeliai Gaidelis ar kitu sausainiu
1 indelis kondensuoto pieno
200 g minksto sviesto
kakavos pora saukstu(pagal skoni)
sausainius sutrupinam , ipilam kondensuota piena, dedam sviesta , kakava, ir minkom minkom minkom (as minkau rankomis), tada padalinam mase i pora daliu ir sudedam i celofaninius maiselius, padarom 'desreles', dedam is saldytuva, kita diena valgom
man sis tinginys skaniausias, nelabai megstu tinginiu su ivairiais priedais
skanaus
200 g minksto sviesto
sausainius sutrupinam , ipilam kondensuota piena, dedam sviesta , kakava, ir minkom minkom minkom (as minkau rankomis), tada padalinam mase i pora daliu ir sudedam i celofaninius maiselius, padarom 'desreles', dedam is saldytuva, kita diena valgom
man sis tinginys skaniausias, nelabai megstu tinginiu su ivairiais priedais
skanaus
Pas mane tas pats, tik as pirma istirpdau saldzios grietineles sviesta su kondencuotu bei kakava. Nukeliu mase nuo ugnies. Tada imaisau trupintus sausainius saukstu
gal galit pasakyti kiek gaunasi tinginio is tokiu proporciju? tiksliau koks turis? noriu daryti tw zele ziede ir nezinau is kiek porciju gausis pilnas?
Aciu uz pagalba
200 g minksto sviesto
Aciu uz pagalba
200 g minksto sviesto
QUOTE(audriene @ 2010 04 18, 14:18)
Trupinukai trapios teslos pati kepu,kremas kondensuotas sviestas medus ir aguonos
...
...
nuostabiai atrodo. Gal galit parasyt kaip tai darot? Vaikystėj tokį pyragą darydavo draugės mama. Labai skanus būdavo
QUOTE(gaudyk veja @ 2010 04 19, 15:21)
Siandien ragavau varskinio tinginio. Nuostabus skonis, ieškosiu receptuka ir bandysiu pati pasigaminti šį skanumyną.
Vienas iš variantų:
http://www.supermama...p;#entry5139439
QUOTE(audriene @ 2010 04 18, 15:18)
....
....
Parasau receptuka;
Trupiniams;1 kiausinis,100g.cukraus,70g.sviesto,4 saukstai pieno,1saukstelis kepimo milteliu,150g.miltu.is teslos padaryti trupinius iskepti
Kremui;1ind.kondensuoto pieno,200g.sviesto,150g.aguonu,2 saukstai medaus isvirti krema ir uzpilti ant iskeptu trupiniu.Skanaus
QUOTE(irmulia @ 2010 04 29, 08:06)
Merginos, sos ieškau tokių sausainių. Noriu tinginį iš jų pagaminti. Gal kas užmatę, kur kokiame prekybcentryje galėčiau jų rasti?
Londone, bet kurioj svarinej galima rast tokiu pat, na gal tik pavadinimas kitas
Papildyta:
QUOTE(dzhina @ 2010 04 20, 13:20)
gal galit pasakyti kiek gaunasi tinginio is tokiu proporciju? tiksliau koks turis? noriu daryti tw zele ziede ir nezinau is kiek porciju gausis pilnas?
Aciu uz pagalba
200 g minksto sviesto
Aciu uz pagalba
200 g minksto sviesto
na as dariau tw ziede, su neisimtu viduriu, tai dariau dviguba norma, taigi 400 gr sausainiu, 2 indeliai kondensuoto, 400 gr sviesto ir 2 sauksteliai kakavos.vsio.nes pas mane i vienguba norma ieina ne 400 gr sausainiu o 200.o jei jus darysit pilna zieda, be viduriuko, tada pridekit dar daugiau sausainiu, bet patariu, sudejus mase i zieda, labai gerai suspausti, nors ta sunku padaryti, ir kisti o celofana, nes tinginys gaunas kietas, ir labai trupa, tad reik kol karstas ji susukti i maiseli su ziedu, kad suminkstetu gerai sausainiai jau kalbu is patirties
QUOTE(irmulia @ 2010 04 29, 07:06)
Merginos, sos ieškau tokių sausainių. Noriu tinginį iš jų pagaminti. Gal kas užmatę, kur kokiame prekybcentryje galėčiau jų rasti?
Ir kaip tą tinginį reik daryt?. Gal galit receptuką? Tie sausainiai su kremu dedasi?
AUDRIENE, dėkui už receptuką. Tikrai darysiu
QUOTE(irmulia @ 2010 04 29, 08:06)
o DISKO sokoladiniai netinka?
labukas, pasidalinsiu ir aš savo firminiu tinginiu
rašysiu labai didelei porcijai, iš tiek, man išeina 28cm. skersmens torto forma ir dar lieka vienas 'normalus' tinginys
čia bus varškės ir paprasto tinginio hibridas;
taigi: 8pok. sausainių "selga" (geriau klasika, be jokių priedų)
2pok. saldžios grietinėlės sviesto
1pok.varškės (dėjau liesą)
2ind. kodensuoto pieno
2 plytelės pieniško šokolado
sausainius sutrupinu, puode ištirpinu sviestą, tada sulaužytą gabalėliais šokoladą, kondensuotą pieną, varškę ir viską gerai išmaišau. supilu ant sulaužytų sausainių, išmaišau ir dedu į formą, arba į daug maišelių vaikų gimtadieniams tai nepakeičiamas tortas- ant viršaus kokio ištirpinto šokalado aplieju- ir laaabai skanu.Tiesa, brangokas,bet jei kas bandysit- skanaus.
kitas variantas- mažesnė porcija;
4pok. sausainių selga
1ind kodensuotos KAVOS (ne kakavos, kaip daugumai tinginių)
1pok. saldžios grietinėlės sviesto
eiga tokia pati- sausainius sutrupinam, o visą kitą ištirpinę ir išaišę supilam ant sausainių.
rašysiu labai didelei porcijai, iš tiek, man išeina 28cm. skersmens torto forma ir dar lieka vienas 'normalus' tinginys
čia bus varškės ir paprasto tinginio hibridas;
taigi: 8pok. sausainių "selga" (geriau klasika, be jokių priedų)
2pok. saldžios grietinėlės sviesto
1pok.varškės (dėjau liesą)
2ind. kodensuoto pieno
2 plytelės pieniško šokolado
sausainius sutrupinu, puode ištirpinu sviestą, tada sulaužytą gabalėliais šokoladą, kondensuotą pieną, varškę ir viską gerai išmaišau. supilu ant sulaužytų sausainių, išmaišau ir dedu į formą, arba į daug maišelių vaikų gimtadieniams tai nepakeičiamas tortas- ant viršaus kokio ištirpinto šokalado aplieju- ir laaabai skanu.Tiesa, brangokas,bet jei kas bandysit- skanaus.
kitas variantas- mažesnė porcija;
4pok. sausainių selga
1ind kodensuotos KAVOS (ne kakavos, kaip daugumai tinginių)
1pok. saldžios grietinėlės sviesto
eiga tokia pati- sausainius sutrupinam, o visą kitą ištirpinę ir išaišę supilam ant sausainių.