Nezinau, ar buvo jau toks receptas ankstesnese temose, tikriausiai buvo, bet dar parasysiu

nes as tynginiu visokiu bandziau daryti ir su grietine, kur dedasi, ir su grietinele, nu nera man skanesnio ir greiciau paruosiamo tynginio nei sitas:
1 x kondensuoto pieno
4 pok. selgos vanilimiu sausainiu ( 180g. viename pokelyje)
250g. sviesto ( ne sudyto)
2-3 saukstai kakavos
Sausainius sutrupinu nedideliais gabaliukais ir palieku dideliame inde.
Sviesta supjaustau mazais gabaliukais ir uzdedu lydytis, iskart sudedu kakava, kol sviestas lydosi, tada lengvai pasiskirsto ji ir be jokiu gumuliuku (kakavos galima det ir daugiau, cia pagal skoni, mano gaunasi toks svelniai rudas)
Kai issilydo sviestas supilu kondensuota. Visa laika maisau ir ant nelabai dideles ugnies (kad nepradetu degti) iki kol beveik pradeda virti.
Tada uzpilu viska ant sausainiu ir gerai ismaisau. Is pradziu gali pasirodyti, kad sausainiu per daug, bet gerai maisant viskas kuo puikiausiai issimaiso ir visi sauainiai pasidengia mase .
Pilu i maiseli, graziai suslegiu ir i saldytuva. Kita diena valgom. Nu man labai skanu, neistizes, maiselis nusiima labai lengvai, tvirtas toks tas tinginys, o per nakti pastoveje tie sausainiai taip susigeria, kad jis gaunasi toks sotus, mano seimyna dievina, o ir padaryt ji ner kas.

Kita kart kai darysiu ateisiu idet fotkes.
Papildyta:
Oi, isijungiau praeita tema, tai Cipsiuko receptas toks pats, tik sausainiu biski maziau ji deda. Ir tikrai gerai ji pasake, dar nebuvo ne karto, kad nesigautu
norejau paklaust, kodel man nelabai gavosi sitas tinginys. Matavau kiekviena grama ir man gavosi toks, kad rankos prie jo limpa, gerai is maiselio neisiima. Bet skonis tai labai geras.
O kondensuotas pienas ir sutirstintas pienas tai tas pats? Nes kitokio musu maximoj nebuvo
Patarkit ka padariau ne taip, nes labai skanus, tik norisi, kad neliptu prie ranku
O gal sviestas kazkoks turi buti kitoks nei pirkau. Nes pirkau sveriama