Įkraunama...
Įkraunama...

Tinginys

QUOTE(Blondie* @ 2010 02 02, 23:31)
Na, man su Rududu irgi vienas skaniausių tinginio variantų, tik man kažkodėl sviestas su juo niekada gerai nesusijungia, pakaitinu šiek tiek su ištirpusiu sviestu, kai gaunas tokia tirštoka masė (bet ne vientisa) ir pilu ant laužytų sausainių, bet skonio ir formos tikrai nepagadina  didis.gif  rolleyes.gif žinau, kad kiti varškės dar deda, bet pati nebandžius.

Na jau, iš manęs tokia kepėja, bet maišai maišai, kaitini kaitini ir gaunasi graži vientisa lygi karamelė ir apie kažkokius pienus pirmą kartą girdžiu... kam ten jų reikia... viskas puikiausiai sustingsta... man karamelinis tinginys pats skaniausias... vietoj rududu galima irisus naudoti, apie 200 g irisų, 200 g. sviesto ir du pakeliai sausainių... Tik reikia pavargti, kol vientisą masė gaunasi, rududu tai vieni juokai palyginus... žodžiu, jei nesigauna, vadinasi, per trumpai maišote ir kaitinate...
Atsakyti
Darau paprastai. Tik dar idedu graikisku riesutu. Musu seimai taip lb patinka.
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2010 02 15, 21:34)
Mano stai toks "Šokoladinis saliamis – tinginys" smile.gif

.....

receptas

Trečią kartą dariau tinginį, paskutinius 2kartus pagal jūsų receptą, bet kažkodėl man gaunasi labai minkšti unsure.gif Nesuprantu ką darau ne taip ir kaip atrast tą aukso viduriuką, nes pirmą kartą darant buvo per kietas (bet tada nedėjau visai kakavos, tik 200g šokolado), gal sausainių daugiau dėti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 29 balandžio 2010 - 07:08
QUOTE(vikulia 84 @ 2010 03 02, 01:44)
Darau paprastai. Tik dar idedu graikisku riesutu. Musu seimai taip lb patinka.


As dedu studentiskus riesutu/razinu rinkinukus ir graikisku dar primaisau, tikrai labiau patinka su riesutukais, nei tik sausainiu/sviesto ir kakavos kaip anksciau darydavom. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(delamorte @ 2010 03 05, 08:28)
Trečią kartą dariau tinginį, paskutinius 2kartus pagal jūsų receptą, bet kažkodėl man gaunasi labai minkšti unsure.gif Nesuprantu ką darau ne taip ir kaip atrast tą aukso viduriuką, nes pirmą kartą darant buvo per kietas (bet tada nedėjau visai kakavos, tik 200g šokolado), gal sausainių daugiau dėti?

As visuomet 600g sausainiams naudoju 200g sviesto. Gaunasi tobulas smile.gif Manau, del siu dvieju produktu neatitikimo Jums gaunasi per minkstas smile.gif
Papildyta:
Dar puiku dalyka atradau, ka dedu i tinginuka, tai migolai meduje wub.gif Super skonis gaunasi thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alyssa: 07 kovo 2010 - 10:50
QUOTE(Aissstute @ 2010 01 29, 19:19)
Nezinau, ar buvo jau toks receptas ankstesnese temose, tikriausiai buvo, bet dar parasysiu  blush2.gif nes as tynginiu visokiu bandziau daryti ir su grietine, kur dedasi, ir su grietinele, nu nera man skanesnio ir greiciau paruosiamo tynginio nei sitas:

1 x kondensuoto pieno
4 pok. selgos vanilimiu sausainiu ( 180g. viename pokelyje)
250g. sviesto ( ne sudyto)
2-3 saukstai kakavos

Sausainius sutrupinu nedideliais gabaliukais ir palieku dideliame inde.
Sviesta supjaustau mazais gabaliukais ir uzdedu lydytis, iskart sudedu kakava, kol sviestas lydosi, tada lengvai pasiskirsto ji ir be jokiu gumuliuku (kakavos galima det ir daugiau, cia pagal skoni, mano gaunasi toks svelniai rudas)
Kai issilydo sviestas supilu kondensuota. Visa laika maisau ir ant nelabai dideles ugnies (kad nepradetu degti) iki kol beveik pradeda virti.
Tada uzpilu viska ant sausainiu ir gerai ismaisau. Is pradziu gali pasirodyti, kad sausainiu per daug, bet gerai maisant viskas kuo puikiausiai issimaiso ir visi sauainiai pasidengia mase .
Pilu i maiseli, graziai suslegiu ir i saldytuva. Kita diena valgom. Nu man labai skanu, neistizes, maiselis nusiima labai lengvai, tvirtas toks tas tinginys, o per nakti pastoveje tie sausainiai taip susigeria, kad jis gaunasi toks sotus, mano seimyna dievina, o ir padaryt ji ner kas.  ax.gif Kita kart kai darysiu ateisiu idet fotkes.
Papildyta:
Oi, isijungiau praeita tema, tai Cipsiuko receptas toks pats, tik sausainiu biski maziau ji deda. Ir tikrai gerai ji pasake, dar nebuvo ne karto, kad nesigautu  drinks_cheers.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Labas 4u.gif
norejau paklaust, kodel man nelabai gavosi sitas tinginys. Matavau kiekviena grama ir man gavosi toks, kad rankos prie jo limpa, gerai is maiselio neisiima. Bet skonis tai labai geras.
O kondensuotas pienas ir sutirstintas pienas tai tas pats? Nes kitokio musu maximoj nebuvo verysad.gif verysad.gif
Patarkit ka padariau ne taip, nes labai skanus, tik norisi, kad neliptu prie ranku smile.gif
O gal sviestas kazkoks turi buti kitoks nei pirkau. Nes pirkau sveriama wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Naira @ 2010 03 08, 13:31)
Labas  4u.gif
norejau paklaust, kodel man nelabai gavosi sitas tinginys. Matavau kiekviena grama ir man gavosi toks, kad rankos prie jo limpa, gerai is maiselio neisiima. Bet skonis tai labai geras.
O kondensuotas pienas ir sutirstintas pienas tai tas pats? Nes kitokio musu maximoj nebuvo  verysad.gif  verysad.gif
Patarkit ka padariau ne taip, nes labai skanus, tik norisi, kad neliptu prie ranku  smile.gif
O gal sviestas kazkoks turi buti kitoks nei pirkau. Nes pirkau sveriama  wub.gif

Sviestas butinai turi buti geras, 82 proc riebumo. Gal koki nekokybiska, neriebu nusipirkot? Siaip del blogo sviesto dazniausiai ir gaunasi minkstas tinginys, nesukieteja gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alyssa @ 2010 03 08, 15:34)
Sviestas butinai turi buti geras, 82 proc riebumo. Gal koki nekokybiska, neriebu nusipirkot? Siaip del blogo sviesto dazniausiai ir gaunasi minkstas tinginys, nesukieteja gerai  smile.gif


Parduotuvej sake, kad 82 proc, bet kazin. Na, bandysiu su kitu sviestu, jei nepavyks, tai verksiu, nes labai skanu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Naira @ 2010 03 08, 15:58)
Parduotuvej sake, kad 82 proc, bet kazin. Na, bandysiu su kitu sviestu, jei nepavyks, tai verksiu, nes labai skanu  mirksiukas.gif

O sviesta su kondensuotu pienu, sviestu ir kakava uzvirinot? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alyssa: 08 kovo 2010 - 18:09
QUOTE(delamorte @ 2010 03 05, 08:28)
Trečią kartą dariau tinginį, paskutinius 2kartus pagal jūsų receptą, bet kažkodėl man gaunasi labai minkšti unsure.gif Nesuprantu ką darau ne taip ir kaip atrast tą aukso viduriuką, nes pirmą kartą darant buvo per kietas (bet tada nedėjau visai kakavos, tik 200g šokolado), gal sausainių daugiau dėti?

keista, kad gavosi perminkstas... juk sviestas, kakva, sokoladas kietina visa mase, o dar cukrus curis kristalizuojasi ir sutvirtina mase... tikrai nezinau kodel minkstas gavosi... arba produktu santykius neislaikei arba nekokybiski produktai buvo
Atsakyti
O TINGINY ESAT DARIUSIOS ISVIS BE KONDENSUOTO PIENO IR BE PAPRASTO PIENO...AR TIK TOKIUS.. g.gif
AS DARAU SU SVIESTU ,KIAUSINIAIS,KAKAVA,IR ZINOMA SAUSAINIAI,BEI CUKRUS.. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(evers @ 2010 03 11, 16:10)
O TINGINY ESAT DARIUSIOS ISVIS BE KONDENSUOTO PIENO IR BE PAPRASTO PIENO...AR TIK TOKIUS.. g.gif
AS DARAU SU SVIESTU ,KIAUSINIAIS,KAKAVA,IR ZINOMA SAUSAINIAI,BEI CUKRUS.. rolleyes.gif

g.gif prasom placiau ax.gif skonis?ir vaizdas ir kietumas koks, o kiausiniai nesuverda? g.gif
Atsakyti