Įkraunama...
Įkraunama...

Tinginys

QUOTE(grom @ 2012 05 25, 09:04)
Kiek ragavęs, tai varškės tikrai neprilygsta klasikiniam (ne iš kondencuoto).
Receptas gan paprastas:
4 pak sausainių
1 stiklinė cukraus
1 pak sviesto
1 stiklinė pieno
3 virt, šaukštai kakavos.

Viską sumaišyt, užvirinti ir užpilti ant sausainių.

isverskit ka reiskia 3 virt?
Atsakyti
QUOTE(SuperBaba @ 2014 04 19, 09:04)
isverskit ka reiskia 3 virt?

3 virtuviniai saukstai,valgomi saukstai smile.gif
Atsakyti
Tobulas sluokniuotas varskes tinginio tortas !
Su marmaladiniais saldainiais,dziovintais vaisiais ir brukniu uogiene.
Jei ka domintu receptukas,veliau parasysiu biggrin.gif
Atsakyti
smile.gif Šypsenėlė (:+2014 04 20, 08:16-->
QUOTE(smile.gif Šypsenėlė (: @ 2014 04 20, 08:16)
Tobulas sluokniuotas varskes tinginio tortas !
Su marmaladiniais saldainiais,dziovintais vaisiais ir brukniu uogiene.
Jei ka domintu receptukas,veliau parasysiu biggrin.gif

Domina, domina. Kur receptukas?
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2014 04 16, 23:10)

Aciu 4u.gif
Atsakyti
Sveiki, gal zinote kur gauti pirkti geros kokybes kakavos milteliu , skirtu kepiniams,
maximos tinkle nera,
o gal yra spec. parduotuve?
narsiau internete, nieko schmoll.gif
Vilniuje
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2014 08 04, 18:59)
Sveiki, gal zinote kur gauti pirkti geros kokybes kakavos milteliu , skirtu kepiniams,
maximos tinkle nera,
o gal yra spec. parduotuve?
narsiau internete, nieko schmoll.gif
Vilniuje



IKI esu mačiusi ekologiškos, tamsios kakavos be priemaišų, kaina gana didelė - tik ten neparašyta, kad specialiai kepiniams... Gal ši tiktų? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2014 08 04, 17:59)
Sveiki, gal zinote kur gauti pirkti geros kokybes kakavos milteliu , skirtu kepiniams,
maximos tinkle nera,
o gal yra spec. parduotuve?
narsiau internete, nieko schmoll.gif
Vilniuje


Puikios kokybės kakava yra Šokolado namai (Žirmūnai, Rimi) ir Delonoje (Šeimyniškių gt)
Atsakyti
Odriana, Likta, dekui uz atsakyma, 4u.gif
megstam kakava ir siaip gerti-nusipirksiu ir Iki ir Delonoje,
parasysiu atsiliepimus smile.gif
Atsakyti
Mano favoritas - is beatos knygos "Mamu knyga" su zemes riesutu sviestu ir rududu..Tiesiog tobulas skonis, dariau du kartus, tik pavojinga darytis, nes labai kaloringas, o nurimti negali tol, kol nesuvalgai viso biggrin.gif
Atsakyti
Nepykit. Nukopijavau teksta. Per tel lb sunku. Tinginys kitoks. Ir isties lb skanus 4u.gif blush2.gif 4u.gif


Manau kiekviena šeimininkė yra "atkalusi" savojo "Tinginio" receptą. 😉😎
Tik šis šiek tiek "paturbintas" kava su airiško likerio aromatu... Mėgstu kalorijas... o jei dar tinkamai "įsipaišo" kava, tai mmmmm....😍
Tad čiaumoju n-tąjį gabaliuką ir dalinuos skanumynu su Jumis! 😋

Reikės:

600g Rich tea sausainių (deja, tenka keist Gaidelio esamu atitikmeniu... 😏)
Indelis kondensuoto pieno (397g)
200g sviesto
1vš cukraus
4vš kakavos (nuotraukose rasit kokią naudoju nuolatos)
3-4vš tirpios kavos su airiško likerio aromatu (žiūrėkit foto)
100ml kokoso pieno (neturit- keiskit įprastu 😉)

Sulaužome dubenyje sausainius. Visus kitus ingredientus sudedame į puodą ir ant lb silpnos ugnies maišome iki kol gausis vientisa masė.
Atvėsusią masę supilame ant sausainių. Konsistencija turi gautis, kad net rankomis galėtumėt formuot masę.
Tada dedate ant maistinės plėvelės ir suvyniojate į "šliosą" 😉. Norint įdomiau- galit naudot silikonines formas. Dekoruotas šviežiomis uogomis papuoš visą stalą!

Tad valio "tinginių karaliui" ir skanaus!!! 👑🎉🍰

P.S. Rekomenduoju naudot geros kokybės kakavą. Ji išsiskiria sodrumu ir intensyvumu.
Atsakyti
Merginos, gal esate bandžiusios interneto platybėse pasklidusį receptą? Kopijuoju:
Jums reikės:

200 gramų juodo šokolado;

100 gramų pieniško šokolado;

125 gramų sviesto;

3 šaukštų dirbtinio medaus;

250 gramų (skardinė) skrudintų, sūrių žemės riešutų;

150 gramų paprastų sausainių.

Gaminimas:

Puode ištirpdykite šokoladą, sviestą ir dirbtinį medų. Nepasiduokite seilėtekiui ir neskubinkite proceso – tuo lėčiau tai darysite, tuo šansai susimauti mažesni (produktai ne pigūs, tad rizikuoti negalima).

Sutrupinkite sausainius, juos sumaišykite su riešutais. Nuo ugnies nukėlusios ištirpusią šokolado masę į puodą supilkite riešutų ir sausainių mišinį. Viską gerai išmaišykite ir supilkite į stiklinį indą arba folijos padėkliuką maždaug 5 cm storio sluoksniu.

Mentele išlyginkite paviršių, indą palikite šaldytuve maždaug keturioms valandoms.

biggrin.gif kaip man prisireikė tokio ne per saldaus, o net su cinkeliu - druska ar čili... baigiu visus receptus atrast biggrin.gif

Atsakyti