Įkraunama...
Įkraunama...

Tinginys

ryt bandysiu wub.gif jau vaikai priprase ax.gif

QUOTE(egzotikaa @ 2012 05 17, 21:51)
mano tinginys essen.gif: siap darau i maiiukus, bet siandien sumasciau pasidaryti torta  biggrin.gif visai neblogai
----------



QUOTE(mickute7 @ 2012 05 20, 16:24)
varskes tinginys



------------
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 12 vasario 2013 - 08:24
user posted image
jau valgom,labai skanus
bandem pirma varianta
Atsakyti
Mano tinginio improvizacija biggrin.gif gime siandien, kai galvojau kur panaudoti dziovintus abrikosus, nes turiu ju daug, gausis siek tiek "sveikesnis" tinginys, nei iprastai gaminu, nes nedejau sviesto ir kond. pieno, taip pat mazai sausainiu, vietoje ju dziovinti vaisiai.

120 g sokolado ( dejau 100g sokolado ir 2 saldainius su brendziu)
50 g grietineles
150 g selga sausainiu
200g sauleje dziovintu abrikosu
30 g saulegrazu

- sokolada istirpinti, tuomet supilti grietinele gerai ismaisyti, ir dar pakaitinti apie 5min.
- labai smulkiai supjaustyti abrikosus ir sudeti i sokolado mase
- sulauzyti sausainius ir sudeti i sokolado mase
- sudeti saulegrazas


Dariau pries 3 valandas jau beveik sustingo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo t@msiaplauke: 02 balandžio 2013 - 12:56
user posted image

dejau dar kelis dziovintus persikus, foto matosi geltoni gabaliukai
Atsakyti
QUOTE(grom @ 2012 05 25, 08:04)
Receptas gan paprastas:
4 pak sausainių
1 stiklinė cukraus
1 pak sviesto
1 stiklinė pieno
3 virt, šaukštai kakavos.

Viską sumaišyt, užvirinti ir užpilti ant sausainių.

pagal sita recepta valgem per sventes, tai tikrai liuksinis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Biškis @ 2013 04 02, 20:38)
pagal sita recepta valgem per sventes, tai tikrai liuksinis  thumbup.gif



O pavirinti reikia ar uztenka tik atvirinti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(linamazu @ 2013 04 02, 18:42)
O pavirinti reikia ar uztenka tik atvirinti  blush2.gif

po uzvirimo virti apie 15 min ant silpnos ugnies 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Biškis @ 2013 04 03, 12:26)
po uzvirimo virti apie 15 min ant silpnos ugnies  4u.gif

vakar dariau 4u.gif

sausainiu dejau 1 kg, tai iseina daugiau nei pagal recepta , gavosi puikiai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Biškis @ 2013 04 04, 11:18)
vakar dariau  4u.gif

sausainiu dejau 1 kg, tai iseina daugiau nei pagal recepta , gavosi puikiai  wub.gif


Tikrai gerai gaunasi ACIUUUUU 4u.gif
Atsakyti
Jei norite nesaldaus Tinginio, tai reikia naudoti nesaldžius sausainius. Aš perku Prismoje X-tra Digestive, tokie apvalūs. Yra ir pilno grūdo digestive sausainiai, tai net ir Tinginys iš jų gaunasi sveikas;) Iš jų man Tinginys kažkuo primena TWIX šokoladukus, tik be karamelės.
Darau super paprastai, ištirpinu sviesto pakelį, įberiu 4 šaukštus miltų, išmaišau, pakaitinu kol pradeda burbuliuot, supilu kondensuoto pieno indelį, geros kokybiškos kakavos 6 arbat. šaukšteliai, viską išmaišau, sudedu laužytus sausainius ir viskas, toliau dedat į torto forma, ar maišus ir slegiant kaip norit.
Atsakyti
Sveikos,
norėjau paklausti ( tik nesijuokit labai 4u.gif ), o gal galima vietoj sausainių, darant tinginį, naudoti, pvz., sausų pusryčių dribsnius ( baronkytes mažas) ? Arba maišyti perpus su sausainiais? Gal kas bandėte?
Atsakyti
Išbandžiau "pagerinto" tinginio receptą - tinginio suaugusiems.

Aš sudėjau tokius ingredientus:

Sausainiai (įv. rūšių - digestive, butter keks, kt.), apie 600-700 gramų;
Pienas, sutirštintas, skardinėse, 300 ml, 1 vienetas;
Sviestas, ne mažiau 80 proc. riebumo, 250 gramų;
Kakava, 4 šaukštai;
Šokolado plytelė, apie 50 gramų;
Spanguolės, džiovintos, 1 sauja;
Saulėgrąžos, 1 sauja;
Baileys kreminis likeris, 100 gramų.

Pasakiškas skonis tongue.gif

Atsakyti