Kiek ragavęs, tai varškės tikrai neprilygsta klasikiniam (ne iš kondencuoto).
Receptas gan paprastas:
4 pak sausainių
1 stiklinė cukraus
1 pak sviesto
1 stiklinė pieno
3 virt, šaukštai kakavos.
Viską sumaišyt, užvirinti ir užpilti ant sausainių.
QUOTE(save* @ 2012 05 24, 21:54)
aha as ir pameginsiu...
vaisius kokius ryskesniu det - graziau atrodytu
draugelis tada pries savaite ragavo, tai dar siandien klausinejo kaip pasigaminti
QUOTE(grom @ 2012 05 25, 06:04)
Kiek ragavęs, tai varškės tikrai neprilygsta klasikiniam (ne iš kondencuoto).
Receptas gan paprastas:
4 pak sausainių
1 stiklinė cukraus
1 pak sviesto
1 stiklinė pieno
3 virt, šaukštai kakavos.
Viską sumaišyt, užvirinti ir užpilti ant sausainių.
Receptas gan paprastas:
4 pak sausainių
1 stiklinė cukraus
1 pak sviesto
1 stiklinė pieno
3 virt, šaukštai kakavos.
Viską sumaišyt, užvirinti ir užpilti ant sausainių.
ariau pagal si recepta , viskas isejo labai gerai, bet man ne toks saldus, kaip su kondnsuotu pienu. O tikrai tik tiek cukraus? nes ir uzvirinus mase nebuna tokia tirsta kaip su kondensuotu pienu (bet sustingo liuks, nekimba, tvirtas skanus, tik salau , man saldumo mazai ) kita karta meginsiu deti daugiau cukraus
nes tikrai pigiau nei pirkti kondensuota piena, 1 stikine pieno ir cukrus nekainuoja 5 lt o skonis tinginio toks pat
QUOTE(egzotikaa @ 2012 05 27, 23:37)
ariau pagal si recepta , viskas isejo labai gerai, bet man ne toks saldus, kaip su kondnsuotu pienu. O tikrai tik tiek cukraus? nes ir uzvirinus mase nebuna tokia tirsta kaip su kondensuotu pienu (bet sustingo liuks, nekimba, tvirtas skanus, tik salau , man saldumo mazai ) kita karta meginsiu deti daugiau cukraus
nes tikrai pigiau nei pirkti kondensuota piena, 1 stikine pieno ir cukrus nekainuoja 5 lt o skonis tinginio toks pat
nes tikrai pigiau nei pirkti kondensuota piena, 1 stikine pieno ir cukrus nekainuoja 5 lt o skonis tinginio toks pat
kondensuotas Norfoje 2.99 ner taip brangu
ar bandet gaminti tingini is krekeriu zuvyciu?
QUOTE(jurgav.. @ 2012 09 11, 19:39)
ar bandet gaminti tingini is krekeriu zuvyciu?
2 pakeliai krekeriu, saldziu
1 indelis kondensuoto pieno
1 indelis grietines 400gr.
1 citrina
Viska sumaisome, is citrinos isspaudziame sultis y visa mase;
as taip gaminu, bet jis man nebuna toks tvirtas kaip kad tinginys
o aš dariau tinginį pagal Beatos receptą. Super Neprilygsta jokiam kitam - nuo šiol tik jį darysiu ir Jums rekomenduoju
Sveikos,
Merginos ar gausis tinginys: turiu 125 sviesto (82 proc), indelį kondencuoto ir 3 pokelius sausainių+kakava Pergyvenu kad sviesto mažai
Merginos ar gausis tinginys: turiu 125 sviesto (82 proc), indelį kondencuoto ir 3 pokelius sausainių+kakava Pergyvenu kad sviesto mažai
QUOTE(Calla @ 2012 09 17, 09:41)
Sveikos,
Merginos ar gausis tinginys: turiu 125 sviesto (82 proc), indelį kondencuoto ir 3 pokelius sausainių+kakava Pergyvenu kad sviesto mažai
Merginos ar gausis tinginys: turiu 125 sviesto (82 proc), indelį kondencuoto ir 3 pokelius sausainių+kakava Pergyvenu kad sviesto mažai
gal ir mažoka bus. as dariau iš 100g sviesto, kakava, indelis kondensuoto ir 2 pakai sausainių, tai pats tas gavosi. ir dar 100 g. šokolado dėjau
paskutinis eksperimentinis tinginys, kurį gaminau, skaniai gavosi :
šį kartą dėjau, tai ką radau lentynose ir šaldytuve
2 pok. selga šokoladinių sausainių
1 indelis saldinto kondensuoto pieno
100 gr kokoso drožlių
1 val. š. migdolų sviesto
2 valg. š. kokoso sviesto
50-80 g juodojo ( 90% kakavos) šokolado
50-100 g pieniško šokolado
Giliame inde sudėti sausainius ir sulaužyti gabaliukais. Suberti kokosų drožles.
Kondensuotą saldintą pieną kaitinti ant silpnos ugnies, sudėti migdolų ir kokoso sviestą, laužytą šokoladą gabaliukais vis pamaišant kol išsilydys šokoladas - iki vientisos šokoladinės masės.
Paruoštą masę užpilti ant sulaužytų sausainių ir viską labai gerai išmaišyti mediiu šaukštu. Gautą juodojo tinginio masę sukrėsti ant maistinės plėvelės ir susukti į cilindrą. Pastatyti šaltai ( šaldytuve) kelioms valandoms ar visai nakčiai.
Tinginys gavosi nei per kietas nei per minkštas. Neriebus Saikingai saldus
šį kartą dėjau, tai ką radau lentynose ir šaldytuve
2 pok. selga šokoladinių sausainių
1 indelis saldinto kondensuoto pieno
100 gr kokoso drožlių
1 val. š. migdolų sviesto
2 valg. š. kokoso sviesto
50-80 g juodojo ( 90% kakavos) šokolado
50-100 g pieniško šokolado
Giliame inde sudėti sausainius ir sulaužyti gabaliukais. Suberti kokosų drožles.
Kondensuotą saldintą pieną kaitinti ant silpnos ugnies, sudėti migdolų ir kokoso sviestą, laužytą šokoladą gabaliukais vis pamaišant kol išsilydys šokoladas - iki vientisos šokoladinės masės.
Paruoštą masę užpilti ant sulaužytų sausainių ir viską labai gerai išmaišyti mediiu šaukštu. Gautą juodojo tinginio masę sukrėsti ant maistinės plėvelės ir susukti į cilindrą. Pastatyti šaltai ( šaldytuve) kelioms valandoms ar visai nakčiai.
Tinginys gavosi nei per kietas nei per minkštas. Neriebus Saikingai saldus
QUOTE(adiaVT @ 2012 09 17, 10:55)
gal ir mažoka bus. as dariau iš 100g sviesto, kakava, indelis kondensuoto ir 2 pakai sausainių, tai pats tas gavosi. ir dar 100 g. šokolado dėjau
Dėkui už atsakymą, dėsiu tada du pokelius sausainių ir manau bus gerai
QUOTE(Calla @ 2012 09 17, 10:41)
Sveikos,
Merginos ar gausis tinginys: turiu 125 sviesto (82 proc), indelį kondencuoto ir 3 pokelius sausainių+kakava Pergyvenu kad sviesto mažai
Merginos ar gausis tinginys: turiu 125 sviesto (82 proc), indelį kondencuoto ir 3 pokelius sausainių+kakava Pergyvenu kad sviesto mažai
o aš sviesto, kartais būna, iš vis nededu na, jis nieko nekeičia kiek gaminusi tinginių, tai be sviesto man net skanesnis