Na va kadangi turejau labai daug grietines, tai isbandziau tingini su grietine, uzmaciau cia kad forume buvo panasus aprasytas. Tik pakoregavau recepta pagal save
Tai gavosi labai liuks, ne toks saldus ir minkstesnis as dejau gal apie 500gramu sausainiu, grietines 2 stiklines, cukraus puse stiklines ir dar apie 100gramu konditerinio juodo sokolado, kakavos sauksta, bei siek tiek razinu ir dziovintu slyvu. Grietine, kakava ir cukru virinau apie 10min, tada sudejau konditerini sokolada ir dar pavirinau, mase pasidare tirstesne, suberiau dziovintus vaisius ir supyliau viska ant sausainiu Bet vistik labiau tiktu riesutai manau, nes dziovinti vaisiai prideda saldumo.
Merginos padekit buvo kazkur tinginio receptas, su nuotrauka, toks sviesiai rudas, pamenu kad su varske, ir nerandu recepto, nors matau akyse kur buciau dekinga, gal kuri turit issisaugojusi receptuka
QUOTE(Javute @ 2012 03 08, 20:17)
Merginos padekit buvo kazkur tinginio receptas, su nuotrauka, toks sviesiai rudas, pamenu kad su varske, ir nerandu recepto, nors matau akyse kur buciau dekinga, gal kuri turit issisaugojusi receptuka
http://www.supermama...?...&p=53933451
QUOTE(S.N.A.S @ 2012 03 08, 21:47)
dar karteli dekavoju
as tingini darau ne su sausainiais o su kukuruzais. imu kondensuoto pieno indelis, 150g kepimo margarino, kakavos kazkiek, viena paki kukuruzu (dideli maisai kur buna 280g) man zymiai skaniau nei su sausainiais.
dar radau toki recepta bet dar nebandziau:
Pirmiausia reikes kilogramo sausainiu. Paciu paprasciausiu, pigiausiu. Jeigu sausainiai pagaminti su priedais, kvapais, pyragas nebuna skanus.
Sausainius reikia sutrupinti.
Labai smulkiai supjaustome graikinius riešutus, migdolus. Susmulkiname ir džiovintu slyvu, abrikosu, razinu, jeigu yra obuoliu ar kitokiu vaisiu, tinka ir jie. Visa tai, kartu su sausainiais, paruošiu viename dubenyje.
Antrame dubenyje maždaug stikline cukraus (kas megsta saldžiau galima ir daugiau) ir 200 gramu sviesto šildau, kol ištirps. Ištirpus truputi palaukiu, kad mase nebutu tokia karšta, ir imaišau 100 gramu kakavos milteliu. Iberiu pora šaukšteliu cinamono ir maltu gvazdikeliu mišinio.
Šia mase išmaišiusi, iplaku viena kiaušini. Viska reikia kruopšciai išplakti.
Kad mase butu skystesne, kartais užpilu šaukšta grietineles arba pieno, jeigu nera tinka ir šaukštas vandens. Tai turi susigerti i sausainius.
Viska užpilu ant sausainiu ir susmulkintu džiovintu vaisiu, gerai išmaišau.
dar radau toki recepta bet dar nebandziau:
Pirmiausia reikes kilogramo sausainiu. Paciu paprasciausiu, pigiausiu. Jeigu sausainiai pagaminti su priedais, kvapais, pyragas nebuna skanus.
Sausainius reikia sutrupinti.
Labai smulkiai supjaustome graikinius riešutus, migdolus. Susmulkiname ir džiovintu slyvu, abrikosu, razinu, jeigu yra obuoliu ar kitokiu vaisiu, tinka ir jie. Visa tai, kartu su sausainiais, paruošiu viename dubenyje.
Antrame dubenyje maždaug stikline cukraus (kas megsta saldžiau galima ir daugiau) ir 200 gramu sviesto šildau, kol ištirps. Ištirpus truputi palaukiu, kad mase nebutu tokia karšta, ir imaišau 100 gramu kakavos milteliu. Iberiu pora šaukšteliu cinamono ir maltu gvazdikeliu mišinio.
Šia mase išmaišiusi, iplaku viena kiaušini. Viska reikia kruopšciai išplakti.
Kad mase butu skystesne, kartais užpilu šaukšta grietineles arba pieno, jeigu nera tinka ir šaukštas vandens. Tai turi susigerti i sausainius.
Viska užpilu ant sausainiu ir susmulkintu džiovintu vaisiu, gerai išmaišau.
O aš ieškojau be kondensuoto pieno, kad būtų. Ir radau. Pasidariau pagal šitą http://www.forellesr...tai.lt/tinginys ir Pas mane tik gavosi tamsus, nes kaip supratau nuo kakavos priklauso.
QUOTE(padraika22 @ 2012 03 14, 16:43)
as tingini darau ne su sausainiais o su kukuruzais. imu kondensuoto pieno indelis, 150g kepimo margarino, kakavos kazkiek, viena paki kukuruzu (dideli maisai kur buna 280g) man zymiai skaniau nei su sausainiais.
dar radau toki recepta bet dar nebandziau:
Pirmiausia reikes kilogramo sausainiu. Paciu paprasciausiu, pigiausiu. Jeigu sausainiai pagaminti su priedais, kvapais, pyragas nebuna skanus.
Sausainius reikia sutrupinti.
Labai smulkiai supjaustome graikinius riešutus, migdolus. Susmulkiname ir džiovintu slyvu, abrikosu, razinu, jeigu yra obuoliu ar kitokiu vaisiu, tinka ir jie. Visa tai, kartu su sausainiais, paruošiu viename dubenyje.
Antrame dubenyje maždaug stikline cukraus (kas megsta saldžiau galima ir daugiau) ir 200 gramu sviesto šildau, kol ištirps. Ištirpus truputi palaukiu, kad mase nebutu tokia karšta, ir imaišau 100 gramu kakavos milteliu. Iberiu pora šaukšteliu cinamono ir maltu gvazdikeliu mišinio.
Šia mase išmaišiusi, iplaku viena kiaušini. Viska reikia kruopšciai išplakti.
Kad mase butu skystesne, kartais užpilu šaukšta grietineles arba pieno, jeigu nera tinka ir šaukštas vandens. Tai turi susigerti i sausainius.
Viska užpilu ant sausainiu ir susmulkintu džiovintu vaisiu, gerai išmaišau.
dar radau toki recepta bet dar nebandziau:
Pirmiausia reikes kilogramo sausainiu. Paciu paprasciausiu, pigiausiu. Jeigu sausainiai pagaminti su priedais, kvapais, pyragas nebuna skanus.
Sausainius reikia sutrupinti.
Labai smulkiai supjaustome graikinius riešutus, migdolus. Susmulkiname ir džiovintu slyvu, abrikosu, razinu, jeigu yra obuoliu ar kitokiu vaisiu, tinka ir jie. Visa tai, kartu su sausainiais, paruošiu viename dubenyje.
Antrame dubenyje maždaug stikline cukraus (kas megsta saldžiau galima ir daugiau) ir 200 gramu sviesto šildau, kol ištirps. Ištirpus truputi palaukiu, kad mase nebutu tokia karšta, ir imaišau 100 gramu kakavos milteliu. Iberiu pora šaukšteliu cinamono ir maltu gvazdikeliu mišinio.
Šia mase išmaišiusi, iplaku viena kiaušini. Viska reikia kruopšciai išplakti.
Kad mase butu skystesne, kartais užpilu šaukšta grietineles arba pieno, jeigu nera tinka ir šaukštas vandens. Tai turi susigerti i sausainius.
Viska užpilu ant sausainiu ir susmulkintu džiovintu vaisiu, gerai išmaišau.
aš panašų darau kaip antrame receptuke ..reiks rečeptuką vėl ieškot...
QUOTE(Laimme @ 2012 02 17, 14:52)
Įdomu kokius produktus reikia dėti, kad tinginys nebūtų toks saldus, nes dabar darau pagal Beatos virtuvės receptą, ten įeina šokoladas pieniškas, juodas, rududu indelis, sviestas ir gaunasi labai saldus. Sustingsta tai labai gerai, bet cukraus dozė tikrai nebloga gaunasi, norėtųsi ne tokio saldėsio.
As galvoju pabandyt det sokolada be cukraus, kartu toki, kurio vieno neimanoma valgyt jis buna su daug procentu kakavos (gal 82 proc). Tada tinginys nebutu toks saldus Gal kuri jau bandete?????
QUOTE(rasute2 @ 2012 04 10, 22:52)
Gal kuri jau bandete?????
taip, tik naudojau 90 % kakavos juodą šokoladą - čia patiks tikriems juodojo šokolado mėgėjams - kitiems tai per daug šokoladiška, per daug kartu
QUOTE(rasute2 @ 2012 04 10, 21:52)
As galvoju pabandyt det sokolada be cukraus, kartu toki, kurio vieno neimanoma valgyt jis buna su daug procentu kakavos (gal 82 proc). Tada tinginys nebutu toks saldus Gal kuri jau bandete?????
Na va, pabandziau
dejau: 100 g sokolado su 70 proc kakavos (jis nera labai saldus kaip iprastas sokoladas, bet ir ne tas kartusis - kita karta gal reiks kartuji bandyt..)
indeli kondensuoto pieno
50 g sviesto
2,5 pokelio sausainiu.
gavosi pakankamai saldu neisivaizduoju, kas butu buve, jei buciau dejus normalu sokolada
ir, kaip ir kai kurioms mamytems, man pastoviai yra ta pati "problemyte" - tinginys niekad gyvenime nesigauna kietas nesuprantu, ka darau ne taip - atrodo, cia neimanoma padaryt kazka ne taip... sviestas smetoniskas 82 riebumo, kondensuotas irgi tikras... bet tinginys is isores minkstas - na, saukstu nereik kabint, sustingsta, bet pirstai sokoladuoti buna visi kaip visada pasiguodziu - svarbu skanus
QUOTE(rasute2 @ 2012 04 11, 16:40)
niekad gyvenime nesigauna kietas nesuprantu, ka darau ne taip - atrodo, cia neimanoma padaryt kazka ne taip... sviestas smetoniskas 82 riebumo, kondensuotas irgi tikras... bet tinginys is isores minkstas - na, saukstu nereik kabint, sustingsta, bet pirstai sokoladuoti buna visi kaip visada pasiguodziu - svarbu skanus
sausainiu mazai
600 gr sausainiu,
1 arba 1,5 bokutes kondens pieno
1 pok 82 proc sviesto
2-3 saukstai nesaldzios tamsios kakavos
1 sokoladas
viska uzverdu, tada suberiu sausainius, visi turi apsivelti sunkiai, neturi likti skystos mases, ir darau tokias desrytes, sustengsta buna kietos vos pjaustos
QUOTE(GITALE @ 2012 04 11, 17:54)
sausainiu mazai
600 gr sausainiu,
1 arba 1,5 bokutes kondens pieno
1 pok 82 proc sviesto
2-3 saukstai nesaldzios tamsios kakavos
1 sokoladas
viska uzverdu, tada suberiu sausainius, visi turi apsivelti sunkiai, neturi likti skystos mases, ir darau tokias desrytes, sustengsta buna kietos vos pjaustos
600 gr sausainiu,
1 arba 1,5 bokutes kondens pieno
1 pok 82 proc sviesto
2-3 saukstai nesaldzios tamsios kakavos
1 sokoladas
viska uzverdu, tada suberiu sausainius, visi turi apsivelti sunkiai, neturi likti skystos mases, ir darau tokias desrytes, sustengsta buna kietos vos pjaustos
tai visa mase uzvirinate? nes as kaitinu, bet neuzverdu... kal tame ir esme - reik uzvirt