Darau visada pagal šį receptą ir visada sukietėja.
Plytelė juodojo šokolado(kuo riebesnio) pusę pokelio sviesto,cukraus( niekada nematuoju, pilu iš akies) ir pieno( apie stiklinę).Paverdu pieną su cukrum, tada sudedu laužytą šokoladą, ir sviestą, ant nedidelės ugnies viską pakaitinu iki kol pradeda virti(reikia visą laiką plakti su šluotele) ir maišau su sausainiais.
man kažkada taip būdavo darau pagal ta pati receptą bet viena karta sustingsta o kita karta limpa prie pirštu tai viena gera šeimininke pasakė kur dariau klaidą pasirodo reikia ne sausainius dėti į skystą masę, o masę pilti ant sausainiu ir maišyti pasirodo ir tokie dalykai gali turėti įtakos Gal kas dar žino kokių gudrybių
Pyragas "Vulkanas" (nekeptas) tinginių tortas
Reikės:
* 700 ml grietinės (30 % riebumo )
* 2 stiklinės cukraus
* 4 bananai
* 600 g saldžių krekerių ( iš jų - 150 g su aguonomis)
* 400 g šokoladinių sausainių "Selga"
* 1 gera sauja skrudintų lazdynų riešutų be luobelės
* 45 g migdolų plokštelių
* 2 valg.š. vaniles ekstrakto
* 1 indelis ( ~ 380 gr) virto saldinto kondensuoto pieno arba "Rududu"
Eiga:
Bananus nulupti, sutrinti į tyrę ( šakute arba sudėti gabaliukus į blenderį ir permalti iki tyrės).
Paruoštą bananų tyrę sumaišyti su grietine, "Rududu", įberti cukraus , įpilti vanilės ekstrakto - viską gerai išplakti/išmaišyti iki vientisos masės.
Gautą masę sumaišyti su migdolų plokštelėmis, saldžiais krekeriais ir gabaliukais sulaužytais šokoladiniais Selgos sausainiais.
Palikti ~ 30 min. kambario temperatūroje karts nuo karto atsargiai permaišant , kad krekeriai ir sausainiai išbrinktų/suminkštėtų.
Gilų aukštą indą iškloti maistine plėvele ir sukrėsti pyrago masę, paslėgti, uždengti maistine plėvele ir pastatyti šaltai ( šaldytuve) 10-čiai valandų (arba per naktį) , kad pyragas galutinai "prisirptų" apstingtų.
Kitą dieną indą su mae ištraukti iš šaldytuvo ir išimti iš formos ( jei indas buvo ištiestas maistine plėvele- nebus jokių keblumų tai atlikti)
Pyragą išversti ant tortinės ar kokio padėklo, jo viršų apdėlioti skrudintais lazdyno riešutais, gausiai (kad nutekėtų šonais) apipilti šokoladiniu glaistu, viršų papildomai papuošti skrudintais lazdyno riešutais.
Skanaus
Darytas pagal Sonatinos krekerių torto receptuką su tam tikrais papildymais
Reikės:
* 700 ml grietinės (30 % riebumo )
* 2 stiklinės cukraus
* 4 bananai
* 600 g saldžių krekerių ( iš jų - 150 g su aguonomis)
* 400 g šokoladinių sausainių "Selga"
* 1 gera sauja skrudintų lazdynų riešutų be luobelės
* 45 g migdolų plokštelių
* 2 valg.š. vaniles ekstrakto
* 1 indelis ( ~ 380 gr) virto saldinto kondensuoto pieno arba "Rududu"
Eiga:
Bananus nulupti, sutrinti į tyrę ( šakute arba sudėti gabaliukus į blenderį ir permalti iki tyrės).
Paruoštą bananų tyrę sumaišyti su grietine, "Rududu", įberti cukraus , įpilti vanilės ekstrakto - viską gerai išplakti/išmaišyti iki vientisos masės.
Gautą masę sumaišyti su migdolų plokštelėmis, saldžiais krekeriais ir gabaliukais sulaužytais šokoladiniais Selgos sausainiais.
Palikti ~ 30 min. kambario temperatūroje karts nuo karto atsargiai permaišant , kad krekeriai ir sausainiai išbrinktų/suminkštėtų.
Gilų aukštą indą iškloti maistine plėvele ir sukrėsti pyrago masę, paslėgti, uždengti maistine plėvele ir pastatyti šaltai ( šaldytuve) 10-čiai valandų (arba per naktį) , kad pyragas galutinai "prisirptų" apstingtų.
Kitą dieną indą su mae ištraukti iš šaldytuvo ir išimti iš formos ( jei indas buvo ištiestas maistine plėvele- nebus jokių keblumų tai atlikti)
Pyragą išversti ant tortinės ar kokio padėklo, jo viršų apdėlioti skrudintais lazdyno riešutais, gausiai (kad nutekėtų šonais) apipilti šokoladiniu glaistu, viršų papildomai papuošti skrudintais lazdyno riešutais.
Skanaus
Darytas pagal Sonatinos krekerių torto receptuką su tam tikrais papildymais
O gal kuri žinot, kiek laiko gali stovėti tinginys ir būti skanus? Jei dabar darysiu ar iki Kalėdų bus šviežas ir skanus?
QUOTE(lolanta @ 2011 12 17, 09:13)
man kažkada taip būdavo darau pagal ta pati receptą bet viena karta sustingsta o kita karta limpa prie pirštu tai viena gera šeimininke pasakė kur dariau klaidą pasirodo reikia ne sausainius dėti į skystą masę, o masę pilti ant sausainiu ir maišyti pasirodo ir tokie dalykai gali turėti įtakos Gal kas dar žino kokių gudrybių
taip tai tiesa, kad sausainius reik uzpilti skysta mase ir viskas puikiausiai sustingsta. daznai padarau toki tingini, nes seima megsta, nors man labiau prie sirdies tinginys is varskes
QUOTE(Aldonė @ 2012 01 29, 17:35)
Bandžiau ir aš su obuoliais, su varške. Bet skaniausias-tradicinis. Dar zefyrų įpjaustau
Įdomu kokius produktus reikia dėti, kad tinginys nebūtų toks saldus, nes dabar darau pagal Beatos virtuvės receptą, ten įeina šokoladas pieniškas, juodas, rududu indelis, sviestas ir gaunasi labai saldus. Sustingsta tai labai gerai, bet cukraus dozė tikrai nebloga gaunasi, norėtųsi ne tokio saldėsio.
QUOTE(Laimme @ 2012 02 17, 14:52)
Įdomu kokius produktus reikia dėti, kad tinginys nebūtų toks saldus, nes dabar darau pagal Beatos virtuvės receptą, ten įeina šokoladas pieniškas, juodas, rududu indelis, sviestas ir gaunasi labai saldus. Sustingsta tai labai gerai, bet cukraus dozė tikrai nebloga gaunasi, norėtųsi ne tokio saldėsio.
Iprastinis tinginys pats tas.
Man Beatos ir vaflinis slegtainis saldybe... jau as megstu salduma, bet ten perdaug...
Tinginys: is kondensuoto pieno, sviesto, kakavos ir sausainiu
QUOTE(Levereti @ 2011 12 16, 16:26)
Lygiai tas pats ir man Du kart gyvenime dariau, abu nesustengo.
Šiandien pasiryžau vėl bandyti, bet matau, kad vėl tas pats bus...
Dėjau pakelį sviesto 82%, indelį kondensuoto, pora šaukštų kakavos, 400 g. sausainių. "Tirpalo" pagal sausainius lyg ir neatrodė per daug...Bet vat jau tuoj bus 3 val. kaip šaldytuve stovi ir nei kiek nesukietėjo
Šiandien pasiryžau vėl bandyti, bet matau, kad vėl tas pats bus...
Dėjau pakelį sviesto 82%, indelį kondensuoto, pora šaukštų kakavos, 400 g. sausainių. "Tirpalo" pagal sausainius lyg ir neatrodė per daug...Bet vat jau tuoj bus 3 val. kaip šaldytuve stovi ir nei kiek nesukietėjo
Gal nesustingsta tod4l, kad nededat cukraus. Anksčiau ir aš nedėdavau, nes atrodė,kad ir taip viskas saldu, bet pasirodo, kad virinamas cukrus stingsta, reikia jo dėt. Tada Tinginys gaunasi super kietas. Aš vos įpjaunu jį išėmus iš šaldytuvo. Bet reikia susitaikyt, kad jis bus saldėsis
Man sustingsta ir be cukraus super
Papildyta:
Cia dar kokiu 300 g sausainiu truksta... todel ir nesukimba sausainiai, nes ju mazai..
Papildyta:
QUOTE(Levereti @ 2011 12 16, 16:26)
Lygiai tas pats ir man Du kart gyvenime dariau, abu nesustengo.
Šiandien pasiryžau vėl bandyti, bet matau, kad vėl tas pats bus...
Dėjau pakelį sviesto 82%, indelį kondensuoto, pora šaukštų kakavos, 400 g. sausainių. "Tirpalo" pagal sausainius lyg ir neatrodė per daug...Bet vat jau tuoj bus 3 val. kaip šaldytuve stovi ir nei kiek nesukietėjo
Šiandien pasiryžau vėl bandyti, bet matau, kad vėl tas pats bus...
Dėjau pakelį sviesto 82%, indelį kondensuoto, pora šaukštų kakavos, 400 g. sausainių. "Tirpalo" pagal sausainius lyg ir neatrodė per daug...Bet vat jau tuoj bus 3 val. kaip šaldytuve stovi ir nei kiek nesukietėjo
Cia dar kokiu 300 g sausainiu truksta... todel ir nesukimba sausainiai, nes ju mazai..
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 02 18, 17:25)
Man sustingsta ir be cukraus super
Papildyta:
Cia dar kokiu 300 g sausainiu truksta... todel ir nesukimba sausainiai, nes ju mazai..
Papildyta:
Cia dar kokiu 300 g sausainiu truksta... todel ir nesukimba sausainiai, nes ju mazai..
Aš jeigu noriu kietesnio tinginio, visada dedu šokolado juodojo plytelę. Tada tikrai labai gerai sustingsta, ir nereikia sviesto bala žino kiek dėti. Sausainių mažiausiai 0,5kg.