Įkraunama...
Įkraunama...

Tinginys

Nežinant, pagal kokį receptą darote tinginį, sunku ką nors ir patarti, bet šiaip, tinginiui kietumą duoda sviestas ir pakankamas cukraus kiekis (aš niekada nedarau tinginio su kondensuotu pienu, dedu paprastą pieną 2,5 proc. ir cukrų bei kitas sudedamąsias dalis). Sviestą reikia naudoti 82 proc. riebumo arba naminį, jeigu jums toks patinka, nes mažesnio riebumo sviestas sustengęs nebūna kietas, t.y. netinka tinginiui jokie ten sviesto ir augalinių riebalų mišiniai, jei norit, kad sukietėtų ir neterliotų rankų. Ir cukraus nereikėtų pamažint, kad ir koks deficitas ar prabangos prekė ant Lietuvos jis dabar patapęs hihihi.gif Dar galit pabandyt į tą verdamą tinginio "užpiltinę" masę sutrupint ir ištirpint 100 g juodo šokolado, nes jis irgi linkęs sukietėt (juk pvz., kai ant tortų kokius papuošimus darai ar šokoladinę tvorelę, tai tik spėk suktis, kaip greit jis kietėja). Gal duos naudos nors vienas mano patarimas 4u.gif
Atsakyti
As cukraus nededu, kondensuotą pieną, 82 proc. riebumo sviesta ir kakavą.Nu dar pabandysiu karta daryti su cukrum, bet jei ir tada nesigaus doh.gif tai viskas, niekada gyvenime nedarysiu schmoll.gif . Nes dabar pries valgant dedu i kamera, kad nereiktu saukstu kabinti. O siaip tai man tinginys be galo skanu thumbup.gif
Aciu uz patarimus smile.gif
Atsakyti
Dabar dar pagalvojau-pasmegenavau ir dar vieną dalyką prisiminiau - gal per mažai sausainių dedate į tinginį? Parašykit, pagal kokį receptą darote, nes pagal tą, pagal kurį aš visada darau, tai reikia 1 kg sausainių, o jei įdedi mažiau, tai tada irgi gaunasi minkštas tinginys.
Atsakyti
Tikrai taip, sutinku su visais patarimais. Nes anksciau ir man teslyte gaudavosi lipni, nors ir is saldytuvo smile.gif

Reikia butinai:

gero sviesto 82 % riebumo,
daug sausainiu (na 800 g kaip minimum ant pokelio sviesto, ir indelio kondensuoto),
kaitinant mase, iskaitinti iki vientisos mases, na kokias 15 minuciu nuo uzvirimo vandens, nes as kaitinu vandens vonelej),
na ir kondensuotas geriau butu ne tas pieno gaminys, o normalus kondensuotas pienas. Cukraus niekad nededu. Gaunasi idealus tinginys smile.gif
Atsakyti
Dedu viska is akies . Mazdaug taip. 3 pakeliai sausainiu,180 g. sviesto, ir kondensuoto pieno, nu gal nepilnai dvi, tas mažas skardines. Bet dabar jau įtariu, kad sausainiu per mazai, nes pacios tos skystos mases buna nemazai. Bet aš vis pamažinu sausainių, nes pagalvoju, kad gali gautis per sausas, vieni sausainiai ir neduok dieve kieti ir nepermirkia doh.gif Bandysiu dabar tiksliai, gramas į gramą pagal receptą daryti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(jurga29 @ 2011 03 01, 10:13)
Dedu viska is akies . Mazdaug taip. 3 pakeliai sausainiu,180 g. sviesto, ir kondensuoto pieno, nu gal nepilnai dvi, tas mažas skardines. Bet dabar jau įtariu, kad sausainiu per mazai, nes pacios tos skystos mases buna nemazai. Bet aš vis pamažinu sausainių, nes pagalvoju, kad gali  gautis per sausas, vieni sausainiai ir neduok dieve kieti ir nepermirkia doh.gif Bandysiu dabar tiksliai, gramas į gramą pagal receptą daryti  blush2.gif



tai jei dedate 3 pokelius sausainiu ,180g sviesto ir 2 skardines kondencuoto tai todel ir nesigauna.
dekite viena skardine kondencuoto pieno , 3 o dar geriau 4 pokelius sausainiu ir 180 ar dar geriau 200 g naturalios grietineles gero sv9iesto kaip tarkim smetonos.
tada gausis nuostabiai viskas. ir dar as kad uzsitikriont kad tikrai sulips tinginukas dar papyldomai imetu kopkis 3 saukstukus cukraus.
o jei dedate dvi skardines kondencuoto tai atitinkamai ir sviesto kiekis dvigubet turetu ir sausainiu.
Atsakyti
Dariau siandien tingini su kondencuotu pienu ir sausainias airisko kremo skonio. niu labai jau skanu wub.gif
Atsakyti
Merginos, kazkur lyg ir maciau tingini be kondencoves, bet dabar nerandu. Su kefyru, sviestu ir cukrum... Gal kas uzmatet kur? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rinesa @ 2011 03 11, 17:15)
Merginos, kazkur lyg ir maciau tingini be kondencoves, bet dabar nerandu. Su kefyru, sviestu ir cukrum... Gal kas uzmatet kur?  g.gif



Tai kad grisk viena psl atgal ir bus be kondensovkes tinginys.man regis kiekvienam puslapy beveik yra pasisakanciu mergaiciu kur be kondencuoto daro biggrin.gif
Atsakyti
as darau su sokoladu, kondensovke ir trupuciu sviesto. jau dabar seile varva biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jurga29 @ 2011 03 01, 10:13)
vis pamažinu sausainių, nes pagalvoju, kad gali  gautis per sausas, vieni sausainiai ir neduok dieve kieti ir nepermirkia doh.gif

o aš kaip tik paskutiniu metu sulažau sausainius ir paliekų parai padžiūti biggrin.gif
beje, šįkart dėjau kokos drožlių thumbup.gif ir tarp įprastų forminių sausainių įmaišiau sveriamus cukrinius tokius traškius rolleyes.gif thumbup.gif
Atsakyti
mergaites, noriu pasidaryti karamelini tingini, gal galit patarti kaip skaniausiai?
Radau, kad reikia rududu, sviesto ir sausainiu, bet kazkaip per mazai skamba ingredientu g.gif
Atsakyti