Nežinant, pagal kokį receptą darote tinginį, sunku ką nors ir patarti, bet šiaip, tinginiui kietumą duoda sviestas ir pakankamas cukraus kiekis (aš niekada nedarau tinginio su kondensuotu pienu, dedu paprastą pieną 2,5 proc. ir cukrų bei kitas sudedamąsias dalis). Sviestą reikia naudoti 82 proc. riebumo arba naminį, jeigu jums toks patinka, nes mažesnio riebumo sviestas sustengęs nebūna kietas, t.y. netinka tinginiui jokie ten sviesto ir augalinių riebalų mišiniai, jei norit, kad sukietėtų ir neterliotų rankų. Ir cukraus nereikėtų pamažint, kad ir koks deficitas ar prabangos prekė ant Lietuvos jis dabar patapęs Dar galit pabandyt į tą verdamą tinginio "užpiltinę" masę sutrupint ir ištirpint 100 g juodo šokolado, nes jis irgi linkęs sukietėt (juk pvz., kai ant tortų kokius papuošimus darai ar šokoladinę tvorelę, tai tik spėk suktis, kaip greit jis kietėja). Gal duos naudos nors vienas mano patarimas
As cukraus nededu, kondensuotą pieną, 82 proc. riebumo sviesta ir kakavą.Nu dar pabandysiu karta daryti su cukrum, bet jei ir tada nesigaus tai viskas, niekada gyvenime nedarysiu . Nes dabar pries valgant dedu i kamera, kad nereiktu saukstu kabinti. O siaip tai man tinginys be galo skanu
Aciu uz patarimus
Aciu uz patarimus
Dabar dar pagalvojau-pasmegenavau ir dar vieną dalyką prisiminiau - gal per mažai sausainių dedate į tinginį? Parašykit, pagal kokį receptą darote, nes pagal tą, pagal kurį aš visada darau, tai reikia 1 kg sausainių, o jei įdedi mažiau, tai tada irgi gaunasi minkštas tinginys.
Tikrai taip, sutinku su visais patarimais. Nes anksciau ir man teslyte gaudavosi lipni, nors ir is saldytuvo
Reikia butinai:
gero sviesto 82 % riebumo,
daug sausainiu (na 800 g kaip minimum ant pokelio sviesto, ir indelio kondensuoto),
kaitinant mase, iskaitinti iki vientisos mases, na kokias 15 minuciu nuo uzvirimo vandens, nes as kaitinu vandens vonelej),
na ir kondensuotas geriau butu ne tas pieno gaminys, o normalus kondensuotas pienas. Cukraus niekad nededu. Gaunasi idealus tinginys
Reikia butinai:
gero sviesto 82 % riebumo,
daug sausainiu (na 800 g kaip minimum ant pokelio sviesto, ir indelio kondensuoto),
kaitinant mase, iskaitinti iki vientisos mases, na kokias 15 minuciu nuo uzvirimo vandens, nes as kaitinu vandens vonelej),
na ir kondensuotas geriau butu ne tas pieno gaminys, o normalus kondensuotas pienas. Cukraus niekad nededu. Gaunasi idealus tinginys
Dedu viska is akies . Mazdaug taip. 3 pakeliai sausainiu,180 g. sviesto, ir kondensuoto pieno, nu gal nepilnai dvi, tas mažas skardines. Bet dabar jau įtariu, kad sausainiu per mazai, nes pacios tos skystos mases buna nemazai. Bet aš vis pamažinu sausainių, nes pagalvoju, kad gali gautis per sausas, vieni sausainiai ir neduok dieve kieti ir nepermirkia Bandysiu dabar tiksliai, gramas į gramą pagal receptą daryti
QUOTE(jurga29 @ 2011 03 01, 10:13)
Dedu viska is akies . Mazdaug taip. 3 pakeliai sausainiu,180 g. sviesto, ir kondensuoto pieno, nu gal nepilnai dvi, tas mažas skardines. Bet dabar jau įtariu, kad sausainiu per mazai, nes pacios tos skystos mases buna nemazai. Bet aš vis pamažinu sausainių, nes pagalvoju, kad gali gautis per sausas, vieni sausainiai ir neduok dieve kieti ir nepermirkia Bandysiu dabar tiksliai, gramas į gramą pagal receptą daryti
tai jei dedate 3 pokelius sausainiu ,180g sviesto ir 2 skardines kondencuoto tai todel ir nesigauna.
dekite viena skardine kondencuoto pieno , 3 o dar geriau 4 pokelius sausainiu ir 180 ar dar geriau 200 g naturalios grietineles gero sv9iesto kaip tarkim smetonos.
tada gausis nuostabiai viskas. ir dar as kad uzsitikriont kad tikrai sulips tinginukas dar papyldomai imetu kopkis 3 saukstukus cukraus.
o jei dedate dvi skardines kondencuoto tai atitinkamai ir sviesto kiekis dvigubet turetu ir sausainiu.
Dariau siandien tingini su kondencuotu pienu ir sausainias airisko kremo skonio. niu labai jau skanu
Merginos, kazkur lyg ir maciau tingini be kondencoves, bet dabar nerandu. Su kefyru, sviestu ir cukrum... Gal kas uzmatet kur?
QUOTE(Rinesa @ 2011 03 11, 17:15)
Merginos, kazkur lyg ir maciau tingini be kondencoves, bet dabar nerandu. Su kefyru, sviestu ir cukrum... Gal kas uzmatet kur?
Tai kad grisk viena psl atgal ir bus be kondensovkes tinginys.man regis kiekvienam puslapy beveik yra pasisakanciu mergaiciu kur be kondencuoto daro
as darau su sokoladu, kondensovke ir trupuciu sviesto. jau dabar seile varva
QUOTE(jurga29 @ 2011 03 01, 10:13)
vis pamažinu sausainių, nes pagalvoju, kad gali gautis per sausas, vieni sausainiai ir neduok dieve kieti ir nepermirkia
o aš kaip tik paskutiniu metu sulažau sausainius ir paliekų parai padžiūti
beje, šįkart dėjau kokos drožlių ir tarp įprastų forminių sausainių įmaišiau sveriamus cukrinius tokius traškius