Įkraunama...
Įkraunama...

Tinginys

QUOTE(Solen @ 2011 01 16, 17:57)
as dedu viska i maistine plevele,tada padarau vyniotinio formos,pailga,apspaudziu gerai,dar pavolioju truputi per stalo pavirsiu ir i saldytuva mirksiukas.gif susipjausto lygiai graziai apvaliai smile.gif

As kepaliuka formuodavau, bet vyniotinis patogiau pjaustosi...eisiu tuojau bandyti...
Atsakyti
QUOTE(Rimuselis @ 2010 11 02, 15:17)
Labutis,nezinau ar buvo toks tinginys smile.gif .
200g.grietines,
2 pok. sausainiu,
200g.halvos
Sausainius  ir halva susmulkint ,idet grietines.Viska ismaisyti.Palikt per nakti  ,tada gerai pjaunasi.Man patiko

tai kad cia netinginys o pyragas greitukas. ir skonis visai netinginiskas , bet tiesa neblogas , tik daug tokio riebaus nesuvalgyciau kad ir kaip noredama . bet proie stiprios kavytes mazas gabaliukas visai gardu .

va as dariau http://www.ipix.lt/images/97388257.jpg

Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2010 01 30, 21:40)
Paskaityk CIA , Sonatinos varskinis tinginys.

Skanaus!  mirksiukas.gif

kaip laiku cia uzsukau thumbup.gif
darysiu varskini tingini thumbup.gif
pamirsau pasakyti aciu Sonatinai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bamu: 03 vasario 2011 - 10:56
QUOTE(kipsiuke83 @ 2011 01 16, 17:05)
sveikos kepejeles smile.gif  skaiciau skaiciau bet niekur neuzmaciau Irisinio Tinginio recepto  smile.gif  tai parasysiu, kaip as darau, labai skanus gaunasi , be gana saldokas  rolleyes.gif 
taigi jums reikes:
200g irisu (geriausi tie vadinami rusiski)
200g sviesto
sausauniu (as naudoju "gaidelis" ir dedu ju "nuo akies", nes visad perku palaidus tai mazdaug gal gaunasi apie 300 g)
Irisus ir sviesta islydyti ant ugnies, ir po to supilti ta mase ant jau susmulkintu sausainiu. ir gerai ismaisyti. palitkti per nakti kad sustengtu ir skanaus  smile.gif 
(atsiprasau, bet foto dabar negaliu ikelt  ax.gif  nes seniai dariau ir be to norvegai geru irisu neturi  biggrin.gif  )

kazin ar tiktu vietoj irisu koks musu rududu, ar rusiskas toks irgi yra rudas g.gif
Atsakyti
Laba diena,
skaičiau, skaičiau - gal ką praleidau...
Močiutė darydavo tinginį be kondensuoto pieno. Mąsę kaitindavo - sviestą, cukrų, vanilinį cukrų, kakavą, o tada pildavo išplaktus kiaušinius ar tik trynius į šiek tiek pravėsusią, bet dar karštą mąsę. Ten buvo labai atsakingas momentas - kad nesutrauktų. Tada šią šokoladinę mąsę pildavo ant sutrupintų sausainių ir t.t. kaip ir visi tinginiai. Esu ir aš taip darius su močiutės pagalba. Bet dabar jau neturiu jos ir pasiklaust nėr pas ką - proporcių tai neužsirašiau verysad.gif Gal kas tokį darėt? Gal žinot? Nes kondensuoto pieno dažnai šaldytuve nebūna, o nubėgti iki pardės toloka. Tai kokį nykų šeštadienio rytą, kaip šis, kai pasinori šio saldumyno, o už lango bjauri šlapdriba - gerai būtų daryti iš minėtų produktų, nes jų šaldytuve beveik visada būna blush2.gif
GAL KAS ŽINOT? PLYYYYYZZZZZ ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 05 vasario 2011 - 09:25
QUOTE(pašnekutė @ 2011 02 05, 10:21)
Laba diena,
skaičiau, skaičiau - gal ką praleidau...
Močiutė darydavo tinginį be kondensuoto pieno. Mąsę kaitindavo - sviestą, cukrų, vanilinį cukrų, kakavą, o tada pildavo išplaktus kiaušinius ar tik trynius į šiek tiek pravėsusią, bet dar karštą mąsę. Ten buvo labai atsakingas momentas - kad nesutrauktų. Tada šią šokoladinę mąsę pildavo ant sutrupintų sausainių ir t.t. kaip ir visi tinginiai. Esu ir aš taip darius su močiutės pagalba. Bet dabar jau neturiu jos ir pasiklaust nėr pas ką - proporcių tai neužsirašiau  verysad.gif  Gal kas tokį darėt? Gal žinot? Nes kondensuoto pieno dažnai šaldytuve nebūna, o nubėgti iki pardės toloka. Tai kokį nykų šeštadienio rytą, kaip šis, kai pasinori šio saldumyno, o už lango bjauri šlapdriba - gerai būtų daryti iš minėtų produktų, nes jų šaldytuve beveik visada būna  blush2.gif
GAL KAS ŽINOT? PLYYYYYZZZZZ ax.gif  4u.gif

aš tokį tik ir darau bigsmile.gif
200 gr sviesto pakaitini,apie stiklinę cukraus ištrini su 3 šaukštais kakavos,2-3 šaukštais pieno,tą tyrelę dėtį į sviestą ir ant palengvos ugnies maišant kaitinti 4 min.tada kiaušinio trynį išsukti su šaukštu cukraus ir dėti į praaušusį sviestą,baltymą išplakti iki putų ir palengva įmaišyti..viską pilt ant sausainių ...man pats geriausias receptas,tokį jau naudoju 20 metų-nuo vaikystės thumbup.gif
Atsakyti
Su kiaušiniais darbo daugiau: plakt ir pan. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jurda @ 2011 02 05, 17:24)
Su kiaušiniais darbo daugiau: plakt ir pan. smile.gif

bet man žymiai skaniau mirksiukas.gif
Atsakyti
Ačiū, ačiū 4u.gif
tik va, buvo dingus elektra pusę dienos - tai per tą laiką prakuičiau senus užrašus ir, pasirodo, turiu tą receptą užsirašius - radau senuose sąsiuviniuose yahoo.gif Taigi, dalinuos ir su jumis:

TINGINYS SU KIAUŠINIAIS

Reikės:
200gr sviesto
10 šaukštų vandens
2 kiaušiniai
2 stiklinės cukraus
vanilinio cukraus
kakavos - pagal skonį

Sviestą ant mažos ugnies ištirpinti su vandeniu, pilti cukrų (galima ir mažiau), kakavą (geriau naturalią be cukraus). Pavirti 5 min. Tuo metu išplakti 2 kiaušinius (su baltymu). Laaaabai gerai išplakti. Verdančią masę nukelti nuo ugnies ir porą minučių paaušinti. Tada atsargiai, atidžiai, nuolat maišant, plonyte srovele pilti išplaktus kiaušinius. Ši operacija reikalauja susikaupimo, nes padauginus šliūkštelėti, gali sušokti. Supylus ir išmaišius verdame 1 min. Tada nukelti ir supilti ant sulaužytų sausainių. Toliau - kaip visi tinginiai - kas formuoja "dešrą", o kas tiesiog dubenyje atvėsina, palaiko per naktį šaldytuve ir skanauja essen.gif

Gal šis receptas kiek sudėtingesnis, bet, kai neturi noro eiti kondensuoto pieno - turėtų praversti hihihi.gif
Atsakyti
Aš niekada nenaudoju kondensuoto pieno tinginį darydama (gaila man, jau geriau šiaip aš jį suvalgyčiau ax.gif rolleyes.gif ) - kremą darau iš sviesto+kakavos+pieno+cukraus mirksiukas.gif
Atsakyti
as visada darau pagal Cypsiuko recepta gaunasi thumbup.gif tik dedu ne kakava bet juoda sokolada,bet sakiau reiks pabandyt su paprastu pienu,o apie tingini su kiausinias is vis neteko girdet g.gif reiks irgi kada nusiteikt ir pabandyt doh.gif
Atsakyti
Sveikos.
Gal kuri patarsit, nu niekaip nesigauna man tas tinginys nors tu ka doh.gif skystas, nesukieteja. Po kiekvieno karto prizadu sau, kad niekada gyvenime daugiau nedarysiu, bet praeina laiko, dukros prisipraso ir vel bandau, ir vel nesigauna. Atrodo viską darau pagal receptą, gal yra kokia paslepta mintis blink.gif Viską galiu issikept, tortus, pyragus, o tas kaip uzkeiktas cry.gif
Atsakyti