Įkraunama...
Įkraunama...

Tinginys

QUOTE(diasaja @ 2010 09 02, 09:53)
800g sausainių
stiklinė pieno
stiklinė cukraus
3 šaukštai kakavos
150g sviesto


O gal galite parasyti gaminimo eiga? Ka po ko dedate ar nesvarbu?
Reikia mase uzvirinti ar ne? Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2010 09 02, 21:13)
Čia matyt koks suvalkietiškas receptas  lotuliukas.gif  thumbup.gif 

rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(evaneva @ 2010 09 03, 16:21)
O gal galite parasyti gaminimo eiga? Ka po ko dedate ar nesvarbu?
Reikia mase uzvirinti ar ne? Aciu  4u.gif

Pirmiausiai ištirpinu sviestą ir sudedu visus likusius produktus. Ant ugnieslaikau tol kol pasidaro vientisa masė. Nereikia nei užvirinti (taupymas dujų lotuliukas.gif )
Atsakyti
As tai darau pati paprasciausia tingini, kuri labai visi megsta, o darbo praktiskai 0.
Sumaisyti vienodom proporcijom nutela, ricotta (arba mascarpone, arba LT ricotta turbut galima pakeisti kremine varske) ir sutrupintus sausainius. Is tos mases suvynioti 'desra' ant sviestinio popieriaus ir i saldikli. Valgyti reikia iskart isimta is saldiklio, kas lieka padeti atgal.
Atsakyti
QUOTE(vija23 @ 2010 09 05, 13:48)
As tai darau pati paprasciausia tingini, kuri labai visi megsta, o darbo praktiskai 0.
Sumaisyti vienodom proporcijom nutela, ricotta (arba mascarpone, arba LT ricotta turbut galima pakeisti kremine varske) ir sutrupintus sausainius. Is tos mases suvynioti 'desra' ant sviestinio popieriaus ir i saldikli. Valgyti reikia iskart isimta is saldiklio, kas lieka padeti atgal.


šitą reikės pabandyti mirksiukas.gif bigsmile.gif nes įprastai tinginį gaminu iš gaidelių sausainių, šokolado, kondens.pieno kavos, sviesto ir .t.t mirksiukas.gif
Atsakyti
vakar gaminau Tinginį iš rududu ir krekerių "žuvyčių", vaikai liko sužavėti. O pats gaminimas nerealiai lengvas thumbup.gif
Atsakyti
kur cia tas rududu tinginys?
Atsakyti
neberandu kur, bet galiu parašyti:
1 indelis rududu
300 g. saldžių krekerių "Žuvyčių"
1 pak. sviesto
Sviestą ištirpdom, sumaišom su rududu (tik ilgokai maišyti, nes iš pradžių rududu gumuliukais būna), tada sudedam žuvytes ir viską sumaišom. Kol kas, man tai skaniausias tinginio variantas thumbup.gif
Atsakyti
aciu
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2010 09 02, 09:53)
800g sausainių
stiklinė pieno
stiklinė cukraus
3 šaukštai kakavos
150g sviesto



dariau vakar pagal si recepta, bet jis man per nati nesustengo g.gif
kiek laiko reikejo ji virti? gal ilgai, nes as paviriau gal 5-10 min. Dariau taip: sudejau viska i puoda ir viriau
Atsakyti
pavirt reikejo, kad karamelizuotusi
Atsakyti
Aš tinginį visada darau iš Gaidelio sausainių, iš SELGOS gal ir skaniau būtų, bet tada man tinginys tęžta, kažkokia košė gaunas, nes SELGA sausainiai minkštesni smile.gif
Atsakyti
as siandien dariau su rududu,idejau dar razinu ir riesutu,tai zinokit daugiau nebedarysiu biggrin.gif jau toooks saldus gavosi blink.gif biggrin.gif as megstu saldziai bet sitas over the top biggrin.gif kita kart darysiu su paprastu kondensuotu smile.gif
Atsakyti