as tingini darau ne su sausainiais o su kukuruzais. imu kondensuoto pieno indelis, 150g kepimo margarino, kakavos kazkiek, viena paki kukuruzu (dideli maisai kur buna 280g) man zymiai skaniau nei su sausainiais.
dar radau toki recepta bet dar nebandziau:
Pirmiausia reikes kilogramo sausainiu. Paciu paprasciausiu, pigiausiu. Jeigu sausainiai pagaminti su priedais, kvapais, pyragas nebuna skanus.
Sausainius reikia sutrupinti.
Labai smulkiai supjaustome graikinius riešutus, migdolus. Susmulkiname ir džiovintu slyvu, abrikosu, razinu, jeigu yra obuoliu ar kitokiu vaisiu, tinka ir jie. Visa tai, kartu su sausainiais, paruošiu viename dubenyje.
Antrame dubenyje maždaug stikline cukraus (kas megsta saldžiau galima ir daugiau) ir 200 gramu sviesto šildau, kol ištirps. Ištirpus truputi palaukiu, kad mase nebutu tokia karšta, ir imaišau 100 gramu kakavos milteliu. Iberiu pora šaukšteliu cinamono ir maltu gvazdikeliu mišinio.
Šia mase išmaišiusi, iplaku viena kiaušini. Viska reikia kruopšciai išplakti.
Kad mase butu skystesne, kartais užpilu šaukšta grietineles arba pieno, jeigu nera tinka ir šaukštas vandens. Tai turi susigerti i sausainius.
Viska užpilu ant sausainiu ir susmulkintu džiovintu vaisiu, gerai išmaišau.
aš panašų darau kaip antrame receptuke ..reiks rečeptuką vėl ieškot...