QUOTE(ingriduke26 @ 2011 01 06, 16:46)
sveikos
atejau pagalbos,gal kuri skubiai man patartu-padetu...siandiena pirmakarta dariau zele-jogurtini tortuka ir neisejo,nesustingo,toks pasidare tik saukstu kabinti,o noreciau normalaus
...dariau ir JO jogurto 900gr i ji dejau zele 3 spalvu gabaliukais pjaustytamtada dar uogu melyniu saldytu(atsaldziau),braskiu ir zelatina DR.Odkear ta pokiuka 20g,turbut as ja neteisinga padariau,nes kai supiliau pasidare kaip "snargliai"(atsiprasau uz zodyna
),ir ka man nesustingo nieks
,zelatina dariau taip:pokiuka uzpiliau saltu vandeniu tik kad apsemtu,man pasidare is kart kose,na palaikiau gal 10min,nez ar spejo isbrinkt...tada dejau i karsta vonele ir istirpinau,atsalo iki kambario temperaturos ir supiliau i ta jogurta(o jis geras dvi val pastovejo virtuvej issimtas is saldytuvo),ir iskart pasidare tie snargliukai,jau geru pora val stovi saldytuve ir nestigsta
...gal dar iseitu isgelbeti kaip??turiu dar viena pokiuka zelatinos
na zelatina reik labai atsargiai su jogurtu maisyti, as darau taip:i istirpusia zelatinos mase ir ataususia, po biskeli idedu jogurto mases, o paskui viska supilu i kita jogurto mase ir gaunasi gerai
o del jusu gaminiuko tai siulau stai ka, kisti visa inda i mikrobange ir susildyti gerai ismaisyti tuos snarglius, jei istirps, aisku, zeles gabaliuku jau nebeliks
bet bent jau nereiks mesti visko lauk
na ir dar sauksta zelatinos galit dadeti, kad standus tortas butu
aisku darykit per naujo ta sauksta zelatinos, vel uzpilkit vandeniu ir t.t. ir maisykit su mase kaip darau as
jei suprantamai parasiau