Sveikos, šiandien SB konstravau želė torčiuką, viskas būtų puiku, jei ne tas jogurtas Daugiau nebedarysiu su jogurtu...Gal reiktų su grietine pabandyt? Ar jau būtų per riebu?
QUOTE(flooding @ 2010 02 05, 01:18)
Daugiau nebedarysiu su jogurtu
o kas pastarajam nutiko? želatino neatitaikėt?
QUOTE(flooding @ 2010 02 05, 00:18)
Sveikos, šiandien SB konstravau želė torčiuką, viskas būtų puiku, jei ne tas jogurtas Daugiau nebedarysiu su jogurtu...Gal reiktų su grietine pabandyt? Ar jau būtų per riebu?
Labas
Niu ir aš vakar dariau su jogurtu ir pirmą kartelį Sustingo gerai, bet negailėjau želatinos, ir visai ne kiena, taip normalu, nors galvojau bus oi oi oi. O kas tau nutiko ?
QUOTE(linanil @ 2010 02 04, 14:02)
2. Ir dar , galiu maišyti želatina, grietinėlę ir šaldytas braškes nededama papildomai vandens? Nes buvau radusi, kad visu pirma 0,5 l vandenyje reikia ištirpinti želė, o aš su želatina bandyti noriu, bet kaip suvokiu tai taip pat turėčiau mažame kiekyje vandens išsitirpinti....
Aš kai papildomai įpyliau į grietinėlę vandens, man kažas nesigavo, prastai stingo...
Geriau pilti pieną
O į želė geriau pilti ne 0,5 L vandens, o 0,3 L
QUOTE(flooding @ 2010 02 05, 00:18)
Ir man įdomu, kas nutiko?
Šiaip ir aš sakiau nebedarysiu su jogurtu, nors vienas lengviausių variantų, bet man esmė tame, kad nemėgstu jogurto
Aš darau baltą sluoksnį: 450 ml grietinėlės, 300 ml pieno, 4 šaukštai cukraus (su kavamale padarau pudrą) ir pusė šaukščiuko citrinos rūgšties (sumalu kartu su cukrumi, dar + pokas vanilino) ir 20 g. (vienas pakelis) DR.OETKER želatinos, išbrinkintos 100 ml šalto vandens (po to pakaitinu, kad ištirptų pilnai, atvėsinu ir supilu į paruoštą kambario temperatūros grietinėlę...
Gal ir rieboka, bet kaip skanu
Kaip tik šiandien darysiu sluoksniuotą su apelsinų ir vyšnių želė TW žiede (nes užsakymas ryt į balių atsinešti).
Dar reitų braškių paieškot, Maximoj vakar neradau
QUOTE(S.N.A.S @ 2010 02 05, 01:38)
o kas pastarajam nutiko? želatino neatitaikėt?
Sustingti sustingo, bet kažkodėl pačiam jogurte ta želatina tokiais mažais gumuliukais sušoko Ir kodėl taip? Jogurtas buvo kambario temperatūros, želatina nekaršta...Daba einu bandyt iškrapštyt iš formos, jei bus negerai eisiu lipdyt iš naujo kitą
Gal zelatina blogai istirpusi buvo
QUOTE(laurindre @ 2010 02 05, 15:22)
Gal zelatina blogai istirpusi buvo
Nu gal....Einu iš naujo daryt
QUOTE(flooding @ 2010 02 05, 14:32)
Nu gal....Einu iš naujo daryt
na gausis anksciau ar veliau
Bet ir grozybiu cia pas jus merginos Zele darau visada kai laukiu brolio sveciuose, jis megejas. Tai kai paziurejau kokiu cia skanestu yra, tai dabar nustebinsiu as ji kai susitiksim. Pabandymui kad nepasisiukslinciau ismeginau receptuka su jogurtu ir bandyti sluoksniuoti saldymo kameros pagalba. Esu klaikiai patenkinta Pavyko Jau uzsiprasiau kad brolis nupirktu tokia formele kaip Cipciuko su rastais virsuje. O jusu teismui idedu savo pirmojo gaminio nuotrauka. Vaizdelis nera labai superinis, neturiu formos saldymui, naudojau paprasta stikliny inda, o beto tai tik bandymas, taciau skonis geras. I jogurta dejau daly zelatinos, daly zele, tai man gal ir daugiau saldumo noretusi, bet to saldumo suteikia zele idaras.
QUOTE(laizanika @ 2010 02 06, 01:00)
Bet ir grozybiu cia pas jus merginos
labai gražiai ir įdomiai atrodo
QUOTE(Fortuncike @ 2010 02 06, 01:06)
labai gražiai ir įdomiai atrodo
Aciu
Tik jau poto kai abi idaro zele istirpdziau ir atvesinau pagalvojau kad reikejo raudona pvz su zalia kokia sloksniuoti, nes cia gavosi baltas su baltu, ale pabandziau, isejo, dabar galesiu jau bet ka su bet kuo sliknsiuoti.
Ir dar atradimas taupancioms Vis pagailiu pinigeliu DR.Otker zele, perku pacia pigiausia Optimos zele. Ji net ant 0,25l pakiuka istirpdzius labai prastai sustingsta, tik skonis jos man visai geras. Tai as dabar dar idedu i 0,25l pakely tos zele ir sauksta toky net nekupina, normalu valgoma sauksta zelatinos ir viskas puikiai sustingsta.
QUOTE(laizanika @ 2010 02 06, 00:13)
Aciu
Tik jau poto kai abi idaro zele istirpdziau ir atvesinau pagalvojau kad reikejo raudona pvz su zalia kokia sloksniuoti, nes cia gavosi baltas su baltu, ale pabandziau, isejo, dabar galesiu jau bet ka su bet kuo sliknsiuoti.
Ir dar atradimas taupancioms Vis pagailiu pinigeliu DR.Otker zele, perku pacia pigiausia Optimos zele. Ji net ant 0,25l pakiuka istirpdzius labai prastai sustingsta, tik skonis jos man visai geras. Tai as dabar dar idedu i 0,25l pakely tos zele ir sauksta toky net nekupina, normalu valgoma sauksta zelatinos ir viskas puikiai sustingsta.
na as kai darau zele valgyti patiems namuose, taip pat naudoju optima linija, nu zinokit pakeli istirpinu 300 ml vandens, gaunasi tikrai super