Įkraunama...
Įkraunama...

Žele , žele tortai ir desertai-4

QUOTE(lavega @ 2010 10 26, 18:59)
Sveikos
Bandžiau daryti žele iš vyno pagal receptą iš šios temos, bet man per naktį net nesustingo. Vienam litrui vyno dėjau pakiuką želatinos, jogurtui sustingdyti tiek užtekdavo, o dabar - kabinu su šaukštu...

O kiek gramų tame pakiukyje? jeigu darei pagal šį receptą:

Želė "Tik suaugusiems"

60g želatinos
kupinas šaukštas medaus
1 l. raudono vyno
10 gvazdikėlių

tai man kuo puikiausiai sustingo. O dugne neliko neištirpusios želatinos?
Atsakyti
vynas yra skystesnis, todel daugiau zelatinos reik mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2010 10 26, 19:12)
O dugne neliko neištirpusios želatinos?

Želatina ištirpo gerai, bet jos aiškiai buvo per mažai. Pakiuke tik 20 gr. Neatkreipiau dėmesio, kad reikia 60 gr.
Atsakyti
QUOTE(lavega @ 2010 10 26, 22:05)
Pakiuke tik 20 gr. Neatkreipiau dėmesio, kad reikia 60 gr.

dabar aiški ir priežastis mirksiukas.gif tiesiog jaučiausi atsakinga, nes šį receptą pati sugalvojau, dariau pirmą kartą ir pavyko.
Atsakyti
QUOTE(lavega @ 2010 10 26, 22:05)
Želatina ištirpo gerai, bet jos aiškiai buvo per mažai. Pakiuke tik 20 gr. Neatkreipiau dėmesio, kad reikia 60 gr.

Tai reikejo atsildyt, dadet zelatinos ir uzsaldyt is naujo
Atsakyti
QUOTE(airius @ 2010 10 26, 23:26)
Tai reikejo atsildyt, dadet zelatinos ir uzsaldyt is naujo

Ai, kad man ir skonis kažkoks ne toks pasidarė, vos įveikiau. Visdėlto iš jogurto gaunasi skanesnė žele. Aišku, skonio reikalas.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2010 10 26, 22:13)
dabar aiški ir priežastis mirksiukas.gif tiesiog jaučiausi atsakinga, nes šį receptą pati sugalvojau, dariau pirmą kartą ir pavyko.

Nesijausk atsakinga, aš neteisingai išsireiškiau, kad dariau pagal tavo receptą. Ištikro pasiėmiau tik tavo idėją, kad iš vyno gali būti žele, o dariau pagal save. Nei vyno nekaitinau, nei medaus irgi nedėjau, todėl man ir skonis netiko.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lavega: 27 spalio 2010 - 18:34
Va šita gavos gerai. Viršuje raudonos vynuogės ir kyvių žele, baltas sluoksnis iš gervuogių jogurto ir želatinos.

user posted image
Atsakyti
graziai atrodo, ydomi forma mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif
nusipirkau ir as TW zele zieda. dabar teks torciukus gaminti. gal galite atsakyti i keleta klausimu:
1. kai perku zelatina, tai 1 l vandens + 6-8 arbatiniai sauksteliai zalatinos. tai tortui gerai, ar daugiau sauksteliu ideti?
2. kai darome su jogurtu proporcijos tokios pat ar ne?
Atsakyti
taip, tikrai daugiau, o su jogurtu beveiks tas pats.

lauksim foto wub.gif
Atsakyti
QUOTE(*dew* @ 2010 11 06, 10:23)
taip, tikrai daugiau, o su jogurtu beveiks tas pats.

lauksim foto wub.gif

o kiek daugiau jei 1 l reikia 6-8 sausteliu g.gif
Atsakyti