Įkraunama...
Įkraunama...

Žele , žele tortai ir desertai-4

QUOTE(laurindre @ 2010 10 21, 17:28)
Nelabai supratau, ka tu sluoksniuosi.
Pagal pakelio instrukcija 1 l reikia pokiuko zelatinos, kadangi cia bus tortas, ir dar kiekio daugiau nei 1 l. Tai as deciau visa pokiuka ir dar koki puse sauksto ar net sauksta 4u.gif
Nes pagal instrukcija tik saukstu kabinti galesi, labai drebanti bus lotuliukas.gif


As sluoksniuosiu zele su jogurtu 4u.gif

pas mane ant zelatinos pakelio(20g) parasyta kad sumaisyti su 400 ml vandens, tai litrui jogurto reiketu dvieju pakeliu mano zelatinos ar siek tiek daugiau?

O del zele tai klausiau ar maisyti, taip kaip ant pokelio nurodyta ar vandens maziau biski pilti.

O kaip del to sustingimo????
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2010 10 03, 22:26)
Pirmas dariau kazka panasaus i stiklo sukes, tik sugalvojau nemaisyti gabaliuku zele i balta mase, o tiesiog sudejau juos i dugna, vienoj pusej oranzine persiku, kitoj pusej raudona vysnine. Baltas sluoksnis tirstintas pienas be cukraus isplaktas iki putu. Kadangi labai greitai stingo, tai ir neprabego pro zele gabaliukus, todel ir gavosi kalnuota lotuliukas.gif
Antram ne debeseliai, o gelytes lotuliukas.gif Tik kazkaip suplauke g.gif

gal galit smulkiau kaip su tuo baltu sluoksniu? kaip ji pagaminti. aciu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dange*: 21 spalio 2010 - 17:22
QUOTE(Dange* @ 2010 10 21, 18:21)
gal galit smulkiau kaip su tuo baltu sluoksniu? kaip ji pagaminti. aciu  4u.gif

kaip norite, pvz grietinele+cukrus+zelatina
arba jogurtas + zelatina
arba tiesiog nusipirkite grietineles skonio zele, ji balta laugh.gif
Papildyta:
QUOTE(Madame_butterfly @ 2010 10 21, 17:59)
As sluoksniuosiu zele su jogurtu  4u.gif

pas mane ant zelatinos pakelio(20g) parasyta kad sumaisyti su 400 ml vandens, tai litrui jogurto reiketu dvieju pakeliu mano zelatinos ar siek tiek daugiau?

O del zele tai klausiau ar maisyti, taip kaip ant pokelio nurodyta ar vandens maziau biski pilti.

O kaip del to sustingimo????

oho, kazkaip keista, kad tiek mazai vandens reik g.gif nes dazniausiai 20 gr zelatinos tinka 1 l vandens, isku bus drebuciai, tortui netinka, kaip rase Laurindre.na jei jau taip, imkit 3 pok zelatinos, bet as abejociau, isigyciau kitokios rusies zelatinos, kurios pokelis tiktu 1 litrui vandens, ir sudeciau pusantro pakelio.

zele maisykite ne su 0,5 l vandens o su 0,3 l vandens.

zinoma, sluoksniuosite, tai liekama zele vis sustinks, bet tai neproblema ikisate 15 sekundziu i mikrobange ir viskas mirksiukas.gif

P.S.kai istirpinsit zelatina, nepamkirskit atvesinti iki kambario temperaturos, tik tada deti i jogurta, kuris taip pat turi buti kambario temp.
Atsakyti
QUOTE(*dew* @ 2010 10 21, 18:51)
kaip norite, pvz grietinele+cukrus+zelatina
arba jogurtas + zelatina
arba tiesiog nusipirkite grietineles skonio zele, ji balta laugh.gif
Papildyta:
i

as klausiu del to, kad reikia plakti iki putu. tai tiesiog kondesuota piena + zelatina, arba grietinele+zelatina isplakti iki putu? ar galima tada sliuoksniuoti su kitom zele?
Atsakyti
QUOTE(*dew* @ 2010 10 21, 18:51)
oho, kazkaip keista, kad tiek mazai vandens reik g.gif nes dazniausiai 20 gr zelatinos tinka 1 l vandens, isku bus drebuciai, tortui netinka, kaip rase Laurindre.na jei jau taip, imkit 3 pok zelatinos, bet as abejociau, isigyciau kitokios rusies zelatinos, kurios pokelis tiktu 1 litrui vandens, ir sudeciau pusantro pakelio.

zele maisykite ne su 0,5 l vandens o su 0,3 l vandens.

zinoma, sluoksniuosite, tai liekama zele vis sustinks, bet tai neproblema ikisate 15 sekundziu i mikrobange ir viskas mirksiukas.gif

P.S.kai istirpinsit zelatina, nepamkirskit atvesinti iki kambario temperaturos, tik tada deti i jogurta, kuris taip pat turi buti kambario temp.



Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dange* @ 2010 10 21, 18:57)
as klausiu del to, kad reikia plakti iki putu. tai tiesiog kondesuota piena + zelatina, arba grietinele+zelatina isplakti iki putu? ar galima tada sliuoksniuoti su kitom zele?

nebutina isplakti mirksiukas.gif jei plaksite, bus putesiai rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *dew*: 21 spalio 2010 - 19:11
Naujasis mano želiukas:

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diasaja: 24 spalio 2010 - 20:20
Labai ispudingas, net pagalvojau, kas cia per forma mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2010 10 24, 21:41)
Labai ispudingas, net pagalvojau, kas cia per forma mirksiukas.gif

As taip pat lotuliukas.gif , niekur neuzmatau tokiu formu g.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2010 10 24, 21:41)
Labai ispudingas, net pagalvojau, kas cia per forma mirksiukas.gif

Ačiū 4u.gif O kas centre supratai? bigsmile.gif Ten yra želė formelė mažoji 150ml.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2010 10 24, 22:56)
Ačiū 4u.gif O kas centre supratai? bigsmile.gif Ten yra želė formelė mažoji 150ml.

I viduri nelabai gilinausi, tiesiog sonai labai idomiai atrodo thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos
Bandžiau daryti žele iš vyno pagal receptą iš šios temos, bet man per naktį net nesustingo. Vienam litrui vyno dėjau pakiuką želatinos, jogurtui sustingdyti tiek užtekdavo, o dabar - kabinu su šaukštu...
Atsakyti