Sveikos Aš šiek tiek nukrypsiu nuo temos, reiktų pagalbos. Pirmą kartą darysiu tortą su želatina, mano nusižiūrėtame recepte parašyta "supilti vandenyje išbrinkintą bei po to ištirpintą želatiną". Gal galima šiek tiek plačiau kaip tą daryti, nes visiškai žalia esu šiame reikale Kaip suprast tą "vandenyje išbrinkintą"? Kad reik želatiną užpilt vandeniu ir kažkiek palaukt? Ir kur paskui ją tirpint, kokiu būdu? Ačiū iš anksto!
taip uzpilti zelatina vamdeniu, gal gerai apsemtu, pabrinkinti 10 min ir ikisti i mikrobange minutei, dar maziau, arba vandens vomialeje, pvz paimti puoda su vandeniu uzkaisti ir i ta vandeni deti dubeneli su zelatina ir maisyti kol issileis.tada laukti kol atsals iki kambario temp ir pilti i jogurta ar kitka, butinai atvesinti iki kambario temp, nes susoks i gabalelius zelatina
Galima ta isbrinkusia zelatina ir ant ugnies deti, svarbu, kad neuzvirtu. Ir maisyti reiketu, kad tolygiai tirptu, nepriliptu prie indo
*dew*, laurindre -> didelis AČIŪ, Jūs mano išgelbėtojos
oj kaip graziai atrodo
as irgi turiu torciuka, tik nezinau kaip sumazinti, ir kokybe labai prasta neturiu skaitmeninio fotiko, o kamera fotkina be blico bet tas tortas koks sknaus nerealiai jei rasiu kaip sumazinti i kelsiu
as irgi turiu torciuka, tik nezinau kaip sumazinti, ir kokybe labai prasta neturiu skaitmeninio fotiko, o kamera fotkina be blico bet tas tortas koks sknaus nerealiai jei rasiu kaip sumazinti i kelsiu
QUOTE(*dew* @ 2010 09 20, 09:08)
*ačiū.
**tai nors receptuką įdėk
labai jau kokybe nekokia
1.virsutinis suoksnis citrinu skonio zele-braskes-vynuoges-citrinos griezineliai
2.vidurinis sluoksnis varske-kondensuotas pienas-zelatina-pjaustytos braskes
3.paskutinis sluoksnis Sausainiai-sviestas(margarinas)
varske 500 gr, 1 pok citrinos zele uzpiltos 300 ml vandens, 1 indelis kondensuoto pieno, zelatinos 20 gr, sausainiu 250 gr, margarino 150 gr.visa kita pagal skoni.
1.virsutinis suoksnis citrinu skonio zele-braskes-vynuoges-citrinos griezineliai
2.vidurinis sluoksnis varske-kondensuotas pienas-zelatina-pjaustytos braskes
3.paskutinis sluoksnis Sausainiai-sviestas(margarinas)
varske 500 gr, 1 pok citrinos zele uzpiltos 300 ml vandens, 1 indelis kondensuoto pieno, zelatinos 20 gr, sausainiu 250 gr, margarino 150 gr.visa kita pagal skoni.
QUOTE(diasaja @ 2010 09 08, 20:58)
Želė "Tik suaugusiems"
Dar vienas tik suaugusiems, tik pagerintas
Vyno želė su vaisiais
0,5 litro saldaus vyno, 1 skardinė (800 g) konservuotų persikų, 200-300g vynuogių, 2 kupini šaukštai želatinos
1. Saldaus vyno butelį supilti į dubenį.
2. Nukošti persikų sultis į indą ir jose išbrinkinti želatiną.
3. Ištirpintą želatiną supilti į vyną.
4. Šepetėliu ištepti Želė žiedą aliejumi.
5. Žiede išdėlioti vynuoges ir persikus, užpilti vynu su želatina,
6. Dėti į šaldytuvą ir sustingdyti.
P.S. rekomenduojama, jei vynas raudonas, vynuogės žalios, ir atvirkščiai
Merginos, kam reikia želė žiedų, ši savaitė t.y. iki kito savaitgalio, pati palankiausia: 2 žiedai tik 99 lt
Jei nesupyksit įdėsiu vieną žėlė receptuką.Gavosi skaniai ir gražiai:
Mėtinė kivių žėlė su šokoladu
5 kiviai;
buntelis šviežių mėtų;
100g cukraus;
1,5 v. šaukšto želatinos;
400g vandens;
Papuošimui juodojo šokolado( pusė plytelės)
Karštu vandeniu užpilti želatiną. Supjaustyti kivius gabaliukais. Į puoduką supilti vandenį, suberti cukrų ir užvirinti. Į gautą karštą sirupą sudėti kivius ir keletą minučių blnaširuoti. Tada kiaurašaukščiu išgrėbti kivius ir sudėti į formą ar formeles. Į nuimtą nuo ugnies sirupą, sukratyti išbrinkintą želatiną ir pamaišant ištirpinti. Į karštą žėlė suberti stambiai supjaustytas mėtas. Po minutės, mėtas išdėlioti prie kivių ir užpilti sirupu su želatina. tada viską dėti 3-4 val. į šaldytuvą. kai žėlė gerai sustingusi, formą ar formeles patalpinti į karštą vandenį ir išversti į lėkštę(-lėkšteles).Žėlė gerai iščiuožia. Puošti užpilant karštoje vonelėje ištirpintu šokoladu ir keliais šviežių mėtų lapeliais.
Mėtinė kivių žėlė su šokoladu
5 kiviai;
buntelis šviežių mėtų;
100g cukraus;
1,5 v. šaukšto želatinos;
400g vandens;
Papuošimui juodojo šokolado( pusė plytelės)
Karštu vandeniu užpilti želatiną. Supjaustyti kivius gabaliukais. Į puoduką supilti vandenį, suberti cukrų ir užvirinti. Į gautą karštą sirupą sudėti kivius ir keletą minučių blnaširuoti. Tada kiaurašaukščiu išgrėbti kivius ir sudėti į formą ar formeles. Į nuimtą nuo ugnies sirupą, sukratyti išbrinkintą želatiną ir pamaišant ištirpinti. Į karštą žėlė suberti stambiai supjaustytas mėtas. Po minutės, mėtas išdėlioti prie kivių ir užpilti sirupu su želatina. tada viską dėti 3-4 val. į šaldytuvą. kai žėlė gerai sustingusi, formą ar formeles patalpinti į karštą vandenį ir išversti į lėkštę(-lėkšteles).Žėlė gerai iščiuožia. Puošti užpilant karštoje vonelėje ištirpintu šokoladu ir keliais šviežių mėtų lapeliais.
QUOTE(merga @ 2010 10 02, 16:02)
Jei nesupyksit įdėsiu vieną žėlė receptuką.Gavosi skaniai ir gražiai:
Mėtinė kivių žėlė su šokoladu
5 kiviai;
buntelis šviežių mėtų;
100g cukraus;
1,5 v. šaukšto želatinos;
400g vandens;
Papuošimui juodojo šokolado( pusė plytelės)
Karštu vandeniu užpilti želatiną. Supjaustyti kivius gabaliukais. Į puoduką supilti vandenį, suberti cukrų ir užvirinti. Į gautą karštą sirupą sudėti kivius ir keletą minučių blnaširuoti. Tada kiaurašaukščiu išgrėbti kivius ir sudėti į formą ar formeles. Į nuimtą nuo ugnies sirupą, sukratyti išbrinkintą želatiną ir pamaišant ištirpinti. Į karštą žėlė suberti stambiai supjaustytas mėtas. Po minutės, mėtas išdėlioti prie kivių ir užpilti sirupu su želatina. tada viską dėti 3-4 val. į šaldytuvą. kai žėlė gerai sustingusi, formą ar formeles patalpinti į karštą vandenį ir išversti į lėkštę(-lėkšteles).Žėlė gerai iščiuožia. Puošti užpilant karštoje vonelėje ištirpintu šokoladu ir keliais šviežių mėtų lapeliais.
Mėtinė kivių žėlė su šokoladu
5 kiviai;
buntelis šviežių mėtų;
100g cukraus;
1,5 v. šaukšto želatinos;
400g vandens;
Papuošimui juodojo šokolado( pusė plytelės)
Karštu vandeniu užpilti želatiną. Supjaustyti kivius gabaliukais. Į puoduką supilti vandenį, suberti cukrų ir užvirinti. Į gautą karštą sirupą sudėti kivius ir keletą minučių blnaširuoti. Tada kiaurašaukščiu išgrėbti kivius ir sudėti į formą ar formeles. Į nuimtą nuo ugnies sirupą, sukratyti išbrinkintą želatiną ir pamaišant ištirpinti. Į karštą žėlė suberti stambiai supjaustytas mėtas. Po minutės, mėtas išdėlioti prie kivių ir užpilti sirupu su želatina. tada viską dėti 3-4 val. į šaldytuvą. kai žėlė gerai sustingusi, formą ar formeles patalpinti į karštą vandenį ir išversti į lėkštę(-lėkšteles).Žėlė gerai iščiuožia. Puošti užpilant karštoje vonelėje ištirpintu šokoladu ir keliais šviežių mėtų lapeliais.
Aciu uz receptuka,butinai isbandysiu,labai kitoniskai nei visi zeliukai.
[attachmentid=204299]
[attachmentid=204298]
Ikelsiu ir as keleta paskutiniu
[attachmentid=204298]
Ikelsiu ir as keleta paskutiniu