Įkraunama...
Įkraunama...

Žele , žele tortai ir desertai-4

Sveikos 4u.gif Aš šiek tiek nukrypsiu nuo temos, reiktų pagalbos. Pirmą kartą darysiu tortą su želatina, mano nusižiūrėtame recepte parašyta "supilti vandenyje išbrinkintą bei po to ištirpintą želatiną". Gal galima šiek tiek plačiau kaip tą daryti, nes visiškai žalia esu šiame reikale blush2.gif Kaip suprast tą "vandenyje išbrinkintą"? Kad reik želatiną užpilt vandeniu ir kažkiek palaukt? Ir kur paskui ją tirpint, kokiu būdu? g.gif Ačiū iš anksto! blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Junciukas: 17 rugsėjo 2010 - 16:10
taip uzpilti zelatina vamdeniu, gal gerai apsemtu, pabrinkinti 10 min ir ikisti i mikrobange minutei, dar maziau, arba vandens vomialeje, pvz paimti puoda su vandeniu uzkaisti ir i ta vandeni deti dubeneli su zelatina ir maisyti kol issileis.tada laukti kol atsals iki kambario temp ir pilti i jogurta ar kitka, butinai atvesinti iki kambario temp, nes susoks i gabalelius zelatina
Atsakyti
Galima ta isbrinkusia zelatina ir ant ugnies deti, svarbu, kad neuzvirtu. Ir maisyti reiketu, kad tolygiai tirptu, nepriliptu prie indo 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurindre: 17 rugsėjo 2010 - 18:09
*dew*, laurindre -> didelis AČIŪ, Jūs mano išgelbėtojos 4u.gif
Atsakyti
user posted image

Viršutinis sluoksnis-citrinų želė ir slyvos
Vidurinis sluoksnis-grietinės skonio želė
Apatinis sluoksnis-miško uogų želė.
Atsakyti
oj kaip graziai atrodo bigsmile.gif
as irgi turiu torciuka, tik nezinau kaip sumazinti, ir kokybe labai prasta doh.gif neturiu skaitmeninio fotiko, o kamera fotkina be blico doh.gif bet tas tortas koks sknaus nerealiai rolleyes.gif rolleyes.gif jei rasiu kaip sumazinti i kelsiu
Atsakyti
QUOTE(*dew* @ 2010 09 20, 09:08)
*oj kaip graziai atrodo bigsmile.gif
**as irgi turiu torciuka,

*ačiū.
**tai nors receptuką įdėk mirksiukas.gif
Atsakyti
labai jau kokybe nekokia
user posted image
1.virsutinis suoksnis citrinu skonio zele-braskes-vynuoges-citrinos griezineliai
2.vidurinis sluoksnis varske-kondensuotas pienas-zelatina-pjaustytos braskes
3.paskutinis sluoksnis Sausainiai-sviestas(margarinas)

varske 500 gr, 1 pok citrinos zele uzpiltos 300 ml vandens, 1 indelis kondensuoto pieno, zelatinos 20 gr, sausainiu 250 gr, margarino 150 gr.visa kita pagal skoni.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *dew*: 20 rugsėjo 2010 - 12:15
QUOTE(diasaja @ 2010 09 08, 20:58)
Želė "Tik suaugusiems"



Dar vienas tik suaugusiems, tik pagerintas mirksiukas.gif


Vyno želė su vaisiais

0,5 litro saldaus vyno, 1 skardinė (800 g) konservuotų persikų, 200-300g vynuogių, 2 kupini šaukštai želatinos
1. Saldaus vyno butelį supilti į dubenį.
2. Nukošti persikų sultis į indą ir jose išbrinkinti želatiną.
3. Ištirpintą želatiną supilti į vyną.
4. Šepetėliu ištepti Želė žiedą aliejumi.
5. Žiede išdėlioti vynuoges ir persikus, užpilti vynu su želatina,
6. Dėti į šaldytuvą ir sustingdyti.

P.S. rekomenduojama, jei vynas raudonas, vynuogės žalios, ir atvirkščiai ax.gif

Merginos, kam reikia želė žiedų, ši savaitė t.y. iki kito savaitgalio, pati palankiausia: 2 žiedai tik 99 lt thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo davija: 01 spalio 2010 - 16:19
Jei nesupyksit įdėsiu vieną žėlė receptuką.Gavosi skaniai ir gražiai:

Mėtinė kivių žėlė su šokoladu
5 kiviai;
buntelis šviežių mėtų;
100g cukraus;
1,5 v. šaukšto želatinos;
400g vandens;
Papuošimui juodojo šokolado( pusė plytelės)

Karštu vandeniu užpilti želatiną. Supjaustyti kivius gabaliukais. Į puoduką supilti vandenį, suberti cukrų ir užvirinti. Į gautą karštą sirupą sudėti kivius ir keletą minučių blnaširuoti. Tada kiaurašaukščiu išgrėbti kivius ir sudėti į formą ar formeles. Į nuimtą nuo ugnies sirupą, sukratyti išbrinkintą želatiną ir pamaišant ištirpinti. Į karštą žėlė suberti stambiai supjaustytas mėtas. Po minutės, mėtas išdėlioti prie kivių ir užpilti sirupu su želatina. tada viską dėti 3-4 val. į šaldytuvą. kai žėlė gerai sustingusi, formą ar formeles patalpinti į karštą vandenį ir išversti į lėkštę(-lėkšteles).Žėlė gerai iščiuožia. Puošti užpilant karštoje vonelėje ištirpintu šokoladu ir keliais šviežių mėtų lapeliais.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo merga: 02 spalio 2010 - 15:05
QUOTE(merga @ 2010 10 02, 16:02)
Jei nesupyksit įdėsiu vieną žėlė receptuką.Gavosi skaniai ir gražiai:

Mėtinė kivių žėlė su šokoladu
5 kiviai;
buntelis  šviežių mėtų;
100g cukraus;
1,5 v. šaukšto želatinos;
400g vandens;
Papuošimui juodojo šokolado( pusė plytelės)

Karštu vandeniu užpilti želatiną. Supjaustyti kivius gabaliukais. Į puoduką supilti vandenį, suberti cukrų ir užvirinti. Į gautą karštą sirupą sudėti kivius ir keletą minučių blnaširuoti. Tada kiaurašaukščiu  išgrėbti kivius ir sudėti į formą ar formeles. Į nuimtą nuo ugnies sirupą, sukratyti išbrinkintą  želatiną ir pamaišant ištirpinti. Į karštą žėlė suberti stambiai supjaustytas mėtas. Po minutės, mėtas išdėlioti prie kivių ir užpilti sirupu su želatina. tada viską dėti 3-4 val. į šaldytuvą. kai žėlė gerai sustingusi, formą ar formeles patalpinti į karštą vandenį ir išversti į lėkštę(-lėkšteles).Žėlė gerai iščiuožia. Puošti užpilant karštoje vonelėje ištirpintu šokoladu  ir keliais šviežių mėtų lapeliais.
user posted image

Aciu uz receptuka,butinai isbandysiu,labai kitoniskai nei visi zeliukai.
Atsakyti
[attachmentid=204299]
[attachmentid=204298]
Ikelsiu ir as keleta paskutiniu
Atsakyti