Įkraunama...
Įkraunama...

Žele , žele tortai ir desertai-4

oi,kaip skaniai atrodo siti putesiai thumbup.gif o as norejau paklausti kaip daroma balta zele su varske kazkaip ten. ax.gif gal galetut koki paprasta receptuka pradedanciai? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zelviene @ 2010 06 18, 09:31)
o kaip daret? 4u.gif  ax.gif

greičiausiai su želatina ir citrinų žele.. smile.gif viską sumaišius mikseriu plakti iki putų, tada į šaldytuvą kol sustings, supjaustai ir vualia. thumbup.gif labai skanu.
Atsakyti
Laura81r na kazka galiu patarti, ziurint koki kieki darysit, na bet as mazesni padiktuosiu, pvz varske 200 gr, cukraus pagal skoni, ir jogurto 200-300 gr, 1 v.s.zelatinos(kaupinas).varske pertrinti blenderiu, ar siaip sakute, kad kuo maziau gumuleliu liktu(man patinkiau be gumuleliu biggrin.gif ), tada ja sumaisyti su cukrum, patrinti kad istirptu jis, ir sumaisyti su jogurtu, viskas turi buti kambario temp.tik turekit kantrybes, palaukti kol zelatina istirpinta atves iki kamb.temp, nes susimausit, as daznai susimaunu, nes kantrybes neturiu lotuliukas.gif
ir dar, jogurta galite keisti i grietinele(neplakta) tada dekit daugiau cukraus ir galite vaniles, ar kitokios emulsijos mirksiukas.gif nestuke.gif o jei dar pridesit pjaustytu bananu ar konservuotu persiku ar braskiu, tai liezuvi prarysit nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(*dew* @ 2010 06 27, 11:36)
Laura81r na kazka galiu patarti, ziurint koki kieki darysit, na bet as mazesni padiktuosiu, pvz varske 200 gr, cukraus pagal skoni, ir jogurto 200-300 gr, 1 v.s.zelatinos(kaupinas).varske pertrinti blenderiu, ar siaip sakute, kad kuo maziau gumuleliu liktu(man patinkiau be gumuleliu biggrin.gif ), tada ja sumaisyti su cukrum, patrinti kad istirptu jis, ir sumaisyti su jogurtu, viskas turi buti kambario temp.tik turekit kantrybes, palaukti kol zelatina istirpinta atves iki kamb.temp, nes susimausit, as daznai susimaunu, nes kantrybes neturiu lotuliukas.gif
ir dar, jogurta galite keisti i grietinele(neplakta) tada dekit daugiau cukraus ir galite vaniles, ar kitokios emulsijos mirksiukas.gif  nestuke.gif o jei dar pridesit pjaustytu bananu ar konservuotu persiku ar braskiu, tai liezuvi prarysit nestuke.gif

oi,aciu paciu thumbup.gif rytoj jau bus isbandyta.o kokiame kiekyje tirpinti zelatina? ax.gif
Atsakyti
Kuo mazesniam 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2010 06 27, 16:18)
Kuo mazesniam 4u.gif

drinks_cheers.gif
kad tik apemtu zelatina.arba uzpilkite ne vaneniu o jogurtu arba grietinele, eiga ta pati 4u.gif tik kad ne su vandeniu mirksiukas.gif

o as darau zefyriukus, ar kaip juos pavadinti pasirodysiu kai bus paruosti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurinija @ 2010 05 29, 20:21)
Aš rekomenduočiau šitą, pati dariau, patiko.   smile.gif  Receptas iš SM, tik niekaip nepamenu, kieno konkrečiai. Tikiuosi, kad nesupyks, kad paskelbiau. unsure.gif

Siūlau išbandyti va tokį desertą...
Pavadinčiau ji debesėliai  ne...gal rožiniai debesėliai. Nes tokie lengvučiai   Čia net nežinau kas...suflė gal...gal zefyras irgi..
Jums reiks:
pakelis želatinos (pas mane 20 gr.)
pakelis braškių žėlė, pas mane va toks
cukraus 200 gramų
galima pagal skonį vanilinio cukraus
Želatiną užpyliau maždaug 100 ml šalto virinto vandens ir palikau 10 min.
Į indą kur plaksime dedame cukrų ir žėlę. Išmaišome. Užpilame 300 ml karšto vandens ir labai gerai išmaišome kad viskas ištirptų.
Želatiną statome ant ugnies ir maišydami ištirpiname Užvirinti nereikia.
Dabar abi masės sumaišome .Paliekame kad atauštų iki kambario temperatūros.
Sunkiausias darbas...plakimas. Plakti reikia 15/20 min. Masė turi sutirštėti.
Imame formą, išklojame kepimo popieriumi ir išpilame masę. Išlyginame su šaukštu ir dedame į šaldytuvą. Geriausiai nakčiai.
Kai masė sustingsta apibarstome viršų cukraus pudra, apverčiame ir nuimame popierių. Supjaustome gabaliukais norimo dydžio. Kiekvieną gabaliuką apvoliojame cukraus pudroje.
Skanaus.

taigi isbandziau si receptuka hihihi.gif na ka neymanoma valgyt blink.gif net uzpakaly salu lotuliukas.gif vaikai ir tie po kelis sugebejo suvalgyti biggrin.gif nezinau kas juos suvalgis, nes gavosi daug lotuliukas.gif dvieju spalvu.kita karta eciau ne 200 gr cukraus o 50 gr, tada butu nerealus jie wub.gif nes tikrai, jei ne tas salumas, tai skonis pasaka butu wub.gif dariau is spanguoliu ir grietineles skonio zele ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *dew*: 27 birželio 2010 - 18:55
drinks_cheers.gif aš visada mažiau cukraus dedu, negu parašyta būna nes MB saldžiai nelabai mėgsta.. į šituos debesėlius tikrai užteks ir 50 gr. thumbup.gif
Atsakyti
na,parodysiu pagaliau ir as kas man isejo is tos zele,pagamintos is varskes...tik,ispeju,cia pirmas mano zaidimas su zele,tai labai jau nepeikit.
user posted image

Uploaded with ImageShack.us
user posted image

Uploaded with ImageShack.us
p.s.cia "soninis pjuvis" lotuliukas.gif nelabai graziai atrodo,kt kart kai darysiu,jau zinosiu kaip graziau pagaminti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laura81r: 07 liepos 2010 - 12:56
Sveikos smile.gif

Na, merginos, turiu klausimą, nors jaučiu jau daugelis to klausė ax.gif Kodėl nestengsta želė? Darau tokį torčiuką, ant viršaus pripyliau želės (klingų berods), dėl visa ko dar želatinos šaukštelį įbėriau, pridėjau mėlynių, aviečių, o ji nestengsta blink.gif Kodėl visoms stengsta, o man ne? Ką blogai padariau? g.gif
Atsakyti
QUOTE(neziniuxe @ 2010 07 12, 17:06)
Kodėl nestengsta želė?

sunku pasakyti kodėl.
kokiame vandens kiekyje tirpinate? Aš niekad dar želatinos nededu, nebent darau jogurtinį įdarą.
Atsakyti
o gal kivi dejote?
Atsakyti