oi,kaip skaniai atrodo siti putesiai o as norejau paklausti kaip daroma balta zele su varske kazkaip ten. gal galetut koki paprasta receptuka pradedanciai?
QUOTE(zelviene @ 2010 06 18, 09:31)
o kaip daret?
greičiausiai su želatina ir citrinų žele.. viską sumaišius mikseriu plakti iki putų, tada į šaldytuvą kol sustings, supjaustai ir vualia. labai skanu.
Laura81r na kazka galiu patarti, ziurint koki kieki darysit, na bet as mazesni padiktuosiu, pvz varske 200 gr, cukraus pagal skoni, ir jogurto 200-300 gr, 1 v.s.zelatinos(kaupinas).varske pertrinti blenderiu, ar siaip sakute, kad kuo maziau gumuleliu liktu(man patinkiau be gumuleliu ), tada ja sumaisyti su cukrum, patrinti kad istirptu jis, ir sumaisyti su jogurtu, viskas turi buti kambario temp.tik turekit kantrybes, palaukti kol zelatina istirpinta atves iki kamb.temp, nes susimausit, as daznai susimaunu, nes kantrybes neturiu
ir dar, jogurta galite keisti i grietinele(neplakta) tada dekit daugiau cukraus ir galite vaniles, ar kitokios emulsijos o jei dar pridesit pjaustytu bananu ar konservuotu persiku ar braskiu, tai liezuvi prarysit
ir dar, jogurta galite keisti i grietinele(neplakta) tada dekit daugiau cukraus ir galite vaniles, ar kitokios emulsijos o jei dar pridesit pjaustytu bananu ar konservuotu persiku ar braskiu, tai liezuvi prarysit
QUOTE(*dew* @ 2010 06 27, 11:36)
Laura81r na kazka galiu patarti, ziurint koki kieki darysit, na bet as mazesni padiktuosiu, pvz varske 200 gr, cukraus pagal skoni, ir jogurto 200-300 gr, 1 v.s.zelatinos(kaupinas).varske pertrinti blenderiu, ar siaip sakute, kad kuo maziau gumuleliu liktu(man patinkiau be gumuleliu ), tada ja sumaisyti su cukrum, patrinti kad istirptu jis, ir sumaisyti su jogurtu, viskas turi buti kambario temp.tik turekit kantrybes, palaukti kol zelatina istirpinta atves iki kamb.temp, nes susimausit, as daznai susimaunu, nes kantrybes neturiu
ir dar, jogurta galite keisti i grietinele(neplakta) tada dekit daugiau cukraus ir galite vaniles, ar kitokios emulsijos o jei dar pridesit pjaustytu bananu ar konservuotu persiku ar braskiu, tai liezuvi prarysit
ir dar, jogurta galite keisti i grietinele(neplakta) tada dekit daugiau cukraus ir galite vaniles, ar kitokios emulsijos o jei dar pridesit pjaustytu bananu ar konservuotu persiku ar braskiu, tai liezuvi prarysit
oi,aciu paciu rytoj jau bus isbandyta.o kokiame kiekyje tirpinti zelatina?
Kuo mazesniam
QUOTE(laurindre @ 2010 06 27, 16:18)
Kuo mazesniam
kad tik apemtu zelatina.arba uzpilkite ne vaneniu o jogurtu arba grietinele, eiga ta pati tik kad ne su vandeniu
o as darau zefyriukus, ar kaip juos pavadinti pasirodysiu kai bus paruosti
QUOTE(Aurinija @ 2010 05 29, 20:21)
Aš rekomenduočiau šitą, pati dariau, patiko. Receptas iš SM, tik niekaip nepamenu, kieno konkrečiai. Tikiuosi, kad nesupyks, kad paskelbiau.
Siūlau išbandyti va tokį desertą...
Pavadinčiau ji debesėliai ne...gal rožiniai debesėliai. Nes tokie lengvučiai Čia net nežinau kas...suflė gal...gal zefyras irgi..
Jums reiks:
pakelis želatinos (pas mane 20 gr.)
pakelis braškių žėlė, pas mane va toks
cukraus 200 gramų
galima pagal skonį vanilinio cukraus
Želatiną užpyliau maždaug 100 ml šalto virinto vandens ir palikau 10 min.
Į indą kur plaksime dedame cukrų ir žėlę. Išmaišome. Užpilame 300 ml karšto vandens ir labai gerai išmaišome kad viskas ištirptų.
Želatiną statome ant ugnies ir maišydami ištirpiname Užvirinti nereikia.
Dabar abi masės sumaišome .Paliekame kad atauštų iki kambario temperatūros.
Sunkiausias darbas...plakimas. Plakti reikia 15/20 min. Masė turi sutirštėti.
Imame formą, išklojame kepimo popieriumi ir išpilame masę. Išlyginame su šaukštu ir dedame į šaldytuvą. Geriausiai nakčiai.
Kai masė sustingsta apibarstome viršų cukraus pudra, apverčiame ir nuimame popierių. Supjaustome gabaliukais norimo dydžio. Kiekvieną gabaliuką apvoliojame cukraus pudroje.
Skanaus.
Siūlau išbandyti va tokį desertą...
Pavadinčiau ji debesėliai ne...gal rožiniai debesėliai. Nes tokie lengvučiai Čia net nežinau kas...suflė gal...gal zefyras irgi..
Jums reiks:
pakelis želatinos (pas mane 20 gr.)
pakelis braškių žėlė, pas mane va toks
cukraus 200 gramų
galima pagal skonį vanilinio cukraus
Želatiną užpyliau maždaug 100 ml šalto virinto vandens ir palikau 10 min.
Į indą kur plaksime dedame cukrų ir žėlę. Išmaišome. Užpilame 300 ml karšto vandens ir labai gerai išmaišome kad viskas ištirptų.
Želatiną statome ant ugnies ir maišydami ištirpiname Užvirinti nereikia.
Dabar abi masės sumaišome .Paliekame kad atauštų iki kambario temperatūros.
Sunkiausias darbas...plakimas. Plakti reikia 15/20 min. Masė turi sutirštėti.
Imame formą, išklojame kepimo popieriumi ir išpilame masę. Išlyginame su šaukštu ir dedame į šaldytuvą. Geriausiai nakčiai.
Kai masė sustingsta apibarstome viršų cukraus pudra, apverčiame ir nuimame popierių. Supjaustome gabaliukais norimo dydžio. Kiekvieną gabaliuką apvoliojame cukraus pudroje.
Skanaus.
taigi isbandziau si receptuka na ka neymanoma valgyt net uzpakaly salu vaikai ir tie po kelis sugebejo suvalgyti nezinau kas juos suvalgis, nes gavosi daug dvieju spalvu.kita karta eciau ne 200 gr cukraus o 50 gr, tada butu nerealus jie nes tikrai, jei ne tas salumas, tai skonis pasaka butu dariau is spanguoliu ir grietineles skonio zele
aš visada mažiau cukraus dedu, negu parašyta būna nes MB saldžiai nelabai mėgsta.. į šituos debesėlius tikrai užteks ir 50 gr.
na,parodysiu pagaliau ir as kas man isejo is tos zele,pagamintos is varskes...tik,ispeju,cia pirmas mano zaidimas su zele,tai labai jau nepeikit.
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
p.s.cia "soninis pjuvis" nelabai graziai atrodo,kt kart kai darysiu,jau zinosiu kaip graziau pagaminti
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
p.s.cia "soninis pjuvis" nelabai graziai atrodo,kt kart kai darysiu,jau zinosiu kaip graziau pagaminti
Sveikos
Na, merginos, turiu klausimą, nors jaučiu jau daugelis to klausė Kodėl nestengsta želė? Darau tokį torčiuką, ant viršaus pripyliau želės (klingų berods), dėl visa ko dar želatinos šaukštelį įbėriau, pridėjau mėlynių, aviečių, o ji nestengsta Kodėl visoms stengsta, o man ne? Ką blogai padariau?
Na, merginos, turiu klausimą, nors jaučiu jau daugelis to klausė Kodėl nestengsta želė? Darau tokį torčiuką, ant viršaus pripyliau želės (klingų berods), dėl visa ko dar želatinos šaukštelį įbėriau, pridėjau mėlynių, aviečių, o ji nestengsta Kodėl visoms stengsta, o man ne? Ką blogai padariau?
QUOTE(neziniuxe @ 2010 07 12, 17:06)
Kodėl nestengsta želė?
sunku pasakyti kodėl.
kokiame vandens kiekyje tirpinate? Aš niekad dar želatinos nededu, nebent darau jogurtinį įdarą.
o gal kivi dejote?