Įkraunama...
Įkraunama...

Žele , žele tortai ir desertai-4

QUOTE(Paslaptingoji @ 2010 02 11, 23:59)
aš matau,kad lyg tu iš Klaipėdos bigsmile.gif gal gali konkrečią vietą nurodyt kur perki tą varškę.Vis ieškau kažko panašaus į Musu svelnioji varskė,bet nerandu g.gif
aš jogurto sluoksnius mėgstu,bet tik tada kai daromas jogurtas su želatina,o kai daromas su želė iš pakelių,tai jau visai kitas skonis gaunasi schmoll.gif

aga, man todėl ir neskanu buvo. daugiau nedarysiu. O kike ktada reikia dėti grynos želatinos į pvz. Jo jogurtą 900 ml. Ir dar...žele tada kokiam kikį vandens ištirpint? Ir tada juk tik ištirpintą reikia pilti į jogurtą? atsiprašau, aš dar tik pradedanti želininkė rolleyes.gif blush2.gif blush2.gif Dar bus tik trečias mano želiukas. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(astisius @ 2010 02 12, 00:22)
aga, man todėl ir neskanu buvo. daugiau nedarysiu. O kike ktada reikia dėti grynos želatinos į pvz. Jo jogurtą 900 ml. Ir dar...žele tada kokiam kikį vandens ištirpint? Ir tada juk tik ištirpintą reikia pilti į jogurtą? atsiprašau, aš dar tik pradedanti želininkė rolleyes.gif  blush2.gif  blush2.gif  Dar bus tik trečias mano želiukas. 4u.gif

Žiūrint kokią želatiną dėsit,reikia paskaityti ką rašo ant pakiuko,t.y kokiam skysčio kiekiui yra tas pakas želatinos.Aš 900ml jogurto dedu pakiuką DR.Oetker Supilu tą pakiuką bliūdelin,užpilu iš akies trpučiu vandens,pastovi šiek tiek,pabringsta,tada ištirpinu mikrobangėje(atsargiai neužvirink)tada atvesinu trpty ir supilu į kambario tempos jogurtą.Ir vualia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paslaptingoji: 12 vasario 2010 - 00:05
Ačiū, paslaptingoji, bet aš niekur nemačiau grynos Otkerio želatinos. reiks paieškot atitdžiau. Pabandysiu padaryt tik su jogurtu. Dar labai sudomino su separuota varške, ją esu pirkus ne vieną kartą, man labai skani. Tik dar tada klausimas, tą varškęirgi su kažkuo dar permaišyt, ar tiesiai į ją pilti ištirpintą želatiną? nes jiman tokia per tiršta atrodo? gal kokia grietinėle paskiesti?
Atsakyti
QUOTE(astisius @ 2010 02 12, 11:13)
Ačiū, paslaptingoji, bet aš niekur nemačiau grynos Otkerio želatinos. reiks paieškot atitdžiau. Pabandysiu padaryt tik su jogurtu. Dar labai sudomino su separuota varške, ją esu pirkus  ne vieną kartą, man labai skani.  Tik dar tada klausimas, tą varškęirgi su kažkuo dar permaišyt, ar tiesiai į ją pilti ištirpintą želatiną? nes jiman tokia per tiršta atrodo? gal kokia grietinėle paskiesti?

DR.Oetker želatinos tikrai yra visose PC.Tiesiog labai atydžiai pažiūrėk,skyreliuose kur želė,mielės ir pan dalykai ten būna.O su varške tas pats principas,reikia paskaičiuot tik teisingą kiekį želatinos.Kad tiršta tai nieko tokio,bet gali ir maišyti ir su plakata grietinėle ir dar su kuom nori.Ir reikia pagal skonį cukraus,vanilinio cukraus ir rūgštelės galima,žodžiu improvizuok mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Paslaptingoji @ 2010 02 11, 22:59)
aš matau,kad lyg tu iš Klaipėdos bigsmile.gif gal gali konkrečią vietą nurodyt kur perki tą varškę.Vis ieškau kažko panašaus į Musu svelnioji varskė,bet nerandu g.gif

Senajam turguje, geliu haleje, Egles turguje antram aukste kur geles. Yra Zemaitijos pieno skyriuje 4u.gif Visada tik ja naudoju, tiesa ten raso dabar Varskes gaminys 4u.gif Kai sveriama pardavinedavo rasydavo, kad separuota g.gif Pakuote kaip grietines 450 gr.
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2010 02 12, 12:14)
Senajam turguje, geliu haleje, Egles turguje antram aukste kur geles. Yra Zemaitijos pieno skyriuje 4u.gif Visada tik ja naudoju, tiesa ten raso dabar Varskes gaminys 4u.gif Kai sveriama pardavinedavo rasydavo, kad separuota g.gif Pakuote kaip grietines 450 gr.

ačiū 4u.gif tiesiog kai nežinojau tai ir neatkreipdavau dėmesio smile.gif
reiks išbandyt su tokia varške želė,turėtų būt skanu rolleyes.gif nes anksčiau darydavau tik iš desertinės varškės ax.gif
Atsakyti
QUOTE(astisius @ 2010 02 12, 11:13)
Ačiū, paslaptingoji, bet aš niekur nemačiau grynos Otkerio želatinos. reiks paieškot atitdžiau. Pabandysiu padaryt tik su jogurtu. Dar labai sudomino su separuota varške, ją esu pirkus  ne vieną kartą, man labai skani.  Tik dar tada klausimas, tą varškęirgi su kažkuo dar permaišyt, ar tiesiai į ją pilti ištirpintą želatiną? nes jiman tokia per tiršta atrodo? gal kokia grietinėle paskiesti?

Bent jau Maximoj tai si zelatina guli prie prieskoniu.
Atsakyti
QUOTE(Paslaptingoji @ 2010 02 11, 22:59)
g.gif
aš jogurto sluoksnius mėgstu,bet tik tada kai daromas jogurtas su želatina,o kai daromas su želė iš pakelių,tai jau visai kitas skonis gaunasi schmoll.gif

as nebandziau jogurto su zele, visada dedu zelatina, tad ir nebandysiu, matau atsiliepimai nekokie biggrin.gif
nusipirkau sveriamos zelatinos, ji tokia ne balta, o kremine, bet labai smulki, ydomu gera ar ne? g.gif
Atsakyti
QUOTE(*dew* @ 2010 02 12, 12:40)
as nebandziau jogurto su zele, visada dedu zelatina, tad ir nebandysiu, matau atsiliepimai nekokie biggrin.gif
nusipirkau sveriamos zelatinos, ji tokia ne balta, o kremine, bet labai smulki, ydomu gera ar ne? g.gif

as irgi tokia zelatina perku forume skaiciau cipciukas apie ja rase, tipo sita stipresne , man ji visai tinka
Papildyta:
ir aciu paslaptingoji uz pastebejimus ,gal ir rimtai jogurtine neskani nes su zele is pokiuku g.gif
Atsakyti
cia turejo buti grazus tortas mano mylimiems vyrams Valentino dienos proga cray.gif o gavosi kazkoks apkramtytas. Ir kam as pasakiau apie ta paroda...... verysad.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(jola1 @ 2010 02 12, 16:35)
cia turejo buti grazus tortas mano mylimiems vyrams Valentino dienos proga  cray.gif  o gavosi kazkoks apkramtytas. Ir kam as pasakiau apie ta paroda...... verysad.gif

tai per anksti padarei ir kazkas apkramte lotuliukas.gif
O kas ten tau negerai,labai liuks tortas!!Ar tau neissiverte graziai??
Atsakyti
daugiau jokiu kitu formeliu schmoll.gif arba ziedas arba silikonines ,nes po to va kas gaunasi doh.gif
Papildyta:
QUOTE(daividija @ 2010 02 12, 18:45)
tai per anksti padarei ir kazkas apkramte lotuliukas.gif
O kas ten tau negerai,labai liuks tortas!!Ar tau neissiverte graziai??

va butent negalejau isimt ir forma aliejum patepiau bet vistiek jis lauk nelindo g.gif
ir perliukus per anksi isemiau reikejo duot pastenkt , bet labai norejau paziuret ar jie gavosi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jola1: 12 vasario 2010 - 18:50