Įkraunama...
Įkraunama...

Bandelės pyragėliai

QUOTE(Chenelle @ 2010 03 21, 16:42)
Šį kartą gavosi puikiai  thumbup.gif  wub.gif

Puiku thumbup.gif Šaunuolė 4u.gif
Atsakyti
Merginos noriu issikepti paprasta batona na toki sumustiniams. Gal kas galit imest paprasta recepteli 4u.gif nes niekur nerandu arba tik duonkepei pritaikytus, o as kepsiu orkaitej ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Zuwytes @ 2010 04 21, 21:19)
Merginos noriu issikepti paprasta batona na toki sumustiniams. Gal kas galit imest paprasta recepteli  4u.gif nes niekur nerandu arba tik duonkepei pritaikytus, o as kepsiu orkaitej  ax.gif

Rekomenduoju šias bandeles thumbup.gif
Pieno/ vandens kiekį galima varijuoti, vien iš vandens - bus paprastas batonas, iš pieno - pagerintas smile.gif
Aš visą pieną pašildau šiek tiek ir suberiu mieles, o sviestą atskirai išlydau ax.gif Kol mielės suburbuliuoja, sviestas spėja atvėsti ir nereikia laukti ax.gif
O formuoti galima pagal norus: batoną, bandeles, ar kepti formoj ... smile.gif

O šiaip tai visi receptai skirti duonkepei, tinka ir orkaitėj kepti 4u.gif Aš pati neturiu duonkepės, bet kepu batonus, bandeles, duonytes orkaitėj mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Owly: 21 balandžio 2010 - 20:37
Zuvytes uz kelių valandų iškeps manoji pynė-batonas,na ne tikras batonas,bet mūsų šeimynai patinka-batono nebeperkam ax.gif

dabar įdedu kakavines bandeles,kurios labai greit išnyko blink.gif

[attachmentid=197182]

Pradžiai;200g miltų, 250g šilto pieno, 20g(8g sausų)mielių-mieles ištirpinti piene,įdėti miltus,išmaišyti ir kildinti šiltai pusę valandos.
Toliau300g miltų, 2kiaušiniai, 60g minkšto sviesto, 100g cukraus, vanilės, arbatinis šaukštelis druskos, 2 šaukštai kakavos, 2 šaukštai vandens.Pertepimui 1trynys, 1-2 šaukštai pieno.
Po pusės valandos kiaušinius išmaišyti su cukrumi,vanile,druska.Į miltus sudėti pakilusią masę,sviestą,išmaišytus kiaušinius ir užminkyti minkštą tešlą,kad neliptų prie rankų.Tešlą padalinti į dvi dalis-vieną didesnę,kitą mažesnę.Didesnę padėti į šalį,o į mažesnę įminkyti kakavą su vandeniu.Kildinti tešlas 1val.
Kiekvieną dalį padalinti į 12 gabaliukų.Šviesujį suploti kaip blyną ir į vidurį dėti tamsų gabaliuką ir užlengti,kad gautusi apvali bulkutė.
Sudėti į miltais pabarstytą skardą uzlenkimu į apačią,kildinti 30min.Pakilusias patepti plaktu kiaušiniu su pienu,įpjauti viršų,kad matytusi kakavinė tešla ir kepti įkaitintoje orkaitėje (210 laipsnių ) 20- 25min.
Atsakyti
Na štai,kol parašiau bandelių receptą,iškepė ir lietuviška pynė(bent jau taip ją vadina rusaitės savo forume)
[attachmentid=197189]
Taigi;375g kvietinių miltų, 6g šviežių mielių(aš dedu 1 arbatinį šaukštelį sausų),6g druskos, 8g cukraus, 60g ištirpinto margarino, 200g vandens,kiaušinis patepimui.
125g miltų išmaišome su šiltu vandeniu ir mielėmis ir paliekame 30 min.uždengus su rankšluosčiu.
Po to į paruoštą masę įmaišom druską,cukrų,margariną ir po truputį įmaišome miltus likusius(aš dar pridedu 3 šaukštus),minkom tešlą,kol nebelips prie rankų. 2val. kildiname tešlą uždengus rankšluosčiu,kol tešla padvigubės.
Tešlą padaliname į 3 dalis ir paliekame dar 5-7min.Kiekvieną gabaliuką iškočiojame į maždaug 30cm ilgio ir 10cm pločio stačiakampį ir suvyniojame nuo ilgojo krašto į ritinį.Iš ritinių piname kasą,(tik geriau pradėti nuo vidurio)kraštus užlenkiame į vidų.Pynę dedame į miltais pabarstytą skardą ir dar kildiname 1,5val.,kol padvigubės.Patepame plaktu kiaušiniu ir kepame įkaitintoje orkaitėje180 laipsnių apie 30 min.,kol gražiai paruduos wub.gif

Gal atrodo ir ilgas žaidimas,bet namie būnant net nejauti kaip greit tos valandos praeina biggrin.gif
tiesa tiek bandelės,tiek pynė iš rusaičių forumo,tik nepamenu kurio blush2.gif
Atsakyti
aciu uz receptus 4u.gif , bandysiu siandien zaisti bigsmile.gif
Atsakyti
Laba diena smile.gif
O as issikepiau bandeliu su cinamonu pyraga ax.gif ,teslos receptelis cia: http://www.supermama...;#entry23673378 ,Cipciuko thumbup.gif ,bandeles su cinamonu,tik klaida padariau,kad dariau labai mazutes,reikejo daryti didesnes ir maziau doh.gif
Taciau seima liko suzaveta,ne tik skoniu,bet ir isvaizda thumbup.gif
user posted image

Aciu visoms,kad dalinates receptais ir kepimo paslaptimis 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaidosee: 29 balandžio 2010 - 11:11
Dar noriu paklausti - o gal yra tam tikros bendros proporcijos kiek gramu mieliu (normaliu ne sausu) turi buti tam tikram kiekiui miltu? nes man kazkaip kai buna matas pvz 3 stiklines miltu - tai vienu tos stiklines didesnes, kitu mazesnes, ir nebezinau - tai neiskelia man tai mieliu skonis vien jauciasi 4u.gif
Atsakyti
Turiu prisipazinti,kad miltu niekada nesveriu blush2.gif ,pirma pilu i puodeli,tada i tesla ir taip vis pridedu,kol matau,kad tesla tinkama kociojimui,tik reikia nepadauginti,tesla turi buti minkstute,vos vos lipti prie ranku.
Atsakyti
QUOTE(amirtau @ 2010 04 22, 18:46)
Na štai,kol parašiau bandelių receptą,iškepė ir lietuviška pynė(bent jau taip ją vadina rusaitės savo forume)


Lb aciu uz recepta. Vakar issikepiau. Tikras batonas, tik man miltu truputi maziau suejo ax.gif Kai iskepe, pluta buvo kietoka, bet apglosciau slapiom rankom ir suminkstejo.
Atsiprasau uz foto nekokybiska doh.gif
user posted image
Atsakyti
[quote=*Keila*,2010 05 02, 21:45]
Lb aciu uz recepta. Vakar issikepiau. Tikras batonas, tik man miltu truputi maziau suejo ax.gif Kai iskepe, pluta buvo kietoka, bet apglosciau slapiom rankom ir suminkstejo.
Atsiprasau uz foto nekokybiska doh.gif

Smagu,kad patiko receptas smile.gif dar šią tešlą galima palikti per naktį šaldytuve ir ryte išsikepti 4u.gif (įdedu rusaites nuotrauką,kaip atrodo po nakties iškilusi tešla)
Atsakyti
QUOTE(amirtau @ 2010 05 03, 08:49)
Smagu,kad patiko receptas  smile.gif  dar šią tešlą galima palikti per naktį šaldytuve ir ryte išsikepti  4u.gif (įdedu rusaites nuotrauką,kaip atrodo po nakties iškilusi tešla)


Va cia tai pakilusi thumbup.gif Tai kiek suprantu viska reikia daryti ta pati iki kol pyne supini, tada galima nebekildinti pusantros valandos ir deti i saldytuva, ar reikia dar pakildinti ir tik po to i saldytuva? ax.gif
Atsakyti