daividija, AČIŪ už tokią šaunią idėją Velykoms
sveikos kepejėlės ir tam prijaučiančios kadangi jau gyvename velykinėm nuotaikom tai ir aš pasiūlysiu savo receptą iš sodietės kalendoriaus man jis patiko ir kepu ji jau kelis metus:)
[/B]velykų pyragas ( boba )
1,5 st. pieno
1 kg miltų
70 g mielių
300 g cukraus
15 kiaušinių trynių
1 st lydyto sviesto
1 pakelis vanilinio cukraus
1 sauja migdolų
1 st razinų
džiūvesėlių
Glajui
200 g miltinio cukraus
2 kiaušinių baltymai
1tarkuota citrinos žievelė
1,5 šaukšto citrinų sulčių
į šiltą pieną įsijokite dalį miltų, kad tešla būtų grietinės tirštumo. mieles ištrinkite su 1 šaukštu cukraus ir sudėkite į tešlą. gerai išmaišykite, apdenkite drėgna drobele ir kildinkite šiltoje vietoje. kiaušinių trynius ištrinkite su likusiu cukrumi. migdolus nuplikykite, nulupti ir susmulkinti. kai tešla pakils, suberkite likusius miltus, migdolus, vanilinį cukrų, sudėkite kiaušinių masę ir minkykite. minkydami po truputį supilkite lydytą sviestą, o baigdami minkyti suberkite miltuose apvoliotas razinas. išminkytą tešlą dar kartą kildinkite. pakilusią dar kartą paminkykite ir sudėti į riebalais pateptą ir džiūvesėliais pabarstytą formą. tešla turi užimti 1/3 formos tūrio. dfar kartą pakildinkite ir kepti 180 C apie 1 val. atvėsinti formoje. atvėsusį pyragą puošti iš nurodytų produktų padarytu glajumi.
[/B]velykų pyragas ( boba )
1,5 st. pieno
1 kg miltų
70 g mielių
300 g cukraus
15 kiaušinių trynių
1 st lydyto sviesto
1 pakelis vanilinio cukraus
1 sauja migdolų
1 st razinų
džiūvesėlių
Glajui
200 g miltinio cukraus
2 kiaušinių baltymai
1tarkuota citrinos žievelė
1,5 šaukšto citrinų sulčių
į šiltą pieną įsijokite dalį miltų, kad tešla būtų grietinės tirštumo. mieles ištrinkite su 1 šaukštu cukraus ir sudėkite į tešlą. gerai išmaišykite, apdenkite drėgna drobele ir kildinkite šiltoje vietoje. kiaušinių trynius ištrinkite su likusiu cukrumi. migdolus nuplikykite, nulupti ir susmulkinti. kai tešla pakils, suberkite likusius miltus, migdolus, vanilinį cukrų, sudėkite kiaušinių masę ir minkykite. minkydami po truputį supilkite lydytą sviestą, o baigdami minkyti suberkite miltuose apvoliotas razinas. išminkytą tešlą dar kartą kildinkite. pakilusią dar kartą paminkykite ir sudėti į riebalais pateptą ir džiūvesėliais pabarstytą formą. tešla turi užimti 1/3 formos tūrio. dfar kartą pakildinkite ir kepti 180 C apie 1 val. atvėsinti formoje. atvėsusį pyragą puošti iš nurodytų produktų padarytu glajumi.
Sveikos kepėjos
Gal man ką nors patarsit... Vakar kepiau bandeles su cinamonu pagal sonatinos receptą. Lyg visko laikiausi pgl receptą Bet kepinys toks nevykęs teko viską išmesti. Bandelės tokios sunkios, šlapios Virsus apskrudo, tikrai turėjo iškepti pagal laiką... Kaip gaila, kad teko išmesti šitiek produktų ir laiko. Bent žinočiau, kur klaida mano galėjo būti
Gal man ką nors patarsit... Vakar kepiau bandeles su cinamonu pagal sonatinos receptą. Lyg visko laikiausi pgl receptą Bet kepinys toks nevykęs teko viską išmesti. Bandelės tokios sunkios, šlapios Virsus apskrudo, tikrai turėjo iškepti pagal laiką... Kaip gaila, kad teko išmesti šitiek produktų ir laiko. Bent žinočiau, kur klaida mano galėjo būti
Gaila, kad teko išmesti O tešla kilo? Bandeles kildinai?
QUOTE(Owly @ 2010 03 20, 12:56)
Gaila, kad teko išmesti O tešla kilo? Bandeles kildinai?
Tesla kildinau, pakilo truputi, bet ne dvigubai gal cia problema O dar reikejo paruostas bandeles pakildint? lyg recepte nebuvo uzsiminta
QUOTE(Chenelle @ 2010 03 20, 12:32)
Tesla kildinau, pakilo truputi, bet ne dvigubai gal cia problema O dar reikejo paruostas bandeles pakildint? lyg recepte nebuvo uzsiminta
Tai gal tame ir bus problema Gal per karštas buvo pienas/ vanduo (nežinau kas tam recepte buvo), tai mielės galėjo žūti (arba dalinai žūti) nuo per aukštos temperatūros. Nors jeigu šiek tiek kilo, tai kažkiek jų gyvų buvo tešloj O gal per trumpai kildinai? Įvairių receptų yra, bet aš visada kildinu suformuotas bandeles prieš kepant nes kitaip jos nedaug spėja iškilti, nebent mielių būtų labai daug pridėta, tai tada išsipūs greitai...
QUOTE(Owly @ 2010 03 20, 13:44)
Tai gal tame ir bus problema Gal per karštas buvo pienas/ vanduo (nežinau kas tam recepte buvo), tai mielės galėjo žūti (arba dalinai žūti) nuo per aukštos temperatūros. Nors jeigu šiek tiek kilo, tai kažkiek jų gyvų buvo tešloj O gal per trumpai kildinai? Įvairių receptų yra, bet aš visada kildinu suformuotas bandeles prieš kepant nes kitaip jos nedaug spėja iškilti, nebent mielių būtų labai daug pridėta, tai tada išsipūs greitai...
va va, as vos ne iverdanti piena mieles sudejau ir dar isjungus palaikiau ant virykles, kad pienas tikrai butu siltas ir mieles greiciau istirptu Turbut del to ir tesla nelabai iskilo Labai jums aciu
QUOTE(Chenelle @ 2010 03 20, 13:32)
Tesla kildinau, pakilo truputi, bet ne dvigubai gal cia problema O dar reikejo paruostas bandeles pakildint? lyg recepte nebuvo uzsiminta
o gal miltu per daug dejai?
QUOTE(raganaite2 @ 2010 03 20, 14:20)
o gal miltu per daug dejai?
ne miltu tikrai ne per daug, dar lipo prie ranku neblogai. Nors bandeles buvo kietos Laukiau ryto, galvojau, kad ryte gal skaniau atrodys. Ryte net i stala padauziau, kaip koki sausaini ir ismeciau visas Sitaip baisiai dar nera nepavyke : Tikriausiai busiu piena perkaitinus
QUOTE(Chenelle @ 2010 03 20, 13:03)
va va, as vos ne iverdanti piena mieles sudejau ir dar isjungus palaikiau ant virykles, kad pienas tikrai butu siltas ir mieles greiciau istirptu Turbut del to ir tesla nelabai iskilo Labai jums aciu
Tai tada manau viskas aišku dėl ko nepavyko ir kitą kartą viskas turėtų gautis gerai Šiaip geriausia temperatūra mielėms tirpinti ir kildinti +30-40C laipsnių, kažkur skaičiau, kad iki 60 galima kaitinti, bet čia jau maksimali riba, nerizikuoju iki tiek kaitinti Neturint termometro tai geriausia matuoti kaip kūdikių maistelio temperatūrą Jeigu pirštui ar delnui ne per karšta, vadinasi temperatūra tinkama
Geriau vos šiltas negu perkaitintas
QUOTE(Owly @ 2010 03 20, 16:43)
Tai tada manau viskas aišku dėl ko nepavyko ir kitą kartą viskas turėtų gautis gerai Šiaip geriausia temperatūra mielėms tirpinti ir kildinti +30-40C laipsnių, kažkur skaičiau, kad iki 60 galima kaitinti, bet čia jau maksimali riba, nerizikuoju iki tiek kaitinti Neturint termometro tai geriausia matuoti kaip kūdikių maistelio temperatūrą Jeigu pirštui ar delnui ne per karšta, vadinasi temperatūra tinkama
Geriau vos šiltas negu perkaitintas
Geriau vos šiltas negu perkaitintas
Dar karteli aciu
Šį kartą gavosi puikiai