O aš vienos forumietės paskatinta Kepiau serbišką duoną. Jau buvau ragavus, man labai patiko, gražiai atrodo ant stalo ir labai gražiai išsilupa po vieną gabaliuką. dar geriau būtų apvalioj skardoj, tada formą gražesnę galima išgaut, bet kaip pirmam kartui, patiko ir taip.

jau išluptas skardoj bebūnant

tikrai lengvai ir gražiai atsilupa

ir dar kur liko tešlos atskirai skardoj sudėliojau ratu tokias a lia rožytės, į vidurį pyliau aguonų truputuką ir cukraus kai kurioms


čia prieš keliaujant į orkaitę

įkopijuojų receptą pagal kurį dariau:Serbiška duona-Pogačice
250ml pieno
2v.š.cukraus
7g sausų mielių (dr.oetker)
3-3,5 st. miltų
druskos pagal skonį
100g tirpinto margarino
sezamo ar aguonų
mieles sumaišyti su druska, cukrum, šiltu pienu ir pastatyti šiltai, kad suputotų, po to sudėti persijotus miltus ( tik nesudėti miltų iš karto visų), reikia žiūrėt, kad tešla nebūtų kieta, tada suminkom ir dedam tešlą šiltai, kad pakiltų kai pakyla, perminkyti dar kartą ir palikti trumpam.
Tada iškočiojam pailgą gabalą, patepam tirpintu margarinu, suvyniojam į vyniotinį ir pjaustom ar kitaip formuojam bandeles, jas būtinai pamerkiame į šiltą ištirpintą margariną, nuo to margarino jos tada lengvai atsiskiria, kai iškepa ir dedame į skardą, paliekame dar šiltai, kad pakiltų, užberiame sezamo sėklų, ar aguonų ir kepame, aš kepiau 190 apie 25 min. reikia sekti laiką, kad nesudegtų.Į tas, kur ėjo aguonos, kai ištepiau margarinu, tiesiog užbėriau aguonų ir šiek tiek cukraus, tai gavos kaip bandelės.
galvjau ,akd nesigaus, nes pamiršau pašildyti pieną

jau sudėjau mieles ir druską su cukrum, tada tik prisiminiau, viską supyliau į puodelį ir pašildžiau mikrobanginėj, niekas nebeputojo

tai vistiek dėjau miltus, bet su miltais jau pakilo gražiai ir iškepė puikiai, skonis nenukentėjo ,kai ragavau originalą

galiu palyginti.
Darysiu dar ne kartą, puikiai tinka prie salotų, kur nesaldintos
Papildyta:tiesa, tiek daug tešlos nelieka, čia dariau iš beveik dvigubos normos

ir tiek margarino nereikėjo