Įkraunama...
Įkraunama...

Bandelės pyragėliai

mamkaa,aciu,kad priminei,toki nuostabu recepta 4u.gif ,aciu Cipsiukui,kad pasidalino 4u.gif
Stai ir mano pynute,dejau tris pakucius varskes,i viena pyne,maisiau su aguonomis,kitos dvi kasos,tik varske,beje,dar imusiau viena kiausinio tryni ax.gif
user posted image
Atsakyti
as ir issikepiau sita pynute tik be idaro ax.gif ,labai labai skani,tokia puri 4u.gif ...kita kart pabandysiu su idaru...jauciu is vis skanumelis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dai'na: 21 vasario 2010 - 20:30
QUOTE(Srove @ 2010 02 12, 18:27)
tai issikepiau Sonatinos su obuoliu idaru,

sitos ir man patinka thumbup.gif kepu su dzemu tik vis mirksiukas.gif
as issikepiau sekmadienio pusryciam mielinius ragelius 4u.gif niu labai purus gavos , gailejaus jog ne is pilnos normos dariau doh.gif
user posted image
Atsakyti
O aš vienos forumietės paskatinta Kepiau serbišką duoną. Jau buvau ragavus, man labai patiko, gražiai atrodo ant stalo ir labai gražiai išsilupa po vieną gabaliuką. dar geriau būtų apvalioj skardoj, tada formą gražesnę galima išgaut, bet kaip pirmam kartui, patiko ir taip.

user posted image

jau išluptas skardoj bebūnant blush2.gif tikrai lengvai ir gražiai atsilupa

user posted image

ir dar kur liko tešlos atskirai skardoj sudėliojau ratu tokias a lia rožytės, į vidurį pyliau aguonų truputuką ir cukraus kai kurioms

user posted image

user posted image

čia prieš keliaujant į orkaitę ax.gif

user posted image

user posted image

įkopijuojų receptą pagal kurį dariau:

Serbiška duona-Pogačice

250ml pieno
2v.š.cukraus
7g sausų mielių (dr.oetker)
3-3,5 st. miltų
druskos pagal skonį
100g tirpinto margarino
sezamo ar aguonų

mieles sumaišyti su druska, cukrum, šiltu pienu ir pastatyti šiltai, kad suputotų, po to sudėti persijotus miltus ( tik nesudėti miltų iš karto visų), reikia žiūrėt, kad tešla nebūtų kieta, tada suminkom ir dedam tešlą šiltai, kad pakiltų kai pakyla, perminkyti dar kartą ir palikti trumpam.
Tada iškočiojam pailgą gabalą, patepam tirpintu margarinu, suvyniojam į vyniotinį ir pjaustom ar kitaip formuojam bandeles, jas būtinai pamerkiame į šiltą ištirpintą margariną, nuo to margarino jos tada lengvai atsiskiria, kai iškepa ir dedame į skardą, paliekame dar šiltai, kad pakiltų, užberiame sezamo sėklų, ar aguonų ir kepame, aš kepiau 190 apie 25 min. reikia sekti laiką, kad nesudegtų.

Į tas, kur ėjo aguonos, kai ištepiau margarinu, tiesiog užbėriau aguonų ir šiek tiek cukraus, tai gavos kaip bandelės.

galvjau ,akd nesigaus, nes pamiršau pašildyti pieną blush2.gif jau sudėjau mieles ir druską su cukrum, tada tik prisiminiau, viską supyliau į puodelį ir pašildžiau mikrobanginėj, niekas nebeputojo doh.gif tai vistiek dėjau miltus, bet su miltais jau pakilo gražiai ir iškepė puikiai, skonis nenukentėjo ,kai ragavau originalą biggrin.gif galiu palyginti.

Darysiu dar ne kartą, puikiai tinka prie salotų, kur nesaldintos 4u.gif
Papildyta:
tiesa, tiek daug tešlos nelieka, čia dariau iš beveik dvigubos normos 4u.gif
ir tiek margarino nereikėjo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grange: 22 vasario 2010 - 17:32
labutis kepejeles nepykit, bet tikrai labai stengiausi susirasti pati receptuka o svarbiausia kaip formuoti bandeles sirdeles, labai prasau kas netingite idekit nuoroda kaip formuoti sirdeles, pirmame puslapyje kur yra nuoroda i rusu foruma neveikia ax.gif
Atsakyti
Sirdeles
Atsakyti
aciu Dai'na uz vaizdine medziaga 4u.gif ,vakar kepiau pabandymui bulkutes forma isejo puikiu bet bulkutes greiciau pavadinciau akmenimis nezinau ka blogai padariau verysad.gif , kociodama naudojau nemazai miltu nes tesla labai limpo gal del to....kas netigit parasykit kietumo priezastis
Atsakyti
QUOTE(egi @ 2010 02 27, 12:21)
aciu Dai'na uz vaizdine medziaga 4u.gif ,vakar kepiau pabandymui bulkutes forma isejo puikiu bet bulkutes greiciau pavadinciau akmenimis nezinau ka blogai padariau verysad.gif , kociodama naudojau nemazai miltu nes tesla labai limpo gal del to....kas netigit parasykit kietumo priezastis

O as kepiau siandien ir man gavosi kuo puikiausiai.Gal tau egi mieles nesuveike,arba kildinti reikejo ilgiau.
O stai mano bandeles ax.gif :
user posted image
user posted image
user posted image

Atsakyti
oi kokios saunios sirdeles 4u.gif , na bandysiu dar karteli gal kitokiu recepteliu kepti tikiuosi pavyks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(egi @ 2010 02 27, 20:11)
oi kokios saunios sirdeles 4u.gif , na bandysiu dar karteli gal kitokiu recepteliu kepti tikiuosi pavyks smile.gif

As kepiau pagal si recepta:
user posted image
Atsakyti
Atrodo, ir peržvelgiau temas, bet neradau... Noriu išsikept tokių cukrinių riestainėlių, net nežinau, kaip nupasakot doh.gif . Žodžiu, suvoliota gyvatė iš tešlos gumulėlio ir abi pusės lenktos į centrą kaip širdelės sukryžiuojamos ir sulipinamos. Gausiai pabarstoma cukrum.
Kaži, supras kas nors doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ūla @ 2010 03 02, 18:56)
Atrodo, ir peržvelgiau temas, bet neradau... Noriu išsikept tokių cukrinių riestainėlių, net nežinau, kaip nupasakot  doh.gif .  Žodžiu, suvoliota gyvatė iš tešlos gumulėlio ir abi pusės lenktos į centrą kaip širdelės sukryžiuojamos ir sulipinamos. Gausiai pabarstoma cukrum.
Kaži, supras kas nors  doh.gif  lotuliukas.gif

RIESTAINIAI SU CINAMONU

2 st. miltų (gali reikėti daugiau, priklauso nuo grietinės ir medaus),
½ st. cukraus
50 g sviesto,
4 v. š. grietinės (tirštos),
1 kiaušinis,
¼ a. š. druskos,
¼ a. š. sodos,
1 a. š. medaus (aš dėjau desertinį šaukštą),
½ st. cukraus ir ¼ a. š. cinamono apibarstymui.

Miltai sumaišomi su soda ir persijojami. Grietinė, cukrus, kiaušiniai ir druska maišomi, kol ištirps druska ir cukrus. Prieš tai minkštas sviestas arba margarinas plakamas inde medine lopetėle 5–8 min. (aš plakiau mikseriu), palaipsniui sudedamas grietinės-kiaušinių mišinys, sudedamas medus, po to miltai ir greitai per 20–30 sek. užminkoma tešla. Rūgštis grietinėje susilietusi su soda, sudaro anglies dioksidą, kuris ilgai minkant išgaruoja, dėl ko kepiniai gaunasi tangūs, nepurūs. Vietoje grietinės galima dėti rūgpienį, kefyrą arba kitą rūgštų pienišką produktą.
Iš tešlos suformuoti smulkius, po 20 g riestainius, apibarstyti juos cukrumi su cinamonu. Kepti 10–15 min. 220° C.
Atsakyti