Sveiki,
gal kas žinot, kaip padaryt naminį džemą, tokį kaip ''Gerovės'' skirtą kepiniams, kad kepant uogienė nebėgtų iš bandelių, esu mėginus į vyšnių uogienę įmaišyt miltų, bet nepatiko, sakau, gal su krakmolu uogienę pavirt, nes ''Gerovės'' džeme į sudėtį įeina krakmolas gal kuri mėginot ar žinot proporcijas.
QUOTE(bazuka @ 2013 03 06, 09:16)
Sveiki,
gal kas žinot, kaip padaryt naminį džemą, tokį kaip ''Gerovės'' skirtą kepiniams, kad kepant uogienė nebėgtų iš bandelių, esu mėginus į vyšnių uogienę įmaišyt miltų, bet nepatiko, sakau, gal su krakmolu uogienę pavirt, nes ''Gerovės'' džeme į sudėtį įeina krakmolas gal kuri mėginot ar žinot proporcijas.
gal kas žinot, kaip padaryt naminį džemą, tokį kaip ''Gerovės'' skirtą kepiniams, kad kepant uogienė nebėgtų iš bandelių, esu mėginus į vyšnių uogienę įmaišyt miltų, bet nepatiko, sakau, gal su krakmolu uogienę pavirt, nes ''Gerovės'' džeme į sudėtį įeina krakmolas gal kuri mėginot ar žinot proporcijas.
Na, aš daugiausia į bandeles dedu obuolienę. Gerai užspaudžiu, siūle į apačią, ir neišbėga. Vyšnios skystos. Apie krakmolą nežinau, nebandžiau.
Galiu pasakyt tik apie pyragaičius-krepšelius, kepamus formelėse. Tai juos kepa ir iš karto su uogiene ant viršaus. Tik tada ją reikia trinti su kiaušinio baltymu, kol pabals (stiklinei uogienės imamas vienas baltymas). Jei tai būtų atviros bandelės, kur įdaras paviršiuj, galima taip bandyti.
Gal kas kitaip gali patart
Sveikos
pirma karta bandziau iskepti bandeles su cinamonu....BULKA jau kepa orkaitej
tesla gavosi per skysta, limpanti prie ranku. Valanda kildinau, po to dar idejau miltu ir siek tiek pakildinau... bet vistiek vis dar lipo prie ranku..tad nutariau pabandyt iskept cinamonine bulka
ar galejo tesla nesigauti del per didelio kieko svieziu mieliu?
pirma karta bandziau iskepti bandeles su cinamonu....BULKA jau kepa orkaitej
tesla gavosi per skysta, limpanti prie ranku. Valanda kildinau, po to dar idejau miltu ir siek tiek pakildinau... bet vistiek vis dar lipo prie ranku..tad nutariau pabandyt iskept cinamonine bulka
ar galejo tesla nesigauti del per didelio kieko svieziu mieliu?
QUOTE(lialkaa @ 2013 03 07, 13:45)
Sveikos
pirma karta bandziau iskepti bandeles su cinamonu....BULKA jau kepa orkaitej
tesla gavosi per skysta, limpanti prie ranku. Valanda kildinau, po to dar idejau miltu ir siek tiek pakildinau... bet vistiek vis dar lipo prie ranku..tad nutariau pabandyt iskept cinamonine bulka
ar galejo tesla nesigauti del per didelio kieko svieziu mieliu?
pirma karta bandziau iskepti bandeles su cinamonu....BULKA jau kepa orkaitej
tesla gavosi per skysta, limpanti prie ranku. Valanda kildinau, po to dar idejau miltu ir siek tiek pakildinau... bet vistiek vis dar lipo prie ranku..tad nutariau pabandyt iskept cinamonine bulka
ar galejo tesla nesigauti del per didelio kieko svieziu mieliu?
tai gal tiesiog perdaug skysčių buvo?
jei per didelis mielių kiekis, ji greičiau pakyla, tiesiog reik nepražiopsot to momento.
QUOTE(lialkaa @ 2013 03 07, 16:12)
nu, kad nelabai gal daug 200ml pieno ir vienas kiausinis. pagal recepta 450 gramu miltu, bet dejau daugiau...
na bet labai skanus pyragas isejo nesitikejau tokio puraus, manau, kad galejau deti dar siek tiek daugiau miltu ir gal tada butu iseje bandeles
na bet labai skanus pyragas isejo nesitikejau tokio puraus, manau, kad galejau deti dar siek tiek daugiau miltu ir gal tada butu iseje bandeles
pgal tuos ingridientų kiekius kaip ir viskas tvarkoj, max 500 g miltų reikia, tiesiog kartais reikia paminkyt daugiau
kokiu budu, jus nustatote, kad vanduo-pienas ne per kartas tirpinti mieles?
QUOTE(egzotikaa @ 2013 03 21, 17:21)
kokiu budu, jus nustatote, kad vanduo-pienas ne per kartas tirpinti mieles?
Vandeni arba piena palietus, neturite jausti karscio, turi buti maloniai siltas skystis.
aš pagal sonatos receptą darau mielines bandeles su cinamonu. sumaišiau cukrų, mieles su vandeniu (pieno neturėjau) palaukiau 15min, bet man neputoja masė gal per šaltai laikau. neturiu labai tikslių svarstyklių, gal cukraus truputį padauginau, ar mielių mažai įdėjau jei dar po 20 min nepradės putoti dar pridėsiu mielių. gal kažkas gausis.
Jau gal n-aji karta kepu sias bandeles,skonis dieviskas darau is dvigubos porcijos.cia pateikta standartine porcija,jei kas nori didesne(dvieju skardu), tai dvigubinkite:)Padarome standartine tesla,ja minkome 7min. paliekame pakilti 40min.
Kai tešla pakyla išimame ją iš dubens ir iškočiojame 0,5 - 1 centimetro storio stačiakampį. Tešlos viršų ištepame puse nurodyto sviesto kiekio ir pabarstome daugiau nei puse kiekio cukraus ir cinamono mišiniu. Tada susukame tešlos gabalą į tamprų vyniotinį.
Kepimo skardos dugną ir kraštus ištepame likusiu sviestu ir ant jo suberiame likusį cukraus ir cinamono mišinį.
Susuktą vyniotinį supjaustome į norimą kiekį gabaliukų, tada bandeles sudedame į kepimo indą vieną šalia kitos, tačiau paliekame tarp bandelių tarpus, nes jos kildamos padvigubės.
Receptas is Beatos kepiniu knygos
Lipnios cinamonines bandeles
Reikės:
500 g. miltų,
250 ml. pieno,
1 šaukšto cukraus,
20 g. šviežių mielių (arba 10 g. sausų),
60g. sviesto,
1 kiaušinio,
1 šaukštelio druskos,
120 g. kambario temperatūros sviesto (įdarui),
150 g. cukraus (įdarui),
3 šaukštelių malto cinamono (įdarui).
Kai tešla pakyla išimame ją iš dubens ir iškočiojame 0,5 - 1 centimetro storio stačiakampį. Tešlos viršų ištepame puse nurodyto sviesto kiekio ir pabarstome daugiau nei puse kiekio cukraus ir cinamono mišiniu. Tada susukame tešlos gabalą į tamprų vyniotinį.
Kepimo skardos dugną ir kraštus ištepame likusiu sviestu ir ant jo suberiame likusį cukraus ir cinamono mišinį.
Susuktą vyniotinį supjaustome į norimą kiekį gabaliukų, tada bandeles sudedame į kepimo indą vieną šalia kitos, tačiau paliekame tarp bandelių tarpus, nes jos kildamos padvigubės.
Receptas is Beatos kepiniu knygos
Lipnios cinamonines bandeles
Reikės:
500 g. miltų,
250 ml. pieno,
1 šaukšto cukraus,
20 g. šviežių mielių (arba 10 g. sausų),
60g. sviesto,
1 kiaušinio,
1 šaukštelio druskos,
120 g. kambario temperatūros sviesto (įdarui),
150 g. cukraus (įdarui),
3 šaukštelių malto cinamono (įdarui).
QUOTE(*Karamelia* @ 2013 04 24, 15:28)
Jau gal n-aji karta kepu sias bandeles,skonis dieviskas darau is dvigubos porcijos.cia pateikta standartine porcija,jei kas nori didesne(dvieju skardu), tai dvigubinkite:)Padarome standartine tesla,ja minkome 7min. paliekame pakilti 40min.
Kai tešla pakyla išimame ją iš dubens ir iškočiojame 0,5 - 1 centimetro storio stačiakampį. Tešlos viršų ištepame puse nurodyto sviesto kiekio ir pabarstome daugiau nei puse kiekio cukraus ir cinamono mišiniu. Tada susukame tešlos gabalą į tamprų vyniotinį.
Kepimo skardos dugną ir kraštus ištepame likusiu sviestu ir ant jo suberiame likusį cukraus ir cinamono mišinį.
Susuktą vyniotinį supjaustome į norimą kiekį gabaliukų, tada bandeles sudedame į kepimo indą vieną šalia kitos, tačiau paliekame tarp bandelių tarpus, nes jos kildamos padvigubės.
Receptas is Beatos kepiniu knygos
Lipnios cinamonines bandeles
Reikės:
500 g. miltų,
250 ml. pieno,
1 šaukšto cukraus,
20 g. šviežių mielių (arba 10 g. sausų),
60g. sviesto,
1 kiaušinio,
1 šaukštelio druskos,
120 g. kambario temperatūros sviesto (įdarui),
150 g. cukraus (įdarui),
3 šaukštelių malto cinamono (įdarui).
Kai tešla pakyla išimame ją iš dubens ir iškočiojame 0,5 - 1 centimetro storio stačiakampį. Tešlos viršų ištepame puse nurodyto sviesto kiekio ir pabarstome daugiau nei puse kiekio cukraus ir cinamono mišiniu. Tada susukame tešlos gabalą į tamprų vyniotinį.
Kepimo skardos dugną ir kraštus ištepame likusiu sviestu ir ant jo suberiame likusį cukraus ir cinamono mišinį.
Susuktą vyniotinį supjaustome į norimą kiekį gabaliukų, tada bandeles sudedame į kepimo indą vieną šalia kitos, tačiau paliekame tarp bandelių tarpus, nes jos kildamos padvigubės.
Receptas is Beatos kepiniu knygos
Lipnios cinamonines bandeles
Reikės:
500 g. miltų,
250 ml. pieno,
1 šaukšto cukraus,
20 g. šviežių mielių (arba 10 g. sausų),
60g. sviesto,
1 kiaušinio,
1 šaukštelio druskos,
120 g. kambario temperatūros sviesto (įdarui),
150 g. cukraus (įdarui),
3 šaukštelių malto cinamono (įdarui).
Receptas labai panašus į Sonatinos bandelių su cinamonu receptą.
Tik miltų dedu 450 g, o ne 500 g, tada bandelės būna minkštesnės...
QUOTE(Ajya @ 2013 04 24, 20:24)
Receptas labai panašus į Sonatinos bandelių su cinamonu receptą.
Tik miltų dedu 450 g, o ne 500 g, tada bandelės būna minkštesnės...
Tik miltų dedu 450 g, o ne 500 g, tada bandelės būna minkštesnės...
pagal maniski recepta,tesla taip pat labai lipni,reikia 10min leisti pastoveti ir susigerti miltams,tada minkau 7min. pasitepdama riebalais rankas,poto nebelimpa,bet tesla labai minkstute buna. Esme,kad karamelizuojasi apacia ir virsu nuo sviesto ir cukraus su cinamonu misinio,todel tas skonis toks nerealus.Tik nepagaileti sviesto tepant skarda,tiesiog storai ir gausiai istepti ir pabarstyti cukraus misiniu:)