nesulaukiau jokiu patarimu, tai kepiau pagal si recepta (vietoje pudino melynes, cinamonas, tarkuoti obuoliai )
BANDELĖS SU PUDINGU
Tešla:
500 g miltų
1 pakelis sausų mielių (7 g)
50 g cukraus
žiupsnelis druskos
2 kiaušiniai
125 ml šilto pieno
100 g ištirpinto ir praaušinto sviesto
Įdaras:
2 pakeliai (po 37 g) vanilinio pudingo miltelių
750 ml pieno
100 g cukraus
100 g razinų
Miltus persijoti ir kruopščiai sumaišyti su mielėmis. Dėti cukrų, druską, kiaušinius, šiltą pieną ir sviestą. Minkyti apie 10 min. Tešlą uždengti ir šiltai kildinti, kol padvigubės (~1 val.)
Paruošti įdarą: pagaminti pudingą pagal nurodymus ant pakelio (tik naudoti čia nurodytą pieno kiekį, kad pudingas būtų tirštas). Pudingas būtinai turi būti toks, kurį reikia virti (pvz., Dr. Oetker). Toks, kurį tereikia sumaišyti su karštu skysčiu (pvz., Slodka Mynutka) - netinka, nes kaitinamas jis tik dar labiau suskystės... Įmaišyti razinas.
Pakilusią tešlą šiek tiek paminkyti. Iškočioti 40 x 60 cm stačiakampį. Aptepti pudingu ir iš trumpesniojo galo susukti į vyniotinį. Supjaustyti 2 cm storio riekelėmis ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Pridengti ir dar kartą kildinti, kol bandelės žymiai padidės.
Kepti iki 210C įkaitintoje orkaitėje 10 - 15 min.
Dar karštas aptepti 2 v. š. pakaitinto abrikosų džemo, sumaišyto su 1 v. š. vandens.