Labas kepejeles
skaiciau skaiciau pirma lapa, neissirenku ka kepti
turiu viena nostalgiska prisiminima, gal kuri zinosite apie ka as kalbu?
mokykloje kepdavo bandeles, jos kaip pynutes, ar tai kaip virve susuktos pailgos tokios budavo, apipiltos kazkokiu glajum su pudra turbut, lyg riesutuku pabarstyta.
kazin kuris receptas butu artimesnis joms? nu net dabar kartais kyla mintis i mokykla isliukinti bandeliu nusipirkti, tik kad kazin ar jas dar vietoje kepa... metu ne mazai jau praeje.
Dekoju uz pamastymus
QUOTE(Gorada @ 2012 02 26, 21:58)
Labas kepejeles
skaiciau skaiciau pirma lapa, neissirenku ka kepti
turiu viena nostalgiska prisiminima, gal kuri zinosite apie ka as kalbu?
mokykloje kepdavo bandeles, jos kaip pynutes, ar tai kaip virve susuktos pailgos tokios budavo, apipiltos kazkokiu glajum su pudra turbut, lyg riesutuku pabarstyta.
kazin kuris receptas butu artimesnis joms? nu net dabar kartais kyla mintis i mokykla isliukinti bandeliu nusipirkti, tik kad kazin ar jas dar vietoje kepa... metu ne mazai jau praeje.
Dekoju uz pamastymus
skaiciau skaiciau pirma lapa, neissirenku ka kepti
turiu viena nostalgiska prisiminima, gal kuri zinosite apie ka as kalbu?
mokykloje kepdavo bandeles, jos kaip pynutes, ar tai kaip virve susuktos pailgos tokios budavo, apipiltos kazkokiu glajum su pudra turbut, lyg riesutuku pabarstyta.
kazin kuris receptas butu artimesnis joms? nu net dabar kartais kyla mintis i mokykla isliukinti bandeliu nusipirkti, tik kad kazin ar jas dar vietoje kepa... metu ne mazai jau praeje.
Dekoju uz pamastymus
Sveiki, net dabar jauciu ju skoni , man jos nelabai patikdavo, gal tas glajus ar tie riesutai, net nezinau, bet ne mano skonio jos budavo , dabar gal ir patiktu, juk skoniai kinta
Manau tiktu bet kuris bulkuciu receptas, nes tie receptai daug maz panasus, o ant virsaus uztepti cukraus pudra ismaisyta vandenyje, tokia tirstoka kosele pasidarius ir apibarstyti zemes riesutais kepintais.....va, gal ten budavo nekepinti riesutai, ir man duodavo toki keista priestoni
Sveikos, užsimanė šeimyna bandelių... Su cinamonu pabodę, aguonų neturėjom, bet užtad kaip sąžinės priekaištas jau nuo rudens virtuvėje stovėjo beveik pilnas kibirėlis negliaudytų lazdyno riešutų Ėmiausi metalinio muštuko riešutams gliaudyti, o MB tešlos
Mielinės bandelės su riešutais
Tešlai:
500g miltų ( nei kiek nepadauginti!)
250ml pieno, ar išrūgų
25g šlapių arba 4a.š. sausų mielių ( naudojom šlapias)
2 kiaušinių tryniai
100g cukraus
100g sviesto, ar margarino
1/2 a.š. druskos
Riešutų įdaras:
50g sviesto ar margarino
200g smulkintų mėgstamų riešutų ( smulkinau blenderio pagalba)
100g cukraus
5 v.š. grietinėlės ( nenaudojom, nes neturėjom, nieks nenukentėjo)
1 kiaušinis
Aptepimui:
200g cukraus pudros
5 v.š. citrinos sulčių.
Paruošti tešlą iš nurodytų produktų. Svarbu, jog visi produktai būtų kambario temperatūros, o ne katik išimti iš šaldytuvo. Tešla bus lipnoka, kibi, bet jokių būdu nedėti daugiau miltų. Jog neliptų prie rankų, MB į pagalbą pasitelkė mikserį su šluotelėm tešlai. Kuomet tešla sušoka į gumulą, pakildinti.
Stalą pabarstyti miltais, išversti tešlą, iškočioti stačiakampio lakštą, ant jo tolygiai paskleisti riešutų masę. ( smulkintus riešutus sumaišyti su visais nurodytais produktais, sviestas turi būt tirpintas) Susukti į volą ir supjaustyti. Bandeles perkelti į kep. popieriumi išklotą skardą ir pakildinti. Kepti 15-20 min. 180laipsn. temperatūroje, kol gražiai parus. Dar karštas ištepti citrininiu glajumi.
Bandelės puikios, purios, greit padaromos ( žinoma, jei jums nereikės išgliaudyti puskibirio riešutų ) Skanaus
Mielinės bandelės su riešutais
Tešlai:
500g miltų ( nei kiek nepadauginti!)
250ml pieno, ar išrūgų
25g šlapių arba 4a.š. sausų mielių ( naudojom šlapias)
2 kiaušinių tryniai
100g cukraus
100g sviesto, ar margarino
1/2 a.š. druskos
Riešutų įdaras:
50g sviesto ar margarino
200g smulkintų mėgstamų riešutų ( smulkinau blenderio pagalba)
100g cukraus
5 v.š. grietinėlės ( nenaudojom, nes neturėjom, nieks nenukentėjo)
1 kiaušinis
Aptepimui:
200g cukraus pudros
5 v.š. citrinos sulčių.
Paruošti tešlą iš nurodytų produktų. Svarbu, jog visi produktai būtų kambario temperatūros, o ne katik išimti iš šaldytuvo. Tešla bus lipnoka, kibi, bet jokių būdu nedėti daugiau miltų. Jog neliptų prie rankų, MB į pagalbą pasitelkė mikserį su šluotelėm tešlai. Kuomet tešla sušoka į gumulą, pakildinti.
Stalą pabarstyti miltais, išversti tešlą, iškočioti stačiakampio lakštą, ant jo tolygiai paskleisti riešutų masę. ( smulkintus riešutus sumaišyti su visais nurodytais produktais, sviestas turi būt tirpintas) Susukti į volą ir supjaustyti. Bandeles perkelti į kep. popieriumi išklotą skardą ir pakildinti. Kepti 15-20 min. 180laipsn. temperatūroje, kol gražiai parus. Dar karštas ištepti citrininiu glajumi.
Bandelės puikios, purios, greit padaromos ( žinoma, jei jums nereikės išgliaudyti puskibirio riešutų ) Skanaus
Na kokios gi bandeles be mieliu Su mieline tesla labai nesunku susidraugatu, tereikia pabandyt ir laikytis instrukciju
Be mieliu, tai nebent gal tik sluoksniuota tesla arba kazkokia pirktine mieline
Bandeles su riesutais Kaip tokiu noreciau dabar
Be mieliu, tai nebent gal tik sluoksniuota tesla arba kazkokia pirktine mieline
Bandeles su riesutais Kaip tokiu noreciau dabar
QUOTE(Srove @ 2011 10 16, 19:00)
Sluoksniuotos bandelės su kremu
Pasakiskai atrodo, reiks bandyti:)
QUOTE(~♥KaipTaiKaip♥~ @ 2012 03 12, 10:45)
Na kokios gi bandeles be mieliu Su mieline tesla labai nesunku susidraugatu, tereikia pabandyt ir laikytis instrukciju
bet kai kelis kartus nesigauna, netgi reikia ismesti tai nesmagu, rankos svyra. gal kuri nors atsakytu, kodel mano mieliniuose gaminiuose jauciasi mieliu skonis. kiek esu valgiusi bandeliu mokyklos laikais, parduotuviniu nu ten nesijaucia. ka ne taip darau? Gal perkildinu? gal per siltai kildinu, gali taip buti? Noriu vel bandyti, bet jau bijau ir pries namiskius geda...
[quote=drugelis.,2012 03 11, 19:11]
Sveikos, užsimanė šeimyna bandelių... Su cinamonu pabodę, aguonų neturėjom, bet užtad kaip sąžinės priekaištas jau nuo rudens virtuvėje stovėjo beveik pilnas kibirėlis negliaudytų lazdyno riešutų Ėmiausi metalinio muštuko riešutams gliaudyti, o MB tešlos
skaniai atrodo
Sveikos, užsimanė šeimyna bandelių... Su cinamonu pabodę, aguonų neturėjom, bet užtad kaip sąžinės priekaištas jau nuo rudens virtuvėje stovėjo beveik pilnas kibirėlis negliaudytų lazdyno riešutų Ėmiausi metalinio muštuko riešutams gliaudyti, o MB tešlos
skaniai atrodo
QUOTE(Aurosoma @ 2012 03 15, 17:28)
bet kai kelis kartus nesigauna, netgi reikia ismesti tai nesmagu, rankos svyra. gal kuri nors atsakytu, kodel mano mieliniuose gaminiuose jauciasi mieliu skonis. kiek esu valgiusi bandeliu mokyklos laikais, parduotuviniu nu ten nesijaucia. ka ne taip darau? Gal perkildinu? gal per siltai kildinu, gali taip buti? Noriu vel bandyti, bet jau bijau ir pries namiskius geda...
Gal tiesiog per daug mielių dedi, jog jaučiasi jų skonis Paprastai, 500g miltų reikia 20-25g šlapių mielių. O tešla tau pakyla gerai?
QUOTE(drugelis. @ 2012 03 16, 19:31)
Gal tiesiog per daug mielių dedi, jog jaučiasi jų skonis Paprastai, 500g miltų reikia 20-25g šlapių mielių. O tešla tau pakyla gerai?
dedu visada pagal recepta ir beveik visada naudoju tik sausas. gerai iskyla
SVEIKOS,MERGINOS,GAL NEVISAI I TEMA,BET NEZINAU KUR DAR PAKLAUSTI...
IKI yra tokia bandele su plikytu kremu (toks geltonas),tai va klausimelis,gal kas zinot kaip ta krema pagamint?buciau labai dekinga uz atsakyma!
IKI yra tokia bandele su plikytu kremu (toks geltonas),tai va klausimelis,gal kas zinot kaip ta krema pagamint?buciau labai dekinga uz atsakyma!