Nu va, ir aš išbandžiau savo sugebėjimus bandelių kepime.Deja, pasigirti neturiu kuo...
Kepiau bandeles prie arbatos pagal cipciuko receptą. Aišku, labai gąsdino iškart tas nekonkretumas, t.y. produktų matavimas puodeliais, bet kadangi visos gyrėsi, kad gavosi, pasiryžau ir aš šiam žygdarbiui...
Tešlą užminkiau-ji labai lipo prie rankų, bet vis minkiau ir minkiau-po kokios valandos minkymo ji dar lipo šiek tiek prie prankų, bet jau jau buvo puė velnio, tad palikau aš ją ramybėje(tuo labiau, kad skubėjau dukrytę iė darželio parsivežt).Kaip ir rašė , palikau ją kilti lėtai, t.y. šaldytuve per visą naktį (nors ir ta mintis man nelabai patiko-surizikavau).
Ryte radau tešlą pakilusią, bet mano manymu, tikrai ne dvigubai. Bet kągi reik gi su ja kažką daryti-negi išmesi
Suraičiau pynutes, kurios beje gavosi labai gražios ir labai lengvai pasidaro pasirodo
Pirmu reisu labai bijojau perkept, tad vos tik pageltonavo biski viršus, iškart traukiau lauk. Paragavus nusivyliau-lyg nedakepę(vidus tikrai nepurus man gavosi), o be to kažkoks kartumas jaučiasi...
Antru reisu jau kepiau ilgiau, nes bijojau vėl nedakept, tai pakepiau kol biski parudavo-šįkart ryškiai perkepiau, nes kraštai kieti kaip akmuo pasidarė. Beje, ir šitose kartumas jautėsi
Kaip manote kur padariau klaidą???
Dėl to katumo, tai įtariu, kad kaltos mielės. Naudojau sausas is tokio didelio pakelio (Vilniaus maisto "Sausos mielės"). Šiaip visada naudoju sausas mieles Fermipan-jos iki šiol niekada nepavedė. Bet vyras kartą nerado šių ir nupirko anas, tai galvoju negi išmesi-reik sunaudot. Kokias mieles jūs pačios naudojat?
Tai va, bet aišku, nežadu nuleist rankų. Mat, neseniai kepiau bandeles su lašinukais irgavosi kuo puikiausiai,
Tik sakau gal turit kokių pamąstymų ką padariau netaip?
QUOTE(ausramor @ 2012 01 17, 19:23)
Nu va, ir aš išbandžiau savo sugebėjimus bandelių kepime.Deja, pasigirti neturiu kuo...
Kepiau bandeles prie arbatos pagal cipciuko receptą. Aišku, labai gąsdino iškart tas nekonkretumas, t.y. produktų matavimas puodeliais, bet kadangi visos gyrėsi, kad gavosi, pasiryžau ir aš šiam žygdarbiui...
Tešlą užminkiau-ji labai lipo prie rankų, bet vis minkiau ir minkiau-po kokios valandos minkymo ji dar lipo šiek tiek prie prankų, bet jau jau buvo puė velnio, tad palikau aš ją ramybėje(tuo labiau, kad skubėjau dukrytę iė darželio parsivežt).Kaip ir rašė , palikau ją kilti lėtai, t.y. šaldytuve per visą naktį (nors ir ta mintis man nelabai patiko-surizikavau).
Ryte radau tešlą pakilusią, bet mano manymu, tikrai ne dvigubai. Bet kągi reik gi su ja kažką daryti-negi išmesi
Suraičiau pynutes, kurios beje gavosi labai gražios ir labai lengvai pasidaro pasirodo
Pirmu reisu labai bijojau perkept, tad vos tik pageltonavo biski viršus, iškart traukiau lauk. Paragavus nusivyliau-lyg nedakepę(vidus tikrai nepurus man gavosi), o be to kažkoks kartumas jaučiasi...
Antru reisu jau kepiau ilgiau, nes bijojau vėl nedakept, tai pakepiau kol biski parudavo-šįkart ryškiai perkepiau, nes kraštai kieti kaip akmuo pasidarė. Beje, ir šitose kartumas jautėsi
Kaip manote kur padariau klaidą???
Dėl to katumo, tai įtariu, kad kaltos mielės. Naudojau sausas is tokio didelio pakelio (Vilniaus maisto "Sausos mielės"). Šiaip visada naudoju sausas mieles Fermipan-jos iki šiol niekada nepavedė. Bet vyras kartą nerado šių ir nupirko anas, tai galvoju negi išmesi-reik sunaudot. Kokias mieles jūs pačios naudojat?
Tai va, bet aišku, nežadu nuleist rankų. Mat, neseniai kepiau bandeles su lašinukais irgavosi kuo puikiausiai,
Tik sakau gal turit kokių pamąstymų ką padariau netaip?
Kepiau bandeles prie arbatos pagal cipciuko receptą. Aišku, labai gąsdino iškart tas nekonkretumas, t.y. produktų matavimas puodeliais, bet kadangi visos gyrėsi, kad gavosi, pasiryžau ir aš šiam žygdarbiui...
Tešlą užminkiau-ji labai lipo prie rankų, bet vis minkiau ir minkiau-po kokios valandos minkymo ji dar lipo šiek tiek prie prankų, bet jau jau buvo puė velnio, tad palikau aš ją ramybėje(tuo labiau, kad skubėjau dukrytę iė darželio parsivežt).Kaip ir rašė , palikau ją kilti lėtai, t.y. šaldytuve per visą naktį (nors ir ta mintis man nelabai patiko-surizikavau).
Ryte radau tešlą pakilusią, bet mano manymu, tikrai ne dvigubai. Bet kągi reik gi su ja kažką daryti-negi išmesi
Suraičiau pynutes, kurios beje gavosi labai gražios ir labai lengvai pasidaro pasirodo
Pirmu reisu labai bijojau perkept, tad vos tik pageltonavo biski viršus, iškart traukiau lauk. Paragavus nusivyliau-lyg nedakepę(vidus tikrai nepurus man gavosi), o be to kažkoks kartumas jaučiasi...
Antru reisu jau kepiau ilgiau, nes bijojau vėl nedakept, tai pakepiau kol biski parudavo-šįkart ryškiai perkepiau, nes kraštai kieti kaip akmuo pasidarė. Beje, ir šitose kartumas jautėsi
Kaip manote kur padariau klaidą???
Dėl to katumo, tai įtariu, kad kaltos mielės. Naudojau sausas is tokio didelio pakelio (Vilniaus maisto "Sausos mielės"). Šiaip visada naudoju sausas mieles Fermipan-jos iki šiol niekada nepavedė. Bet vyras kartą nerado šių ir nupirko anas, tai galvoju negi išmesi-reik sunaudot. Kokias mieles jūs pačios naudojat?
Tai va, bet aišku, nežadu nuleist rankų. Mat, neseniai kepiau bandeles su lašinukais irgavosi kuo puikiausiai,
Tik sakau gal turit kokių pamąstymų ką padariau netaip?
pirmą kart kepiau bandeles ir deja kietos gavosi, neiškilo normaliai, o tokios skanios nors ir kietos
tešla ir man labai lipo prie rankų, dadėjau miltų, iškilt iškilo gl net daugiau nei dvigubai. mieles naudojau ne sausas. kažin kur klaid aš padariau
Papildyta:
QUOTE(Viktorija1986 @ 2011 11 21, 14:29)
man irig tas pats gaunasi ir kiek sake kaimynka kuri daznai daug kepa ir jai puikiai gaunasi, tai kad miltu per daug..
jau žinau ka blogai pdaraiu, pėr daug miltų dadėjau ir per ilgai kepiau
pirmas blynas prisvilęs
jei iškilo, bet kietos, tai greičiausiai perkepėt
QUOTE(keistuole @ 2012 01 25, 22:30)
jei iškilo, bet kietos, tai greičiausiai perkepėt
gali būt. net nepagalvojau, kad dėl perkepimo jos galėtųv taip sukietėt dabar žinosiu
Sveikos, noreciau paklausti patarimo, darau mielines bandeles, tesla jau uzsimaisiau, noriu idarui ideti rududu, galvoju kaip cia ta ydara ideti ?
Ar bandyt kaip kibina uzsukt ar padaryt apvalias teslos bandeles ir kazkaip susvirkst i vidu.....
Ar bandyt kaip kibina uzsukt ar padaryt apvalias teslos bandeles ir kazkaip susvirkst i vidu.....
bijojau kad nepavyks cipsiuko bandeles, daug cia rase kad neiseina, kietos, arba neiskyla bet man pavyko pirma karta puikiai
net vyras sako: kokios minkstos
*** o klausykit kiek cia mieliu tu sausu reikia deti jai ziurint saukstais, 2 valgomus saukstus ?
net vyras sako: kokios minkstos
*** o klausykit kiek cia mieliu tu sausu reikia deti jai ziurint saukstais, 2 valgomus saukstus ?
Minkstos man buvo tik iskepe. Kita diena suragejo, nors po maisiuku laikiau
mano bandeles...
sone savo foto prisidejau kazkurios is forumietes vidu bandeles, nes maniskiu jau nebeliko
sone savo foto prisidejau kazkurios is forumietes vidu bandeles, nes maniskiu jau nebeliko
QUOTE(kristynka* @ 2012 02 01, 14:03)
bijojau kad nepavyks cipsiuko bandeles, daug cia rase kad neiseina, kietos, arba neiskyla bet man pavyko pirma karta puikiai
net vyras sako: kokios minkstos
*** o klausykit kiek cia mieliu tu sausu reikia deti jai ziurint saukstais, 2 valgomus saukstus ?
net vyras sako: kokios minkstos
*** o klausykit kiek cia mieliu tu sausu reikia deti jai ziurint saukstais, 2 valgomus saukstus ?
sausų dedu kažkur 2 arbatinius šaukštelius pusei kg miltų.
Man šitos Cipsiuko bandelės pačios pačiausios tik aš paprastai darau su įdaru kokiu nors. Dukra labai mėgsta su obuoliais, sūnus su razinomis arba šokoladu.
bemieles sloksniuotos teslos pyrageliai su obuoliais,o kiti su desra...
teslos gabaliuka truputi pakocioti ir supjaustyti plonom juostelem,ant juosteles deti,po puse griezinelio desros ir susukti.taip pat daryti ir su obuoliais,tik juos apibarstyti reikia cukrum ir cinamonu...kepti 200c orkaitej,paprasta ir greita...
QUOTE(Nuska @ 2012 02 02, 12:17)
sausų dedu kažkur 2 arbatinius šaukštelius pusei kg miltų.
Man šitos Cipsiuko bandelės pačios pačiausios tik aš paprastai darau su įdaru kokiu nors. Dukra labai mėgsta su obuoliais, sūnus su razinomis arba šokoladu.
Man šitos Cipsiuko bandelės pačios pačiausios tik aš paprastai darau su įdaru kokiu nors. Dukra labai mėgsta su obuoliais, sūnus su razinomis arba šokoladu.
tai cia cipsiuko receptui reikejo 2arb. sauks. sausu mieliu? jai taip tada neklauskit kiek as idejau
ir recepte pasirasiu 2 saukstelius ot tai kvaila kepeja, todel man jos taip issipute, net kasu neliko