Įkraunama...
Įkraunama...

Bandelės pyragėliai

Nu va, ir aš išbandžiau savo sugebėjimus bandelių kepime.Deja, pasigirti neturiu kuo... verysad.gif
Kepiau bandeles prie arbatos pagal cipciuko receptą. Aišku, labai gąsdino iškart tas nekonkretumas, t.y. produktų matavimas puodeliais, bet kadangi visos gyrėsi, kad gavosi, pasiryžau ir aš šiam žygdarbiui...
Tešlą užminkiau-ji labai lipo prie rankų, bet vis minkiau ir minkiau-po kokios valandos minkymo ji dar lipo šiek tiek prie prankų, bet jau jau buvo puė velnio, tad palikau aš ją ramybėje(tuo labiau, kad skubėjau dukrytę iė darželio parsivežt).Kaip ir rašė , palikau ją kilti lėtai, t.y. šaldytuve per visą naktį (nors ir ta mintis man nelabai patiko-surizikavau).
Ryte radau tešlą pakilusią, bet mano manymu, tikrai ne dvigubai. Bet kągi reik gi su ja kažką daryti-negi išmesi ax.gif
Suraičiau pynutes, kurios beje gavosi labai gražios ir labai lengvai pasidaro pasirodo thumbup.gif
Pirmu reisu labai bijojau perkept, tad vos tik pageltonavo biski viršus, iškart traukiau lauk. Paragavus nusivyliau-lyg nedakepę(vidus tikrai nepurus man gavosi), o be to kažkoks kartumas jaučiasi...
Antru reisu jau kepiau ilgiau, nes bijojau vėl nedakept, tai pakepiau kol biski parudavo-šįkart ryškiai perkepiau, nes kraštai kieti kaip akmuo pasidarė. Beje, ir šitose kartumas jautėsi g.gif
Kaip manote kur padariau klaidą???
Dėl to katumo, tai įtariu, kad kaltos mielės. Naudojau sausas is tokio didelio pakelio (Vilniaus maisto "Sausos mielės"). Šiaip visada naudoju sausas mieles Fermipan-jos iki šiol niekada nepavedė. Bet vyras kartą nerado šių ir nupirko anas, tai galvoju negi išmesi-reik sunaudot. doh.gif Kokias mieles jūs pačios naudojat?
Tai va, bet aišku, nežadu nuleist rankų. Mat, neseniai kepiau bandeles su lašinukais irgavosi kuo puikiausiai,
Tik sakau gal turit kokių pamąstymų ką padariau netaip?
Atsakyti
QUOTE(ausramor @ 2012 01 17, 19:23)
Nu va, ir aš išbandžiau savo sugebėjimus bandelių kepime.Deja, pasigirti neturiu kuo... verysad.gif
Kepiau bandeles prie arbatos pagal cipciuko receptą. Aišku, labai gąsdino iškart tas nekonkretumas, t.y. produktų matavimas puodeliais, bet kadangi visos gyrėsi, kad gavosi, pasiryžau ir aš šiam žygdarbiui...
Tešlą užminkiau-ji labai lipo prie rankų, bet vis minkiau ir minkiau-po kokios valandos minkymo ji dar lipo šiek tiek prie prankų, bet jau jau buvo puė velnio, tad palikau aš ją ramybėje(tuo labiau, kad skubėjau dukrytę iė darželio parsivežt).Kaip ir rašė , palikau ją kilti lėtai, t.y. šaldytuve per visą naktį (nors ir ta mintis man nelabai patiko-surizikavau).
Ryte radau tešlą pakilusią, bet mano manymu, tikrai ne dvigubai. Bet kągi reik gi su ja kažką daryti-negi išmesi ax.gif
Suraičiau pynutes, kurios beje gavosi labai gražios ir labai lengvai pasidaro pasirodo thumbup.gif
Pirmu reisu labai bijojau perkept, tad vos tik pageltonavo biski viršus, iškart traukiau lauk. Paragavus nusivyliau-lyg nedakepę(vidus tikrai nepurus man gavosi), o be to kažkoks kartumas jaučiasi...
Antru reisu jau kepiau ilgiau, nes bijojau vėl nedakept, tai pakepiau kol biski parudavo-šįkart ryškiai perkepiau, nes kraštai kieti kaip akmuo pasidarė. Beje, ir šitose kartumas jautėsi g.gif
Kaip manote kur padariau klaidą???
Dėl to katumo, tai įtariu, kad kaltos mielės. Naudojau sausas is tokio didelio pakelio (Vilniaus maisto "Sausos mielės"). Šiaip visada naudoju sausas mieles Fermipan-jos iki šiol niekada nepavedė. Bet vyras kartą nerado šių ir nupirko anas, tai galvoju negi išmesi-reik sunaudot. doh.gif Kokias mieles jūs pačios naudojat?
Tai va, bet aišku, nežadu nuleist rankų. Mat, neseniai kepiau bandeles su lašinukais irgavosi kuo puikiausiai,
Tik sakau gal turit kokių pamąstymų ką padariau netaip?

pirmą kart kepiau bandeles ir deja verysad.gif kietos gavosi, neiškilo normaliai, o tokios skanios wub.gif nors ir kietos verysad.gif
tešla ir man labai lipo prie rankų, dadėjau miltų, iškilt iškilo gl net daugiau nei dvigubai. mieles naudojau ne sausas. kažin kur klaid aš padariau verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Viktorija1986 @ 2011 11 21, 14:29)
man irig tas pats gaunasi ir kiek sake kaimynka kuri daznai daug kepa ir jai puikiai gaunasi, tai kad miltu per daug..  4u.gif

jau žinau ka blogai pdaraiu, pėr daug miltų dadėjau ir per ilgai kepiau blush2.gif
pirmas blynas prisvilęs blush2.gif
Atsakyti
jei iškilo, bet kietos, tai greičiausiai perkepėt
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2012 01 25, 22:30)
jei iškilo, bet kietos, tai greičiausiai perkepėt

gali būt. net nepagalvojau, kad dėl perkepimo jos galėtųv taip sukietėt blush2.gif dabar žinosiu 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, noreciau paklausti patarimo, darau mielines bandeles, tesla jau uzsimaisiau, noriu idarui ideti rududu, galvoju kaip cia ta ydara ideti ?
Ar bandyt kaip kibina uzsukt ar padaryt apvalias teslos bandeles ir kazkaip susvirkst i vidu..... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kedute: 29 sausio 2012 - 13:05
bijojau kad nepavyks cipsiuko bandeles, daug cia rase kad neiseina, kietos, arba neiskyla smile.gif bet man pavyko pirma karta puikiai thumbup.gif
net vyras sako: kokios minkstos lotuliukas.gif
*** o klausykit kiek cia mieliu tu sausu reikia deti jai ziurint saukstais, 2 valgomus saukstus ?
Atsakyti
Minkstos man buvo tik iskepe. Kita diena suragejo, nors po maisiuku laikiau smile.gif
Atsakyti
mano bandeles...
sone savo foto prisidejau kazkurios is forumietes vidu bandeles, nes maniskiu jau nebeliko blush2.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2012 02 01, 14:03)
bijojau kad nepavyks cipsiuko bandeles, daug cia rase kad neiseina, kietos, arba neiskyla smile.gif  bet man pavyko pirma karta puikiai thumbup.gif
net vyras sako: kokios minkstos lotuliukas.gif
*** o klausykit kiek cia mieliu tu sausu reikia deti jai ziurint saukstais, 2 valgomus saukstus ?

sausų dedu kažkur 2 arbatinius šaukštelius pusei kg miltų.
Man šitos Cipsiuko bandelės pačios pačiausios thumbup.gif tik aš paprastai darau su įdaru kokiu nors. Dukra labai mėgsta su obuoliais, sūnus su razinomis arba šokoladu.
Atsakyti
user posted image

user posted image

bemieles sloksniuotos teslos pyrageliai su obuoliais,o kiti su desra...

teslos gabaliuka truputi pakocioti ir supjaustyti plonom juostelem,ant juosteles deti,po puse griezinelio desros ir susukti.taip pat daryti ir su obuoliais,tik juos apibarstyti reikia cukrum ir cinamonu...kepti 200c orkaitej,paprasta ir greita...
Atsakyti
QUOTE(Nuska @ 2012 02 02, 12:17)
sausų dedu kažkur 2 arbatinius šaukštelius pusei kg miltų.
Man šitos Cipsiuko bandelės pačios pačiausios  thumbup.gif tik aš paprastai darau su įdaru kokiu nors. Dukra labai mėgsta su obuoliais, sūnus su razinomis arba šokoladu.

tai cia cipsiuko receptui reikejo 2arb. sauks. sausu mieliu? blink.gif jai taip tada neklauskit kiek as idejau lotuliukas.gif
ir recepte pasirasiu 2 saukstelius lotuliukas.gif ot tai kvaila kepeja, todel man jos taip issipute, net kasu neliko biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristynka*: 02 vasario 2012 - 16:06
DIDELIS aciu cipciukui uz nuostabu recepta ,,bandeles prie arbatos"

jau liko mano megstamiausia tesla thumbup.gif

tik idejau truputi razinu
user posted image
o cia su desrelem
user posted image
Atsakyti