Įkraunama...
Įkraunama...

Bandelės pyragėliai

QUOTE(keistuole @ 2011 10 15, 10:31)
paprastai teori6kai sausos mielės keičiamos šviežiom ar atvirkščiai santykiu 1:3
Tai jums apie 20 g reiktų šviežių  4u.gif

Dekui uz pagalba 4u.gif
Atsakyti
Sluoksniuotos bandelės su kremu

Tešlai:

500 gr. miltų
200ml.pieno
100ml.aliejaus
1 baltymas
7gr.sausų mielių
2 šaukštai cukraus
1šaukštelis druskos
Įdaras:

150ml. pieno
1 trynys
2 valg, šaukštai krakmolo(gali būti ir kukurūzų ir bulvių, dėjau kukurūzų)
70gr. cukraus
vanilinas
siūlyčiau tiek nedėti cukraus, truputį pamažinti ir citrinos sulčių įpilti pagal skonį.
Tepimui:

1trynys
2šaukštai pieno
1.Mieles ištirpinti šiltam piene su cukrumi, palaukti, kol atsiras mielių "kepurėlė"
2.Užminkyti elastingą tešlą iš visų duotų ingriedijentų tešlai, miltų iškart visų nedėti~400gr., reikalui esant sudėti likusius, man beveik visi ir suėjo.Padėti šiltai, kad pakiltų dvigubai, aš pridengiau.
3.Kai tešla bus paruošta, padalinti į 8 gabalus ir suformavus rutuliukus, padėti 15 min. pailsėti.
4.Kiekvieną rutuliuką iškočioti į blyną~20-25cm. pločio ir sudėti vieną ant kito, prieš tai sutepus išlydytu ir ataušintu sviestu kiekvieną blyną, viršutinio netepiau.
5.Tą blynų krūvą vėl palengva iškočioti į vieną 50-60cm. blyną, supjaustyti jį į 16 dalių.
6.Ant plataus trikampio galo, dėti po šaukštelį įdaro ir palenkus šiek tiek kraštelius, susukti į volelį.Dėti į skardą, į kurią ikl.kepimo popierius ir patepus trynio ir pieno mišiniu leisti pakilti 1, 1,5 val.
7.Kepti 180l.temp ~20-25min., kol paraus bandelės.

Įdarui išmaišyti krakmolą, nedideliame kiekyje šalto pieno.Kiaušinį išmaišyti su pienu, cukrumi, supilti krakmolą, kaitinti intensyviai maišant, kol sutirštės.Sudėti vaniliną.Ataušinti.Tobulos, todėl įdėjau receptuką, nors ir retai užbėgu dabar.
Šaltinis: http://lyulya82.live....com/18478.html

user posted image
user posted image

Atsakyti
http://aguonele.blog...su-nutella.html
Kepiau vakar kepsiu šiandien. Puikus receptas, gavosi iš pirmo karto. Greitai gaminama, galima net pusryčiams iškept wub.gif
Mieles dėjau sausas, atitinkamai 7g sausų, vietoj 20g šviežių. Nutelos neturėjau - tai išsilydžiau šokolado likučius su porą šakštų grietinėlės ir įdėjau maltų riešutų, likusių nuo kito recepto.
Šiandien kepsiu su uogiene. Ir man gavosi ne 16 o 8 rageliai, kažkaip persižiūrėjau recepte. Šiandien mažesnius bandysiu sukti (nelabai moku blush2.gif ).
Ačiū Aguonėle, tavo receptai puikūs thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ViduxKLP @ 2011 10 18, 09:50)

1. kuo uždengti riestainius jau skardoje, kad pailsėtu?
2.kuo galima pekeisti grietinėlę aptepimui?
Aciū
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2011 10 18, 22:39)
1. kuo uždengti riestainius jau skardoje, kad pailsėtu?
2.kuo galima pekeisti grietinėlę aptepimui?
Aciū


aptepimui galima naudot, kad ir kiaušinio plakinį ar ir paprasčiausią pieną.
Iš principo aptepimo reik, kad gražiau apkeptų ir grietinėlė šiek tiek paminkština.
Iš bėdos galima ir nieko netept ar tiesiog apipurkšt vandeniu

Palikus pakilt ar pailsėt mielines tešlas visad dengiu rankšluostuku ir ant viršaus dar uždedu polietileninį maišiuką, kad nesudžiūtų viršus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pupik @ 2011 10 12, 15:35)
Ačiū atsakiusioms  4u.gif
bandysiu atsižvelgti į pastabas - manau, kad miltų per daug ir dar yra dėl ko prie savęs "prikibti" - ačiū  smile.gif bandysiu vėl
Papildyta:
O gal galėtumėte parašyti tas produktų proporcijas ir laikus (įmaišo kildinimo ar tešlos), o gal be įmaišo darot?
dedu ne aliejų o sviestą - girdėjau, kad nuo aliejaus kietėja - žodžiu, neesu speciaslistė, "žalia" visiškai
Iš anksto dėkoju  4u.gif

temos pradžioje yra nuoroda į Cipciuko arbatines bandeles. Va čia man yra tobulų mielinių bandelių receptas. Kiek bandžiau, tai būtent pagal šitas proporcijas ir gaminimo eigą gaunasi skaniausios ir minkščiausios. Žinoma dabar jau aš jas tobulinu, darau ir su įvairiais įdarais pagal šeimos narių pageidavimus, bet mielinę tešlą darau būtent pagal šį receptą. Na tiesa, ne visada kildinu šaldytuve, kartais tiesiog palieku ant palangės(žiemą ten šalčiau nei kambary), bet vis vien bandelės tobulos gaunasi bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuska @ 2011 10 20, 16:04)
temos pradžioje yra nuoroda į Cipciuko arbatines bandeles. Va čia man yra tobulų mielinių bandelių receptas. Kiek bandžiau, tai būtent pagal šitas proporcijas ir gaminimo eigą gaunasi skaniausios ir minkščiausios. Žinoma dabar jau aš jas tobulinu, darau ir su įvairiais įdarais pagal šeimos narių pageidavimus, bet mielinę tešlą darau būtent pagal šį receptą. Na tiesa, ne visada kildinu šaldytuve, kartais tiesiog palieku ant palangės(žiemą ten šalčiau nei kambary), bet vis vien bandelės tobulos gaunasi  bigsmile.gif


O kita diena jos Jums irgi minkstos buna? Nes man jos kietos pasidaro, nors ir po maiseliu laikau...
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 10 20, 18:05)
O kita diena jos Jums irgi minkstos buna? Nes man jos kietos pasidaro, nors ir po maiseliu laikau...

minkštos ax.gif tiek kad į maišiuką visada įdedu, kurios lieka nesuvalgytos. Būtent pagal šį receptą ir gaunasi mano tokios minkštos, nes kai kepdavau pagal kitus, tai sukietėdavo.
Gal dar įtakos turi tai, kad dar kai karštas išimu iš orkaitės, paviršių aptepu sviestu - su šalto sviesto gabaliuku apmozoju visas bandeles.
Atsakyti
Mergaitės,jei kas nebandėt tai labai minkštos skanios bandelės
http://www.sonatinos...-obuoliais.html
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2011 10 16, 20:00)
Sluoksniuotos bandelės su kremu



wub.gif pasaka,kaip skaniai atrodo!
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2011 10 16, 20:00)
Sluoksniuotos bandelės su kremu



kepiausitas bandeles, idaras ivairus buvo ir kremas is labai skanus, ir tesla nesunkia padaroma, ir kremas ne,
Labai aciu uz receptuka 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Estiškas kringelis

user posted image

120 ml. šilto pieno
2 šaukštai cukraus
1 kiaušinis
30 gr. margarino
11 gr. sausų mielių
300 gr. miltų

Aptepimui:

50 gr. margarino
3 šaukštų cukraus
1 šaukšto cinamono
sezamo sėklų

Į šiltą pieną suberti cukrų ir mieles, leisti šiek tiek pastovėti. Miltus persijoti su druską, įmaišyti plaktą kiaušinį. Sudėti minkštą margariną ir pieno mišinį. Minkyti tešlą apie 10 min. Pastatyti šiltai maždaug valandai, kol pakils dvigubai. Tešlą paruošti kaip parodyta originaliam recepte.
http://www.justlovec...an-kringel.html
Suformavus dar palaikyti,kol pakils ir kepti 180 C 20 min.

user posted image
Atsakyti