Sluoksniuotos bandelės su kremu
Tešlai:
500 gr. miltų
200ml.pieno
100ml.aliejaus
1 baltymas
7gr.sausų mielių
2 šaukštai cukraus
1šaukštelis druskos
Įdaras:
150ml. pieno
1 trynys
2 valg, šaukštai krakmolo(gali būti ir kukurūzų ir bulvių, dėjau kukurūzų)
70gr. cukraus
vanilinas
siūlyčiau tiek nedėti cukraus, truputį pamažinti ir citrinos sulčių įpilti pagal skonį.
Tepimui:
1trynys
2šaukštai pieno
1.Mieles ištirpinti šiltam piene su cukrumi, palaukti, kol atsiras mielių "kepurėlė"
2.Užminkyti elastingą tešlą iš visų duotų ingriedijentų tešlai, miltų iškart visų nedėti~400gr., reikalui esant sudėti likusius, man beveik visi ir suėjo.Padėti šiltai, kad pakiltų dvigubai, aš pridengiau.
3.Kai tešla bus paruošta, padalinti į 8 gabalus ir suformavus rutuliukus, padėti 15 min. pailsėti.
4.Kiekvieną rutuliuką iškočioti į blyną~20-25cm. pločio ir sudėti vieną ant kito, prieš tai sutepus išlydytu ir ataušintu sviestu kiekvieną blyną, viršutinio netepiau.
5.Tą blynų krūvą vėl palengva iškočioti į vieną 50-60cm. blyną, supjaustyti jį į 16 dalių.
6.Ant plataus trikampio galo, dėti po šaukštelį įdaro ir palenkus šiek tiek kraštelius, susukti į volelį.Dėti į skardą, į kurią ikl.kepimo popierius ir patepus trynio ir pieno mišiniu leisti pakilti 1, 1,5 val.
7.Kepti 180l.temp ~20-25min., kol paraus bandelės.
Įdarui išmaišyti krakmolą, nedideliame kiekyje šalto pieno.Kiaušinį išmaišyti su pienu, cukrumi, supilti krakmolą, kaitinti intensyviai maišant, kol sutirštės.Sudėti vaniliną.Ataušinti.Tobulos, todėl įdėjau receptuką, nors ir retai užbėgu dabar.
Šaltinis:
http://lyulya82.live....com/18478.html