Kepelejes, as irgi noriu bandeeeeeeeeliu... Turiu sausu mieliu, ant kuriu receptas labai paprastas. Gaunasi irgi akmenines bandeles...

Lyg ir neperkepu, lyg ir matuoju viska.

Kaip man ta receptuka paskaninti ir patobulinti kad gautusi minkstesnes bandeles? Gal kiausinuka ideti? ka jis duos teslai? Ir kada imaisyti?
Va receptukas:
Is recepto iseina 2 x 500g kepalai arba 18 bandeliu.
Ingredientai:
750 g baltu miltu
2x5 ml sauksteliu (2 arbat. saukst.) druskos
25 g augalinio aliejaus
1 pakelis sausu mieliu (7 g) (NEDETI SKYSCIO PRIES TAI!!!)
450 ml silto vandens
Glazurai (mazdaug):
1 kiausinis
50 ml pieno
Nu ir toliau tas gaminimas...
1)miltai + druska sumaisyti. Ipilti aliejaus ir sudeti sausas mieles. Gerai ismaisyti.
2) Padaryti duobute centre ir ipilti silto vandens. Suminkyti ir uzdengti drabuzeliu, palikti miltuotame inde 5 - 10 min laikotarpiui.
3) Suformuoti tesla i norima forma (kepalas/bandeles), padeti ant bliekos. Uzdengti svariu ranksluosciu ir palikti siltoje vietoje 45 - 60 min kol padvigubes. Jei naudojate rudus miltus arba su grudais - mes rekomenduojame perminkyti tesla ir palikti kitoms 45 - 60 min pries kepant.
4. Kepti 230 laipsniu orkaiteje be ventiliatoriaus (200 laipsniu su ventiliatoriumi) mazdaug 30 - 40 min kol gerai paruduos ir girdisi tustumos garsas pabeldus i apacia. Vesinti ant lentynos.
Tiesa sakant, verciau is anglu kalbos - gal koki termina ir nelabai ,,i tema" isverciau...

Nors... gal ir perkepu... Kepu orkaiteje ant vidurines lentynos. Be to, itariu jog mano orkaite meluoja temperatura.