Įkraunama...
Įkraunama...

Bandelės pyragėliai

QUOTE(airius @ 2011 09 21, 12:23)
Sveiki, daznai buna, kad kepu bandeles is dvigubos porcijos- na pavalganti seimynele lotuliukas.gif , tai darau taip: padarau pirma skarda bandeliu ir tada ijungiu orkaite, ji kaista apie 10min, zinoma toliau darau kitas bandeles, dedu pirma skarda kept, jos kepa, o as darau likusias, ir labai nepergyvenu, na jos, belaukdamos savo eiles kept ,pakyla, bet viskas tvarkoj, gaunas net puresnes, grazesnes, gal sakyciau pirma skarda nukencia truputi, nes maziau laiko turi pakilt, bet kad butu blogai tai nepasakyciau...Taip kad bandyk ir pamatysi, na jei jau labai daug ju kepsi ir labai karsta virtuvej, tai gali isnest i kita patalpa , kur vesiau, bet siaip tai .... schmoll.gif
Bandyk ir duok zinot kaip sekes mirksiukas.gif


aciu 4u.gif Kai musu seimynai tai ir vienos skardos uztenka, bet kai i kaima visi suvaziuojam tai buna apie 12 ir daugiau zmoniu doh.gif
Atsakyti
Gal galite patarti: paprasta mielinė tešla, kepu bandenes, o jos kietos: kieta pluta, ir tokios, kad gerai pasistengti reikia, kad atkąsti
Ar tešlon ko reik įdėti, ar orkaitėje karštus ne tas? Norėčiau, kad būtų tokiso minkštos, plona minkšta plutele - kaip parduotuvėje?
Tešla: miltai, kiaušinio trynys, cukrus, mielės, sviestas
Atsakyti
QUOTE(pupik @ 2011 10 09, 20:40)
Gal galite patarti: paprasta mielinė tešla, kepu bandenes, o jos kietos: kieta pluta, ir tokios, kad  gerai pasistengti reikia, kad atkąsti
Ar tešlon ko reik įdėti, ar orkaitėje karštus ne tas? Norėčiau, kad būtų tokiso minkštos, plona minkšta plutele - kaip parduotuvėje?
Tešla:  miltai, kiaušinio trynys, cukrus, mielės, sviestas


Pupik 4u.gif

Aš,kai kepu bandele{iškepus jas aptepu sviestuku,užkloju rankšluoščiu.kol atvėsta ,tai darau ,kai jos dar gerai karštos}

O,tu jų neperkepi?

Gal labai aukštoje temperatūroje kepi?

Gal miltų dedi daug?
Jas paruošus pakildini?ar gerai tešlą išminkai?
Aš,į mielinę tešlą pilu aliejų,man skaniau.

Ar ruošdama tešlą matuoji,sveri produktus?
Gal kiekis tarp miltų ir skysčio neproporcingas?
Tešlą tu pati ruoši?
Atsakyti
QUOTE(pupik @ 2011 10 09, 20:40)
Gal galite patarti: paprasta mielinė tešla, kepu bandenes, o jos kietos: kieta pluta, ir tokios, kad  gerai pasistengti reikia, kad atkąsti
Ar tešlon ko reik įdėti, ar orkaitėje karštus ne tas? Norėčiau, kad būtų tokiso minkštos, plona minkšta plutele - kaip parduotuvėje?
Tešla:  miltai, kiaušinio trynys, cukrus, mielės, sviestas


perkepat jas.
Atsakyti
Kepelejes, as irgi noriu bandeeeeeeeeliu... Turiu sausu mieliu, ant kuriu receptas labai paprastas. Gaunasi irgi akmenines bandeles... blush2.gif Lyg ir neperkepu, lyg ir matuoju viska. doh.gif Kaip man ta receptuka paskaninti ir patobulinti kad gautusi minkstesnes bandeles? Gal kiausinuka ideti? ka jis duos teslai? Ir kada imaisyti? ax.gif

Va receptukas:
Is recepto iseina 2 x 500g kepalai arba 18 bandeliu.
Ingredientai:
750 g baltu miltu
2x5 ml sauksteliu (2 arbat. saukst.) druskos
25 g augalinio aliejaus
1 pakelis sausu mieliu (7 g) (NEDETI SKYSCIO PRIES TAI!!!)
450 ml silto vandens

Glazurai (mazdaug):
1 kiausinis
50 ml pieno

Nu ir toliau tas gaminimas...
1)miltai + druska sumaisyti. Ipilti aliejaus ir sudeti sausas mieles. Gerai ismaisyti.
2) Padaryti duobute centre ir ipilti silto vandens. Suminkyti ir uzdengti drabuzeliu, palikti miltuotame inde 5 - 10 min laikotarpiui.
3) Suformuoti tesla i norima forma (kepalas/bandeles), padeti ant bliekos. Uzdengti svariu ranksluosciu ir palikti siltoje vietoje 45 - 60 min kol padvigubes. Jei naudojate rudus miltus arba su grudais - mes rekomenduojame perminkyti tesla ir palikti kitoms 45 - 60 min pries kepant.
4. Kepti 230 laipsniu orkaiteje be ventiliatoriaus (200 laipsniu su ventiliatoriumi) mazdaug 30 - 40 min kol gerai paruduos ir girdisi tustumos garsas pabeldus i apacia. Vesinti ant lentynos.

Tiesa sakant, verciau is anglu kalbos - gal koki termina ir nelabai ,,i tema" isverciau... 4u.gif

Nors... gal ir perkepu... Kepu orkaiteje ant vidurines lentynos. Be to, itariu jog mano orkaite meluoja temperatura. unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo p Raganyte: 09 spalio 2011 - 23:10
ups... Ten turejo buti 10 min minkyti... blush2.gif 4u.gif

Zodziu, mano mieles kazkokios turbut kitokios. Jos - ,,sausos, greitai veikiancios mieles".
Is pradziu jos suveike, kai proceso metu uzpyliau silto vandens. Paskui isminkiau - pasidare vientisa tesla be burbuliuku. Laikiau 1 val gan siltai - nieko nebeiskilo. unsure.gif

Itariu teks man visas temeles skaityti apie ta mieline tesla ir bandeliu daryma... ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
Skaitau šią temą ir pakvipo mieline, pakilusia tešla.. mmm... reik matyt ruoštis eit kepti ką nors skanaus smile.gif
Atsakyti
Ačiū atsakiusioms 4u.gif
bandysiu atsižvelgti į pastabas - manau, kad miltų per daug ir dar yra dėl ko prie savęs "prikibti" - ačiū smile.gif bandysiu vėl
Papildyta:
O gal galėtumėte parašyti tas produktų proporcijas ir laikus (įmaišo kildinimo ar tešlos), o gal be įmaišo darot?
dedu ne aliejų o sviestą - girdėjau, kad nuo aliejaus kietėja - žodžiu, neesu speciaslistė, "žalia" visiškai
Iš anksto dėkoju 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pupik: 12 spalio 2011 - 14:36
nu mergaitės o gal būtų koks receptas paprastų batonų kepimui? mielinių turiu omeny. Gal aš nerandu, gal atskira temukė kur...... pasimečiau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2011 10 12, 16:20)
nu mergaitės o gal būtų koks receptas paprastų batonų kepimui? mielinių turiu omeny. Gal aš nerandu, gal atskira temukė kur...... pasimečiau  doh.gif


yra duonos tema, tai ten ir batono receptų rasit

http://www.supermama...howtopic=745697

iš mano bandytų pats skaniausias

- 1,75 a.š. sausų mielių;
- 500 g miltų;
- 1,5 v.š. cukraus;
- 1,2 a.š. druskos;
- 40 g sviesto;
- 260 ml vandens.
Atsakyti
Sveiki,
labai reikia jūsų, forumiečių, patarimo. Radau bandelių receptą o ten reikia sausų mielių (o pas mane šaldytuve šviežios). Jeigu man reik 7gr sausų mielių, tai kiek man reikės šviežių? g.gif
Retai kada darau kažką iš mielių ir neįsivaizduoju kaiip tai apskaičiuoti (iš akies receptų daryti nemoku blush2.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo intentar: 15 spalio 2011 - 09:09
QUOTE(intentar @ 2011 10 15, 10:08)
Sveiki,
labai reikia jūsų, forumiečių, patarimo. Radau bandelių receptą o ten reikia sausų mielių (o pas mane šaldytuve šviežios). Jeigu man reik 7gr sausų mielių, tai kiek man reikės šviežių?  g.gif
Retai kada darau kažką iš mielių ir neįsivaizduoju kaiip tai apskaičiuoti (iš akies receptų daryti nemoku  blush2.gif )


paprastai teori6kai sausos mielės keičiamos šviežiom ar atvirkščiai santykiu 1:3
Tai jums apie 20 g reiktų šviežių 4u.gif
Atsakyti