QUOTE(Letune @ 2011 05 16, 14:05)
pienas turi būti tik šiltas, o ne karštas, t.y. tik kūno temperatūros arba dar vėsesnis, nes karštesniame mielės žūsta. O mieles aš naudoju šviežias ir visada jų kilimą patikrinu ištrynus jas su trupučiu cukraus ir išmaišius su trečdaliu stiklinės šilto pieno. Jos turi, jei stovi kambario temperatūroj, suputoti per kelias minutes. Taip pat reikėtų pasielgti ir su sausomis mielėmis, norint įsitikinti jų veiklumu.
O aš tavo tešlos neišmesčiau, bet bandyčiau į ją įmaišyti naujų mielių ir dar kartą kildinti.
O aš tavo tešlos neišmesčiau, bet bandyčiau į ją įmaišyti naujų mielių ir dar kartą kildinti.
Laura81r,jeigu jau užmušei su karštu pienu mieles neverta dvigubint naujų,nes tuomet pasijaučia mirusiu mielių skonis,tą galiu pasakyti iš savo patirties.
j