Įkraunama...
Įkraunama...

Bandelės pyragėliai

QUOTE(*caffe macchiato* @ 2011 05 06, 21:14)
drinks_cheers.gif
bet manau, kad reiketu kepti su uogiene, kuri skirta kepimui, anksciau maciau parduotuveje, dabar nesidomejau ar tokios galima rasti pardavime g.gif  ta uogiene kepama sustingsta kaip zele ir nebega per krastus smile.gif

Ankščiau supermamose skaičiau, kad bandeles su uogiene kepant į uogienę reikia įdėti krakmolo. Tikslių proporcijų nemačiau, tačiau, vienoje svetainėje užtikau sausainius su džemo lašeliu ant viršaus ir ten į uogienę ant 1 stiklinės uogienės dėjo 0,5 arbatinio šaukštelio krakmolo. Pati dar nebandžiau, bet gal ir pavyktų 4u.gif Sėkmes kas bandis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Domi95 @ 2011 05 06, 21:51)
Ankščiau supermamose skaičiau, kad bandeles su uogiene kepant į uogienę reikia įdėti krakmolo. Tikslių proporcijų nemačiau, tačiau, vienoje svetainėje užtikau sausainius su džemo lašeliu ant viršaus ir ten į uogienę ant 1 stiklinės uogienės dėjo 0,5 arbatinio šaukštelio krakmolo. Pati dar nebandžiau, bet gal ir pavyktų  4u.gif Sėkmes kas bandis  smile.gif

As bandziau idet krakmolo, bet man vistiek isbego, ir dejau i uogiene o ne i dzema,gal tikrai kokios proporcijos reikalingos, nes as kazkaip is akies dejau, bet toks jausmas, kad ta uogiene isbega greiciau nei krakmolas pradeda savo funkcija g.gif
Atsakyti
As i bangeles dedu Norfoje pirkta obuoliu dzema. Su juo "lengva dirbti" jis toks kietokas, ir niekada neisbega. mirksiukas.gif Bandeles buna labai skanios wub.gif
Atsakyti
bandau pirma kart gyvenime zaisti su mieline tesla blush2.gif blush2.gif blush2.gif bandau pagal sita receptuka http://skanusgyvenim...lasinukais.html tai suberiau dabar tas mieles i piena,ismaisiau,ir laukiu,kada prades reaguoti smile.gif o as kazkaip isivaizdavau,kad man tokia kosele turejo gautis,bet tos mieles is pat pradziu sulipo i gabaliukus,paskui ismaisiau,ir lauksiu...
Atsakyti
merginos,sos 4u.gif kiek reikia laukti,kol tos mieles sureaguos piene???? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Laura81r @ 2011 05 15, 15:20)
merginos,sos  4u.gif  kiek reikia laukti,kol tos mieles sureaguos piene????  doh.gif

Labai greitai. Po kelių minučių pradeda putoti ir jau galima naudoti
Atsakyti
QUOTE(Letune @ 2011 05 15, 13:49)
Labai greitai. Po kelių minučių pradeda putoti ir jau galima naudoti

uppps....niekas pas mane neputojo...gal pienas buvo per karstas???bet tesla uzminkaiu,voliojau kaip rekomenduojama apie 15min. ax.gif dabar padejau siltai,po truputi kyla...lauksiu kas toliau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Laura81r @ 2011 05 15, 16:34)
uppps....niekas pas mane neputojo...gal pienas buvo per karstas???bet tesla uzminkaiu,voliojau kaip rekomenduojama apie 15min.  ax.gif  dabar padejau siltai,po truputi kyla...lauksiu kas toliau  g.gif

Parasyk kaip sekes, ar viskas gerai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(airius @ 2011 05 15, 21:52)
Parasyk kaip sekes, ar viskas gerai ax.gif

nieko gero.niekas man neiskilo.nors tesla issiminke tikrai nebloga.nelipo prie ranku,po 15 min.minkymo.ir dabar per nakti laikiau saldytuve,ir nieko verysad.gif merginos,kodel neiskilo???ir sausos mieles nesureagavo piene?gal pienas buvo per karstas?ar gali buti del pieno?nes daugiau nezinau kodel.rankos nusviro...o sita tesla keliaus i siuksline... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Laura81r @ 2011 05 16, 08:58)
nieko gero.niekas man neiskilo.nors tesla issiminke tikrai nebloga.nelipo prie ranku,po 15 min.minkymo.ir dabar per nakti laikiau saldytuve,ir nieko  verysad.gif  merginos,kodel neiskilo???ir sausos mieles nesureagavo piene?gal pienas buvo per karstas?ar gali buti del pieno?nes daugiau nezinau kodel.rankos nusviro...o sita tesla keliaus i siuksline... verysad.gif

jei per karštas pienas, mielės galėjo žūt.
Galėjo būt aplamai pačios mielės blogos.
Atsakyti
QUOTE(Laura81r @ 2011 05 16, 08:58)
nieko gero.niekas man neiskilo.nors tesla issiminke tikrai nebloga.nelipo prie ranku,po 15 min.minkymo.ir dabar per nakti laikiau saldytuve,ir nieko  verysad.gif  merginos,kodel neiskilo???ir sausos mieles nesureagavo piene?gal pienas buvo per karstas?ar gali buti del pieno?nes daugiau nezinau kodel.rankos nusviro...o sita tesla keliaus i siuksline... verysad.gif

pienas turi būti tik šiltas, o ne karštas, t.y. tik kūno temperatūros arba dar vėsesnis, nes karštesniame mielės žūsta. O mieles aš naudoju šviežias ir visada jų kilimą patikrinu ištrynus jas su trupučiu cukraus ir išmaišius su trečdaliu stiklinės šilto pieno. Jos turi, jei stovi kambario temperatūroj, suputoti per kelias minutes. Taip pat reikėtų pasielgti ir su sausomis mielėmis, norint įsitikinti jų veiklumu.
O aš tavo tešlos neišmesčiau, bet bandyčiau į ją įmaišyti naujų mielių ir dar kartą kildinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Letune: 16 gegužės 2011 - 13:06
aciu ,mergaites,kad padedat man issikepti mielines bandeles! as jas tiesiog dievinu.tai,pasirodo,as tikra zudike blondine blush2.gif nuzudziau mieles be gailescio...beveik verdanciame piene...mieles naudojau sausas,galiojimas ant pakuote buvo geras g.gif
bet,pazadu,siandien nusipirksiu dar mieliu,ir dar karta badysiu tongue.gif mes taip greit nepasiduodam lotuliukas.gif
Atsakyti