Siūlau labai skanias bandeles
"Ruginių miltų bandelės"
Jas man motinos dienos proga iškepė dukra
Reikės:
14g sausų mielių,
250ml pieno,
2 v.š. auksinio sirupo(Dansuker),
1 kiaušinio,
2v.š. alyvų aliejaus,
500-600ml kvietinių miltų,
300ml ruginių miltų,
kmynų,
1a.š. druskos.
Miltus tikrai reikia matuoti mililitrais, o ne gramaisMieles ištirpinti truputyje šiltame piene, paskui supilti likusį pieną, suberti druską, kmynus, sirupą, supilti išplaktą kiaušinį, aliejų ir miltus. Tešlą minkyti apie 10 min., pastatyti šiltoje vietoje 1 val. Pakilusią tešlą perminkyti, pasidaryti iš tešlos volelį, jį supjaustyti vienodo dydžio gabalėliais ir suformuoti bandeles, jas sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardelę, patepti aliejumi, viršų pabarstyti avižiniais dribsniais, sezamais, linų sėklomis, baziliku ir palikti pakilti dar 0,5 val.
Pakilusias bandeles dėti į įkaitintą orkaitę iki 225 laipsnių ir kepti apie 15 min.
Purios, nuostabaus skonio bandelės
Tinka daryti mėsainius, sūrainius, valgyti su lydytu sūreliu ir arbata
Receptukas pagal "Lengvi receptai III" knygutę