Įkraunama...
Įkraunama...

Bandelės pyragėliai

QUOTE(degto molio plyta @ 2011 03 19, 21:14)
dariau pliuskas pagal cipciuka, tesla saldytuve laikiau per nakti . nu gavos belekas, tesla akmenine, siaip taip islanksciau as ta forma, dejau kept, ir suakmenejo man jos. viska dariau pagal recepta,bet panasu kazka netaip reiksia padariau. gavos ne pliuskos o plytos aggressive.gif  hihihi.gif

perskaicius sita sakini pradejau juoktis balsu thumbup.gif buna buna visoms nesekmiu unsure.gif irnesakyk.gif
Atsakyti
Pynė su varške
Skonis tobulas, tešla man kaip patiko, nesvarbu ar pyne, ar pyragas ar bandeles-su-lasinukais .

user posted image

Tešlos receptas yra čia . Aš iš pusės dariau bandeles iš likusios pusės susukau šią pynę.

http://skanusgyvenim...lasinukais.html

Įdarui:

300 gr. varškės
kiaušinis
citrinos žievelė
ir šaukštas aguonų

Iškočioti tešlą, paskirstyti po visą varškės masę ir atsargiai susukti roletą. Dėti į sviestu pateptą formą ir kildinti dar apie 40 min. Patepti kiaušinio trynio ir aliejaus mišiniu ir kepti apie 30- 40 min. 180 laipsnių orkaitėje.

user posted image
Atsakyti
jau kaip skaniai atrodo ta pyne, kad susigundzhiau savaitgali kept , achiu uzh recepteli smile.gif
Atsakyti
skaitau jusu komentarus da komentarus,nukreipe mane i jusu temuke.nu perdaug cia man skaityt blink.gif receptai,po recepto.ieskau issamaus paaiskinimo kaip kildinti,kaip sumaisyti tesla.pas mane elektrine virykle kepa is virsaus ir is apacios,kuria geriau.nu man siaubingai sunkiai kildinasi.ir prisvyla virsus.ir jaucias mieliu skonis.o i jusu bandeles ziurint kaip is paduotuves.padekit prasau unsure.gif nebenoriu jokiu eksperimentu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Uodegyte @ 2011 03 30, 17:13)
skaitau jusu komentarus da komentarus,nukreipe mane i jusu temuke.nu perdaug cia man skaityt  blink.gif receptai,po recepto.ieskau issamaus paaiskinimo kaip kildinti,kaip sumaisyti tesla.pas  mane elektrine virykle kepa is virsaus ir is apacios,kuria geriau.nu man siaubingai sunkiai kildinasi.ir prisvyla virsus.ir jaucias mieliu skonis.o i jusu bandeles ziurint kaip is paduotuves.padekit prasau  unsure.gif nebenoriu jokiu eksperimentu  schmoll.gif

minkyt aš nemoku, duonkepei perleidau šį darbą, o kildint šiltoj vietoj.
Jei recepte nenurodyta kitaip paprastai suminkis pakildinam, tada suformuojam bandeles ir dar pakildinam.
Kepam (jei bandelės) maždau 15 min 180 lapsnių orkaitėj (viršus ir apačia)
Jei namie šalta kildint galit orkaitėj (įjungiat kokiom 3-4 min ir išjungiat ir dedat tešlą kildintis.
Atsakyti
Meginsim pasigaminti rolleyes.gif
Atsakyti
O Dieve doh.gif atejau cia pasizvalgyti skanios ir slapios varskes idaro...o gavosi taip,kad nebeatitraukiu akiu kiek cia visko yra blink.gif blink.gif kada Jus viska suspejat?? Pacios ir mieline tesla darot, o idarai kokie?? blink.gif galva net susisuko lotuliukas.gif nuo ko pradet???? hihihi.gif
Atsakyti
Kepiau bandeles su dešrelėmis, ( na, nedesertas čia, bet į bandelių temą tinka manau g.gif) vaišinkitės wub.gif

Bandelės su dešrelėmis

Tešlai: 500g miltų
250ml pieno ar vandens
20g šviežių mielių arba 3 a.š. sausų
1 kiaušinis, ( ir dar vienas aptepimui)
50g. cukraus
50g. aliejaus ar margarino
1/2 a.š. druskos
Mėgstamų dešrelių, perpjautų per pusę, arba kitokio mėgstamo saldaus, sūraus įdaro.
Iš produktų paruošiame mielinę tešlą, miltų galima kiek dadėti, jei labai lips prie rankų, bet nedaug. Pakildinti. Perminkyti, suvynioti volelį ir supjaustyti apie 20-25 gabaliukų. Dešrelę vynioti į pakočiotą tešlą, dėti į skardą, pakildinti. Aptepti kiaušinio plakiniu, apibarstyti sezamais. Kepti orkaitėje 20-25min. 200laipsn.
Skanaus. Gavosi purios, nuostabios bandelės, tešla maloniai salstelėjus. wub.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo drugelis.: 02 gegužės 2011 - 17:18
Siūlau labai skanias bandeles 4u.gif

"Ruginių miltų bandelės" bigsmile.gif
Jas man motinos dienos proga iškepė dukra wub.gif

user posted image

Reikės:
14g sausų mielių,
250ml pieno,
2 v.š. auksinio sirupo(Dansuker),
1 kiaušinio,
2v.š. alyvų aliejaus,
500-600ml kvietinių miltų,
300ml ruginių miltų,
kmynų,
1a.š. druskos.

Miltus tikrai reikia matuoti mililitrais, o ne gramais

Mieles ištirpinti truputyje šiltame piene, paskui supilti likusį pieną, suberti druską, kmynus, sirupą, supilti išplaktą kiaušinį, aliejų ir miltus. Tešlą minkyti apie 10 min., pastatyti šiltoje vietoje 1 val. Pakilusią tešlą perminkyti, pasidaryti iš tešlos volelį, jį supjaustyti vienodo dydžio gabalėliais ir suformuoti bandeles, jas sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardelę, patepti aliejumi, viršų pabarstyti avižiniais dribsniais, sezamais, linų sėklomis, baziliku ir palikti pakilti dar 0,5 val.
Pakilusias bandeles dėti į įkaitintą orkaitę iki 225 laipsnių ir kepti apie 15 min.
Purios, nuostabaus skonio bandelės wub.gif Tinka daryti mėsainius, sūrainius, valgyti su lydytu sūreliu ir arbata thumbup.gif

user posted image

Receptukas pagal "Lengvi receptai III" knygutę
Atsakyti
o kaip iskpet bandeles su dzemu/uogiene?? ax.gif
bandziau gal 5kartus, ivarius "ivyniojimo" budus, bet man VISADA idaras isteka verysad.gif ir viduje nelieka nieko verysad.gif
parduotuveje nupirkus, tai bandeleje toks tarpas/"kisene" idarui, kaip taip padaryt g.gif
Atsakyti
QUOTE(hollie @ 2011 05 06, 16:23)
o kaip iskpet bandeles su dzemu/uogiene??  ax.gif
bandziau gal 5kartus, ivarius "ivyniojimo" budus, bet man VISADA idaras isteka  verysad.gif  ir viduje nelieka nieko  verysad.gif
parduotuveje nupirkus, tai bandeleje toks tarpas/"kisene" idarui, kaip taip padaryt  g.gif

man irgi tas pats doh.gif
Atsakyti
QUOTE(hollie @ 2011 05 06, 16:23)
o kaip iskpet bandeles su dzemu/uogiene??  ax.gif
bandziau gal 5kartus, ivarius "ivyniojimo" budus, bet man VISADA idaras isteka  verysad.gif  ir viduje nelieka nieko  verysad.gif
parduotuveje nupirkus, tai bandeleje toks tarpas/"kisene" idarui, kaip taip padaryt  g.gif

drinks_cheers.gif
bet manau, kad reiketu kepti su uogiene, kuri skirta kepimui, anksciau maciau parduotuveje, dabar nesidomejau ar tokios galima rasti pardavime g.gif ta uogiene kepama sustingsta kaip zele ir nebega per krastus smile.gif
Atsakyti