Atnesu Aguoneles puikias bandeles su lasinukais
Bandelės su lašinukais500 gr. miltų
7 gr. sausų mielių
250 ml. pieno
40 gr. cukraus
50 gr. minkšto sviesto
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos
Įdarui:
250 gr. šalto rūkymo šoninės
3 v.š. džiūvėsėlių
1 svogūnas
druskos, pipirų
Svogūną smulkiai supjaustyti ir apkepti ant šlakelio alyvuogių aliejaus, suberti smulkintą šoninę ir vos apkepti, suberti džiūvėsėlius ir pagardinti prieskoniais.
Pašildyti pieną, suberti cukrų ir mieles, išmaišyti ir leisti pastovėti, kol sureaguos mielės.
Į miltus įmušti kiaušinį, sudėti minkštą smulkintą sviestą, druską, mielių mišinį ir užminkyti tešlą. Minkyti 10-15 min. Pastatyti šiltai apie valandą, ar ilgiau,kol pakils dvigubai ( man užteko valandos).
Iškočioti ploną lakštą, išspausti apskritimus ir dėti po šaukštelį įdaro, užspausti kraštelius ir tarp delnų išsukti apskritimą.
Dėti bandeles siūlę į apačią ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir pastatyti šiltai dar 30 -čiai minučių.
Aptepti bandeles kiaušinio trynio ir aliejaus plakiniu ir pabarstyti sezamo sėklomis.
Kepti įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 15 min.