as atnesu Sonatinos vokiska duona
galima formuoti kaip bandeles
receptasVokiška šventinė duonaNuostabiiiiii, aš nė nemoku nupasakot koks skanumas, isidedi i burna ir tirpsta...toks malonumas buvo ją valgyti..kepsiu kepsiu kepsiuuu ir jums primigtinai siūlau 2.5 a. š. sausų mielių
250 ml pieno
60 g sviesto
2 v. š. cukraus
2 kiaušiniai
560 g miltų
2 a. š. druskos
1 trynys ir 1 v. š. pieno aptepimui.
Į dubenį įpilti 100 ml pieno ir suberti mieles. Palikti 5 minutėms, maišyti, kol mielės ištirps. Pašildyti likusį pieną puode su sviestu ir cukrumi. Maišyti, kol ištirps sviestas. Ataušinti iki kūno temperatūros ir įmaišyti kiaušinius.
Dideliame dubenyje sumaišyti miltus ir druską. Viduryje padaryti duobutę ir supilti pieną su mielėmis bei pieno - sviesto mišinį. Maišyti, kol gausis minkšta lipni tešla.
Išversti tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir minkyti, kol tešla taps lygi, blizgi ir elastinga, apie 10 minučių. Jei tešla per lipni - po šaukštą įmaišyti miltų. Nepadauginkite miltų, nes tešla bus per kieta.
Dėti tešlą į sviestu pateptą dubenį ir uždengti rankšluosčiu. Šiltai kildinti, kol padvigubės, apie 1 val.
Paminkyti ir leisti pailsėti 10 minučių. Suformuoti pynę ir dėti į sviestu pateptą formą, pridengti ir kildinti kol padvigubės, apie 30 minučių. Patepti pynę kiaušinio trynio ir pieno plakiniu, pabarstyti sezamo sėklomis, aguonomis.
Kepti iki 220° C įkaitintoje orkaitėje 45 minutes, kol gražiai apkeps. Ataušinti ant grotelių.