Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 53

QUOTE(jediara @ 2010 02 02, 22:32)
Greitai jie dirba - siuntinuką gavau per dvi dienas  thumbup.gif

Uzsisakiau pas juos anyžinių augalų, heliotropą, orchidinę raktažolę, katinui žolytės ir dar šio bei to biggrin.gif o sakiau jokių sėklų doh.gif tačiau daugumą sėsiu iškart į lauką ir namie nežaisiu.

QUOTE(rokoko @ 2010 02 02, 23:01)
primink man, kad nepamirščiau to darbo -  ir parodysiu  biggrin.gif

Primenu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2010 02 02, 23:02)
Tiesa, o druska augalams nepakenkia? Pilant per visą vasarą toj vietoj gali nemaža koncentracija gautis  ax.gif

Jei tiesiai ant žemės, tai gali pakenkti. Pas mane dėkinga situacija, nes ta pusė atitverta cementiniu borteliu (tvora su kaimynu), per kurį reikia perlipti, kad pas mus atkeliautų. Aš beriu ant to bortelio ir tikiuosi, kad ištirpus nutekės į kaimyno pusę biggrin.gif Jei rimtai, tai turbūt kažkiek prityška ant dirvos prie pat bortelio, bet kol kas nepastebėjau, kad pakenktų. Be to, nuolydis nuo daržo link bortelio eina, tai gal ir dėl to nenubėga.
Bet nusibosta, nes priemonė laikina, o nukenksminama per lietų - tas laikas, kai šliužai labiausiai ir keliauja. Didelę dalį surenkam tiesiog rankom nuo daržo.
QUOTE(vida777 @ 2010 02 02, 23:18)
pas mus irgi ziauriai daug per tvora is kitos puses atsliauzia  doh.gif . Nuolatine kova gali buti pralaimeta (pritruks arba ismones, arba kantrybes), todel pirmiausia pagalvosiu apie augalus sklypo pakrasciuose, kuriu visiskai nemegsta sraiges, o ir techniskai reikes kazka mastyti - gal ikasti kokia metaline/skardine spygliuota (lenktais i isore spygliais) juosta, kad jos negaletu per tuos spyglius persiropsti  g.gif .

Aš irgi apie tokią apsaugą mąstau. Kiek skaičiau, padeda tiesiog skardos juosta, užlenkta 45 laipsnių kampu į tą pusę, iš kurios atkeliauja - jos tada kaip ir į tą vazoną neįsiropščia. Dar vienas metodas - tiesiog varinės skardos juostelė/tvorelė. Jos atseit vario nemėgsta (kažkas ten su elektriniais procesais vyksta) ir išvis ant jo nelipa. Aišku, reiktų išbandyt, ar tai tiesa. Abu šitie metodai veiks tik tuo atveju, jei nebus nei vienos šakelės, lapelio nusvirusio per kraštą, kitaip jos pasinaudos tuo tiltu.
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
Niekur nerandu informacijos apie Puošnųjį svyrutį (lot. Leycesteria formosa).Gal kuri auginat?
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 02 02, 22:31)
o kokio ilgio tasai tavo pakraštys?

kažkur apie 20m palei tujų gyvatvorę ir dar užsilenkimas bus kokie 7-10m
QUOTE(troja3030 @ 2010 02 02, 23:12)
siaip man kilo klausimas del sios šluotelinė hortenzija 'grandiflora'  g.gif  ar buna ju pas mus pirkti  g.gif nu niekur nesu maciusi

esu mačiusi pirkti Limino medelyne (www.medeliai.lt), mugėje LGBS (Kojelavičiaus g.) - tiesa, nuo rudens tos mugės persikėlė į botanikos sodą Kairėnuose. Tikrai ne deficitinis augalas. Ir kaina nesikandžioja - matyti egzemplioriai kainavo 8-15Lt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 03 vasario 2010 - 10:39
QUOTE(zmogs @ 2010 02 03, 10:28)
Aš irgi apie tokią apsaugą mąstau.

jetau ir kas tik to zmogaus nepuola - kaimynu sunys ir kates, sraiges, amarai, mokesciai, depresija... nu ir kaip isgyventi biggrin.gif ?

jau esu rasiusi kokios sraiges pijokes doh.gif , puola prie alaus kaip isprotejusios. Pripyliau is MB nugvelbus alaus i toki nemaza plastikini vazonini padekla, tai zinokit kelias dienas buvo ramu. Visi takai vede tik link padekliuko - pilnas prisirinko, net tirsta... sprogo sprogo jos ta alu kol uzsiverte pilvais i virsu ir amen. Daugiau tokio eksperimento nebekarosiu (vaizdelis labai nekoks), reikia ieskoti civilizuotesniu budu wink.gif .
Atsakyti
uuuuuuoooooj prisijuokiau as is tu sraigiu lotuliukas.gif . Ir pas mane ju gyvas velnias doh.gif . Ispradziu rinkau, o po to numojau ranka. Tegu valgo jos ka nori. As gi noriu sodelio kuo arciau naturalios gamtos, tai reikia ir su sraigem susitaikyt. Kai pradejau i jas teigiamai ziuret lyg ir sumazejo g.gif , o gal man tik taip atrodo....
Atsakyti
QUOTE(*Inga:) @ 2010 02 03, 11:33)
Sveikutės 4u.gif
Niekur nerandu informacijos apie Puošnųjį svyrutį (lot. Leycesteria formosa).Gal kuri auginat?

Informacijos yra anglu kalba, pirkti maciau tik seklas, o augina matyt tik pavieniai dendrologai megejai, nes salcio zona 6-9.
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2010 02 03, 10:47)
jau esu rasiusi kokios sraiges pijokes  doh.gif , puola prie alaus kaip isprotejusios. Pripyliau is MB nugvelbus alaus i toki nemaza plastikini vazonini padekla, tai zinokit kelias dienas buvo ramu. Visi takai vede tik link padekliuko - pilnas prisirinko, net tirsta... sprogo sprogo jos ta alu kol uzsiverte pilvais i virsu ir amen. Daugiau tokio eksperimento nebekarosiu (vaizdelis labai nekoks), reikia ieskoti civilizuotesniu budu  wink.gif .

Bandžiau ir aš su alum. Tokio pasisekimo neturėjo, visgi gal vokiškos labiau alų plempia tongue.gif Blogiausia, jeigu jų neišmeti iškart, tai dar lavonėliai dvokt pradeda. Mes kai dažnai renkam, neišeina kaskart iki konteinerio nubėgt.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2010 02 03, 10:34)
kažkur apie 20m palei tujų gyvatvorę ir dar užsilenkimas bus kokie 7-10m

esu mačiusi pirkti Limino medelyne (www.medeliai.lt), mugėje LGBS (Kojelavičiaus g.) - tiesa, nuo rudens tos mugės persikėlė į botanikos sodą Kairėnuose. Tikrai ne deficitinis augalas. Ir kaina nesikandžioja - matyti egzemplioriai kainavo 8-15Lt.

Išsikėlė tik rudeninė mugė, pavasarinė turėtų būti Kojelavičiuje. O gali būti, kad ir rudeninė ir pavasarinė keis dislokacijos vietą. Bet dar negaliu išduoti kas ir kur, nes negavom patvirtinimo.
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 02 03, 13:06)
Bandžiau ir aš su alum. Tokio pasisekimo neturėjo, visgi gal vokiškos labiau alų plempia  tongue.gif  Blogiausia, jeigu jų neišmeti iškart, tai dar lavonėliai dvokt pradeda. Mes kai dažnai renkam, neišeina kaskart iki konteinerio nubėgt..  doh.gif

Vokietes sraiges didesnes pijokes lotuliukas.gif . lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2010 02 03, 13:17)
Informacijos yra anglu kalba, pirkti maciau tik seklas, o augina matyt tik pavieniai dendrologai megejai, nes salcio zona 6-9.

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2010 02 03, 12:09)
Išsikėlė tik rudeninė mugė, pavasarinė turėtų būti Kojelavičiuje. O gali būti, kad ir rudeninė ir pavasarinė keis dislokacijos vietą. Bet dar negaliu išduoti kas ir kur, nes negavom patvirtinimo.

Knifofija, o simet Kaune ar busit? Tiesa, prisiminiau sarasiuka bigsmile.gif ax.gif
Atsakyti