QUOTE(leliumai @ 2010 02 02, 17:21)
vida777, man neatidaro Tavo nuorodų.
Ir man neatidaro.
Papildyta:
Leliumai, o kokio ilgio tasai tavo pakraštys?
QUOTE(zmogs @ 2010 02 02, 12:41)
Bandyk išsiaiškint su šeimininkais/kaimynais, taip pat vietiniais, kurie išmano apie augalus, kas ten per krūmai. Ir fotografuok visose stadijose (dabar žydi - foto, pradės leist lapus - foto). Bus lengviau identifikuot. Kai žinosi pavadinimą, pasidomėsi ko galima tikėtis iš to augalo. Tada jau žinosi, ką su juo gali daryti ir ar tau jo reikia
Seni medžiai - super, tik mažumėlę juos aptvarkysi ir turi pavėsį ir priedangą ir grožį. Tokių nepasisodinsi..
Tiesa, ant tos pavėsinės, po kuria nieks neauga - koks ten vijoklis?
O su gebene tai teks pakovot.
Seni medžiai - super, tik mažumėlę juos aptvarkysi ir turi pavėsį ir priedangą ir grožį. Tokių nepasisodinsi..
Tiesa, ant tos pavėsinės, po kuria nieks neauga - koks ten vijoklis?
O su gebene tai teks pakovot.
bus detektyvas
kas auga ant tos pavesines? hm.. kad as zinociau. ziemos pradzioj tai kitaip atrode, dar zaliavo, dabar labai nudziuve viskas atrodo. vyras sake angliskai vadinasi ivy tree, bet internete ziurejau tu ivy nuotraukas tai kazkokios gebenes, tai cia kazkas keistas tas vijoklis, primena man matyta Lietuvoj kaime, pas toki kaimyna stulpai juo apauginti buvo. tai va sitas augalas tikrai zudo ta salia esanti riesutmedi ... nes kiek puse medzio apsivijes tai atrodo net smaugia kamiena ir ta medzio dalis dziusta. na aisku virs pavesines neblogai atrode. as gruodi ji savavaliskai bilekaip apkarpiau, nes buvo uzleista net ant praejimo, daba negalesiu karpyt ranku i virsu man daug kilnot negalima..
butinai rytoj nufotkinsiu ir pabandysiu idet foto. gal nufotkinsiu ir antro auksto, matysis kuris ka zudo...
QUOTE(smth1 @ 2010 02 02, 12:55)
Gebenes kitu medziu ar krumu nezudo! Nebent plinta l. smarkiai, tai galima apribot. Gal as kazko nesuprantu, o ir be nuotrauku vaizdini kuriu tik is pasakojimo, bet i palme lipanti gebene tai turetu juk buti grazu
matai, o as galvojau kad zudo. gal man cia kazkaip piesiasi, kad tos gebenes kaip kokie smaugliai. nezinau. nemielos man jos. jeigu ju butu biskuti tik. butu grazu. dabar ant kiekvieno medelio krumelio vyniojasi.
QUOTE(Tina* @ 2010 02 02, 13:18)
Toks sakyciau netgi netiketas derinys - palme+gebene.
iskapojau...
svelniai violetinis vilkdalgis (Iris Barbata) su salavijais, pavasari cia zydi svogunines:
rudeniniu astru genejimas birzelio pradzioje:
ir dar... tagetes/serenciai ypatingai vilioja sraiges, todel, jei reikia apsaugoti darza arba gelyna nuo siu "kenkeju", patartina pasodinti siu gelyciu, tada sraiges sliaus prie tageciu ir nelies kitu augaliuku (na, nebent papultu labai neisrankios ).
as skaitau skaitau... galvoju galvoju - uzmojai dideli, vaikai mazi, investicijos numatytos nemenkos... ir tik trims metams ????
Tai ka tokio reikia sodinti, kad per tuos 3 metus dar speti pasidziaugti ir pasigrozeti ? Rozes, viksvas, zolinius augalus? Juolab, kad ten jau yra demesio vertu augalu.
rudeniniu astru genejimas birzelio pradzioje:
ir dar... tagetes/serenciai ypatingai vilioja sraiges, todel, jei reikia apsaugoti darza arba gelyna nuo siu "kenkeju", patartina pasodinti siu gelyciu, tada sraiges sliaus prie tageciu ir nelies kitu augaliuku (na, nebent papultu labai neisrankios ).
QUOTE(Bluebell @ 2010 02 02, 21:52)
...kas auga ant tos pavesines? hm.. kad as zinociau...
as skaitau skaitau... galvoju galvoju - uzmojai dideli, vaikai mazi, investicijos numatytos nemenkos... ir tik trims metams ????
Tai ka tokio reikia sodinti, kad per tuos 3 metus dar speti pasidziaugti ir pasigrozeti ? Rozes, viksvas, zolinius augalus? Juolab, kad ten jau yra demesio vertu augalu.
laba vakara vis paskaitineju cia pas jus, kartais ko ir uzklausiu... bet itariu rimciau isiliesiu tik pavasari
siaip man kilo klausimas del sios šluotelinė hortenzija 'grandiflora' ar buna ju pas mus pirkti nu niekur nesu maciusi
siaip man kilo klausimas del sios šluotelinė hortenzija 'grandiflora' ar buna ju pas mus pirkti nu niekur nesu maciusi
Uzsisakiau seklu is cia: http://www.e-seklos.lt
QUOTE(Bluebell @ 2010 02 02, 21:52)
matai, o as galvojau kad zudo. gal man cia kazkaip piesiasi, kad tos gebenes kaip kokie smaugliai. nezinau. nemielos man jos. jeigu ju butu biskuti tik. butu grazu. dabar ant kiekvieno medelio krumelio vyniojasi.
iskapojau...
iskapojau...
Nu tai aš manau, kad jei visas sklypas gebenėm apėjęs, norisi jas praretint. Tik pradžioj pasigalvok, kur vis dėlto tu jas paliksi. Ir kažkaip reiktų atsekt iki šaknų (ar išvis įmanoma, jei ten raizgalynė ). Dar pagalvojau, o tas vijoklis ant pavėsinės kažkuo skiriasi nuo sklype vešinčių gebenių?
QUOTE(Tina* @ 2010 02 03, 00:19)
Greitai jie dirba - siuntinuką gavau per dvi dienas
QUOTE(vida777 @ 2010 02 02, 22:12)
svelniai violetinis vilkdalgis (Iris Barbata) su salavijais, pavasari cia zydi svogunines:
ir mano pirmos mintys. Manau, Bluebell kol iškirs savo gebenes, apgenės krūmus, tai ir gimdyt laikas bus O tada natūraliai beliks tik džiaugtis esamais augalais. Kurie galbūt visai ir gražūs.
Nu apie serenčius tai patyriau pernai vajezau kaip tos karakadlos juos užpuolė. Visi begalviai styrojo, gavo leisti daug šoninių žiedų, o kai kurie ir pamirojo. Pas mane žinokit kažkokia sraigių ferma, kariuomenė kaip užpuola pavasarį daigus, prarandu dalį daržovių. Dabar tiesiog iš tos pusės, iš kurios puola, pilu tokia srovele nepertraukiama druskos. Kol nenulyja - nelipa per tą virvutę. Bet šita kova nuolatinė..
QUOTE(leliumai @ 2010 02 01, 10:21)
Iš daugiamečių vijoklių greitai auga vynvytis. Rudenį lapija būna labai gražiai raudona. Bet kažkas yra minėjęs šioj temoj, kad rudenį linkęs "šiukšlinti".
Rokoko savo kieme turi vynuogėmis apželdintą pavėsinę-karkasą. Atrodo jaukiai. Nežinau kaip praktikoje, bet teoriškai esu skaičiusi, kad vynuogės nokimo metu pritraukia nemažai vapsvų ir pan. Gal Rokoko patvirtins ar paneigs tai.
Rokoko savo kieme turi vynuogėmis apželdintą pavėsinę-karkasą. Atrodo jaukiai. Nežinau kaip praktikoje, bet teoriškai esu skaičiusi, kad vynuogės nokimo metu pritraukia nemažai vapsvų ir pan. Gal Rokoko patvirtins ar paneigs tai.
Vinvytis šiukšlina, bet labai gražiai tai daro - net grėbt nesinori tų gražių lapų. Palyginus, kiek lapų nuo didelių vaismedžių - vinvyčiai yra visiškas niekis.
vapsvas kažkiek traukia, bet gali būti ta trauka ir nuo stalo turinio - po ta vinvyčio pavėsine visą sezoną būna maisto...
gaudyklę vapsvoms į lapiją pritvirtiname - nemažai jų ten ''prigeria''.
čia 2008 birželio pab. foto, dabar karkaso visai nematyt, ir labai stipriai genime:
[attachmentid=192577]
QUOTE(vida777 @ 2010 02 02, 00:14)
Vienoje sodu laidoje uztikau toki triuka (bent jau man iki siol nezinoma) -
rudeniniai astrai gal birzeli, nes zydejo bijunai (pinavijos), kai jau buna pasieke augimo "virsune"
rudeniniai astrai gal birzeli, nes zydejo bijunai (pinavijos), kai jau buna pasieke augimo "virsune"
Ačiū
labai naudinga info, labai aktuali
augimo viršūnės birželį mūsuose astrai dar tikrai nebūna pasiekę, bet laikas genėjimui tinkamas, manau (šluot.flioksus irgi geniu tada dėl ilgesnio žydėjimo)
QUOTE(Tina* @ 2010 02 02, 11:06)
Noreciau pamatyt toki jau suformuota.
primink man, kad nepamirščiau to darbo - ir parodysiu
QUOTE(zmogs @ 2010 02 02, 23:35)
Nu apie serenčius tai patyriau pernai vajezau kaip tos karakadlos juos užpuolė. Visi begalviai styrojo, gavo leisti daug šoninių žiedų, o kai kurie ir pamirojo.
Tai jau taip Aš tai pernai šioj srity išvis gėdingą patyrimą turėjau.... Intuicijos vedama, visą patvorį palei daržą nusodinau serenčiais, nes kažkaip pagalvojau, kad sprendžiant iš kvapo, turėtų jie būt neskanūs bestijoms Tai susikviečiau visos apylinkės šlimokus papuotaut , ko pasekoj neliko ne tik minėtų serenčių, bet ir pusės kopūstų derliaus
Zmogs, ačiū už patarimą , gal šiemet bandysiu būt protingesnė
Tiesa, o druska augalams nepakenkia? Pilant per visą vasarą toj vietoj gali nemaža koncentracija gautis
QUOTE(zmogs @ 2010 02 02, 22:35)
Nu apie serenčius tai patyriau pernai vajezau kaip tos karakadlos juos užpuolė.
pas mus irgi ziauriai daug per tvora is kitos puses atsliauzia . Nuolatine kova gali buti pralaimeta (pritruks arba ismones, arba kantrybes), todel pirmiausia pagalvosiu apie augalus sklypo pakrasciuose, kuriu visiskai nemegsta sraiges, o ir techniskai reikes kazka mastyti - gal ikasti kokia metaline/skardine spygliuota (lenktais i isore spygliais) juosta, kad jos negaletu per tuos spyglius persiropsti .
Ypatingai apsaugos reikalaujantiems daigeliams buvau sugalvojus tokia apsauga - uzvoziu plastmasini vazona (butinai i virsu platejanti) su nupjautu dugnu - vazono apacia (siauresne dalis) ant zemes, platesne - virsuje. Taip jos sliauzia sliauzia aukstyn ir nugriuna aukstielnikos - nebeissilaiko. Bet kokia vertikali apsauga nepadeda, nes uzsliauzia iki virsaus ir persivercia i vidu.
ir dar... serenciu saknys privilioja dirvoje esancias kirmeles-nematoidus (ypac kenkiancias sakniavaisiams), kurias sekmingai sunaikina .
QUOTE(rokoko @ 2010 02 02, 23:01)
Vinvytis
vynvytis .