Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 53

Noreciau pamatyt toki jau suformuota.
Atsakyti
Zmogs dekui tau 4u.gif tai tu viena ir tematei mano nuotraukas, kaip suprantu niekas nemato, o man rodo g.gif g.gif g.gif nesuprantu kodel, na tiek to, gal idesiu kada veliau jau, kai pradesiu kazka sodint daugiau, dabar dar saltoka. na vakar masina buvo apsalus, o po pietu viskas atitirpsta, siandien tik lynoja, slapia, dregna, kokia +2 bet baisi dregme, cia tie +2 su tokia dregme taip skverbias i kuna, kad sakytum -2 minimum... na bet taip, nesiginciju, juk silciau, nei Lietuvoj, kur toookia ziema siemet.;.. schmoll.gif
na o pas mane sode auga daug medziu, yra baisinis kedras, uz nama aukstesne kazkokia tuja, kitas toks placiais lapais kaip koks riesutmedis, yra daugybe neaiskiu krumu, [keli jau zydi dabar baltais mazais ziedukais] yra jazminas, nesveikai issikerojes, ir jame trys nedideli lizdukai. pasonese visur auga ersketrozes, dar yra kitu medeliu, tikrai nzn pavadinimu, nematyti lietuvoj, o kai kurie dar ir be lapu... auga dvi palmes. na ir krumu gyvas velnias.. viska butu galima sutvarkyt, gal ir be profesionalu pagalbos, bet yra viena beda, dauguma medziu krumu apeje gebenem. nezinau ar tas gebenes nuskainiot nukapot nukarpyt, man toks vaizdas kad jos zudo kitus medzius , rektu pasiskaityt kazka...
nuo vienos palmes nukapojau nukarpiau ta gebene, zuresiu kokiu rezultatu duos. tai va toje labiausiai apleistoje dalyje nepavyko ne lapu sugrebt, nes visa 'pievute' apejus ta gebene. einu gaudyt maze, jau kasa zemes is vazonu !! geliu myletoja matyt bus doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Bluebell @ 2010 02 02, 12:16)
na o pas mane sode auga daug medziu, yra baisinis kedras, uz nama aukstesne kazkokia tuja, kitas toks placiais lapais kaip koks riesutmedis, yra daugybe neaiskiu krumu, [keli jau zydi dabar baltais mazais ziedukais] yra jazminas, nesveikai issikerojes, ir jame trys nedideli lizdukai. pasonese visur auga ersketrozes, dar yra kitu medeliu, tikrai nzn pavadinimu, nematyti lietuvoj, o kai kurie dar ir be lapu... auga dvi palmes. na ir krumu gyvas velnias.. viska butu galima sutvarkyt, gal ir be profesionalu pagalbos, bet yra viena beda, dauguma medziu krumu apeje gebenem. nezinau ar tas gebenes nuskainiot nukapot nukarpyt, man toks vaizdas kad jos zudo kitus medzius , rektu pasiskaityt kazka...
nuo vienos palmes nukapojau nukarpiau ta gebene, zuresiu kokiu rezultatu duos. tai va toje labiausiai apleistoje dalyje nepavyko ne lapu sugrebt, nes visa 'pievute' apejus ta gebene. einu gaudyt maze, jau kasa zemes is vazonu !! geliu myletoja matyt bus  doh.gif  doh.gif

Bandyk išsiaiškint su šeimininkais/kaimynais, taip pat vietiniais, kurie išmano apie augalus, kas ten per krūmai. Ir fotografuok visose stadijose (dabar žydi - foto, pradės leist lapus - foto). Bus lengviau identifikuot. Kai žinosi pavadinimą, pasidomėsi ko galima tikėtis iš to augalo. Tada jau žinosi, ką su juo gali daryti ir ar tau jo reikia mirksiukas.gif
Seni medžiai - super, tik mažumėlę juos aptvarkysi ir turi pavėsį ir priedangą ir grožį. Tokių nepasisodinsi..
Tiesa, ant tos pavėsinės, po kuria nieks neauga - koks ten vijoklis?
O su gebene tai teks pakovot.
Atsakyti
QUOTE(Bluebell @ 2010 02 02, 13:16)
nezinau ar tas gebenes nuskainiot nukapot nukarpyt, man toks vaizdas kad jos zudo kitus medzius , rektu pasiskaityt kazka...
nuo vienos palmes nukapojau nukarpiau ta gebene, zuresiu kokiu rezultatu duos. tai va toje labiausiai apleistoje dalyje nepavyko ne lapu sugrebt, nes visa 'pievute' apejus ta gebene.

Gebenes kitu medziu ar krumu nezudo! Nebent plinta l. smarkiai, tai galima apribot. Gal as kazko nesuprantu, o ir be nuotrauku vaizdini kuriu tik is pasakojimo, bet i palme lipanti gebene tai turetu juk buti grazu wub.gif
Atsakyti
Toks sakyciau netgi netiketas derinys - palme+gebene.
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2010 02 02, 13:55)
Gebenes kitu medziu ar krumu nezudo! Nebent plinta l. smarkiai, tai galima apribot. Gal as kazko nesuprantu, o ir be nuotrauku vaizdini kuriu tik is pasakojimo, bet i palme lipanti gebene tai turetu juk buti grazu wub.gif

Ir man atrodo, kad medziai apauge gebenem labai grazu.
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2010 02 02, 12:01)

Ačiū, bitule, kad atsiliepei 4u.gif
- tas vidinio kiemelio pakraštys turėtų būti iš esmės vientisas. Kadangi tai pirma versija, tai trūkumų natūralu kad yra blush2.gif 3 tarsnyje glažutę galima pakeisti kad ir šliaužiančia guboja ir to "rėksmingumo" kaip ir nebeliktų.
-- po merginų atsiliepimų ketinu plaštakiškąjį klevelį keist bordo pūkeniu
--- tujos koloninės formos, pasodintos kas 1m. Suaugs į sieną negreit. O kai suaugs dailinsim pagal poreikį.

Užmanymo esmė būtų tokia:
pasikartojimui sodinu hortenzijas, varpinius augalus (nors jų rūšys/veislės skirtingos, bet forma panaši), augalus bordo lapija.
Spalvinė gama - bordo, rausva, mėlyna, balta/pilka. Daugiamečių gėlių tarpsniams parenku vis kitų gėlių derinius su varpiniais augalais, kad žydėtų tam tikras tarpsnis, nes kiekviename bandant padaryti žydėjimą nuo...iki mano manymu gautųsi per didelė maišalynė. Tik pavasarines svogūnines ketinu atkartoti visame pakraštyje. V tarpsnis (su medlieva, ožekšniu ir daug varpinių) turėtų būti rudens "top" - kai į kiemą vis dažniau žiūrima pro langą...

Papaišiau planelį (pakraštys ilgas siauras žalias) ir paveiksliukų su "blynais" (pietūs - už tujų gyvatvorės, t.y. tolimoje ateityje mes šešėlį):
user posted image user posted image user posted image user posted image

Sumedėję augalai (paveiksliuke su * - dar nepasodinti):
1- pūslenis 'diabolo'
2- ožekšnis 'emerald'n gaiety'
3- šilžiurkštis (paxistima canbyii)
4- kadagiai 'sky rocket'
5- veigelė 'purpurea nana'
6- gudobelė 'paul's scarlet'
7- raudonlapis bukas
8- šviesioji hortenzija
9- robinija 'umbraculifera'
10- šluotelinė hortenzija 'grandiflora'
11- šluotelinė hortenzija 'renhy'
12- geltonoji pušis (pinus ponderosa)
13- pūkenis 'royal purple'
14- šviesioji hortenzija 'annabelle'
15- medlieva (amelanchier laevis) 'ballerina'
16- sparnuotasis ožekšnis (euonymus alatus) 'compactus'

Daugiamečių augalų tarpsniai:
I ežiuolės 'double decker', baltagalvės 'crasy daisy', lendrūnai 'karl foerster', perovskija, vilkpupės (šilokai), česnakai (?)

II miskantas 'variegata', ašuotė (stipa pennata), šalavijai 'adora blau', alūnė (šviesia ir bordo lapija), narcizai (?)

III nakviša 'silky orchid' (ružava), pūkuotoji glažutė (arba šliaužianti guboja), katžolė (nepeta faassenii), šalavijai 'adora blau', sibiriniai vilkdalgiai 'cambridge' ir 'windwood spring'

IV miskantas 'strictus', soruolė (penisetum macrourum), dvylikadeivė, dantytoji raktažolė, sinavadas (A. flabellata 'White Angel')

V snapučiai 'johnsons blue' ir/ar 'ballerina' (?), alūnės (bordo ir šviesesne lapija su tamsiomis gyslomis), astrai, vilkpupės (šilokai), skaisteniai, varpiniai žolynai (miskantas 'kleine floridea', viksvos (carex commans 'bronse' ir 'frosty curls'), soruolė (penisetum alocuperoides 'hameln'), striepsnė (melica altissima 'atropurpurea'), melvenė (molinia coerulea 'variegata'), mėlitas (sesleria nitida))
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 02 vasario 2010 - 13:51
QUOTE(leliumai @ 2010 02 02, 13:40)
Ačiū, bitule, kad atsiliepei  4u.gif
- tas vidinio kiemelio pakraštys turėtų būti iš esmės vientisas. Kadangi tai pirma versija, tai trūkumų natūralu kad yra blush2.gif 3 tarsnyje glažutę galima pakeisti kad ir šliaužiančia guboja ir to "rėksmingumo" kaip ir nebeliktų.
-- po merginų atsiliepimų ketinu plaštakiškąjį klevelį keist bordo pūkeniu
--- tujos koloninės formos, pasodintos kas 1m. Suaugs į sieną negreit. O kai suaugs dailinsim pagal poreikį.

Užmanymo esmė būtų tokia:
pasikartojimui sodinu hortenzijas, varpinius augalus (nors jų rūšys/veislės skirtingos, bet forma panaši), augalus bordo lapija.
Spalvinė gama - bordo, rausva, mėlyna, balta/pilka. Daugiamečių gėlių tarpsniams parenku vis kitų gėlių derinius su varpiniais augalais, kad žydėtų tam tikras tarpsnis, nes kiekviename bandant padaryti žydėjimą nuo...iki mano manymu gautųsi per didelė maišalynė. Tik pavasarines svogūnines ketinu atkartoti visame pakraštyje. V tarpsnis (su medlieva, ožekšniu ir daug varpinių) turėtų būti rudens "top" - kai į kiemą vis dažniau žiūrima pro langą...

Papaišiau planelį (pakraštys ilgas siauras žalias) ir paveiksliukų su "blynais" (pietūs - už tujų gyvatvorės, t.y. tolimoje ateityje mes šešėlį):
user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

Sumedėję augalai (paveiksliuke su * - dar nepasodinti):
1- pūslenis 'diabolo'
2- ožekšnis 'emerald'n gaiety'
3- šilžiurkštis (paxistima canbyii)
4- kadagiai 'sky rocket'
5- veigelė 'purpurea nana'
6- gudobelė 'paul's scarlet'
7- raudonlapis bukas
8- šviesioji hortenzija
9- robinija 'umbraculifera'
10- šluotelinė hortenzija 'grandiflora'
11- šluotelinė hortenzija 'renhy'
12- geltonoji pušis (pinus ponderosa)
13- pūkenis 'royal purple'
14- šviesioji hortenzija 'annabelle'
15- medlieva (amelanchier laevis) 'ballerina'
16- sparnuotasis ožekšnis (euonymus alatus) 'compactus'

Daugiamečių augalų tarpsniai:
I ežiuolės 'double decker', baltagalvės 'crasy daisy', lendrūnai 'karl foerster', perovskija, vilkpupės (šilokai), česnakai (?)

II miskantas 'variegata', ašuotė (stipa pennata), šalavijai 'adora blau', alūnė (šviesia ir bordo lapija), narcizai (?)

III nakviša 'silky orchid' (ružava), pūkuotoji glažutė (arba šliaužianti guboja), katžolė (nepeta faassenii), šalavijai 'adora blau', sibiriniai vilkdalgiai 'cambridge' ir 'windwood spring'

IV miskantas 'strictus', soruolė (penisetum macrourum), dvylikadeivė, dantytoji raktažolė, sinavadas (A. flabellata 'White Angel')

V snapučiai 'johnsons blue' ir/ar 'ballerina' (?), alūnės (bordo ir šviesesne lapija su tamsiomis gyslomis), astrai, vilkpupės (šilokai), skaisteniai, varpiniai žolynai (miskantas 'kleine floridea', viksvos (carex commans 'bronse' ir 'frosty curls'), soruolė (penisetum alocuperoides 'hameln'), striepsnė (melica altissima 'atropurpurea'), melvenė (molinia coerulea 'variegata'), mėlitas (sesleria nitida))

2 variante miskantas variegata - atželia tik birželio pradžioje, dekoratyvumą pasiekia tik rugsėjo mėnesiui. Nedengtas gali iššalti.
4 variante surašyti visi pavėsiniai augalai, o miskantas strikta - sauliamėgis ir šilumamėgis, pas mus nedengtas nežiemoja, o šiemet ir dengtas 90 procentų iššals.
Atsakyti
Leliumai thumbup.gif , visai kitas reikalas biggrin.gif iškart mintyse prašviesėjo.
Į kairę nuo suoliuko ir aplink jį man atrodo viskas super duper wub.gif Ir tas linkis aprėminantis erdvę prie terasos good.gif
Aplamai sunku patikėti, kad niekada to nesimokei (o gal aš klystu blush2.gif ?), nes žaidi atvirom erdvėm ir formom kaip tikra profė 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Na, o dėl pušies aš visgi pasilieku prie savo nuomonės ax.gif , nelabai ji man su tujom dainuoja.....o ir laukiamo (iš piešinuko) efekto turbūt sunku tikėtis, nes kai ji bus tokio dydžio kaip nupiešta, po ja niekas (ar beveik niekas) jau nebegalės augti. Pastebėk, ūgtelėjusiam pušynėly - dažniausiai apyplikė žemė nuklota spygliais....Aš ten gal rinkčiausi kokį panašaus augumo lapuotį visgi 4u.gif nors aišku tada bus žemė nuklota lapais hihihi.gif
O jei spygliuotį - bet piramidinės formos, kad ir kažką iš eglių. Gal nieko visai žiūrėtųsi mastau.gif, o ir kalėdom būtų ką papuošti netoli terasos mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 02 vasario 2010 - 15:13
Knifofija, labai ačiū už praktinius pastebėjimus dėl miskantų 4u.gif Teks pasirinkt kažką atsparesnio. Bet tikriausiai margais lapais aukštokų dailių žolynų nelabai rasiu g.gif
QUOTE(bitule @ 2010 02 02, 16:03)
1 - Aplamai sunku patikėti, kad niekada to nesimokei (o gal aš klystu  blush2.gif ?), nes žaidi atvirom erdvėm ir formom kaip tikra profė  4u.gif  4u.gif  4u.gif
2 - Na, o dėl pušies aš visgi pasilieku prie savo nuomonės  ax.gif Aš ten gal rinkčiausi kokį  panašaus augumo lapuotį visgi  4u.gif O jei spygliuotį - bet piramidinės formos, kad ir kažką iš eglių. Gal nieko visai žiūrėtųsi mastau.gif, o ir kalėdom būtų ką papuošti  netoli terasos  mirksiukas.gif

1 - net nuraudau skaitydama blush2.gif Nei su apželdinimu, nei su menais ar architektūra (kompozicija ir t.t.) profesine prasme neturiu nieko bendro. Bandau taikyt tai, ką šen bei ten perskaitau, apmąstyt gautus patarimus, kopijuot ką savo akiai gražaus pamatau.
2 - pagalvosiu apie alternatyvas. Dabar sukasi visokie variantai - ir acer griseum, ir betula utilis 'Doorenbos', ir kažkas iš šermukšnių, gal ir kokia vidutinio ūgio eglė būtų svarstytinas variantas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 02 vasario 2010 - 17:25
svelniai violetinis vilkdalgis (Iris Barbata) su salavijais, pavasari cia zydi svogunines:
http://www.hr-online...WQ9Mzc1MjkwMzI_

rudeniniu astru genejimas birzelio pradzioje:
http://www.hr-online...WQ9Mzc1Mjg5OTY_
Atsakyti
vida777, man neatidaro Tavo nuorodų.
Atsakyti