Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 53

cia grazioji dalis prie iejimo, kur apseta zolyte
user posted image
user posted image
cia kaip sakau su plytukem, migdau leliuka vezime ten, ir kokiems bbq tinkama vieta, dar matosi ta arka po kuria zaidimu aikstuke bus ...
user posted image
cia uz namo jau zabu kruva sukroviau, ir matot dziugles kokios ..
user posted image
cia baisiausia dziungliu dalis, cia uz namo kampo, galvoju ten kokia alysve, kita suruosti, nors krapu koki paauginciau...

Papildyta:
user posted image
na o cia mano princese supynese, siandien, kol as tulpikes sodinau... tai vasarop gal jau ir rimtesniu supyniu reikes cia , bet zeme tai grynai ant jos ne [piktozoles neauga, gal delto, kad seselis, tai cia galvoju kokia smelio deze ir tiek..

na siaip dar vienos foto truksta tas takelis kur veda iki kiemo krasto ir baigiasi dideliu kedru simtameciu... ten irgi bsiki zolytes yra, kazkoki narcizlapiai auga, na bet daug akies nebado...

na va sudejau foto kaip zadejau, dabar lauksiu patarimu, pasiulymu, gal kas labiau patyre, is karto kokiu ideju kils...
dekui 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bluebell @ 2010 02 01, 18:34)
cia grazioji dalis prie iejimo, kur apseta zolyte

cia kaip sakau su plytukem, migdau leliuka vezime ten, ir kokiems bbq tinkama vieta, dar matosi ta arka po kuria zaidimu aikstuke bus ...

cia uz namo jau zabu kruva sukroviau, ir matot dziugles kokios ..

cia baisiausia dziungliu dalis, cia uz namo kampo, galvoju ten kokia alysve, kita suruosti, nors krapu koki paauginciau...
Papildyta:

na o cia mano princese supynese, siandien, kol as tulpikes sodinau... tai vasarop gal jau ir rimtesniu supyniu reikes cia , bet zeme tai grynai ant jos ne [piktozoles neauga, gal delto, kad seselis, tai cia galvoju kokia smelio deze ir tiek..

na siaip dar vienos foto truksta  tas takelis kur veda iki kiemo krasto ir baigiasi dideliu kedru simtameciu... ten irgi bsiki zolytes yra, kazkoki narcizlapiai auga, na bet daug akies nebado...
na va sudejau foto kaip zadejau, dabar lauksiu patarimu, pasiulymu, gal kas labiau patyre, is karto kokiu ideju kils...
dekui  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Jau neberodo tavo foto kažkodėl.. Gal koks serveris nulūžo g.gif
Dėl tos smėlio dėžės, man rodos reikėtų bent kokią samaną šalia jos ant tos plikos žemės paleisti. Įsivaizduok, kaip tavo vaikai atrodys, kai šalia smėliadėžės pasivolios doh.gif Ten gal ne vien dėl šešėlio, o ir dėl trypimo nieks neauga? O gal ir kokių galingų medžių/vijoklių šalia yra? Visgi turėtų būti koks nereiklus augalėlis kiliminis.
Dar man klausimas kilo, o iš ko tos džiunglės? Gal ten visai neblogi augalai, juos tik pakarpytum ir gautum neblogą vaizdą? Tik tris metus gyvensi, gal ir neverta daug energijos išeikvot, užteks darbo ir su esamais. Du pametinukus suganyt, oi koks darbas, su gėlynais gal neprasidėčiau, tuo labiau ne savam sklype.
Na čia ekspromtu tokios mintys kilo. Prieskonių lysvės idėja man patiko - ir darbo nebus daug, o džiaugsmo/kvapo/skonio suteiks. Ir toks dar pusiau gėlynas gautųsi iš tų prieskonių smile.gif
Atsakyti
Kiliminiai pavėsyje, pagooglinus gal dar rasi. Čia turiu omeny prie smėliadėžės.
Atsakyti
Vienoje sodu laidoje uztikau toki triuka (bent jau man iki siol nezinoma) -

rudeniniai astrai gal birzeli, nes zydejo bijunai (pinavijos), kai jau buna pasieke augimo "virsune", nuo krumo isores pradedami stipriai geneti, paliekant mazdaug 1/3 stiebo, ir palaipsniui aukstyn - paliekant iki 2/3. Vidurys nelieciamas. Gaunasi tarsi apvalus kupstas. Cia kalba eina apie dideli kelma. Kadangi antroje vasaros puseje astru stiebai nuo apacios pradeda plikti, tokiu budu nugenetos sakeles priaugina soniniu atzalu, suformuoja daugiau ziedu (tiesa jie buna siek tiek mazesni) ir rudeni gaunasi nuo apacios iki virsaus zydintis krumas thumbup.gif .
Atsakyti
Tikrai superine ideja thumbup.gif tik va kaip ta praktikoj teisingai atlikt? paskaicius lyg ir aisku, bet kai paimi zirkles.
Atsakyti
nelabai sėkmingas pirmasis bandymas pražydinti namie pavasarines svogūnines - iš viso vazonėlio puškinijų panašu kad pražydusių tebus šis vienintelis daigelis...
user posted image user posted image user posted image
Atsakyti
Gaila, bet nesimato "prancuzišku vaizdeliu"... ax.gif Neitiketina, kad tu jau gali kapstytis lauke, tulpes sodinti, o mes cia sniego pataluose vartomes, ir tik svajot apie savo sodus galime... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2010 02 02, 09:22)
nelabai sėkmingas pirmasis bandymas pražydinti namie pavasarines svogūnines - iš viso vazonėlio puškinijų panašu kad pražydusių tebus šis vienintelis daigelis...

Kažin, kas jom nepatiko g.gif
Atsakyti
gal kam dar (be manęs) pravers:
terasos apželdinimo pavyzdys. Kažkada Vidos777 rodytas panašus variantas.

Papildyta:
QUOTE(zmogs @ 2010 02 02, 11:00)
Kažin, kas jom nepatiko  g.gif

manau kad daug kas... kambaryje joms per šilta, nėra nakties/dienos temperatūrų skirtumo, nesubalansuotas drėgmės režimas... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2010 02 02, 10:22)
user posted image  user posted image  user posted image

Gerai, gad apskritai prazydo. As buvau placialapes zydres prazydinimui kambary pasodinus, kai kurie svoguneliai eme dygt, o kai kurie lipnias tasias putas leist blink.gif . Viena toki apsiputojusi pakrapstau degtuku, o ten kirmelaites gyvena doh.gif . Po tokio radinio nesismulkinau ir visus ismeciau i konteineri.
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2010 01 28, 21:44)
Planuoju ilgą pakraštį
Ką manote?

Leliumai, tyrinėjau, tyrinėjau tavo pakraščio augalų sąrašą (aišku pusės iš jų ir man jau prisireikė biggrin.gif ) ir kilo galvoj pora klaustukų ir šiaip pastebėjimų:
- ar tas pakraštys stilistiškai turėtų būti vientisas (na vienodo spalvinio, formų ir kt. intensyvumo per visą ilgį), ar visgi kažkur bus 'kompozicinis centras'? Nes man kažkaip 3-4 tarpsniai iš kitų itin išsiskiria kontrastingumu (bordo+balta ir sidabrinė pilka),o kiti deriniai žymiai švelnesni. Bet gal čia toks ir buvo užmanymas 4u.gif .
--tas plaštakiškasis klevas man kažkaip ten nelabai limpa, net jei ir žiemotų pas mus. Nes toks elegantiškai išskirtinis augalas ko gero 'prapultų' tujų pasieny.
---pušis+tujos g.gif , nu gal....... mastau.gif (tiesa, o tujų gyvatvorė bus karpoma?)
Na, bet man labai sunkiai pamastymai žodžiu dėliojasi (kažkaip arčiau dūšios 'blynų' kalba blush2.gif ) , tai gal ir nusigrybavau čia biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 02 vasario 2010 - 11:03
QUOTE(Tina* @ 2010 02 02, 08:26)
Tikrai superine ideja  thumbup.gif tik va kaip ta praktikoj teisingai atlikt? paskaicius lyg ir aisku, bet kai paimi zirkles.

nu kad paprasciau nebuna... krastinius stiebus nukerpi zemiau, tada antra eile varai auksciau (arba, jei kelmas didesnis, antra eile kerpi mazdaug per viduri, trecia - auksciau), o viduriuka palieki neliesta.
Kad ir kaip benukirptum, juk tai zole, atzels bet kokiu atveju irnesakyk.gif .
Atsakyti