Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 53

QUOTE(sypt @ 2010 03 24, 20:28)
Merginos, noriu paklausti kaip jūsų knipofijos peržiemojo/ maniškėms ko gero amen  verysad.gif  Buvau apdengus eglišakėmis ir skroteles aprišus, kad vandens nepatektų į skroteles, o šiandien tik patraukiau už lapelių ir or liko viskas saujoj. įdomu ar turiu vilties, kad iš šaknų atžels?

iššuto, knifofijos nemėgsta dengimo, tik lengvą pamulčiavimą. O kam surišot lapus, juk jie nevisžaliai.
Atsakyti
Geras klausimas" kam surišot" blush2.gif Knipofija, pasijutau kaip šaltu vandeniu aplieta biggrin.gif Labai senai, kai buvau visai žalia ir apie augalus išmaniau tiksliau beveik nieko neišmaniau, landžiojau po internetą ir sėmiausi žinių kaip ką ir t.t ir pan., tai viena labai jau išmananti kaip man pasirodė patarinėjo, kad knipofijas reikia surišti, kad vanduo nepatektų į skroteles, nes tuomet jos iššala blush2.gif Tai dabar dar geriau - aš jas iššutinau blush2.gif Nu tai ką ir vėl teks pradėti nuo pradžių doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sypt @ 2010 03 24, 20:57)
Geras klausimas" kam surišot" blush2.gif Knipofija, pasijutau kaip šaltu vandeniu aplieta biggrin.gif  Labai senai, kai buvau visai žalia ir apie augalus išmaniau  tiksliau beveik nieko neišmaniau, landžiojau po internetą ir sėmiausi žinių kaip ką ir t.t ir pan., tai viena labai jau išmananti kaip man pasirodė patarinėjo, kad knipofijas reikia surišti, kad vanduo nepatektų į skroteles, nes tuomet jos iššala  blush2.gif  Tai dabar dar geriau - aš jas iššutinau  blush2.gif  Nu tai ką ir vėl teks pradėti nuo pradžių doh.gif

Jukų lapus rekomenduojama surišt, nes jie visžaliai, o knifofijų lapai vistiek nušala rudenį, tai koks tikslas juos rišt. jie kaip tik sulaiko tada drėgmę skrotelės vietoje.
Atsakyti
cha cha cha o jukoms kaip tik nieko nedariau, nu tikra satrebla iš manęs blush2.gif Juka pernai pas mane žydėjo, išaugino 4 vaikučius, peržiemojo gerai, įdomu kada iš vaikučių galiu sulaukti žiedų?
Atsakyti
Idomiausia tai, kad ir as ta pati padariau - surisau joms lapus. Idomu is kur cia tokia info ne man vienai uzstrigus mastau.gif unsure.gif
Atsakyti
Tina, kaip apsidžiaugiau, vadinasi ne aš viena kaip čia švelniau išsireiškus - žioplė ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nanda @ 2010 03 24, 17:11)
Aš vėl su klausimu dėl tų pačių kalninių pušelių... atsibosiu tuoj  blush2.gif
Skaičiau, kad sodinti reikia balandžio pab. - gegužės pradžioj ir rugsėjį - spalį.  Kokia tikimybė, kad normaliai prigis liepą? Ar čia jau rizika susigadint viską?  ax.gif  bėda, kai neturim galimybių patys pavasarį to padaryt, pas kitus prašinėt reikia  doh.gif  Ar kas nors esate sodinę jas vasarą????  4u.gif

Liepa sodint rizika. Ir ne rugseji-spali, o rugpjuti. Blogai skaitei.
Atsakyti
nu va ir as aplankiau savo sodeli......mano kiliminiu gelynas panasu, kad kas neisplauke, tas uzduso po vandeniu..............sad.gif
vel teks pradeti rinkti viska isnaujo......sad.gif
labiausiai gaila dvieju rusiu gvazdikiuku, vienos rusies is vis pas nieka nebuvau maciusi, pirkau mugeje pas toki jauna vyruka, niekas daugiau neturejo tokiu, nepaklausiau nei kas, nei is kur ir net neprisimenu kaip atrodo, suzavejo 3 cm aukscio labai smulkiu ryskiai zaliu lapu kilimelis, tai ir pagriebiau, o zydi irgi baltai smulkiai, vainiklapiai labai karpyti. bendroje sumoje su ziedais nuo zemes gal koki 6 cm. Visa vasara toks kazkoks nerealus tankus zalias ezys, birzeli dar baltais ziedais apsikaises.
viskas.... jei kas atsigaus, tai kelsiu kilimini gelyna i kita vieta, o ten bus tik vienmetes su viksvom. tepasisiuntai su tokia ziema.
Atsakyti
jeckau merginos kokius nuostolius gamta pridarė šiemet doh.gif
laikykites 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2010 03 24, 23:35)
nu va ir as aplankiau savo sodeli......mano kiliminiu gelynas panasu, kad kas neisplauke, tas uzduso po vandeniu..............sad.gif
vel teks pradeti rinkti viska isnaujo......sad.gif
labiausiai gaila dvieju rusiu gvazdikiuku, vienos rusies is vis pas nieka nebuvau maciusi, pirkau mugeje pas toki jauna vyruka, niekas daugiau neturejo tokiu, nepaklausiau nei kas, nei is kur ir net neprisimenu kaip atrodo, suzavejo 3 cm aukscio labai smulkiu ryskiai zaliu lapu kilimelis, tai ir pagriebiau, o zydi irgi baltai smulkiai, vainiklapiai labai karpyti. bendroje sumoje su ziedais nuo zemes gal koki 6 cm. Visa vasara toks kazkoks nerealus tankus zalias ezys, birzeli dar baltais ziedais apsikaises.
viskas.... jei kas atsigaus, tai kelsiu kilimini gelyna i kita vieta, o ten bus tik vienmetes su viksvom. tepasisiuntai su tokia ziema.

Jetau, AD - kaip gaila console.gif O gal dar yra vilties? Gal bent dalis atžels iš šaknų?Kiek laiko augalai po vandeniu maudėsi?
Man, pažiūrėjus į savo gėlynus sukaustytus po ledu irgi širdis į kulnus nukrisdavo.
Nu bet pradžiūvus, vaizdelis nėr toks blogas kaip tikėjausi karsta.gif Nukentėjo tik visokios lepenybes (ir tai dar tikiuosi kai kurių atgimimo iš šaknų), bet bendrai gėlynų nereiks komplektuot iš naujo.
Tiesa, pats keisčiausias nuostolis - žiemos neatlaikė vaistutis bordiūre palei pietinę ūkinio sieną blink.gif nušalo? nudege? paskendo? g.gif O aš jį laikiau neužmušamu doh.gif

Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti