Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 53

Man atrodo vynuoges turetu graziai atrodyt arba kokie sausmedziai, ragane montana greitai auga, bet nezinau kaip ji isgyventu ziema.
Atsakyti
sveiki, 4u.gif prisijungsiu prie jusu...kai lauke baliukas vyksta, neades nei augalai nei tvora(jei is 1 auksto nematys,uzlips i 2-a.taciau bet kuriuo atveju tvora priduoda privatumo rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2010 01 31, 12:58)
matau jau aktyviai planuojat pavasario darbus  biggrin.gif

o mūsų toratora kur dingus  ax.gif

man papaišė planelį ir sakė gal bendrom jėgom paplanuosim augalėlius  ax.gif gal galiu jųsų pagalbos tikėtis  ax.gif  jei taip tai įdėčiau savo papaišytą planelį  ax.gif

O man nespejo iki savo bedu verysad.gif
Atsakyti
esu pasisodinusi tuju eilute,ir vienoj vietoj tuja vis suruduoja... :verysad:odinau toj vietoj jau 2 kartus,ir vel tas pats... verysad.gif gal tai kurmiai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2010 01 29, 23:43)
Dantytųjų neauginu - tiesiog pagal skrotelės vaizdą sprendžiu  blush2.gif lapai gali būti didoki, bet kupstuojasi neperlabiausiai.
Ir paprastų raktažolių lapija tikrai gali būti labai gražiomis salotomis  lotuliukas.gif  - iš patirties sakau

Aš atsimenu, kad pas tave gerai auga paprastosios biggrin.gif O aš bandžiau ir fungicidu nupurkšti, bet nepadėjo. Gal jom nepatinka per daug drėgna žemė g.gif Tuomet dar apmąstymuose dėl tos dantytosios iki pavasario, nes jei reikės vis kažkuom purkšti - tai neprasidėsiu blush2.gif
Nuoviro dėl manęs neieškok (kol kas smile.gif ) 4u.gif

QUOTE(~saulyte~ @ 2010 01 31, 17:22)
Saulyte kasdien vis aukstyn, dienos ilgyn ir pavasaris jau ne uz kalnu. Ir as jau galva suku kaip man nuo kaimynu vasara reiks pasislepti.  biggrin.gif Beda, kad tvora yra visai nediduke ir zema. O kaimynai megejai vis aki uzmesti i musu staliuka. ale jokio privatumo.  doh.gif Kol susirensim normalia tvora, noriu kazka pasisodinti - ar vienmeti ar daugiameti augaleli, kad nors kiek pasleptu musu privatuma. Svajoju, kad grazu butu kazka kaip pavesine karkaso pagalba pasidaryti.... g.gif Ar imanomas toks dalykas? Koki augaleli pasiulytumete pasodinti?

Jeigu nori greito efekto - tai vienmečiai vijokliai - pelėžirnis, dekoratyvinės pupelės. Daugiamečiai ne taip sparčiai auga, tai šiai vasarai nepasislėptumėt.
Atsakyti
Šioj temoj vis pasitaiko klausimų,kas darosi tujoms, kad blogai auga, ruduoja ir pan. Štai ptikau neblogą straipsnį apie tujų problemas. Paskaitinėkit, kam aktualu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(~saulyte~ @ 2010 01 31, 18:22)
noriu kazka pasisodinti - ar vienmeti ar daugiameti augaleli, kad nors kiek pasleptu musu privatuma. Svajoju, kad grazu butu kazka kaip pavesine karkaso pagalba pasidaryti.... g.gif Ar imanomas toks dalykas? Koki augaleli pasiulytumete pasodinti?

Iš daugiamečių vijoklių greitai auga vynvytis. Rudenį lapija būna labai gražiai raudona. Bet kažkas yra minėjęs šioj temoj, kad rudenį linkęs "šiukšlinti".

Rokoko savo kieme turi vynuogėmis apželdintą pavėsinę-karkasą. Atrodo jaukiai. Nežinau kaip praktikoje, bet teoriškai esu skaičiusi, kad vynuogės nokimo metu pritraukia nemažai vapsvų ir pan. Gal Rokoko patvirtins ar paneigs tai.

O gal galima rasti kitą vietą pasisėdėjimui, kur nuo kaimynų akių užstotų pvz. namas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 01 vasario 2010 - 10:24
labukas 4u.gif noreciau ir as prie jusu prisijungti blush2.gif gruodi issinuomavom nama su didziuliu sodu [ko gero ateinantiems trims metams], na priekis pusiau sutvarkytas, vienas sonas pakenciamas, o trecias- dziungles doh.gif galiu daryt ka noriu [ na didziuju kedru nekirsim... tongue.gif ] tai galvoju pas jus isminties ir patarimu pasisemti, siaip patirties mazai, tik kambarines auginu, bet daznai jos mirsta, kaktusai ir tie, ne visi pas mane isgyvena...
doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Bluebell @ 2010 02 01, 13:06)
labukas 4u.gif  noreciau ir as prie jusu prisijungti blush2.gif  gruodi issinuomavom nama su didziuliu sodu [ko gero ateinantiems trims metams], na priekis pusiau sutvarkytas, vienas sonas pakenciamas, o trecias- dziungles  doh.gif  galiu daryt ka noriu  [ na didziuju kedru nekirsim...  tongue.gif ] tai galvoju pas jus isminties ir patarimu pasisemti, siaip patirties mazai, tik kambarines auginu, bet daznai jos mirsta, kaktusai ir tie, ne visi pas mane isgyvena...
doh.gif  doh.gif

O ką nori ten daryti?
Atsakyti
QUOTE(Bluebell @ 2010 02 01, 14:06)
labukas 4u.gif  noreciau ir as prie jusu prisijungti blush2.gif  gruodi issinuomavom nama su didziuliu sodu [ko gero ateinantiems trims metams], na priekis pusiau sutvarkytas, vienas sonas pakenciamas, o trecias- dziungles  doh.gif 

o kokie bent apytiksliai planai, ką norėtum įsirengti? turėsi laiko aplink gėlyną tupinėti, ravėti, sodinti, persodinti, purenti, laistyti? o gal daržiukas vizijose yra? vaikų žaidimo zona? poilsio ir kepsnių zona? o gal ten reikia pirmiausia džiungles nušienauti ir išpurenus žemę veją užsėti? žodžiu, bent kažkokią savo viziją turėtum turėt, kad sulauktum realesnės pagalbos ir patarimų mirksiukas.gif o dar geriau jei čia įmestum džiunglių nuotraukas smile.gif
beje, čia viskas pas prancūzus? rolleyes.gif klimato skirtumus nuo LT irgi reikėtų įvertinti renkantis ką sodinti.
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 02 01, 14:09)
O ką nori ten daryti?

QUOTE(jolaxus @ 2010 02 01, 14:27)
o kokie bent apytiksliai planai, ką norėtum įsirengti? turėsi laiko aplink gėlyną tupinėti, ravėti, sodinti, persodinti, purenti, laistyti? o gal daržiukas vizijose yra? vaikų žaidimo zona? poilsio ir kepsnių zona? o gal ten reikia pirmiausia džiungles nušienauti ir išpurenus žemę veją užsėti? žodžiu, bent kažkokią savo viziją turėtum turėt, kad sulauktum realesnės pagalbos ir patarimų mirksiukas.gif o dar geriau jei čia įmestum džiunglių nuotraukas smile.gif
beje, čia viskas pas prancūzus? rolleyes.gif klimato skirtumus nuo LT irgi reikėtų įvertinti renkantis ką sodinti.

labai gerai uzklausei 4u.gif
na visu pirma laiko gelynams tai turesiu tiek kiek gali turet nedirbanti mama su dviem mazameciais [na ir tecio, kartais aukles pagalba] blush2.gif gera ideja, reiktu ko geru apsieiti be labai lepiu augalu.. siaip biudzeta gan dideli numacius, bet velgi,cia augalai labai brangiai kainuoja, dabar ziurinejuos internete, kad tikrai pigiau man butu is anglijos siustis ..
na kaip sakiuau paradine namo puse jau uzseta grazia zolyte, pasodinta krumeliu, kepsniu zona irgi isklota tokiom kaip plytukem , supynes dukrai pakabinau, smelio deze zadam pirkt kazkokia pastatoma-isimama... rasau rasau ir pati nezinau ko as noriu, na gelynus kazkokius organizuoti.tik nezinau nuo ko pradet.. zinau kad rojaus kampelio nesukursiu per viena pavasari.... siandien suorganizavau tik didzuli vazona kuriuose susodinau tulpes su krokais ,jacintais .. zinau kad tulpes reik is rudenio sodint, bet kad mes cia atsikraustem ziema, tai jau daigelius pirkau ir visus sukomponavau.... vis kazkokia zaluma. pabandysiu ikelti foto jei pavyks mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
bandau ikelti...

na isideda bet nesvietiskumo didumo fotos, pabandysiu paskui per koki psl kita ikelt savo dziungles.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bluebell: 01 vasario 2010 - 18:15