Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 53

QUOTE(Ynka @ 2010 03 22, 20:23)
Norejau paklausti 4u.gif  ar siuo metu vanduo apsemes augalus jiems nepakenks?
Turbut Knifofija geriausiai tai supranta 4u.gif
Aciu 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Na jei kelias dienas pabus apsemti tai nieko, bet jei virš savaitės tai jau labai labai negerai.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2010 03 22, 21:45)
Na jei kelias dienas pabus apsemti tai nieko, bet jei virš savaitės tai jau labai labai negerai.

Belieka melsti dangaus,gero sauleto oro,kitaip teks is peties pasidarbuoti ir pinigine pakratyti blink.gif
Aciu Knifofija 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 03 21, 12:20)
Merginos, norėčiau paklausti  - kuri šluotelinė hortezija "Vanille Fraise" ar "Pinky Winky" atsparesnė šaltoms mūsų žiemoms ir kur jų galima įsigyti? Ačiū. 4u.gif

Ar niekas nepatars? ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 03 22, 21:11)
Ar niekas nepatars?  ax.gif  4u.gif

Na apie krūmelius nelabai išmanau.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2010 03 22, 23:41)
Na apie krūmelius nelabai išmanau.

Man jos labai gražios, bet info radau, kad "Vanille Fraise" pakelia iki -15 šaltį. Pagalvojau, gal kuri forumietė jau augina ir galėtų patarti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 03 22, 22:46)
Man jos labai gražios, bet info radau, kad "Vanille Fraise" pakelia iki -15 šaltį. Pagalvojau, gal kuri forumietė jau augina ir galėtų patarti  ax.gif

Na siemet buvo daugiau nei -15. Ar laukiat stebuklo:)?
As asmeniskai patarciau tiketi dendrologu rasomom salcio zonom ir rekomendacijomis. Nes na rasit sakykim moteriske, kuri augina ir nenusalo. Tiksliau butumet pvz. radus pernai, kai buvo svelni ziema). Jus nusiperkat ir sia ziema nusala. Tai kokias, kaip sake asiliukas is "Mikes Pukuotuko", galima daryti isvadas?
Bet tai yra mano patarimas, kurio galima ir neklausyti:)
Papildyta:
QUOTE(pilo @ 2010 03 22, 21:09)
Veiksmas vyksta kaime, reiktų apie 100 metrų užsodinti, kelias neintensyvus. Be to, visi tie augalai patiems gerai matysis, tad norisi ko nors gražaus.  Išpjovėm nuo tos pusės galybę slyvų persipynusių ir pasimatė kaimynai kaip ant delno (mes irgi tuo pačiu), taip pat ir nuo kelio iš tos pusės labai plika. Kažin, kas kiek metrų reiktų medžius sodinti? Matau, kad berželius kiti kas metrą susisodina.

Kas metra yra tikrai per tankiai.
Variantu gali buti l. ivairiu. Galite daryti keliomis eiles - medziai lapuociai, medziai spygliuociai, krumai. Arba grupelemis. Berzai azuriski, nera tinkamiausia priedanga, po jais sunkiai krumu pasodinsi, nes niekas nenores augti.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2010 03 22, 18:15)
Labai per tankiai, sodinti reikia tankiausiai kas 50 cm. O geriausiai kas metrą. Juk kamienas irgi auga, tai kas bus po 10 metų. Paaugusių neišretinsi. Pasimatuok 10-metės eglės kamieną.

Aš taip įsijauzduoju, kad kamienas neužaugtų didelis blush2.gif , nes max iki 2m leistume augti ir pastoviai karpytume, grynai kaip gyvatvorę apkarpant ne tik viršūnes, bet ir šonus. Bent aš taip esu mačius, žinoma nežinau kiek metų gyvatvorei buvo, gaila aišku, kad nenufotkinom doh.gif
Niekaip neapsisprendžiu, dar girdėjau tokį atsiliepimą, kad eglės prie namų negerą energiją skleidžia g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kariste @ 2010 03 23, 10:15)
Aš taip įsijauzduoju, kad kamienas neužaugtų didelis  blush2.gif , nes max iki 2m leistume augti ir pastoviai karpytume, grynai kaip gyvatvorę apkarpant ne tik viršūnes, bet ir šonus. Bent aš taip esu mačius, žinoma nežinau kiek metų gyvatvorei buvo, gaila aišku, kad nenufotkinom doh.gif
Niekaip neapsisprendžiu, dar girdėjau tokį atsiliepimą, kad eglės prie namų negerą energiją skleidžia  g.gif

Mano nuomone negerą energiją skleidžia kvaili žmonės, bet ne augalai. Jei tau patinka šie medžiai, tai ir sodink. Kas vienam bloga, kitam labai gera.
Atsakyti
QUOTE(*SIM*SIUS* @ 2010 03 22, 20:02)
kas cia per tabletes  bigsmile.gif kaip jos naudojamos ar i pati kurmiarausi kisat  g.gif nes mes ir neberandam budu kaip tai kurmiais atsikratyt doh.gif

Nepasakysiu pavadinimo dabar, bet, rodos, "Žalioje stotelėje" pirkom. Tūtelėje jos, didelės. Tabletę reikia įdėti į kurmiarausį ir uždegti. Dūmai pradėjo rūkti iš kitų kurmiarausių perėję biggrin.gif

QUOTE(Kariste @ 2010 03 23, 10:15)
Aš taip įsijauzduoju, kad kamienas neužaugtų didelis  blush2.gif , nes max iki 2m leistume augti ir pastoviai karpytume, grynai kaip gyvatvorę apkarpant ne tik viršūnes, bet ir šonus. Bent aš taip esu mačius, žinoma nežinau kiek metų gyvatvorei buvo, gaila aišku, kad nenufotkinom doh.gif
Niekaip neapsisprendžiu, dar girdėjau tokį atsiliepimą, kad eglės prie namų negerą energiją skleidžia  g.gif

Vyras sako, kad aš jums sumelavau. Atsiprašau 4u.gif Pas mus eglutės kas metrą susodintos, ne kas pusę.
Pati mačiau labai gražiai suaugusią eglučių gyvatvorę. Kaip siena uždengusi nuo gatvės kiemą thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nanda: 23 kovo 2010 - 11:04
QUOTE(Knifofija @ 2010 03 23, 10:35)
Mano nuomone negerą energiją skleidžia kvaili žmonės, bet ne augalai. Jei tau patinka šie medžiai, tai ir sodink. Kas vienam bloga, kitam labai gera.

drinks_cheers.gif , bet kai neapsisprendus iki galo, tai ir klausau visokių nuomonių smile.gif
Atsakyti
Vienur randu, kad kalninės pušys užauga iki 2 m., kitur, kad iki 4 m. Kaip iš tiesų yra? g.gif Kas žinot? 4u.gif Man būtinai reikia iki 4 m, mažiausiai iki 3 m aukščio g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nanda @ 2010 03 23, 13:37)
Vienur randu, kad kalninės pušys užauga iki 2 m., kitur, kad iki 4 m.  Kaip iš tiesų yra?  g.gif Kas žinot?  4u.gif  Man būtinai reikia iki 4 m, mažiausiai iki 3 m aukščio  g.gif

Priklauso nuo dirvožemio.
Atsakyti