Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 53

QUOTE(Ritutė90 @ 2010 03 20, 18:53)
smile.gif nutirpo sniegas,- doh.gif visa veja kurmiu israusta doh.gif nerandu variatu,kaip su jais kovoti.. g.gif

Mes tas tabletes deginom praeitą vasarą... lyg padėjo, nebuvo nei vieno kurmiarausio po to. Nežinia kas šiemet nutirpus sniegui pasimatys unsure.gif
Atsakyti
Labas,

Mes pernai ilgai ir nuobodziai visa miela vasara kariavom su kurmiais savo 20aru sklype, pievoje israusdavo, bet paskui, atrade miela atradima - pries metus supilta alpinariuma, kuriam padaryti i gyli buvom iskase apie metra zemiu, ir supyle gera, puria zeme mano rinktiniams visazaliams - tai ir "uzsiinkaravo" daugiausiai jame, patiko gera puri zeme sad.gif tai galvojau prazilsiu - kiek ateini, tiek naujas "tortas" aplink puseliu saknis! Tai isbandem, dristu sakyti, viska - nuo naujovisku vibruojanciu kazkokiu ikisamu aparatu, ant metaliniu strypuku uzmaustais buteliais - atseit kelia triuksma, bet tai vaizdas koks.., nuodu, karabito rukinimo kurmiarausiuose, iki vyras netekes kantrybes, kai po savaitgalio grize pamatem naujus gal 10 kurmiarausiu, uzsivare masina ant pieveles ir kelias valandas uzkures laike, su zarna ismetamasias dujas i zeme ikises - labai trumpalaikiai efektai. Uzsibaige tk tada, kai su elementariais kurmiu spastais suciupo 3 kurmius, tai rudeni uzbaigem ramiai, ziuresim siemet - aisku vel ateis, nes pievose gyvenam, bet tai praktskai vienintelis garantuotas "vaistas" - spastai...
Atsakyti
Labutis 4u.gif
Ar priimsit į sodininkių būrį ax.gif
Planuoju sodinti gegužę paprastųjų eglučių gyvatvorę, planuoju ją karpyti. Pravažiuodami pro Lenkiją labai nemažai matėm labai gražiai atrodančių, ką jūs manot? Perskaičiau kad sodit reikia kas 30-40cm ir tik po trijų metų karpyti g.gif
Labai bijau kad apačios nepradėtų ruduoti kai taip tankiai susodinsi g.gif
Dar tik pradedanti sodininkė, taip kad nepykit už durnus kalusimus blush2.gif
Atsakyti
Sveikos, esu tik tik pradedanti sodininke blush2.gif turiu nemazai naturalios pievos ir kolkas nezinau daug apie geles, tai va galvoju cia pasiklausiu, gal kas patars ax.gif man reiketu geliu, kurios augtu sauletoje vietoje, norisi, kad zydetu ilgai arba kokie krumeliai zaliuotu. Gal kas tures laiko man parasyti.... labai lauksiu patarimu i AZ
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo airinulka: 22 kovo 2010 - 13:06
Skaitinėju internete apie kalnines pušeles... randu, jog pinus mugo užauga iki 3,5 m medelis. Nerandu kiek paauga per metus. Kas žinot? 4u.gif

QUOTE(Kariste @ 2010 03 22, 13:01)
Labutis  4u.gif
Ar priimsit į sodininkių būrį  ax.gif
Planuoju sodinti gegužę paprastųjų eglučių gyvatvorę, planuoju ją karpyti. Pravažiuodami pro Lenkiją labai nemažai matėm labai gražiai atrodančių, ką jūs manot?

Mes sodinom serbines eglutes. 51 eglutę pasodinom kas pusė metro. Kol kas mažos, tarpeliai tarp jų nemaži, bet gal ne per retai g.gif

Atsakyti
QUOTE(Nanda @ 2010 03 22, 13:25)
Skaitinėju internete apie kalnines pušeles... randu, jog pinus mugo užauga iki 3,5 m medelis. Nerandu kiek paauga per metus. Kas žinot?  4u.gif 
Mes sodinom serbines eglutes. 51 eglutę pasodinom kas pusė metro. Kol kas mažos, tarpeliai tarp jų nemaži, bet gal ne per retai  g.gif

O jūs jas žadat karpyti?
Atsakyti
QUOTE(Kariste @ 2010 03 22, 13:28)
O jūs jas žadat karpyti?

Iš pradžių buvo mintis leisti augti kiek pačios kils į viršų, dabar jau planuoju, kad karpysiu ir bus gyvatvorė.... bet dar mažos, noriu paauginti iki poros metrų. Tik reikia pasiaiškint ar nepridarysiu klaidų , kaip nepakenkti joms, ar aplamai mėgsta būti karpomos serbinės g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nanda @ 2010 03 22, 13:38)
Iš pradžių buvo mintis leisti augti kiek pačios kils į viršų, dabar jau planuoju, kad karpysiu ir bus gyvatvorė.... bet dar mažos, noriu paauginti iki poros metrų. Tik reikia pasiaiškint ar nepridarysiu klaidų , kaip nepakenkti joms, ar aplamai mėgsta būti karpomos serbinės  g.gif

Čia paskaityk mirksiukas.gif http://209.85.129.13...5...=clnk&gl=lt
Atsakyti
QUOTE(Kariste @ 2010 03 22, 14:16)

Ačiū 4u.gif Padėjo atsakyti į keletą mano klausimų.

Sodininkės, gal kuri nors žinot kiek cm paauga kalninės pušelės per metus? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nanda @ 2010 03 22, 14:57)
Sodininkės, gal kuri nors žinot kiek cm paauga kalninės pušelės per metus?  4u.gif

Paprastos rūšinės kalnapušės paauga gerą sprindį per metus.
Va čia kažkiek matosi http://hotimg23.fotk...39/IMG_1045.jpg Tie šviesūs 'pirštai' ir yra metinis prieaugis. Bet pirmais pasodinimo metais priaugs šiek tiek mažiau, čia nufotografuotos pušelės jau pagavusios augimą (po pasodinimo treti ar ketvirti metai) 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 22 kovo 2010 - 15:33
QUOTE(bitule @ 2010 03 22, 15:32)
Paprastos rūšinės kalnapušės paauga gerą sprindį per metus.
Va čia kažkiek matosi http://hotimg23.fotk...39/IMG_1045.jpg Tie šviesūs 'pirštai' ir yra metinis prieaugis. Bet pirmais pasodinimo metais priaugs šiek tiek mažiau, čia nufotografuotos pušelės jau pagavusios augimą (po pasodinimo treti ar ketvirti metai)  4u.gif

vadinasi, per 10 metų man jos metrą maždaug pakils į viršų... g.gif Norėtųsi greičiau biggrin.gif
Ačiū už atsakymą...
Dėliuojuosi ant popieriaus šlaito apželdinimą po truputį įvairiais medžiais.
Atsakyti
QUOTE(Nanda @ 2010 03 22, 15:51)
vadinasi, per 10 metų man jos metrą maždaug pakils į viršų...  g.gif

Na, mano 'geras sprindis' tai kokie 18-20 cm tongue.gif tai per 10 m. visus 2 m turėsi mirksiukas.gif Foto matomoms pušelėms keleri metai, o jos jau tikrai apie nepilna metrą aukščio siekia (niekuo netręšiamos ir šiek tiek pagenimos). Visai neseniai rašiau apie kaimyno gyvatvorę iš kalnapušių, kurios negenimos ir nuolat trešiamos. Tai per tuos pačius kelis metus jos jau tikrai siekia 1.2 - 1.5 m. Važiuojant mašina - kieme tikrai nieko nebesimato mirksiukas.gif .
Gal kas pataisys, bet nelabai žinau kito spygliuočio, kuris taip sparčiai augtų iškart po pasodinimo (neveltui jas pasirinko smėlio kopų sutvirtinimui Kuršių Nerijoj ax.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 22 kovo 2010 - 16:11