Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 53

QUOTE(zmogs @ 2010 03 20, 00:58)
Biobaseinas ir man baisiai patiko (kaip įtariu, jis be baseino chemijos, natūralus kaip prūdas?), bet iškilo praktinis klausimas - kaip jame maudantis nesusižaloti į tuos betoninius kraštus. Juk nebeaišku, kur jie yra, kai po vandeniu, galima elementariai pūkštelėjus nuo lieptelio į betoną nunert..

Na lietuviškai info labai nedaug radau, o dėl savo anglų neesu tikra. Susidaro toks vaizdas, kad vandenį valo augalai ir žuvys g.gif bet foto yra ir kažkokie lyg filtrai, tai gal dar ir mechaniniu būdu valo. Nes šiaip kai pagalvoji, jei jame vanduo necirkuliuos, tai gal ne ką ir žuvys su augalais padės g.gif

Dėl kraštų neimčiau į galvą. Juk pažinosi savo baseiną ir nešokinėsi kur nereik. Arba aš gal ne apie tuos kraštus galvoju blush2.gif
Atsakyti
kažkada "Rasose" buvo straipsnis apie ekobaseinus. Numerio nr. dabar nepasakysiu, skaičiau pas tėvus.
Man kaip ir Bitulei tai tolima graži svajonė.
Čia keletas turimų vaizdų:
user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 03 19, 10:43)
Na dabar kelias dienas prognozuoja pliusinę, gal nudangstysiu truputį. Jei šalnos sugrįš, tai ar teisingai mąstau, kad iki -10 nepakenks?

Na, as siandien kaip tik prasikrapsciau savo rudeni pasodintu maziuliu "apranga", tai viena net pumpurus pradejus sprogdint ir pelesiukas nori detis. Vadinasi, jau per silta zieminiuose rubeliuose. Padariau gera ventiliacija, bet visai dar nenudenginesiu. Nes tas prognozuojamas -6-10 jau prasprogusiems pumpureliams gali ir pakenkti. Pries ta salta nakti prasprogusius krumelius dar gerai apdangstysiu, kad nebutu nuostoliu.
Atsakyti
o gal kuri turite gražiai pasidariusi žemuogyną bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2010 03 20, 09:59)
Na, as siandien kaip tik prasikrapsciau savo rudeni pasodintu maziuliu "apranga", tai viena net pumpurus pradejus sprogdint ir pelesiukas nori detis. Vadinasi, jau per silta zieminiuose rubeliuose. Padariau gera ventiliacija, bet visai dar nenudenginesiu. Nes tas prognozuojamas -6-10 jau prasprogusiems pumpureliams gali ir pakenkti. Pries ta salta nakti prasprogusius krumelius dar gerai apdangstysiu, kad nebutu nuostoliu.

O kada prognozuojamas -6-10? Kiek žiūriu prognozes, tai tik -1.
Atsakyti
Natha, ar toji programa su kuria braižai, turi bandomąją versiją ar galima tik pirkti?
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 03 20, 13:27)
Natha, ar toji programa su kuria braižai, turi bandomąją versiją ar galima tik pirkti?

Net nežinau. Šiaip turėtų turėti, negi pirksi katę maiše. Aš viso nepirkau. Labai jau brangiai atsieitų, dėl poros savaičių pažaidimo tiek mokėt. Aišku, ne "architect" versijos pigesnės, bet ten ir objektų, ir augalų pasirinkimas mažesnis
Beje, labai daug kas klausia apie programas. Aš jų daug išbandžiau, geriausias pagalbininkas yra čia http://landscaping-s...tenreviews.com/.
Daugmaž visos programos ten yra geros, su savais privalumais. Man kaip visiškai gėlių analfabetei patinka tos, kuriose daug info apie augalus. Tada labai paprasta - nustatai augalo rūšį (medis, daržovė ar pan), koks apšvietimas, kokia žemė ir atrenka tinkamus augalus smile.gif iš pradžių dar tikrinau, ar teisinga info, bet neradau klaidų ir atsibodo tikrint smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natha: 20 kovo 2010 - 14:13
QUOTE(ilja @ 2010 03 19, 16:41)
Pas mane krokai ir tulpės jau lenda, bet jie plikoj žemėj susodinti, tai gal greičiau saulutė įšildė smile.gif

Pas mane lenda zemaugiai vilkdalgiai, scyles ir dar kazkas smile.gif bet jau visa aplinka plaukia, gyvenu saloj dabar doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 03 20, 14:13)
Pas mane lenda zemaugiai vilkdalgiai, scyles ir dar kazkas  smile.gif bet jau visa aplinka plaukia, gyvenu saloj dabar  doh.gif

Na pas mane jau lysvių viršūnėlės pasimatė kur nekur. Bet pasirodo nemažai gėlių po sniegu pelės sukapojo. Kad dar būtų nuėdusios, o dabar tik sukapotos gabaliukais.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2010 03 20, 15:26)
Na pas mane jau lysvių viršūnėlės pasimatė kur nekur. Bet pasirodo nemažai gėlių po sniegu pelės sukapojo. Kad dar būtų nuėdusios, o dabar tik sukapotos gabaliukais.

Čia tai bent. O ką jos ėdė - šaknis, svogūnus?
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 03 20, 15:42)
Čia tai bent. O ką jos ėdė - šaknis, svogūnus?

Lapus sukapojo į smulkius skutelius, net gebenes apkramtė.
Atsakyti
smile.gif nutirpo sniegas,- doh.gif visa veja kurmiu israusta doh.gif nerandu variatu,kaip su jais kovoti.. g.gif
Atsakyti