Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 53

QUOTE(Natha @ 2010 03 18, 17:16)
Na vat ką sumąsčiau.

Na, va ir patarimų jau pažiro smile.gif
Aš irgi kai ką norėčiau pasakyt:
1. Bet kokie statiniai (malkinė, voljeras, pavėsinė, šiltnamis) turėtų būti atitraukti nuo sklypo ribos bent trejetą metrų (nebent tam turite raštišką kaimyno sutikimą). Taigi teks malkinę stumti link kiemo vidurio;
2. Be viso to, tokiems statiniams reikalingas supaprastintas projektėlis ir rajono architekto patvirtinimas (čia galima pasiskaityt apie tai plačiau http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=165063 4u.gif ) Šitas momentas mūsuose dažnai ignoruojamas, bet jei pasirūpintumėte šia maža smulkmena, vėliau atpultų galimi nemalonumai priduodant pastatus (jei jie dar nepriduoti), arba tvarkant inventorizacijos dokumentus, jei kada nors ruošiatės sodybą pardavinėti.

3. Kalbant apie patį išplanavimą: voljerui ir malkinei (ūkinei zonai) parinkta tikrai pati tinkamiausia vieta (tik reiktų išlaikyti atstumą iki tvoros) 4u.gif .
4. O vat daržas su šiltnamiu tame kampe - manau per didelė prabanga. Juk čia pietvakarinis kampas, pats maloniausias apšvietimas poilsiui, be to, jei gerai suprantu, šalia gatvės g.gif Aš tai bandyčiau visą šitą reikalą priblokuoti prie šiaurinėje sklypo dalyje esančių statinių, o atlikusiame kampe įkurčiau reprezentacinį-relaksacinį augalyną (čia ir prieskonių darželis visai įsikomponuotų).
5. Dėl pavėsinės ir baseino kaimynystės pritariu zmogs drinks_cheers.gif, kažkaip turėtų lipt jie vienas prie kito. Aplamai, kai sklype norisi sutalpint tiek skirtingų objektų, tampa ypač aktualu juos grupuoti pagal paskirtį, taip sutaupant vietos.
6. Dėl baseino vietos - tai klaustukas mastau.gif nes krentantys į jį medžių lapai tikrai negėris, bet ir pernelyg arti namo ir gatvės nesinori jo traukti, gal trūktų šiek tiek intymumo.
Beje, o apie kokį baseiną kalbam? Apie tą žydrą, įkasamą į gruntą, ar kažką natūralaus, tinkamo maudymuisi? O gal kažką tokio http://images.google...XCdP7_AajibHVBQ arba http://images.google...aF8aY_QaPysHpCQ

Tai tiek bendro pobūdžio pastebėjimų blush2.gif , aplamai tai dar trūksta informacijos...na kad ir apie tai, koks aplinkos stilius pačiai patinka 4u.gif .
Ir dar įdomu, iki kurios sklypo vietos vasarą krenta tų didžiųjų medžių šešėlis? Nes nuo to daug kas priklauso ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2010 03 18, 18:11)
Aš baseiną daryčiau vietoje daržo ir šiltnamio...

Vat apie lapus nepagalvojau.. Šiaip maniau daržą daryti ten kur baseinas, bet ryte ten saulę medžiai užstoja. Nežinau ar teisybė, ar ne, bet skaičiau, kad jei kažkurią dienos dalį daržas negauna saulės, tai derlius mažėja. Gėlynas po langu būtų gražu, bet labai jau plotas nemažas. O jei gražių medelių pasodinti? Kurie nedideli ir dekoratyvūs. Baseinas irgi būtų neblogai, bet ten labai nuo gatvės matosi, kažkaip nesinori, kad mano subinę visi praeiviai nužiūrinėtų blush2.gif ir dar man kažkaip saugiau atrodo, kai baseinas toliau nuo namo, kai vaikų bus, gal lengviau nusaugot g.gif reikia pamąstyti g.gif

QUOTE(zmogs @ 2010 03 18, 20:46)
Gal aš neteisingai supratau...

Ten progra taip padarė, kad durys atrodo biggrin.gif Nes neturi tokio lango, koks antram aukšte bus, tai duris panašias įdėjau smile.gif ir nupaišė durų simbolį.

QUOTE(bitule @ 2010 03 18, 22:04)
Na, va ir patarimų jau pažiro  smile.gif
Aš irgi kai ką norėčiau pasakyt...

Na, dėkui už tiek info 4u.gif Šiaip kaimynai geri, nesklandumų nekils. Ten tokie didžiuliai kiemai, po kokį 100m į ilgį. Tai mums MB tėvai atidavė didesniąją dalį kiemo su tokiu pusėtinu namu, kuriame jie gyveno, kol pagrindinį namą pasistatė. Tai taip gaunasi, kad: iš vakarų tėvų namas, iš šiaurės ir pietų kaimynų kaip ir nežinau kaip pavadint (keli vaismedžiai, pašienauta ir tiek, nenaudojamos kiemo dalys), o iš rytų medžiai (na nedidukas miškelis). O ir pastatėliai be pamatų, per pusdienį išardomi, tai gal neteisinsim.
Daržas šiauriniam kampe neišeis, nes ten toks negražus šlaitas ir MB sakė, kad ten seniau šiukšlynas buvo, ir pridūrė, kad galiu daržą daryt jei noriu pirštus susipjaustyt ir kraujo užkrėtimą gaut doh.gif Todėl ir galvoju pasodint vaismedžius, žolę kartais pašienaut ir daug ten nesitrint.
Dėl baseino, kaip jau minėjau reik galvot.. Bus įkasamas, plasmasinis, ar iš ko ten juos daro. Šiaip jį darysim po poros metų, bet noriu jo vietą daugmaž pasiplanuot, kad kokių medžių nepasodint į jo vietą.

Medžių šešėlis krenta ryte, bet vat kokio ilgio tiksliau neatkreipiau dėmesio ax.gif reiks pažiūrėti. Dar šešėlio yra ir nuo gyvatvorės, nes ji kokių 3m aukščio, bet nelabai jis didelis, bent jau vasarą.
Stilius nežinau koks man patinka smile.gif Visur yra gražių detalių smile.gif Nemėgstu kai labai marga, nemėgstu, kai labai simetriška, nemėgstu, kai perkrauta, nemėgstu pompastikos, nemėgstu plastmasės kieme smile.gif va daugmaž smile.gif

Labai ačiū visoms už pastebėjimus 4u.gif einu mąstyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 03 18, 13:41)
Sveikos
man pirmametei rožių augintojai toks klausimas iškilo - kada jau jas nudengti, ar yra kokia taisyklė? Žiemos pradžioj jau išmokau, kad uždengti reikia, kai temp. pasiekia -10, o nudengti nežinau. Bo sušus dar..

Jei ims laikytis pliusinė temperatura, tai tikrai reik pradangstyti, kad nesušustų. Tik kovo men. didžiausias pavojus - kad rožių nenudegintų aštrūs tiesioginiai saules spinduliai. Taip kad prieš visai nudengiant, geriau palaikyti lengvą šešėlį. Aš tiesiog pgl. situaciją palaipsniui pradangstau, kad vedintųsi, o ant visai žiemą nedengtų krūmelių užmečiau vieną agroplėvelės sluoksnį, kad būtų šešėlyje per saulėkaitą.
Atsakyti
QUOTE(Natha @ 2010 03 19, 01:50)
Vat apie lapus nepagalvojau.. Šiaip maniau daržą daryti ten kur baseinas, bet ryte ten saulę medžiai užstoja. Nežinau ar teisybė, ar ne, bet skaičiau, kad jei kažkurią dienos dalį daržas negauna saulės, tai derlius mažėja. Gėlynas po langu būtų gražu, bet labai jau plotas nemažas. O jei gražių medelių pasodinti? Kurie nedideli ir dekoratyvūs. Baseinas irgi būtų neblogai, bet ten labai nuo gatvės matosi, kažkaip nesinori, kad mano subinę visi praeiviai nužiūrinėtų  blush2.gif ir dar man kažkaip saugiau atrodo, kai baseinas toliau nuo namo, kai vaikų bus, gal lengviau nusaugot  g.gif  reikia pamąstyti  g.gif
Ten progra taip padarė, kad durys atrodo  biggrin.gif  Nes neturi tokio lango, koks antram aukšte bus, tai duris panašias įdėjau smile.gif ir nupaišė durų simbolį.
Na, dėkui už tiek info  4u.gif  Šiaip kaimynai geri, nesklandumų nekils. Ten tokie didžiuliai kiemai, po kokį 100m į ilgį. Tai mums MB tėvai atidavė didesniąją dalį kiemo su tokiu pusėtinu namu, kuriame jie gyveno, kol pagrindinį namą pasistatė. Tai taip gaunasi, kad: iš vakarų tėvų namas, iš šiaurės ir pietų kaimynų kaip ir nežinau kaip pavadint (keli vaismedžiai, pašienauta ir tiek, nenaudojamos kiemo dalys), o iš rytų medžiai (na nedidukas miškelis). O ir pastatėliai be pamatų, per pusdienį išardomi, tai gal neteisinsim.
Daržas šiauriniam kampe neišeis, nes ten toks negražus šlaitas ir MB sakė, kad ten seniau šiukšlynas buvo, ir pridūrė, kad galiu daržą daryt jei noriu pirštus susipjaustyt ir kraujo užkrėtimą gaut  doh.gif Todėl ir galvoju pasodint vaismedžius, žolę kartais pašienaut ir daug ten nesitrint.
Dėl baseino, kaip jau minėjau reik galvot.. Bus įkasamas, plasmasinis, ar iš ko ten juos daro. Šiaip jį darysim po poros metų, bet noriu jo vietą daugmaž pasiplanuot, kad kokių medžių nepasodint į jo vietą.

Medžių šešėlis krenta ryte, bet vat kokio ilgio tiksliau neatkreipiau dėmesio  ax.gif reiks pažiūrėti. Dar šešėlio yra ir nuo gyvatvorės, nes ji kokių 3m aukščio, bet nelabai jis didelis, bent jau vasarą.
Stilius nežinau koks man patinka smile.gif Visur yra gražių detalių smile.gif Nemėgstu kai labai marga, nemėgstu, kai labai simetriška, nemėgstu, kai perkrauta, nemėgstu pompastikos, nemėgstu plastmasės kieme smile.gif va daugmaž smile.gif

Labai ačiū visoms už pastebėjimus  4u.gif  einu mąstyti smile.gif

Ar as teisingai supratau, kad esate darzininke megeja ir derlius yra stipriai svarbus klausimas?
Nes mes cia daugiau sitoje temoje apie dekoratyviaja aplinkos puse..
As darzo niekada nedaryciau nei palei langus, nei vidury kiemo, nes manau, kad tos kelios lysves namo valdoj yra pasizaidimui, o ne rimtam derliaus nuemimui skirtos. Vadinas prioritetas mazas. Tai gal nelabai ir plesiuos tada:)
Stipriai rekomenduociau susitvarkyti ta slaita "kur siukslynas buvo'. Man rodos svarbiau pati pagrinda, visuma padaryti iki galo gerai, o paskiau ten zaisti su baseinas etc..
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2010 03 19, 09:01)
Jei ims laikytis pliusinė temperatura, tai tikrai reik pradangstyti, kad nesušustų. Tik kovo men. didžiausias pavojus - kad rožių nenudegintų aštrūs tiesioginiai saules spinduliai. Taip kad prieš visai nudengiant, geriau palaikyti lengvą šešėlį. Aš tiesiog pgl. situaciją palaipsniui pradangstau, kad vedintųsi, o ant visai žiemą nedengtų krūmelių užmečiau vieną agroplėvelės sluoksnį, kad būtų šešėlyje per saulėkaitą.

Na dabar kelias dienas prognozuoja pliusinę, gal nudangstysiu truputį. Jei šalnos sugrįš, tai ar teisingai mąstau, kad iki -10 nepakenks?
Atsakyti
QUOTE(Natha @ 2010 03 19, 00:50)
Na, dėkui už tiek info  4u.gif  Šiaip kaimynai geri, nesklandumų nekils. Ten tokie didžiuliai kiemai, po kokį 100m į ilgį. Tai mums MB tėvai atidavė didesniąją dalį kiemo su tokiu pusėtinu namu, kuriame jie gyveno, kol pagrindinį namą pasistatė. Tai taip gaunasi, kad: iš vakarų tėvų namas, iš šiaurės ir pietų kaimynų kaip ir nežinau kaip pavadint (keli vaismedžiai, pašienauta ir tiek, nenaudojamos kiemo dalys), o iš rytų medžiai (na nedidukas miškelis). O ir pastatėliai be pamatų, per pusdienį išardomi, tai gal neteisinsim.

Nesu tikra, kad tiksliai prisimenu, bet statinių be pamatų nereikia įteisinti.
Daržas šiauriniam kampe neišeis, nes ten toks negražus šlaitas ir MB sakė, kad ten seniau šiukšlynas buvo, ir pridūrė, kad galiu daržą daryt jei noriu pirštus susipjaustyt ir kraujo užkrėtimą gaut  doh.gif Todėl ir galvoju pasodint vaismedžius, žolę kartais pašienaut ir daug ten nesitrint.

Vaismedžius sodindama turėsi dideles duobes žemės pakeist, nes šiukšlyne atitinkami ir vaisiai augs, jei išvis augs.
Baseinas jei sklype bus, vaikus turėsi saugot nuolatos ir ilgai, nebent aptversi tvorele. Ir netgi jei bus toliau nuo namo, gal juos ir ne taip dažnai masins, bet vis vien pavojus yra. Vaikų vienų į lauką negalėsi paleist iki kokių 7m. Čia aš visai nenoriu nusmukdyt tavo entuziazmo baseinui, bet pagalvočiau apie tvorelę (galima ją akmeninę arba iš dekoratyvių plytų išmūryt, komponuojant su augalais, na kad grožio ir jaukumo būtų, o ne kaip kalėjimas viela atitvertas). Pati vaikus ganau, kai tik pas tėvus nuvažiuojam, negalima visiškai palikt kieme vienų. O namie galiu mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zmogs: 19 kovo 2010 - 10:14
Oi žiūriu šiandien kažkaip aktyvi aš šitoj temoj blush2.gif Ką tik gavau užsakymą užauginti „visokių spalvotų gėlių“ rugpjūčio pabaigai. Sesuo išteka, nori kad savom gėlėm salę papuoštumėm. Patarkit, ką galėčiau dabar pasėjus/pasodinus „nušienauti“ rugpjūčio gale?
Atsakyti
Baseiną galima aptverti stiklo tvorele, vaizdo negadina
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2010 03 19, 09:41)
Ar as teisingai supratau, kad esate darzininke megeja ir derlius yra stipriai svarbus klausimas?
Stipriai rekomenduociau susitvarkyti ta slaita "kur siukslynas buvo'. Man rodos svarbiau pati pagrinda, visuma padaryti iki galo gerai, o paskiau ten zaisti su baseinas etc..

Na nėra baisiai svarbu, bet nesinori tokį kampe užkištą ir nuskurusį daržą turėti smile.gif
Šlaito kampą palyginsim. Ten nėra taip, kad šiukšlės voliojasi. Pakasinėji žemę ir randi kokį geležiuką, stikliuką ar pan. Nežinodamas pamanytum kad pievele ir tiek. Apskritai įtariu, kad ten daugiau maisto atliekas gal pildavo ar kažką tokio, nes augmenija ten stipriai vešlesnė nei likusiam kieme.

QUOTE(zmogs @ 2010 03 19, 10:07)
Baseinas jei sklype bus, vaikus turėsi saugot nuolatos ir ilgai, nebent aptversi tvorele.

user posted image
Na čia ant greitųjų papaišiau. Atsitvertų tokia kaip ir poilsio zona. Įkomponavus augalų, vaizdas per miegamojo langą turėtų būti geras thumbup.gif o pakeitus tvorą, kuri į gatvės pusę (į aukštesnę ir dekoratyvesnę), manau privatumo turėtų pakakti.
Atsakyti
Natha, su kokia programėle braižai?
Atsakyti
QUOTE(ilja @ 2010 03 19, 12:41)
Natha, su kokia programėle braižai?

Realtime landscape architect 2. Čia daugiau apie ją.
http://www.ideaspect...arch2/arch2.php
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natha: 19 kovo 2010 - 12:53
Pas mus jau sparciai tirpsta sniegas. Apziurejau veja, bet krokai ir tulpes nosyciu galiuku nerodo dar.
Atsakyti