Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 53

Per langa su pritraukimu fotkinta. Bailios jos be galo. Viena lesa, kita - sargauja.
Atsakyti
putlutės wub.gif wub.gif
Atsakyti
Sveikos. Pernai planavau palanavau kiemą, o šią vasarą į naują namą keliamės doh.gif tai vat, gal turit kokių idėjų kaip išmėtyti tokius objektus: malkinę, daržą, šiltnamį, baseiną, nemaža voljerą, gal pavėsinę. Dar būtų gerai, kad įtilptų keli vaismedžiai. Kažkaip viską tiesiog pakraščiais išmėtyt paprasčiausia, bet nelabai man kai per vidurį kiemo futbolo aikštė tuščia.
deja foto tik tokią neryškią programa daro. Šiaurė viršuj. Apačioj gyvatvorė. Plotas daugmaž 30*30, čia gal kiek netiksliai papaišiau. Virtuvės ir miegamojo langai į pietus. Kol kas dar nei įvažiavimo nėra, bet jį įmanoma padaryti tik pro namo galą (viršuj mažas iškyšuliukas). Iš visų pusių kaimynai išskyrus ten kur medžiai. Medžiai nerealūs - ažuolai, uosiai, liepos, alksnių pasimaišę. Šiaurės vakarų kampas nelabai kam tikęs, nelygus ir į griovį leidžiasi.
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Natha @ 2010 03 17, 21:58)
Sveikos

O pačios minčių jokių nebus ax.gif ?
Atsakyti
Sveikos
man pirmametei rožių augintojai toks klausimas iškilo - kada jau jas nudengti, ar yra kokia taisyklė? Žiemos pradžioj jau išmokau, kad uždengti reikia, kai temp. pasiekia -10, o nudengti nežinau. Bo sušus dar..
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2010 03 18, 10:40)
O pačios minčių jokių nebus  ax.gif ?

Tai vat, kad aš aplinkos tvarkyme labai neoriginali verysad.gif Vienintelė mintis, kad gal po virtuvės langais reikėtų daržą daryti. Na, kad kai reiks ravėt kiekvieną kart pažiūrėjus per langą sąžinė graužtų ir greičiau išravėčiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Natha @ 2010 03 18, 13:15)
Tai vat, kad aš aplinkos tvarkyme labai neoriginali  verysad.gif  Vienintelė mintis, kad gal po virtuvės langais reikėtų daržą daryti. Na, kad kai reiks ravėt kiekvieną kart pažiūrėjus per langą sąžinė graužtų ir greičiau išravėčiau biggrin.gif

O kam tau tas originalumas? Svarbu, kad pačiai patiktų ir patogu būtų. Daržas po virtuvės langais - labai patogu, nes tiesiai iš jo parsinešus daržoves, prieskonius gali naudoti. Prieskonines, vaistažoles galima arčiau langų sodint, tai dar ir kvapas džiugins. O dėl kitų dalykų - visgi turi pati sumąstyti, kas patogiau ir gražiau tau. Pasidairyk po ankstesnes NA temas, pagooglink apželdinimo puslapius, surask kas tau patinka ir pradėl dėliotis. Tada jau ir šitoje temoje daugiau reakcijų sulauksi. Nei viena iš mūsų nežino, ko tau reikia.
Viena mintis, kuri pirmoji kilo - kad labai jau daug statinių/objektų nori sutalpint į vieną nedidelį sklypą.
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 03 18, 14:10)
O kam tau tas originalumas? Svarbu, kad pačiai patiktų ir patogu būtų. Daržas po virtuvės langais - labai patogu, nes tiesiai iš jo parsinešus daržoves, prieskonius gali naudoti. Prieskonines, vaistažoles galima arčiau langų sodint, tai dar ir kvapas džiugins. O dėl kitų dalykų - visgi turi pati sumąstyti, kas patogiau ir gražiau tau. Pasidairyk po ankstesnes NA temas, pagooglink apželdinimo puslapius, surask kas tau patinka ir pradėl dėliotis. Tada jau ir šitoje temoje daugiau reakcijų sulauksi. Nei viena iš mūsų nežino, ko tau reikia.
Viena mintis, kuri pirmoji kilo - kad labai jau daug statinių/objektų nori sutalpint į vieną nedidelį sklypą.

Na reiks pabandyt pačiai. Tiesiog sename kieme kai pradėjau tvarkytis man čia tokių gerulių minčių pametėjo thumbup.gif Ir būsimi kiemo šeiminkiai pagal tas idėjas tvarkysis toliau. Šiaip visokių gražių detalių turiu kelis GB foto prisisaugojus, bet jos smulkios, jas jau derint reikia kai stambios detalės vietoj.
Atsakyti
QUOTE(Natha @ 2010 03 18, 14:20)
Na reiks pabandyt pačiai. Tiesiog sename kieme kai pradėjau tvarkytis man čia tokių gerulių minčių pametėjo  thumbup.gif Ir būsimi kiemo šeiminkiai pagal tas idėjas tvarkysis toliau. Šiaip visokių gražių detalių turiu kelis GB foto prisisaugojus, bet jos smulkios, jas jau derint reikia kai stambios detalės vietoj.

Taigi, o sename kieme matyt jau stambios detalės ir buvo vietoj smile.gif Stambioms dėlioti reikia atsižvelgt į šeimos poreikius, įpročius, patogumą. Juos žinai tik tu pati. Na kai jau turi bent kažkokią viziją ir išvardiji tuos poreikius, gali jau kažko ir iš kitų sulaukti. Pvz., baseino noriu šalia namo, nes.. arba: čia norėčiau pavėsio, nes..
Taip atsiranda ir patarėjoms už ko užsikabinti mirksiukas.gif
Atsakyti
Na vat ką sumąsčiau.
user posted image
user posted image

Takeliu dabar neplanuoju, pirma išmindžiot juos reik smile.gif nes paskui bus žavūs pakloto takelio vingiai, ir visai ne žaviai, bet patogiai išminti takeliai žolėj. Iš karto po virtuvės langu mąstau būtų įdomu prieskonines žoles kaip gėlynėlį susodinti, gal su gėlėm paderint. Daržas, šiltnamis, voljeras ir malkinė man visai patinka. Bet baseinas kažkoks vienišas ir pavėsinė pasimetus doh.gif Už pavėsinės vaismedžiai, jų ten daugiau telpa nei kad pavaiduot pavyko.
Atsakyti
QUOTE(Natha @ 2010 03 18, 17:16)
Na vat ką sumąsčiau.
user posted image
user posted image

Takeliu dabar neplanuoju, pirma išmindžiot juos reik  smile.gif  nes paskui bus žavūs pakloto takelio vingiai, ir visai ne žaviai, bet patogiai išminti takeliai žolėj.  Iš karto po virtuvės langu mąstau būtų įdomu prieskonines žoles kaip gėlynėlį susodinti, gal su gėlėm paderint. Daržas, šiltnamis, voljeras ir malkinė man visai patinka. Bet baseinas kažkoks vienišas ir pavėsinė pasimetus  doh.gif  Už pavėsinės vaismedžiai, jų ten daugiau telpa nei kad pavaiduot pavyko.

Aš baseiną daryčiau vietoje daržo ir šiltnamio, kuo toliau nuo medžių, nes lapus graibysi nuo puse vasaros. O ir daržas pro langą mannekelia didelio susižavėjimo, geriau ten formuočiau gėlyną, o prieskonių gėlynėlį daryčiau prie durų, kad galėtum per pievelę ir basom nuskuosti krapiukų pasiskint. Daržą nukelčiau į baseino vietą, atitverčiau jį dekoratyviniais augalais.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2010 03 18, 18:11)
Aš baseiną daryčiau vietoje daržo ir šiltnamio, kuo toliau nuo medžių, nes lapus graibysi nuo puse vasaros. O ir daržas pro langą mannekelia didelio susižavėjimo, geriau ten formuočiau gėlyną, o prieskonių gėlynėlį daryčiau prie durų, kad galėtum per pievelę ir basom nuskuosti krapiukų pasiskint.  Daržą nukelčiau į baseino vietą, atitverčiau jį dekoratyviniais augalais.

Gal aš neteisingai supratau, bet lygtais ten tiesiai iš virtuvės yra durys laukan- patogu krapiukų smile.gif
Pavėsinę glausčiau arčiau baseino, nes lyg ir poilsio zona gautųsi. Dėl lapų baseine pritariu Knifofijai drinks_cheers.gif Galbūt verta šalia tų virtuvės durų prieskonines pasodinti, o didysis daržas gali ir tolėliau būti.. Baseinas prie namo irgi patogu.
Atsakyti