Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 53

QUOTE(sidabrinekuoja @ 2010 01 29, 16:48)
Nu va ir cia radau parasyta, kad japonines plukes grazesnes sauleje  g.gif
My Webpage

Apibudinimas 'buna grazesnes' man atrodo subjektyvus. Bet tai spresti tau paciai. Turbut nera vienos teisybes 4u.gif
P.S. As remiuosi doc. J. Vaidelio, J. Klimaviciaus, D. Misiuno medziaga.
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2010 01 29, 17:34)
Apibudinimas 'buna grazesnes' man atrodo subjektyvus. Bet tai spresti tau paciai. Turbut nera vienos teisybes 4u.gif
P.S. As remiuosi doc. J. Vaidelio, J. Klimaviciaus, D. Misiuno medziaga.

Niekaip negaliu apsisprest. Tam patvory, kuriam galvojau sodint tamsu, bet jeigu rasiu pigiai, surizikuosiu. Sodu centruose, tai jos velniskai brangios, per brangios bandymams.
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2010 01 29, 13:53)
1 - LT jos įsigyt nu dar niekur nemačiau. Reiktų matyt važiuot pas lenkus. Ir neaišku kaip ji LT augtų  g.gif

LT turbut teks tenkintis Cornus alba, lenkai raso, kad jaunus C.contraversa augaliukus reikia dengti, sodinti nuo veju ir salciu apsaugotoje vietoje ir zona 5b, vokieciai irgi raso, kad joms reikia uzuovejos ax.gif .

QUOTE(sidabrinekuoja @ 2010 01 29, 15:48)
Nu va ir cia radau parasyta, kad japonines plukes grazesnes sauleje  g.gif
My Webpage

na, jei jos saules negaus, tikiu, kad bus negrazios biggrin.gif , bet neraso, kad jos ir saules atokaitoje bus tokios pat grazios...
Pavesio gi nereiketu suprasti kaip vietos, nepasiektos saules spindulelio. Bergenija irgi yra pavesio augalas, o pas mane ji auga saules atokaitoje, bet nera tokia didele ir riebi, kaip augdama pavesyje, uztat tokia neveshli labai prie akmenu tinka blush2.gif . Ir paparcius zmones augina sauleje.
Tai paprasciausiai augalu kategorija, kurie puikiai jauciasi ir isgyvena pavesyje, ko kiti nepakestu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 29 sausio 2010 - 17:30
QUOTE(Zaneta75 @ 2010 01 29, 11:23)
as sau pernai prizadejau neseti nieko is seklu - apsikraunu palanges visas kad praeiti neina - beda dabar taaaaip seile tysta ziurint i visu grazius daigelius ant seklu pakuciu  doh.gif

aš kasmet sau pažadu, tačiau visiškai tesėt nepavyksta blush2.gif bet bent jau apmažinti palangių plantacijas tai pavyko, gal palaipsniui išgysiu nuo šio viruso biggrin.gif

QUOTE(sidabrinekuoja @ 2010 01 29, 17:57)
Niekaip negaliu apsisprest. Tam patvory, kuriam galvojau sodint tamsu, bet jeigu rasiu pigiai, surizikuosiu. Sodu centruose, tai jos velniskai brangios, per brangios bandymams.

japoninės plukės gana nelengvai prigyja. Aš ka užsiveisinėjau, tai parsivežiau iš mamos ir rodos po keleto valandų nuo išrovimo pasodinau, bet ilgai ji gaiveliojosi, kol įsitikinau, kad gyvens. Iš pradžių lapai beveik visi nugeibo ir nebeatsistojo, tai tik kai šviežius lapelius pradėjo leisti nusiraminau. Tai štai, jei iš kažkur išrovus veši, nusiteik ilgesniam abejonių periodui. O sodo centruose tai jei vazonuose pardavinėja, tai turėtų būt viskas ok, šaknys bus nejudintos, turėtų lengviau pakęsti persodinimą. Gaila, kad tu taip toli, galėčiau pasiūlyti ūgliuką, nes pas mane jau keleto metų kelmas ir tikrai turi vaikų. O gal kai išauš pavasaris išrauti ir į vazoną kokį bandyt įsodint g.gif jei prigytų vazone, tai į svečius užsuktum kad LT besisvečiuodama mirksiukas.gif Maniškė tai auga šiaurinėj pusėj, bet visiškai atviroj vietoj ir šešėlio jei ir gauna nuo namo, tai labai nedaug, dabar net negaliu paskyti, ar vasaros metu ją šešėlis siekia... unsure.gif Pas mamą irgi auga visai atviroj vietoj, taigi dėl pavėsingų vietų negaliu komentuoti.

QUOTE(vida777 @ 2010 01 29, 17:58)
Pavesio gi nereiketu suprasti kaip vietos, nepasiektos saules spindulelio.
<...>
Tai paprasciausiai augalu kategorija, kurie puikiai jauciasi ir isgyvena pavesyje, ko kiti nepakestu.

drinks_cheers.gif visiškai sutinku. Tas pavėsis kiek prisimenu amžinai kelianti diskusijas tema, vis patriukšmaujam supuolę biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2010 01 29, 19:40)
aš kasmet sau pažadu, tačiau visiškai tesėt nepavyksta blush2.gif bet bent jau apmažinti palangių plantacijas tai pavyko, gal palaipsniui išgysiu nuo šio viruso biggrin.gif
japoninės plukės gana nelengvai prigyja. Aš ka užsiveisinėjau, tai parsivežiau iš mamos ir rodos po keleto valandų nuo išrovimo pasodinau, bet ilgai ji gaiveliojosi, kol įsitikinau, kad gyvens. Iš pradžių lapai beveik visi nugeibo ir nebeatsistojo, tai tik kai šviežius lapelius pradėjo leisti nusiraminau. Tai štai, jei iš kažkur išrovus veši, nusiteik ilgesniam abejonių periodui. O sodo centruose tai jei vazonuose pardavinėja, tai turėtų būt viskas ok, šaknys bus nejudintos, turėtų lengviau pakęsti persodinimą. Gaila, kad tu taip toli, galėčiau pasiūlyti ūgliuką, nes pas mane jau keleto metų kelmas ir tikrai turi vaikų. O gal kai išauš pavasaris išrauti ir į vazoną kokį bandyt įsodint g.gif jei prigytų vazone, tai į svečius užsuktum kad LT besisvečiuodama mirksiukas.gif Maniškė tai auga šiaurinėj pusėj, bet visiškai atviroj vietoj ir šešėlio jei ir gauna nuo namo, tai labai nedaug, dabar net negaliu paskyti, ar vasaros metu ją šešėlis siekia... unsure.gif Pas mamą irgi auga visai atviroj vietoj, taigi dėl pavėsingų vietų negaliu komentuoti.
drinks_cheers.gif visiškai sutinku. Tas pavėsis kiek prisimenu amžinai kelianti diskusijas tema, vis patriukšmaujam supuolę biggrin.gif

Aciu Jolaxus, labai grazus krumas tavo plukes, bet net jei koks vaikiukas prigytu vazone butu per daug sudetinga ja persivezt. Mes visada lektuvu griztam, dar nesiryztam vaziuot masina. Labai jau iga kelione butu.
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2010 01 28, 23:30)
netoli manęs vienam kieme mačiau pasodintus tuos sveikalapius gluosnius 'Hakuro-nishiki', tačiau ne ant koto, kaip dažniau juos įprasta matyti, o tiesiog krūmokšniu, visai gražiai atrodo  . Tik štai klausimas, ar jis augs iki 2 m, nes ten jau gal trejetas metų auga, nuo mažiukų sodinukų žinoma, tačiau šiuo metu gal apie 1 m siekia. na ir aš turiu liūdnos patirties, kai mano tas medelis iššalo, bet ten matyt kalta skiepo vieta, kai krūmelis, tai gal neturėtų taip jautriai į šaltuką reaguot

Ačiū 4u.gif
Žinoma turėjau galvoje jį - bet toje vietoje jo savitumas ''nelimpa''. Be to, mūsų s/b stebiu juos krūmų pavidalu - oi kokie milžinai per 5metus! prie prūdelio auga negenimi kol kas.

QUOTE(leliumai @ 2010 01 29, 06:25)
1 - tie patys. O Tau pavyko sudaiginti? Jei taip, prašom techninių detalių - ant sėklų užbertos žemės sluoksnio storis, daiginimas lauke/šiltnamyje ir pan.
2 - norėjau paantrinti smth1 dėl sedulos, pvz. 'elegantissima'. Ją galima suformuoti ir kiek pakeltą, štai pavyzdys.
kitas galimas variantas margalapis trakinis klevelis - acer campestre 'carnival'. Kiek teko juo pačiai teoriškai domėtis, užauga iki 3 aukščio ir pločio, bet yra lėtai augantis.

1. tai sakiau, kad nepavyko - kolegė turėjo sudaiginti mums abiems. Šiaip bėda manau aiški: mes per vėlai susisgribom (kaipgi čia toks grožis tokiųųųųų moterų neišbandytas biggrin.gif), moteriškė bandė daigint gal šiltnamy lygtai, nepamenu g.gif na žodžiu lovely, ne grunte. Neišėjo. Manau, reik į gruntą. Gal bandysiu g.gif nžn dar..
2. tą foto mačiau - bet ten nemažai darbo įdėta, visgi iš sedulos išgaut tokią formą reik būtinai skirt laiko, plius kruopštumo ir patirties - va kliūtis blush2.gif
Ačiū dėl klevo 4u.gif

QUOTE(Nuk @ 2010 01 29, 09:11)
rokoko, gal tu augini tas dantytąsias raktažoles? Labai įdomios gėlytės ir aš jas norėčiau pasisėti, bet patirtis su paprastosiomis raktažolėmis stabdo. Vasarą ir rudenį tos paprastosios labai prastai atrodo, reikia, kad jas kažkas maskuotų, bet užtat žydi labai ilgai  Tai vat galvoju, gal dantytoji raktažolė išvaizdi visą sezoną, nes planuojamoj vietoj nebūtų kas jas uždengia. O mėnesį trunkantis žydėjimas tai labai džiugina

Dantytųjų neauginu - tiesiog pagal skrotelės vaizdą sprendžiu blush2.gif lapai gali būti didoki, bet kupstuojasi neperlabiausiai.
Ir paprastų raktažolių lapija tikrai gali būti labai gražiomis salotomis lotuliukas.gif - iš patirties sakau [ pavasaris , vasara gėlyno priekyje]

turi jos tam tikrą būdingą lapų negalavimą - užvakar permečiau akimis "Didžiojoj sodo encikl.", net kažkokio nuoviro receptas yra biggrin.gif, dabar neturiu laiko blush2.gif - po kelių dienų jei nepamiršiu, rasiu info.

QUOTE(smth1 @ 2010 01 29, 10:07)
Ai tau kamieno reikia. Ne taip supratau.

na gali būti ir du-trys kamienai, svarbu kad apačia plika, o lapija 1-3 metrų aukšty.

QUOTE(vida777 @ 2010 01 29, 12:20)
[...]

O su raudonlapiu jau susitvarkei?

Ačiūūūū 4u.gif nagrinėsiu.

tai kad... patapo geltonlapiu doh.gif lotuliukas.gif Robinia pseudoacacia 'Frisia'.
nusprendžiau, kad aukščiau reikia lengvumo ir šviesos, o ir iš dažniausios perspektyvos kažkiek užstos kaimynų ūkinio stogą. O tamsus bordo akcentas bus žemiau, t.y. arčiau žemės.
viskas prieš 2m aukščio žalialapių aktinidijų sieną.

QUOTE(zmogs @ 2010 01 29, 13:02)
Ar pas mus (Vilniuje, ne pajūry) įmanoma kurią nors acer palmatum rūšį augint? Turiu omeny, nedengiant, nesaugant nuo vėjo ir pan.

Galiu ir apsirikt, bet ar tik ne Toratora [profesionalė] minėjo, kad parduodami šį augalą pirkėją įspėja, kad jis - ''pasižaidimui''

QUOTE(sidabrinekuoja @ 2010 01 29, 13:09)
Rokoko, bet ar japonine pluke tikrai pavesy gerai augtu. As pernai sodu centre labai gundziausi baltos spalvos pluke, bet ant popierelio rase, kad jai reikia sauletos vietos.

čia tai Vida777 kalbėjo, atsakė daugelis smile.gif Pridėsiu trigrašį, kad pas vieną kaimyną japoninių plukių visas miškelis [keli kv.m.] auga vidury sklypo saulėje. Gerai auga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 29 sausio 2010 - 23:52
Na nesuprantu, siuncia visi visokias geles. ir taip aisku kaip tos geles atrodo....

Vat man ziauriai reikia ivairiu geliu darzeliu dizainu.... internete kiek knisu per google, ir per vaizdus ir pan., nnieko doro, labai mazai ir nieko idomaus.. net cia nerandu.

Gal zinote kur galima rasti ivairiu gelynu dizainu?
Atsakyti
QUOTE(ukmerge @ 2010 01 30, 14:38)
Na nesuprantu, siuncia visi visokias geles. ir taip aisku kaip tos geles atrodo....

Vat man ziauriai reikia ivairiu geliu darzeliu dizainu.... internete kiek knisu per google, ir per vaizdus ir pan., nnieko doro, labai mazai ir nieko idomaus.. net cia nerandu.

Kas iesko, tas randa. Gal verta paugdyti gebejima ieskoti? Na bent jau pirma temos puslapi su nuorodomis perskaityti pradziai..
Papildyta:
QUOTE(rokoko @ 2010 01 30, 00:43)
2. tą foto mačiau - bet ten nemažai darbo įdėta, visgi iš sedulos išgaut tokią formą reik būtinai skirt laiko, plius kruopštumo ir patirties - va kliūtis blush2.gif 
na gali būti ir du-trys kamienai, svarbu kad apačia plika, o lapija 1-3 metrų aukšty.

.

Man rodos tu sudetingu keliu eini - ieskai krumu, bet kad butu siauras, baltai margas ir apacia plika. Vadinas atmetam medelius, nes nebus tokie zemi (na skiepyti galetu buti, ar svyrancia laja, bet nelabai baltai-zali..), krumus - nes, jei neformuosi kamieno- tai ir nebus plikos apacios ir kamieno, spygliuocius- baltai margu galima rasti veisliu labai pasiknisus, bet kad atitiktu ir visus kitus reikalavimus..
Neisivaizduoju ko tau ten reikia, bet is to, kiek parasei - galvociau apie netradicini varianta- pusiau laipiojancias ar vijoklines rozes, vijoklini ar stambiaziedi sausmedi. Siauras, neaukstas, apacia plika. Tik lapu margumo neislausi, bet bonusas - zydejimas.
Atsakyti
QUOTE(ukmerge @ 2010 01 30, 13:38)
...nnieko doro, labai mazai ir nieko idomaus.. net cia nerandu.

na jeigu jau niekur niekur nieko nieko idomaus nera, tada nezinome g.gif .
Bet jeigu kur nors ka nors grazaus pavyktu rasti, tai labai prasom, parodykit ir mums ta grozi, kad bent jau turetume supratima, kas yra grazu 4u.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 30 sausio 2010 - 15:59
QUOTE(smth1 @ 2010 01 30, 14:05)
Man rodos tu sudetingu keliu eini

Ačiū, Smth1 4u.gif
man atrodo, kad margalapis šeivamedis atitiktų tuos mano reikalavimus (bent jau pagal perskaitytą info), galutinio sprendimo dėl jo panaudojimo dar nepriėmiau.
Vis tiek ačiū už pasiūlymus labai.

ačiū dar kartą visoms 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
matau jau aktyviai planuojat pavasario darbus biggrin.gif

o mūsų toratora kur dingus ax.gif

man papaišė planelį ir sakė gal bendrom jėgom paplanuosim augalėlius ax.gif gal galiu jųsų pagalbos tikėtis ax.gif jei taip tai įdėčiau savo papaišytą planelį ax.gif
Atsakyti
Saulyte kasdien vis aukstyn, dienos ilgyn ir pavasaris jau ne uz kalnu. Ir as jau galva suku kaip man nuo kaimynu vasara reiks pasislepti. biggrin.gif Beda, kad tvora yra visai nediduke ir zema. O kaimynai megejai vis aki uzmesti i musu staliuka. ale jokio privatumo. doh.gif Kol susirensim normalia tvora, noriu kazka pasisodinti - ar vienmeti ar daugiameti augaleli, kad nors kiek pasleptu musu privatuma. Svajoju, kad grazu butu kazka kaip pavesine karkaso pagalba pasidaryti.... g.gif Ar imanomas toks dalykas? Koki augaleli pasiulytumete pasodinti?
Atsakyti